Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz no more #30250 üzenetére
Szerintem a pentile matrix-hoz semmi köze. Az csak a pixelelrendezést határozza meg. Egyszerűen így tudják gyártani az Amoled panelt
"it's the display itself. If you get in a dark room and put a full screen image of a very dark grey (not complete black) you'll be able to see the gradient of gamma going down the screen.
I've given up using any dark apps in GearVR as it messes my eyes up and gives me a headache"Még az Oculus Rift DK2 is ilyen!
A Tn paneles monitort most ne keverd ide. Ha megnézed a képet photoshopban csak 2,2,2-es pixelekből áll. Homogén szürkének illene lennie, ahogy az is a G3-on. De az meg nem VR-re való..
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
AusWolf
őstag
válasz Márton #30251 üzenetére
Szép feketék és éles színek ide vagy oda, azért az elég borzasztó, hogy a Samsung egyik legjobb kijelzője nem képes homogén szürkét előállítani. Arról nem is beszélve, hogy milyen sok a selejtes darab. Folyamatosan olvasok több helyen is a rózsaszín foltokról meg csíkokról. Feltételezem, hogy gyártáskor a hibahatárokat direkt lazára veszik, mert különben annyit kéne visszatartaniuk, hogy nem érné meg nekik árusítani a telefont. Kezdem azt hinni, hogy az AMOLED egy alapból selejtes technológia túlzottan magas hibaaránnyal, csak erről nem szólnak, hanem inkább reménykednek, hogy az átlagember nem veszi észre. Való igaz, hogy a fekete témámmal nem vészes a dolog, viszont most nagyot bukott a szememben a Samsung. Az egyik legnevesebb gyártó egyik legprofibb telefonjától nem ezt vártam. Csak azért nem viszem vissza megint, mert biztos vagyok benne, hogy egy harmadik selejtes darabot sóznának rám.
Az önvezető autó olyan, mint az önmegivó sör.
-
csorbajeno
veterán
válasz Márton #30232 üzenetére
Akár szürke, akár fekete, nekem nem olyan a kijelző a képpel, mint neked, az enyém teljesen homogén(szabad szemmel) Javaslom, hogy cseréltesd ki a kijelzőt, nekem is most lett cserélve két hete, igaz nem ilyen jellegű problémából adódóan. Az előzővel és ezzel is meg vagyok elégedve.
(#30252) AusWolf
Cseréltesd ki újra, annak jónak kell lenni. Nekem az eredeti és a most belerakott is jól működik.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz csorbajeno #30253 üzenetére
Megnézted konkrétan ezzel a képpel és töksötét szobában?
Ha igen, az jóhír, és lehet megpróbálom a cserét.
Csak mivel átlag felhasználat esetén nem zavaró, valószínű elhajtanak.
Vagy mi a tuti duma?Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
tome0001
senior tag
Sziasztok. Van olyan program ami megmutatja az akksi állapotát? Szerintem már megérett egy cserére, de kérdés hogy milyen állapotban van. Létezik erre program ami megmutatja? Köszi
-
Janesz1981
tag
válasz Márton #30246 üzenetére
g3-on szerintem nyugodtan tölts be egy fekete képet szerintem akkor kapod meg amit amoleden látni árnyalat a kép esetén. Szerintem legalábbis.
Gariban szerintem akkor cserélik ha durva a dolog . Olyan lehet ez mint a felhősödés led paneles tv-nél.
talán próbáld meg azzal vr szemüveggel sötét jeleneteknél zavaró és fórumon rákérdeztél és van olyan akinél nem jelentkezik ez. Mivel pont vr miatt vetted meg telót így jó lenne ha cserélnék
[ Szerkesztve ]
-
Ákkk
addikt
válasz Márton #30254 üzenetére
A feltöltött vagy megosztott képednek köze sincs a full feketéhez vagy a kephost változtat rajta.....
Ez alapján az összes kijelző rossz lenne😆
Ments le egy normál matt fekete képet a telefonra és ne a böngészőn keresztül nézd. ☺A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
no more
veterán
válasz Kékes525 #30260 üzenetére
Nekem jó a számláló... Nem lehet, hogy a fordulónapod van rosszul beállítva (nekem 26-a mindig)?
Más: Ma észrevettem, hogy valamiért ha bekapcsolom a kijelzőt, azonnal ki is kapcsolt. Le volt a telefon teteje takarva (az asztalomon volt), amint levettem róla a takarást, rögtön bekapcsolt rendesen. Tökéletesen működik a kijelző beállítás alatti "maradjon kikapcsolva a képernyő" opció! Ez tetszik, nagyon is!
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
no more
veterán
válasz Kékes525 #30260 üzenetére
Amúgy miért nem veszel nagyobb csomagot? Nekem az 5GB-os van, 3290 havonta. Azzal már elég komolyan ki tudom használni a telefont, még sosem sikerült elfogyasztani, pedig YouTube-ozni is 1080p-ben szoktam. Itt vannak a mobilnetes díjcsomagok, szerintem nagyon jó áron vannak. 1590 a sima +1GB, így lenne 1200 mega neted, amivel már lehet is kezdeni valamit. Ezeket a csomagokat amúgy bármikor lemondhatod, online is ki lehet kapcsolni, nincs hűséghez kötve. Az alap csomagom sima 1990 FT-os, úgysem sűrűn telefonálok, nekem csak a net miatt kellett az előfizetés (ezen sincs hűség).
-
Kékes525
félisten
válasz no more #30261 üzenetére
Ez lehet, sose érdekelt, mert biztosan tudtam, hogy kevesebbet használtam.
(#30262) sgeza: Na ez az, megnézem.
Számlázott időszak:
Mobil telefon szolg. 11.01. - 11.30.
Forgalmi díjak 11.03. - 11.30.
Úgy látom, nem nagy az eltérés. Szerintem ez nem lehet az oka.
(#30263) no more: ezt fogom tenni, 500-ast, vagy 1 GB-osat fogok venni.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
no more
veterán
válasz PRDZsolesz #30268 üzenetére
Megy vele a YouTube app is? Messenger?
[ Szerkesztve ]
-
no more
veterán
válasz PRDZsolesz #30270 üzenetére
Jah, akkor mindegy. Én mindent használok a telefonon, ami netet igényel, YouTube, Messenger, Facebook, Google Maps, böngésző, email, menetrend, stb-stb.
[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Tervezek venni egy telót az asszonynak a közeljövőben, a nálam elég jól muzsikáló A3 2016 illetve az S6 között vacilálok, mert végre ehhez is számomra is elfogadható áron lehet hozzájutni.. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire ajánlott ez a típus szerintetek, illetve, hogy a jelenlegi droiddal mennyire működik stabilan az S6? Nyilván aki ilyet használ az elfogult némileg a tipus mellett, de bizom benne, hogy lesz aki őszintén elmondja a hibáit is és hogy venne-e ugyanilyet mégegyszer, vagy sem..
Keresgéltem itt a hiba szóra de nem sok mindent találtam, a hibalistás XDA oldalt megtaláltam. Azok még fennállnak vajon? Ahogy látom strapabíró cucc, kérdés hogy szoftveresen mennyire jó. A sokaknál előjött akksi merülés az fennáll még vagy megoldódott?
Köszönöm előre is!
-
AusWolf
őstag
válasz Kroni1 #30272 üzenetére
Szia!
Én újat vettem, amin gyárilag Android 6.0.1 fut. Ezzel atomstabil, és gyors is. A 3 giga ram nekem rengeteg, a 8 processzormag is, szóval erőforrásból nincs hiány. Részemről az akksijával sincs bajom. Nem használom folyton, így egy napot simán bír, van hogy másfelet is.
Számomra ez lenne a tökéletes telefon, DE a kijelzőjével nem vagyok kibékülve, vagyis azzal, hogy sok közötte a selejtes darab. Sokaknál vannak részei, ahol teljesen fehér vagy szürke képnél (pl. böngészőben) észrevehetően pirosasabb árnyalata van, mint máshol. Nálam pl. a képernyő alsó harmada halvány rózsaszínes tónusú. Itt tudsz erről olvasni bővebben. Nem akarlak elriasztani, mert tényleg nagyon jó telefon az S6, de lottózni kell vele, vagy visszajárkálni gariztatni ahhoz, hogy kifogj egy tökéletes darabot. Persze az is lehet, hogy nem tűnik fel, vagy nem zavar majd, mint ahogy pár kollégám sem értette hogy miről beszélek, amikor meg akartam mutatni nekik.
Én egy első generációs A3-at váltottam le az S6-tal, de még a 2016-ostól is mindenben jobb (nem is egy árkategória a kettő). A kijelző hibája kicsit csalódást okozott, de még így sem bántam meg, hogy megvettem. Persze van, aki nem annyira érzékeny az ilyesmire, úgyhogy ez darabfüggő, és szubjektív dolog.
Remélem, sikerült segítenem.
-
Kroni1
veterán
válasz AusWolf #30252 üzenetére
Köszi a véleményt!
Örülök, hogy tetszik a sebessége, stabilitása. Olvastam h csalódtál a kijelzőben.. Ez egyébként izlések és pofonok. Én régota már csak AMOLED telókat használok, az előnyeit élvezem az IPS-hez képest, a hátrányát pedig tényleg nem veszem észre, egyáltalán nem zavar.
A korábbi IPS telóimon, meg az LG TV-men a felhősödés az szerintem sokkal zavaróbb mint az AMOLED rózsaszínesedése, de még azzal is simán együtt lehet élni, ha az ember nem a hibát keresi hanem használja a terméket. Szerintem ha megkérdeznénk az S6 usereket 99%-uknak fogalma se lenne erről az AMOLED "hibáról". Azt veszem észre, hogy páran már mindenbe bele akarnak kötni, nem tudják elfogadni egy-egy adott technológia esetleges velejáróit. Minél jobban beleássuk magunkat valamibe ez annál rosszabb lesz, úgyhogy lehet nem kéne nekem se itt mások problémáit olvasgatni, csak tudatlanul és boldogan használni a telóimat.
Amúgy ezt a rózsaszínesedést hol-milyen háttérnél lehet megfigyelni, észrevenni?- közben megtalálatam a választ, szóval fehér-szürkés háttérnél.[ Szerkesztve ]
-
no more
veterán
válasz Kroni1 #30274 üzenetére
Fehérnél, igen... Nekem eldöntve, oldalról olyan picit furcsa, mintha olajfoltos lenne, ilyen enyhén színes a kijelző, de csak fehérnél látszik ez. Nem igazán zavar, filmek, stb, egyéb tartalom tökéletesen látszik majdnem vízszintesre döntve is. Amúgy is használtan vettem, elég jó áron, ráadásul baromi szép állapotban (a keret konkrétan tökéletes, egy hajszálkarc sincs rajta), úgyhogy kuss a nevem.
-
csorbajeno
veterán
válasz Márton #30254 üzenetére
Teljes sötétségben néztem és homogén volt.
Debrecenben cseréltettem, teljesen normálisak voltak, én elmondanám a helyedben, hogy ki kellett cseréltetni, de ez egy hibás darab és mivel VR-szemüveggel is használod, ezert nagyon zavaró. Szükség szerint megnézetni velük a hibajelenséget. -
AusWolf
őstag
Itt nem arról van szó, hogy a kijelzőnek alapból rózsaszínes tónusa van a technológia miatt. Sok S6-nál a kijelző egyes részei rózsaszínesebbek, nálam pl. az alsó harmada. Fekete témát használok, de böngészőben, vagy fehér hátterű alkalmazásoknál észrevehető. Ez a második S6-om, az elsőt azért vittem vissza, mert ott a rózsaszínesedés csíkokban jött elő, ami sokkal zavaróbb volt. Ennél úgy néz ki a dolog, mintha fénytörés lenne, csak éppen nem az. Abban igazad van, hogy így is simán használható a telefon, és így is az egyik legjobb, amim valaha volt, csak mégis ott van az emberben a szilánk, hogy ha már közel 400 fontot adok egy új, felsőkategóriás telefonért, akkor az legyen olyan jó, amennyire a tesztek magasztalják.
-
Kroni1
veterán
Az előbbit félre ne értsd, nem a te véleményedet akartam ledegradálni, sőt köszönöm, hogy leírtad a negatív oldalt is, hisz ezt az ember sokszor nehezen akarja bevallani ha egy ilyen drága cuccot megvesz. De a TV-met, a fülesemet, és sok más egyéb műszaki cikkeimet addig használtam elégedetten amig az adott topicba nem olvastam bele, mert ott egyből le lett fikázva hogy ez ilyen szar meg olyan szar, és általában mindig rá is lettem beszélve a sokkal drágább cuccra, ami sokszor nem hozta meg a várva várt magasabb minőséget..
Szeretek én is mindig körültekintően vásárolni, azt venni ami nekem kell, de néha irigylem azokat a "tudatlanokat" akik képesek levenni az első TV-t a teszkóban az akciós polcról, és elégedetten használják. Szóval továbbra is tájékozódom az esetleges hátulütőkről, de rájöttem le kell szűrni azokat amik nekem fontosak.
-
Márton
nagyúr
válasz Janesz1981 #30256 üzenetére
Igen, senki nem vitatta, hogy a G3 feketeszintje közelében sincs az S6-énak, hiszen eltérő techonlógia. Csakhogy a G3-on a 2,2,2 RGB-s tesztábra teljesen homogén. Erről beszélünk most..
Valóban kizárólag a VR-hez vettem (még SIM sincs benne..), és ott nagyon durva a hatás, Sötét jeleneteknél az egyik szemed teljesen eltérő szürkéket lát, mint a másik. Ezt hivják a 3D-nél disparity-nek. Kerülendő.Ákk:
könyörgöm olvass már picit figyelmesebben. Pont az a lényeg, hogy nem fekete, hanem sötétszürke, teljesen homogén képről beszélünk éppen. A böngészőn keresztül nézést meg végképp nem értem. Képnézővel kell kitenni fullscreen-re. Miért kevered most ide?Kroni1:
"Azt veszem észre, hogy páran már mindenbe bele akarnak kötni"
Próbálj ki egy ilyen telót GearVR-rel. Lehet majd te is bele akarsz kötnicsorbajenő: köszi, meglépem jövő év elején
[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
AusWolf
őstag
válasz Kroni1 #30278 üzenetére
Eszemben sincs fikázni az S6-ot, mert tényleg szeretem. Az meg végképp nincs eszemben, hogy valami drágábbra beszéljelek rá. Nem az árral van itt a gond, meg nem is a technológiával, hanem azzal, hogy vannak olyan S6-ok, amik selejtes kijelzővel kerülnek piacra, és még ha cserélik is garival, egyéni döntés kérdése, hogy megéri-e a sok macerát. Sok sikert kívánok akár az S6-hoz, akár az A3 2016-hoz, mert mindkettő kiváló telefon a maga nemében, csak gondoltam szólok, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.
-
Márton
nagyúr
válasz Janesz1981 #30281 üzenetére
Persze, lehet. Mit néztél?
Ugye max. 1280-at lát egy szemed, de azt is pentile matrix elrendezésben.
Ha videót néztél, azt max 4k-ig kezeli az S6, és ennek kb. a negyedét látod egy adott pillanatban, vagyis éppencsak 1000 pixelt. Ráadásul jól felnagyítva, hisz ez adja a VR lényegét. Én emiatt a gömbpanoráma képeket preferálom, ott nincs 4k felbontás limit. Érdemes megnézni a 3D képeket a 360 Photos-ban. Döbbenet némelyik!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Kroni1
veterán
válasz AusWolf #30280 üzenetére
Köszi! Az A3 es az A3 2016 nem ismeretlen nekem, ezeket használom/tam es volt már komolyabb erősebb telom is, Sony Z1, Z3C, Mi4, stb. de egyiket se szerettem ennyire..
Ezert is gondolkodtam h ez vagy kicsit dragabban (+25k) egy S6 az asszonynak. Az ujjlenyomatolvaso, az ertesitő led, meg a qi ami tetszene, ettől eltekintve az a3 16 is bőven eleg lenne neki.
Márton: probáltam a VR-t, pont S6-al, de nem fogott meg.. Szeretem kiprobálni az ilyesmiket, de ez is olyan nekem mint a 3D meg a kinect. Egyszer ketszer jopofa kiprobálni, de hamar megunnám. Vagy mint a zsiráf. Szép, de otthonra nem kéne.. persze a te eseted spéci, ha arra használnád csak a telot akkor tenyleg gáz lehet ez a szinhiba, de normál használatra talán nem ennyire zavaro. Nekem kicsit gagyi hatást keltett a VR, lenne még mit fejleszteni.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Kroni1 #30272 üzenetére
Ahogy a többiek is írták, valóban előfordulnak a képernyő egy részén megjelenő rózsaszínesedések. Ez nem a technológia hibája, hanem az S6-é! Egyébként rohadt jó telefon, de én is visszavittem rózsaszínesedéssel, mert rohadt zavaró volt nekem átlagos használat esetén is! Akinek nem volt ilyen jelensége, nem biztos, hogy érti, hogy milyen ez. Nálunk a munkahelyen elég sok S6 van, és elég nagy százalékban jelentkezett ez a hiba.
Ezzel nem fikázni akarom a telót, mert rohadt jó egyébként, de nem értem, hogy egy csúcskészüléknél ezt hogy engedheti meg magának a Samsung.
Az A3-mal szemben mindenképp ajánlott, de esetleg erre a jelenségre figyelj oda, és ha zavar, akkor 3 napon belül vidd vissza cseréltetni!
Az akkumerülés szoftveres, nem S6 hiba. De szerintem azt már javította a gugli.[ Szerkesztve ]
-
ssgt1981
senior tag
Mi a véleményetek erről az autós töltőrőlSAMSUNG EP-HN910IBE? A doboz tartalmazza a szivargyújtó töltőt is vagy az nincs benne?
-
csorbajeno
veterán
válasz ssgt1981 #30288 üzenetére
Nagyon patent cucc, tudja a Qi töltést is. Azt hiszem ennyiért már az is bele van építve. Én 18-ért vettem a Qi-t tudót és abban benne volt minden, ami kell én csak a telefont, nameg a kocsit adtam hozzá. Nagyon masszívan áll az ablakban még az átlag magyar utakon is. Csak ajánlani tudom.
-
Kroni1
veterán
válasz Márton #30284 üzenetére
Többször is pdobáltam. Legutobb a samsung demoit, ahol pl. Bono énekel, sielek meg ilyenek.. Amikor fel le nézelődök nagyon torzult a kép, a felbontás se győzött meg. Amugy jopofa, ha lehet egyszer játékkal is kiprobálom, de kb. ennyire érdekel én otthonra nem vennék még.
sgeza: köszi! Akkor ugy látom erre kell csak odafigyelni, sttől eltekintve jo választás az S6.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Kroni1 #30290 üzenetére
tippelhetek? az idei modellt próbáltad, a sötétet?
valamiért nem jó a torzító algoritmus rá, a fehérrel tökéletes
A videók nem élesek a 4k korlát miatt.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
ssgt1981
senior tag
válasz csorbajeno #30289 üzenetére
Köszi a választ. 15-ért rendeltem meg. A qi töltés mennyire jól működik, olvastam olyan véleményt róla, hogy nem tudja a gyorstöltést és azért gyengén tölti a telefont.
-
csorbajeno
veterán
válasz ssgt1981 #30292 üzenetére
Debrecentől Balatonboglárig navigált a telefon. 99%-ról 97%-ra csökkent az akku úgy, hogy végig aktív volt a kijelző. Igen, igaz, nincs Qi gyorstöltés, de azt a telefon nem tudja, de mint látod, nem vészes a dolog. Úgy tölt, minha vezetéken keresztül simán töltenéd. Nekem ez a tapasztalatom. Jah, és az állvány kihangosításhoz is jó, ha feléd mutat, rendszeresen úgy telefonálok, ha benne van, nem veszem ki.
-
ssgt1981
senior tag
Köszi, a tartó stabilan áll a műszerfalon is vagy a szélvédő az ajánlott?
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz Kroni1 #30296 üzenetére
igen, a fehér jobb, legalábbis optikailag.
mert az meg nem olyan kényelmes, fehér belül, csak egy gombja van, stb.
(ki volt az az őrült, aki fehér belsőt álmodott meg?..)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
yoshimitsu81
tag
válasz PRDZsolesz #30270 üzenetére
Ja nekem is ez az opció van. Nagyon ritkán szoktam wifire csatlakozni, mert fölösleges. Azért se szoktam sűrűn csatlakozni mert akkor frissíti a you tube-t ls és mindig le kell törölni, hogy menjen, mondjuk 5 mp-et vesz igénybe. Megy vele a my tv telenor applikáció is előfizettem rá(akárki előfizethet, nem kell, hogy telenoros légy) a spíler tv miatt és simán tudok tv-t nézni a mobilomon, ráadásul hd minőségben (nem gagyi stream). Én kb. olyan 30 gb-ot szoktam elfogyasztani. Nem is értem, hogy az emberek miért vesznek csomagokat ezek után.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz yoshimitsu81 #30298 üzenetére
Akkor ezekszerint nem csak nálam működik a YouTube valami véletlen folytán.
-
Kroni1
veterán
Még egy kérdés.
Asszony az eddigi telóit (iPhone 4S, 5S) mindig tok és fólia nélkül használta, mert így szerette és bár sokszor csak úgy bevágta őket a táskájába mégis egész jól birták, egyik sem karcolódott.
A fent leírtak miatt az S6-ra max egy belebújtatós tokot gondoltam neki, fixen rajta lévő tokot nem vennék rá. A GG-re viszont tennék valami fóliát vagy üveget mindkét oldalra, mert az azért nem árt ha egyben marad. Azt olvastam itt valahol, hogy az üveg fólia az nem tudja tökéletesen lefedni a kijelzőt, a sima fólia ebből a szempontból jobb rá, csak az cserébe nyilván kevésbé is véd. Ti mit ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs