Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Nem tudom, ez Samsung-specifikus dolog-e, de a tárcsázó miért nem találja meg némelyik ékezetes nevű kontaktomat? Pl a "Lőrincz" nevezetű embereket nem mutatja, de a "Lóri" nevezetűeket igen. . Nem esik nehezemre rányomni a "Contacts"-ra, de hát na...szerintem jogos a követelésem.
A telefonom nyelve angol, de nem hiszem, hogy ez hatással van rá. Tudnám magyarra tenni, de nem akarom.Szerintetek? Mi a baja az "ő" betűvel? "ó" sincs az angolban...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Kékes525
félisten
válasz csabyka666 #28706 üzenetére
Szerintem az angol nyelv miatt. Az ASCII Table tartalmazza az ó betűt.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
csabyka666
veterán
válasz Kékes525 #28707 üzenetére
És igen, tuti amiatt van. A 228-as karakterrel beírt neveket megtalálja, de az "Ő"-vel beírtakat nem. Mindegy, marad a kontaktokban való keresés, az legalább keres zárójelen belül is.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
no more
veterán
-
Dr V
őstag
Sziasztok
A kijelzőm negyedévében, felénél, háromnegyedénél sötét sávok vannak. Annyira nem jól kivehető, de eléggé zavaró. Gariban cserélnék a kijelző?
Olyan alkalmazást nem használok, ami ilyet okozna.The bass and the tweeters make the speakers go to war!
-
no more
veterán
válasz csabyka666 #28710 üzenetére
Vannak betűk a tárcsázón... Pl. azt, hogy tesó, úgy írod be, hogy 8 (ugye ott a "t" betű), 3 (e), 7(s), 0 (o). Ennél gyorsabb mód nincs a keresésre, és intelligensen működik, mondhatni 100%-osan. Minden Androidos telefonon működik.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
csabyka666
veterán
válasz no more #28713 üzenetére
Igen, ezt használom, vagyis használnám, és a Tesó műkődik is, viszont a Lőrinc már nem - az L-ig eljut, de az ő-t nem ismeri meg, ezért nem adja ki találatnak. Annyi lenne az egész, hogy kereséskor ékezet nélküliként kezelje a betűket, ahogy ez most is van, de az ő betű kakukktojás, mert nincs benne a kódtáblában.
-
Langsam
aktív tag
válasz no more #28713 üzenetére
Bocs, egyszerűnek tűnik, de nálam nem működik.
Ha rányomok egyszer, akkor a számot hozza be, ha kétszer akkor a számot még egyszer, persze a kis ablakban megjelenik a számhoz hasonító telefonszám, de nálam nem betűt ír be, hanem számot, számokat.
Pedig én is szeretnék így keresni.
Köszi. Üdv.Obi Van ? Nincs, már elfogyott...
-
L.L.
senior tag
válasz Langsam #28715 üzenetére
Pedig nálad is kell működnie.
Példa: Szeretnéd kikeresni a Feri nevű névjegyet, akkor a tárcsázóban elkezded pötyögni a név betűinek sorrendjét, ami a számbillentyűknél van, itt elég egyszer lenyomni bármelyik alatta található betű kereséshez, a program automatikusan nézi a névjegyeidet, és az alapján ad találatokat,(tehát pl. a B betűhöz nem kell 2X megnyomni a 2 számbillentyűt, csak 1X.) Feri név esetén ez így néz ki: 3-3-7-4. Kati: 5-2-8-4. stb.[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Sőt, telefonszámra is lehet így keresni, mondjuk ennek gyakorlati hasznát nem látom. Nekem továbbrais az "ő" betű hiányzik, illetve hogy keressen zárójelen belül is.
-
no more
veterán
válasz csabyka666 #28718 üzenetére
Most megnéztem... Pető név ugye "7386" lenne T9-cel, amint megnyomom a végén a hatost eltűnik az ajánlásból a név. Érdekes. Ez szerintem gyári Android bug lehet...
-
csabyka666
veterán
Nyilván itt írod be azt a számot, amit fel akarsz híni, de megjelenik az a kontakt is, amire ráillik a minta, akár részben is, holott a nevéhez nem passzol T9 alapján. Ennek szerintem nincs értelme, sőt zavaró is, mert több találatot ad így.
-
csabyka666
veterán
válasz no more #28721 üzenetére
Igen, nekem is ez a bajom, mert a többi ékezetes (magyar) karakterrel jó. Az ASCII környékén lesz a hiba, de kinek kellene írnom, hogy ezt javítsák?
-
csorbajeno
veterán
Szerintem ez az unicode táblázattal lehet összefüggésben. Nem tudom, emlékeztek-e még a régi időkre, mikor hagyományos telefonokkal írtunk SMS-t. Ott az "é","í","ő" és "ű" betűknél nagyobbat ugrott a karakterszámláló, mint 1. Véleményem szerint nem egy karakternek érzékeli ezeket a rendszer és ezért nem let ezekre a betűkre keresni sem.
-
no more
veterán
válasz csabyka666 #28723 üzenetére
de kinek kellene írnom, hogy ezt javítsák?
Google.
-
Kékes525
félisten
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ötletet, tippet adni hogyan tudnék egy Samsung A5 (2016)-ról a legkönnyebben átköltözni egy S6-ba?
Van olyan módszer, ami a képeken, videókon kívül az appokat beállítással együtt és sms-eket is át tudná költöztetni? (vagy ez csak akkor működhet ha típus azonos telóba cuccolok)
-
Kékes525
félisten
válasz gaben1117 #28733 üzenetére
"Az alkalmazásadatok és a kezdőképernyő elrendezésének küldéséhez a Galaxy eszközt az M operációs rendszerre kell frissíteni (Galaxy S6 és újabb eszközök esetén)."
Magát az alkalmazásokat pedig a Google fiókodból automatikusan le tudod tölteni. Tehát gyakorlatilag arra is jó.
[ Szerkesztve ]
-
gaben1117
senior tag
válasz Kékes525 #28734 üzenetére
Az idézőjelben írt alkalmazás adatok azok a naptár és ilyesmik. A google fiókból pedig valóban le tudom tölteni az appokat, de az olyan mintha simán a nulláról telepíteném.
Megpróbálom pontosítani az igényt : pl. Viber, bármilyen játék átköltöztetése minden mentett adattal (korábbi beszélgetések, mentett játékállások)
Azt szeretném elérni, mint pl. iPhone esetén, hogy egy másik telót megvéve onnan folytassam ahol az előzőn abbahagytam.
-
sgeza
veterán
válasz csabyka666 #28722 üzenetére
Szerintem van értelme, pont ez a lényege, de persze attól még lehet, hogy neked így nem tetszik. Ha nagyon zavaró, akkor használhatsz másik tárcsázót, ahol mondjuk ez jobban konfigurálható.
-
sgeza
veterán
A kódkészlet miatt van, ahogy mások is írták. Egyébként nem a google-nek kell írni, hanem a Samsungnak, mert ez az ő tárcsázója (bár elképzelhető, hogy a gyári google sem kezeli, ezt nem tudom). Amúgy másik tárcsázóval működhet (régebben használtam a dialer one-t, az tudta), rengeteg van, ami értelmesebben kezeli. Pusztán annyi a lényeg, hogy magasról sz@rnak a magyarokra, illetve feltételezem más olyan népekre is, akiknek sajátos karaktereik vannak, és nem egy meghatározó nemzet, vagyis nem nagy a népessége, illetve a piaca.
Egyébként nem csak a régi készülékeknél használ több karaktert a speciális betűknél az sms, ez most is így van, ez nem változott. Ezeken a készülékeken is lehet állítani az üzenetkezelőben, hogy használjon-e unicode karakterkészletet avagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz gaben1117 #28730 üzenetére
A Samsung Smart Switch semmire nem jó, szerintem felejtsd el! Vagyis kezeld a helyén: alkalmazásadatokat nem ment le, vagyis azzal nem tudod átvinni őket. Az adatok mozgatására sem javaslom, mert emlékeim szerint azt is hulladék módon oldja meg, egyszer kipróbáltam. Ha jól emlékszem, a képeknél nem tartja meg az eredeti könyvtárszerkezetet, és nem is biztos, hogy minden fájlt kiment, mert amit nem ismer, azzal nem foglalkozik. Ez utóbbi elég gáz.
A tárhelyről egy az egyben PC-vel másold át azokat a dolgokat, amik kellenek: képek, dokumentumok, stb.
Használd a Samsung és Google fiók mentéseket. Előbbivel sms-eket, híváslistát, ilyesmit tudsz menteni, utóbbival azokat, amik a google fiókodhoz vannak mentve. De ez csak részben ment alkalmazásadatokat. A többire használd a Helium Backupot, bár mindent ez sem fog tudni menteni. Ennél többet root nélkül nem tehetsz sajnos.
Olyan mentést nem fogsz tudni csinálni, amit az iPhone-nal tudnál, sajnos.
A viberre van egy mentési lehetőség, elég furmányos, de nem nagy szám. Viszont ha kezdő user vagy, akkor eléggé kínai lesz. Mindjárt előkeresem, és belinkelem.
Itt is van: viber mentés. Ijesztőnek tűnhet, ha még nem csináltál ilyet, de nem túl bonyolult. Ha nagyon fontos, akkor segítek benne.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz gaben1117 #28735 üzenetére
Értettem, hogy mit szeretnél. Total Commanderrel mindenhez hozzáférsz. Android ADB 7.6 Ezzel a TC-t kibővíted és mindent egy az egyben ki tudsz másolni PC-re, majd onnét vissza a másik telefonra. Látom vele a teljes alkalmazás könyvtáramat a telefonomon és ki is tudom másolni. Ezzel is tudod: MyPhoneExplorer 1.8.7 released
(#28738) sgeza: Nekem a mobilos tökéletes volt. Az S2-ről az hozott át az S6-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
"akkor nem kell az ADB hibakereséssel bajlódni." Semmivel sem kell bajlódni. Ezzel kiegészítve a TC-ét, ami maximum 1 perc, úgy használod a telefonodat, mintha a számítógépeden egy újabb merev lemez lenne. Úgy másolsz oda vissza fájlokat, mint amikor az egyik merevlemezről a másikra másolsz. Mi ebben a bonyolult?
[ Szerkesztve ]
-
sgeza
veterán
válasz Kékes525 #28741 üzenetére
Akkor másképp fogalmazok: amit én használok (amit javasoltam), az pont ugyanezt tudja, tehát alternatívaként ajánlottam. Az ADB névből gondoltam (gondolom), hogy annál be kell lennie kapcsolva az ADB hibakeresésnek, amit általában az emberek nem kapcsolnak be (merthogy általában nem kell). Nekem nem bajlódás, de sokaknak az lehet, ezért gondoltam egyszerűbbnek az MTP-s megoldást.
(egyébként tudom, hogy TC plugin, nem arra írtam a bajlódást, hanem az ADB hibakeresésre)
[ Szerkesztve ]
-
tome0001
senior tag
Sziasztok. S6-nál egy akksi csere mennyibe fáj (garanciális időn kívül) egy samsung szervízben körülbelül? Anyag és munkadíj együttes összegére gondolok...
-
csabyka666
veterán
Ennek akkor lenne értelme, ha a kontaktjaim számát vagy legalább annak egy részletét fejből tudnám, de ez elég életszerűtlen. Továbbra sem értem, a T9 miért keres egyezést telefonszámokkal is.
-
sgeza
veterán
válasz csabyka666 #28748 üzenetére
Jaja, hogy te konkrétan a telefonszám egyezőségre írtad. Félreértettem. Mondjuk legalább állítható lenne. Engem nem zavar, de egyébként szerintem nem baj, ha arra is keres, akár lehet ilyen eset is, amikor így egyszerűbb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fotonikus chipekbe fektet az EU
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Mazda topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest