Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz Luser2000 #2750 üzenetére

    "Talán valami fotós topikban lenne érdemes kérdezősködni, mert nem tartom kizártnak, hogy legyen olyan app, ami úgy működik, mint ahogyan írod. Elvégre nem a spanyol viaszt kell feltalálni."

    Majd írok még sokat a témáról – ma egy csomó 4K-s meg 1080p30/60-as körbefordulós tesztvideót csináltam, amiből aztán (ahogy pl. itt el van magyarázva) grabbelt képekkel próbálok MS ICE-ban ill. egyéb pano stitcherekben alkotni. Sajnos mindenképp kell az igen gyors szenzor-mintavétel (akár, ha már videónál tartunk, másodpercenként 30/60-szor), mert különben, különösen beltérben, a parallaxishibák mindent tönkrevágnak.

    Az első 4K-s framegrab-es eredményeim lehangolóak – a 4k-s stream nagyon tömörített (ami különösen közeli színek közötti átmeneteknél zavaró), így az abból kinyerhető frame-ekből ICE-szal csinált pano sokkal gyengébb, mint a teló natív pano módja. Ráadásul videónál, ha automatán (pl. minden 0.5 sec-enként) szedi ki belőle az ember a frame-eket, nagyon nagyarányú az elkenődött vagy, ha AF-en volt a videó (ez a default), éppen "focus hunting"-os képkocka. Ezért kézzel mindig át kell nyálazni az autograbbelt frame-eket, és a rosszak helyett keresni a környezetükben valami jobbat. Majd rootolom a telót, hogy megemelhessem a 4K-s bitrátát, hátha az segít...

    Addig is, 3 új, ma esti crop-példa a szobám polcáról (a teljes panót nem rakom ki inkognító-megőrzési okokból): iPhone 5 vs. iPad Air 2 vs. Note 4 natív pano-módja: Flickr album. A N4 messze a legrosszabb minden tekintetben, sajna – hiába van lényegesen nagyobb output felbontása, mint az iPhone 5-nek, az egész mintha a fele (vagy még akkora se) felbontásról lenne felskálázva. Érdekes módon, az Air 2 itt kifejezetten jól teljesített – jobban, mint az iPhone 5.

Új hozzászólás Aktív témák