Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz MC Pite #21444 üzenetére
Nehéz lenne pár példát kiemelnem, mert nagyon sok apró dolog van, ami egy vagy két gombnyomással többe telik, vagy csak nem olyan kézenfekvő, mint pl a droidnál vagy az Almánál (kicsit olyan, mint a WP7 volt - tetszett, de nem győzött meg). Mondom mindezt úgy, hogy már jóideje szolgál egy 5230-as is amolyan átmeneti vagy tartaléktelefonként nálam, szóval hozzászok(hat)tam a symbianhoz.
Amire megvásároltam, arra viszont ez a legjobb, szóval stabil helyet jósolok neki a zsebemben. (A 808 azért kiszoríthatja)
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
rizso
addikt
Készülék megvan, Belle települ, hamarosan reagálok mindenkinek!
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
donceleger8
őstag
válasz Lacces #21450 üzenetére
Van, de szignózni kell, vagy hackelt teló kell hozzá. Íme!
Egy darabig én is használtam, de kaptam ajándékba egy jó kis autós tartót, és az pont a kameragombnál fogja meg a telót és elindítja a kamerát ha belefogatom.
De amúgy jó megoldás!Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
Lacces
őstag
válasz donceleger8 #21454 üzenetére
Köszi a gyors választ, Igen, ebben így igazad van, bár még kocsim nincs De zsebben legalább nem kezd el vakuzni
Lassan gari lejár így már "tuningolni" nem akarom a kicsikét. És hosszú távra tervezek vele.
-
veterán
válasz Lacces #21453 üzenetére
A naptárbejegyzés, szinkronizálási beállítások, telefonálásnál név kikeresése, e-maileknél csatolás, képküldés, programok telepítése, jegyzetek készítése, kezelése és hosszasan sorolhatnám. Mind egy kicsit tovább tart, mint a másik telefonomnál. Nem nagy dolog, de ahhoz épp elég, hogy amikor sietek (ez kb 25 óra per nap ), olyankor megakasszon mindez.
Viszont mivel most az N8 a telefon+kamera+GPS szerepét tölti be (bár erre is jönnek az e-mailek), a Sensation pedig a levelezős, jegyzetelős, netezős, irodai készülék, így nagyon jól kiegészítik egymást. Egyenlőre pont jól lett összepárosítva számomra.
[ Szerkesztve ]
"A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10
-
rizso
addikt
Szeretném beállítani a gmail fiókomat a névjegyekkel (és naptárral). Email fiók hozzáadásánál megvan a gmail, viszont nem tudja beállítani automatikusan. Manuálisan miket kell beírni, hogy működjön?
Illetve ami elsőre feltűnt, hogy videózás közben nincs folyamatos AF. Kell hozzá külön kamera mod?
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Takilandbau
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy valaki észre vette-e de rákerestem és nem találtam, hogy lett volna egy ilyen hozzá szólás...
Ez egy játéknak is jó Keresd a hibát a képen!
A kép a mobilaréna tesztjéből van, az első képen se módosítás se semmi nincsen...
A második képen pirossal karikázva van a "hiba"!
A harmadik kép meg az eredeti...
Azért nézegetem mert pályázok egy ilyen készülékre...de ez szemet szúrt...nekem fontos a fotó jó minősége...
KERESD A HIBÁT ELSŐKÉP
MEGFEJTÉS
Eredeti
Szép napot!ZTE Skate Ice Armor III.by:kelzsoca&apeelme / S3 kernel by:C3C0 T-Mobile H
-
busman
veterán
válasz Takilandbau #21459 üzenetére
Milyen hiba? Vagy ezmiez?Tükröződik a napfény? PFFFF...
[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
vanezigy
aktív tag
Van arra lehetőség N8-on, hogy billentyűzárt állapotban beérkező hívást a menü gombbal feltudjam venni?
Sokat dolgozom kesztyűben és elég rossz amikor csak ezért kell levennem mindig.. -
donceleger8
őstag
Amúgy meg ha a piac legjobb kamerás mobiljában is találsz kivetnivalót, akkor számodra nem is lesz megfelelő mobil!
Amelyik cápa a tenyeredből eszik, az a lábadból is fog!
-
rizso
addikt
válasz fateless #21458 üzenetére
Naptár nem is olyan fontos igazából.
Viszont a gmail és a névjegyek igen. Valahogy beállítottam, de nem az igazi, állandóan felugrik egy ablak, hogy a szolgáltatás lejárt tanúsítványt küldött.
Valaki le tudná írni a gmail hibamentes beállítását?
-
MeSKA
aktív tag
válasz TaylorPro #21431 üzenetére
Köszönöm szépen, sokat segítettél! Akkor ha Miskolcon járok bemegyek a Nokiába, hátha felteszik nekem a független Belle-t. De az ugyan olyan, mintha én a Phoenixel tenném fel magamnak, nem? Ha nem teszik fel és nem jelenik meg rövidesen a hivatalos Telenor-os, akkor nekiállok én. Köszi még egyszer!
-
csopi04
csendes tag
Sziasztok!
Egy kicsi teszt kellene,aki tudja esetleg Anna-n és Belle-n is(Mc Pite?)
, YouTube:
Balkan Fanatik feat.Prophet and Janga-Ha te tudnad/Love Gone Wrong 2009
Anna vidoplayer visszajátszotta,Belle + akad, próbáltam CuteTube és YouTube Downloader-el is! Köszi![ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
válasz csopi04 #21466 üzenetére
Nálam nem akad. Hivatalos Bellén a Free Youtube Dowloader-ből megnyitva.
Takilandbau: Eddig csak videón láttam ilyet, fényképen még nem, vagy csak nem vettem észre. Igen amúgy ilyen van, a nap fénye a környező pixeleket is felgyújtja, elég szabályos fehér köralakot képezve.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
semetka
őstag
Ez nekem is feltűnt már. Érdekesen mutat. Nem tom miért ilyen.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Takilandbau
csendes tag
válasz stewe780 #21467 üzenetére
(#21467) stewe780:
Eddig csak videón láttam ilyet, fényképen még nem...
Hát igen, ilyet még én sem tapasztaltam fotón...azért tűnt fel, hogy szabályosak...minden esetre érdekes jelenség,fotón főleg...(#21468) semetka:
Ez nekem is feltűnt már. Érdekesen mutat. Nem tom miért ilyen.Hát ezt én sem, pedig fotóztam már jó párat, és ilyet még nem láttam Nem nehéz kiszúrni mert elég szembe ötlő egy avatott szemnek
ZTE Skate Ice Armor III.by:kelzsoca&apeelme / S3 kernel by:C3C0 T-Mobile H
-
stewe780
őstag
válasz Takilandbau #21469 üzenetére
Nem úgy általában értem, hanem az N8-as fotóimon nem láttam még sosem. Míg ugyanezzel készült videón már tapasztaltam. Az oka amúgy egyszerű, a nap fénye annyira erős áramot termel egy pár pixelen, hogy az áthallik a szomszédokra.
[ Szerkesztve ]
A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.
-
busman
veterán
válasz Takilandbau #21461 üzenetére
És akkor mi?Egy töketelen által lőtt kép alapján ítélsz?
Direkt felrakni egy xar képet...lol..[ Szerkesztve ]
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
rizso
addikt
Na, google névjegyzék a telefonon, pipa. Viszont még mindig megkapom a "...szolgáltatás lejárt tanúsítványt küldött. Mégis elfogadja?" hibát. Erre tipp? Talán gmail-en belül kellene valamin módosítanom?
Továbbá: gyári galéria kicsit puritán mondjuk egy droidos Quickpic után. Nem lehet valahogy állítani, hogy név/dátum/készítés ideje alapján növekvő/csökkenő sorrendben legyenek a képek? Esetleg használható alternatíva?
Wifi: a laptopomba érkező vezetékes netet megosztom az Intel My Wifi programmal. Viszont az N8 állandóan elfelejti, hogy már csatlakoztattam.
Videófelvétel: rájöttem, hogy folyamatos AF videó közben csak akkor van, ha átváltok macro módba. Viszont az újrafókuszáláskor hallani a fókuszálás "zörgését". Másnál is ilyen?
Gyári helyett egy jobb billentyűzet?
-
csopi04
csendes tag
válasz stewe780 #21467 üzenetére
Köszi, hogy megnézted! Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam. Anna /Belle video lejátszó képességre voltam kíváncsi. Telefonos letöltés után megnyitva, amit Anna akadás nélkül lejátszott most Belle-n akad. Belle-n vagy nem nyitja meg és jobb esetben az AdobeFlashPlayer weboldalt akarja megnyitni, vagy lefagy (halványuló Nokia felirat), nálam ez van. Értem én, hogy hardver, kondi, chip, modul, vagy ezeknek lelkük van?
[ Szerkesztve ]
-
Misály
addikt
- Fogadd el a tanusítványt állandóra, bár vicc higy a gmail lejártat küld.
- vannak alternatívák nem is egy bár nem tudom mi bajod ezzel, tény nem egy quickpic de legalább gyors és átlátható
- csak akkor megy fel a wifire ha kell neki, vagy jelszót is kell pötyögnöd?
- igen, sajnos az az optika nagy és mozog és közel van a mikrofon
- van swype, de miért rossz a mostani repülőékezetes? Swype után a leggyorsabb a piacon.
-
kacsa7
őstag
válasz Takilandbau #21474 üzenetére
Hát nem tudom, én több száz képen vagyok már túl, verőfényes napsütéstől a teljes sötétségig de még hasonlót se csinált.
Amúgy simán lehet h. még a legelső fecskével lőtték, azóta meg már volt pár szoft update is, belle-ig meg reszeltek épp eleget a kamerán. -
rizso
addikt
válasz Misály #21476 üzenetére
Tehát a hibaüzenet ez: " A(z) m.google.com szolgáltatás lejárt tanúsítványt küldött. Mégis elfogadja?" Itt van egy Opciók meg egy Vissza lehetőség. Opciók alatt meg csak "Elfogadás csak most", meg "Tanúsítvány adatai", és egy Mégse gomb.
Az a bajom a galériával, hogy a 32GB-os kártyámon volt már jó pár kép, és most belerakva az N8-ba minden ömlesztve van, úgy kell a lista végére görgetnem, és több száz képnél ez kicsit lassú. Reméltem, hogy külön a kamera képeinek is lesz egy mappa. Vagy legalább a lista tetején lennének a friss képek...
Igen, jelszó is kell a wifihez, ez a bajom. Valahogy összehoztam már WPS PIN kódos párosítást is, de így sem csatlakozik automatikusan, mindig kéri a jelszót.
Kamera modokkal is ilyen az újrafókuszálás?
Nekem ez a gyári Nokia bill nem valami kényelmes. Valahogy a gombok mérete/elhelyezése nem jó. Volt már kisebb kijelzős telefonom, és mégis kényelmesebben tudtam vele írni.
Pikkolo^^: nálam a két kép ugyanaz.
-
vanezigy
aktív tag
#21462 -re semmi ötlet, megoldás? :-(
-
kacsa7
őstag
válasz peugeotmate #21484 üzenetére
Mivel automatán mindent beállít magától, míg tájképen középértéken van minden.
-
Misály
addikt
- A tanúsítvány szokásos google közröhely, teljesen rendben van hogy lejártnál rákérdez a készülék, egy normális tanúsítványkezelés így néz ki.
- Szabvány galériát tudod albumokba rendezni, és a friss képek a lista tetején vannak.
- Wifi-t passzolom nem próbáltam még ilyen megoldást.
- Szokd még egy kicsit azt a gyárit ráérzel a repülőékezetre és fasza lesz, ha nem, még mindig ott a swype, nem mellesleg vannak erre is billentyűzetek, de azokat én kerülném mert körülményes és lassú rajtuk a gépelés mint a mainstream rendszereken.
- "Kamera modokkal is ilyen az újrafókuszálás?" Olvasd el mégegyszer amit a kamerára írtam és jobb esetben adj magadnak egy pofont
MÁS
"Carla devices, in older versions like fp2 it works well , I tested this
simultaneously on Carla and fp2 device using same operator simcard , fp2
devices were able to report networkname which means the info was present in the
signal . but Carla couldnt. "http://www.developer.nokia.com/bugs/show_bug.cgi?id=795
Tehát a Belle FP1!=Carla, még csak az fp2 se, lesznek itt még meglepetések.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz Misály #21486 üzenetére
Tanúsítvány most nem szórakozott már egy ideje.
Galériából kitöröltem egy csomó képet, csak a friss, N8-cal készültek vannak, így már használhatóbb az is (volt egy csomó S2-vel készült kép, és az android által kreált thumbnailek is ott voltak pluszban).
Wifi-t nem hagyom majd ennyiben, még próbálkozok vele. Olyan nincs, hogy 2 percenként újra kelljen csatlakozni.
Billentyűzet továbbra sem a kedvencem, volt már jobb/kényelmesebb is.
Kamera modra azért kérdeztem, mert bár értem a fizikai miértjét a dolognak, de youtube-on láttam pár videót, ahol nem tűnt fel a zörgés. Gépen még nem néztem vissza egyet sem, csak feltűnt működés közben. Lehet nem vészes, majd holnap kipróbálom.
Újabb kérdések:
- kijelző nem ég be az órától? Vagy folyamatosan változtatja a helyét? Megmondom őszintén, ezt nem figyeltem mióta megvan a készülék.
- kijelző fényerejét be lehet állítani automatikusra? Droidos telóimnál mindig volt egy auto opció, de itt nem találtam.
- rezgő visszajelzésen lehet állítani? Néha egy kicsit erősnek érzem...
- névnapokra van valami jól bevált widget?Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Just486
senior tag
A kijelző nem ég be az órától, mindig más helyen van. Lehet olyan képernyővédő órát is telepíteni, ami kikapcsol, ha a telefont zsebreteszed.
A képernyő fényerejét rendszerszinten csakis automatikusan lehet állítani, de kicsit máshogy működik ez mint az androidon, ahol az automata ugye a teljes skálán dolgozik. Itt a fényerő csúszkával az automatikus fényerő minimum és maximum értékét állítod, egyszerre, tehát a teljes skálának mindig csak egy részén állít magától. Ennél automatikusabb nincsen benne. - Teljesen manuálisan viszont csak külső programmal lehet állítani
A rezgő hívásjelzés ereje nem állítható. Vagy a képernyő rezgése érdekel? Azt a profilok között lehet szerkeszteni.
That unconquered country we call the future.
-
MC Pite
veterán
válasz fateless #21451 üzenetére
Huhh, 5230at, 5800át vagy C5-03at ne is említsd, agyvérzést kapok tőlük amikor használni kell. X6-al anno elvoltam - de éreztem hogy nem a leglogikusabb mindenütt; de az eleve olcsóbb telefonok szánt, karcolódó plexi mögötti rezisztív kijelzős rémek nagyon idegesítenek ma már.
Érdekes, Annában pont az tetszett froyós senshez képest, hogy több dolgot gyorsabban értem el - persze, nagyban függ okostelefonoknál hogy hogy lakod be, milyen programokkal könnyíted meg az életed; symbianos ismerősök közül nagyjának gyáriközeli állapotban van, enyémem pár aprósággal sokat javul a sebesség (favicons, 1 főkép, logikus/gyors menürendszer, billzár/menü/tárcsázó gomb kint a főképen, stb).vanezigy: Bringásként és orral veszem fel kesztyűben a telefont. Hátha segít.
Menü gombot zsebben is megnyomhatod véletlen. Kijelzőn más meg érdekes lehet, én a Desiret 10ből 2szer véletlen kinyomtam zsebből elővétel közben.Takilandbau: Fuji fényépezőket cserélnek most ilyen hiba miatt; de már több ezer képet csináltam (két) N8assal, ezzel még nem találkoztam (van hogy 1 hónapban 4 könyvtárat is gyártok ).
rizso: Asszem camera pro tud talán folyamatos af-et, de hallani; nem ajánlom. Nem véletlen hogy csak makrónál működik, és lassan (direkt). szinkronizációs fióknak gmal, és m.gmail.com a szerver. Pontosabbat nem tudok mert ma otthon felejtettem a telefonom, mert 1 perc alatt jutottam el az ágytól a rám váró autóig
Nem lehet hogy direkt mindig valamit máshogy sugároz a hotspot program? Más eszköz is elfelejti? Jelszavaztad? (kéne ha nem)
Gyári helyett jobb billentyűzet??? Ezt nemrég tárgyaltuk, fényévekkel gyorsabb mint a droid, ios vagy bármi a piacon!
Kijelző fényét nem kell autóra állítani, hagy középen. ennél az oled kijelzőnél amúgy is baromság állítgatni, mert nagyon széles tartományban állítja, úgy ahogy kell. Kijelzőnél állítod, nagyjából arra van a rezgés is, 3 fokozatban lehet állítani (bár én mindennél kikapcsolom).csopi04 Megnézem este. De Bellén úgy rémlik ratyibb a videólejátszás, pl kevesebb formátumot tud.
Ne szenvedjünk már annak a mindig újra felismerésén hogy a fényképezők tájkép módban normál helyett élesített jpget mentenek
Az hogy felhős égnél máshogy mérte a két expónál a fehéregyensúlyt, az nem a témától függ; épp így mérte - mauálban illik hasonlítani; vagy ha látjuk, utána kézzel lőni.
Amúgy mi értelem 2 megánál nagyobb fényképeknek??? Én 2/3"os szenzoron nagy (67es szűrőméret) fénylesővel se használok, max utómunkánál... Nemhogy telefonon...[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
rizso
addikt
Just486: akkor tehát a csúszka a fényerőnél a maxot, netán a minimum fényerőt jelentené? Mert ugye ha egy fényerő intervallumot akarok megadni, ahhoz két csúszka kellene. Rezgésnél a kijelző visszajelzésére gondoltam. Kár, hogy ha kikapcsolom, akkor a billentyűzetnél is kikapcsol.
MC Pite: email tegnap mintha megjavult volna, azóta nem találkoztam a hibával (igaz csak mobilnettel frissítettem eddig).
Wifinél van jelszó, nem is akármilyen, a szoftver által generált iszonyat hosszút használom. A jelszó egyébként nem változik, és más eszközzel nem volt gond eddig.
Billentyűzetet hagyjuk egyelőre, próbálom szokni, de S2-n pl. egy Anysoft keyboard sokkal jobban kézreállt.
Fényerőt és billentyűzetet írtam, mondjuk örülnék, ha ki tudnám úgy kapcsolni a rezgést, hogy írás közben maradjon.Más:
- százalékos akksijelző widget van?
- névnap widget? Store-ban nem találtam
- mindenkinek foltos a kijelzője? SII-nél volt ilyen mizéria, hogy sokaknak foltos volt, ami sötét szobában sötét képnél látszott. Nekem szerencsére nem volt. Az este gondoltam megnézem mi a helyzet az N8-nál. Olyan szinte foltos volt a kijelző egy fekete képnél, hogy majdnem sírva fakadtam. Nyilván este a sötétben nem egy fekete képet bámul az ember, de akkor is zavaró, már csak a tudat miatt is...Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
TommyX_
őstag
- százalékos akksijelző widget van?
Nokia Battery Monitor, ha jól tudom tudja.- névnap widget? Store-ban nem találtam
Bizcalendar, vagy comingnext widget tudja, csak előtte a naptárba kell menteni a névnapokat ebből a fájlból.Hand's Up Music isn't dead \O/ | Ford Puma A Driver's Dream
-
MC Pite
veterán
Fényerő: Röviden: Hagyd középen! Az azt jelenti minimumtól maximumig állítja, kész. Ha feljebb tolod nem megy annyira le a fény, ha lentebb tolod nem megy annyira fel.
Úgy rémlik minden rezgés 2 fokozatban állítható, a visszajelzés is. Nálad van telefon épp, nézd meg...
Vannak százalékos widgetek, de van értelme??? 2nap oszt joccakát. Annán kiírja ha jobb felülre böksz. Névnap van, a ***programok.hu-n biztos találsz.
Az oled már csak ilyen, csökken a kontraszt a fénnyel, majd 'blokkosodik', fotós nyelven bebukik a sötét rész, ez természetes, ha eléggé leveszi a fényt. Zavaróbb ha sötétben kisüti a szemed, nem? Ha nem, rakj fel egy programot és told neki mindig maxon.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
válasz Lacces #21453 üzenetére
Most építek egy szolgáltatás rendszert "sportvonzatban". Arra nagyon kell, hogy a gondolatimat azonnal bevigyem, mert máskülönben "elillannak mint a pillangók".
Külön indító apja van a diktafonnak és a jegyzetnek a főképernyőn.
Van mikor a villamoson "jön rám", szóval baromira fontos nekem.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
deka10
senior tag
Kinoni Remote Desktop Control egy végre úgy működik ahogy kell, ingyenesen tölthető a store-bol.
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
ilgatto
tag
Sziasztok!
A Nokiának még mindig nincs Ciprus-térképe a Maps-hoz, ezért más alternatíva után kellett nézzek.
Viszont a telefonmarkaja.hu oldalon talált Garmin (ha jól emlékszem) telepítés után nem indult el.
Mit ajánlotok Belle-re nav. szoftverként, ami Ciprus térképet is tud, és működik is?## Samsung R220 ## Sharp GX10i ## Sony Ericson K300 # Nokia 3110c ## Nokia E51 ## Nokia 603 ## Nokia Lumia 930 ## LG Nexus 5X ## OnePlus 3T ## OnePlus Nord CE 5G ## Google Pixel 7 ##
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV