Új hozzászólás Aktív témák

  • Burt1793

    veterán

    válasz DeNOx #10754 üzenetére

    Azokban az útszéli mérőkben nem nagyon szabad bízni, én nem is szoktam nézni őket, másrészt azok 40-50 km/h-s helyeken vannak, ott meg szinte semmit se csal az autóé, főleg, ha csak analóg mutatós, akkor le se lehet olvasni azt az 1-2km/h-s difit.

    Mint írtam, egy hónapos az autó, a téli gumi is új rajta és méretre egyezik a nyárival és nem kopott. Persze az is lehet, hogy így is nagyobb egy kicsit a kerülete, így kevesebbet fordul, mint a nyári, de akkor pont, hogy kevesebbet mérne az autó. :D Mindegy, ha autópályára kerülök, kirakom az összes kütyümet, beállítom a tempomatot és meglátjuk. Amúgy ugyanazt a műholdat használják a telefonok/gps, az atomóra is ugyanaz, jó persze a vétel erőssége változó...

    (#10758) BiP: Pontosan, ezért mérek úgy, ahogy írtam, a gps-nek pontosnak kell lennie, az a furcsa, hogy a fogyasztás is pontos. 4,8 l/100km-es fogyasztást írt a számítógép és a tankolt üzemanyag/megtett 100 km számítással is annyi jött ki. És ha itt mondjuk 5,5 l/100km jön ki a benzinkútnál számolva, akkor az már 15%-os eltérés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák