Új hozzászólás Aktív témák

  • godzsy2

    senior tag

    Sziasztok!

    Én kb. 2 hete vagyok "vegyes érzelmekkel teli" felhasználója az U-nak. Első nap nagyon örültem neki, hogy végre van egy androidos telefonom. Előtte egy HTC Diamondom volt, ami motorozás következtében elszenvedett egy kijelző-törést. Elfojt az LCD, betört az előlap, de érdekes módon még nyomásérzékeny. Gyönyörű telefon volt és mivel a formavilága az Xperia U-nak is hasonló, nem volt kérdéses, hogy megvegyem e a Sony termékét. A Vodafonnál rendeltem, két nap alatt meg is jött kicsiny városunkba. A csomagban a gyári fekete mellé a fehér előlapkát kaptam. Mivel a kollégámnak a legnagyobb testvére, az Xperia S van, ki is cseréltem egyből a fehérre, hogy ne hasonlítsanak.

    Még aznap felraktam a fóliát és elég sok programot rányomtam a Marketről. Másnapra sajnos elszállt a rózsaszín felhő és jöttek elő az apróbb hibák, amiket az első érintés hevében kihagy a user. A bal alsó sarokban sajnos találtam egy subpixel hibát, ami csak fekete alapon látszik. Tudtommal nem cserélik a készüléket, mert milliópixelre 5db subpixel-hibát engedélyeznek és az az egy sajna még benne van a limitben. Ez nem is annyira zavar, már túl tettem magam rajta. Érdekes, hogy az öcsém Mini Proján is van egy. Nem értem egy ekkora cégnél, mint a Sony, hogy nem tudnak erre odafigyelni. A faterom 12ezer Ft-os Samsung Galaxy Minijén és anyám 70Ft-os Vodafone telefonján persze egy darab sincs. grrr.

    A kijelző is hagy némi kívánni valót maga után, ugyanis kikapcsolt állapotban is látni a mátrixot egy bizonyos szögből, amiből felépül a TFT kijelző. Úgy kb. 4mm-enként különálló pöttyök vannak rajta horizontális és vertikális irányba is az egész kijelzőn. Elvileg ez a technológia része, rákérdeztem Bochára privátban és ő megnyugtatott, hogy nem gyártási hiba: vannak kijelzők amiken ilyen pöttyök, máson csíkok láthatóak. Az Xperia S-en viszont nem találtam ilyet, bár eléggé koszos volt a kijelzője. Érdekes, hogy nem ugyan azt a technológiát használják egyazon modellcsaládra. (vagy már nem is tudom.) Ezzel a pöttyözéssel meg sajnos az a bajom, hogy fehér és világosabb, élénk színeken látszik felcsillanni ezek a pöttyök. Ha mozgatom a kijelzőt, akkor mindig egy adott sor csillan fel és döntögetésre olyan, mintha halvány futófény lenne rajta. Ez az Angry Birds világos hátterén tűnt fel először. Magában a menüben ill. videó nézésekor nem jön elő, csak az ilyen rajzolt háttereknél vagy a Dead Pixel Test-ben.

    Végülis nem a panellal van bajom, mert látszik, hogy nem a pixelekkel van a baj, mert más betekintési szögben eltűnik a csillám. De egyáltalán miért kell annak felcsillannia?!

    De a legidegesítőbb dolog az a GPS. Borzalmasan sz*r a gps modulja. Lassan talál jelet. Az ablakban pl. nem is. 4-5 holdat megtalál, de egyáltalán nem akarja a pozíciót befogni. Kint a szabadban is 1-2 perc míg rátalál, 8-nál több holdat még nem is sikerült befognia, abból max. 5 volt teljesen aktív. Gyaloglás közbe, míg hazaértem a melóból egyáltalán nem akart pozíciót fogni. Már azt hittem földhöz vágom. Kénytelen voltam megállni, hogy meglegyen a pozíció. Jah, és mindez persze úgy, hogy a GPS Status-szal letöltöttem az A-GPS adatokat. Volt olyan is, mint amit Szlopa írt a #907-s posztban, hogy csak ki/bekapcs után fogott jelet.

    Van egy kis tapasztalatom a GPS-ek terén, anno még egy Acer n35 GPS-es PDA-val kezdtem, megfordult már a kezemben jópár PNA és GPS-es telefon is, de egyik sem produkál ilyen botrányos időket. Pl. a Diamondom a Quick GPS segítségével a netről lerántotta egy hétre előre a műholdak pozícióit és mindig megtalált 10-11 holdat átlag 20mp alatt. (Na jó, QuickGPS nélkül az is szenvedett hosszú perceket, de akkor is megtalálta a 10 műholdat). Annyit a mentségére írok az U-nak, hogyha megvan a jel, akkor nem dobja el, azt fixen tartja. Ma kipróbáltam kocsiba is az új Primoval, 8 műholdból 4-5 átváltott zöldre és így már kiváló jelerősséget mutatott. De ha csak 3 vált zöldre, akkor csak átlagost jelez a program. Elveszni persze nem fogok vele, de ha menet közbe kell előkapni gyorsba a térképet, akkor biztos szidni fogom a Sonyt, ha nem pozicionál gyorsan és félre kell állni miatta. A haverom Samsung Galaxy Note-ja is baromi gyorsan befogta a jelet. Rábökött a Sygic ikonra, s mikor betöltődött sorra jöttek fel a kis rublikák és mire elővettem a zsebemből az enyémet, már meg is volt a jel. És nem a cellainfós segítséggel, hanem konkrétan a min. 4 kötelező műhold, hogy a magasság is meglegyen.

    Remélem az ICS-el már ki fogják javítani ezt a hibát vagy az is lehet nektek már ki van, de nekem még csak a 6.0.B.1.564-es build van fent. Nem értem miért nem talál frissebbet a Companion.

    Peestee83! megnéznéd nekem a PC Companion melyik verziójú? Nekem a 2.10.079 Production 24 van fent és azt írja, hogy a telefonom naprakész.

    Egyébként senkit nem akarok eltántorítani a telefontól, mert baromi jó készülék. Engem a 4GB korlát sem zavar, annyi volt a Diamondban is, igaz az 3 évvel ez előtti készülék és 3 év alatt semmi előrejutás nem fedezhető fel részemről. Kicsit cinkes, de ott sem használtam ki a 4GB-t, itt sem fogom. Különben is a programoknak így is van 1,5giga.
    Teszi a dolgát a készülék, a menüje gyors, mindig azt csinálja, amit nyomok, nekem kicsit hangos a készülék full hangerőn, és a hanghívással sincs bajom. Tisztán hallok mindenkit, engem is tisztán érteni. Végülis a kijelző nagyon szép, a gps is működik, csak lassan talál jelet. A funkcióját betölti, max. én kukacoskodom, mert én nem ehhez a pozicionáló sebességhez vagyok szokva. Nagyon jó kis készülék, de azok az apró hibák, amiket az elején említettem egy 65ezer Ft-os készüléktől nem várnám el. Ha minden klappolna a telefonnal, akkor azt mondanám ár/érték arányban tökéletes vétel. Egyébként a kollégám Xperia S-ének meg a visszaléptető gombjával van valami gubanc, ugyanis nem mindig reagál a nyomásra. Egy 100ezer Ft feletti készüléknél ez már nálam nagyon kiverte volna a biztosítékot.

Új hozzászólás Aktív témák