Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A jövőbiztos megoldás meg a memóriakártyára kiexportálás, aztán egy online szolgáltatásba (pl. Google Contacts, Windows Live) beimportálás, amit meg a telefonon egyszerűen beállítasz fiókként. Így ha megint telefont váltasz, akármilyen rendszerrel, egyszerűen le tudod hívni a névjegyzéked.
“All nothings are not equal.”
-
TothMG
aktív tag
Hello.
Több mint 4 év iphone használat után vettem egy ilyen telefont. Még csak sim nékül próbálgatom és szokom és lenne pár kérdésem.
Idegesítő, hogy ha játéknál vagy zenénél leveszem a hangerőt és elfelejtem visszavenni akkor nem csörög. Hogyan lehet ezt megoldani.
A böngészésnél hiába állítom be, hogy ne mentse az előzményeket mégis ott vannak.
A gyári gumis tokot tettem fel rá és nagyon tetszik, de úgy olvastam, hogy kinyúlik és alatta mattul a telefon. Kérdés, hogy ez a kinyúlás akkor is jelentkezik-e ha nem veszem le vagy fel a tokot, illetve a mattulás miért zavaró ha benne van a tokban úgysem látszik. Mondjuk ennyi erővel lehet tok nélkül használom, mivel kényelmesebb és amennyi jelenleg az ára 1-1,5 év múlva már alig fog érni valamit és ha karcosan vagy karc nélkül nem ér semmit akkor már mindegy. Ki milyen tokot használ. Lényege, hogy minimális mértékben növelje a telefon méreteit és stabilan álljon azon.
Amúgy teljesen partiban van a Iphone 4-el amit 2 éve használok, van amiben elmarad tőle. Pl kijelző felbontása és fényereje, valamint grafika, de az ára nekem kb a negyede volt, ami nagyon jelentős használati élményre meg hasonló. Gondolom ha végre megjön rá a 3.8 még jobb lesz. Mondjuk a használt árában is lesz bőven különbség a 2 készüléknél.
Üdv
Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.
-
joelke HU
senior tag
Én innen vettem, ezt : http://www.mobiltokshop.hu/cikk-19198-NOKIA-Lumia_800-NOKIA_Lumia_800_tok_muanyag_hatlap_lyukacsos_minta_FEHER.html
Bocsi a hosszú linkért, de telóról vok.
Elég gagyinak tűnik a képen, de élőben egész pofás. De van ezen az oldalon többfajta tok is, kemény, szilikon, stb. Persze ez lyukacsos van vaterán is olcsóbban, de asszem csak feketében, itt viszont több színben is. Mondjuk a csomagolása vicces. Meglátszik, hogy kicsi kínaiak munkálkodtak rajta. Az volt ráírva, hogy Nokia N800 és egy kép az N9-ről :-D
TothMG: mint fentebb írtam, nem vettem le sűrűn a gyári tokot, mégis kinyúlt. Szóval a tied is kifog. Ha rajta hagyod a tokot akkor nem látszik a foltosodás alatta, mert csak ott foltosodik ahol érintkezik a tokkal.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
Dave™
nagyúr
Fényerőben elmarad az iphone 4-től? Állítsd át automatikusról magasra a fényerőt és kiégeti a szemed. Ez OLED, a kontraszt, a fekete és a fényerő a közelében sincs az iphone LCD-jén, igaz a felbontása nagyobb, a színei pedig természetesebbek. Nekem ettől függetlenül is az OLED jön be jobban, pont a kontraszt miatt.
-
TothMG
aktív tag
Én úgy néztem, hogy mind 2 készülék fényereje maxon. Így a fehér fehérebb az iphonon, és napsütésben is jobban látszik. A kontrasz viszont a lumiánál jobb csak a színei kicsit mesterkéltek. A hangerőállítás meg egyre jobban idegesít. A 3.8 nem fogja ezt megoldani? Illetve valahol azt olvastam, hogy rezgő módnál csak egyszer rezeg. Ez is nagyon zavaró.
-
tylerddd
veterán
Szerintem is jobban látható napfénynél az iPhone kijelzője, természetesebbek a színek. A feketéje természetesen az OLED-nek a jobb. Betekintési szöge zseniális mindkettőnek, de azért nem gondoltam volna, h az Apple ezt így megoldja LCD-ből. Felbontásából adódóan megint a szifon a jobb és összességében a kettő közül nálam már az iPhone kijelzője a nyerőbb, amit korábban nem hittem volna. Én is úgymond OLED-fan voltam.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Te vagy az én emberem Nekem is egy 4éves 3G iPhone-t váltana le, és 4-esre nincs lóvé. Kedvelem, de pár problémám van vele:
- néha pár mp-et gondolkodik mi legyen
- néha kilép a böngésző (gondolom a WEBoldal bonyolultsága, és a 128MB RAM miatt) (Juteszembe van vmi lista, hogy melyik WEBoldalnak van mobilra optimalizált verziója?)
- Az autofókuszos fényképezés hiánya (nincs makró! )Ez is végigdolgozna legalább 4 évet? Aksicsere hogyan működik? Komplett gépet cserélnek?
Létezik asztali dokkoló/töltő?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
margithid
veterán
T-mobile odlalát böngészve azért ez durván jó ár: [link]
Pllussz napelemes töltő is van hozzá, komoylan mondom elgondolkodtam rajta Ha nem tudnám, hogy jön majd elvileg olcsón nokia és huawei wp8, akkor lehet beleveznék erre!
Perzse tudom, auoknak nem lesz ilyen frankó kinézetük... -
Danny750
őstag
válasz margithid #8669 üzenetére
Hát igen.....én amint megláttam rendeltem is egyet tőlük ciánkékben!!
Mindig is tetszett a készülék+a rendszer sebessége is(mondjuk az alkalmazásbolt bővülhetne gyorsabban is.....)!!
iOS mellé jó lesz android helyett!! (a robotból elegem lett egy időre az biztos)[ Szerkesztve ]
>>iLoveMyiPhone5s&BeatsSolo2<>AlFA&HoNdA&BmW<<
-
fzoli15
csendes tag
Biztos kibír négy évet. Az már más kérdés, hogy mennyire lesz használható 4 év múlva egy wp7-es teló... De annyira gyorsan fejlődik a mobilipar, hogy szerintem manapság érdemes kb 2 évente telefont cserélni.
Aksit persze lehet cserélni benne: [link]
Dokkolóról nem tudok.
Egyébként én is most rendeltem egy ilyen telót, mert amióta megjelent azóta tetszik, és most havi 2000 Ft-ért elvihető a T-nél, ennyit mindenképpen megér nekem -
sztiviii
tag
válasz fzoli15 #8673 üzenetére
Dettó, én is ezért újítottam be tegnap. Egyenlőre nagyon tetszik, egyedül a hangerő szabályzás ami nem, de ezt majd megszokom.
Android után elég fura volt elsőre, de csak pozitív értelemben. A store egyedül ami kicsit keskeny, bár túl sok mindent amúgy sem használtam.Ja meg itt a fórumban olvastam hogy a gyári tok használata kerülendő. Ez mennyire krónikus jelenség?
[ Szerkesztve ]
-
Danny750
őstag
válasz sztiviii #8674 üzenetére
A gyári tokkal kapcsolatban arra ügyelj ,hogy ne kerüljenek porszemek a ház és a szilikon közé....(mert akkor sajnos eléggé megtudják karcolni a porszemek a házat és ezért mattul be....a sok apró hajszálkarctól)
Én nagyon vigyázok a készülékeimre így sztem a tokot mellőzni fogom!
Hát igen android után a sebesség az nagyon meggyőző!
(most a gs advance is ennyibe kerül ,de 1sec-ig nem gondolkodtam el ,hogy melyiket válasszam..........android-nak a 2 mag is édeskevés sőt gyakran a 4 is)
Ha nem akarsz bosszankodni a készüléked sebessége + programok miatt akkor iOS ,ha gyors készülék kell és elég a kisebb alkalmazásbolt akkor a wp a nyerő(+ugye most nagyon jó árban van így az átlagembernek is megfizethető)![ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Danny750 #8675 üzenetére
Számomra a WP mellett szól még az "élő rendszer", aztán hogy elég sok telefonból lehet választani, iOS-nél meg annyiból, hogy 4, 4S vagy 5 és fehér vagy fekete. De ha már Nokia, ott az ingyenes navigáció, ami önmagában egy nagyon erős érv, mivel egy rendes navi nem olcsó. Ja és még egy komoly érv, az ár.
-
Danny750
őstag
Így igaz wp-nál nálam is csak nokia lehet , (mivel elég korlátolt rendszer ,így az ingyen navi nagy előny+a 800-as design-ja sem utolsó)bár az új 8-asok közül eddig inkább a HTC ár/érték arányban!
(az iOS egy saját rendszer, ezért nincs választási lehetőség ,de sztem felesleges is lenne....így jó az apple ahogy van és sztem idén az árazással sem szálltak el annyira........->csúcskészülékek minden nagyobb gyártónál 200k körül nyitnak ,de ugye az apple híres a jó értéktartásáról így használtan sem olcsó mulatság egy iPhone, viszont legalább aki megveszi újan az nem bukik vagyonokat hónapok alatt.....)[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz Danny750 #8679 üzenetére
De érted, van egyféle dizájn és kész, ha nem tetszik így jártál. WP-nél meg több gyártó, gyártónként több dizájn. A HTC meg hiába jobb ár/értékben a hardvert tekintve, ha bukom vele a Nokia szoftvereket. Ha egy árban lenne a 8S meg a Lumia 800, akkor is utóbbit választanám. A beats audio egyébként is inkább negatívum, mint pozitívum, kiindulva a fejhallgatóikból.
-
TothMG
aktív tag
Nállam nem a WP volt az elsődleges, hanem hogy Nokia. Régen mindig nokiám volt és amikor kijött a 800-as már akkor tetszett, de hasonló árban inkább iphone. Node a héten bementem telefont venni és a lumiát ideadták 36k-ért azt is 24 havi részletre az iphone 4s meg 150k. És mióta a google maps meg a youtube nincs az iphonban nem is frissítettem mert 2 jó funkciót vesztenék. Van ami hiányzik a megszokott dolgok közül, de a különbségből 2 évig telefonálok és ha megsérül nem kapok szívrohamot amúgy meg mkndent tud , érzésre gyorsabb a iphone 4-nél.
-
stranger28
addikt
Üdv!
Gyári toktól való foltosodás levakarására tett már valaki sikeres kísérletet?
-
Gabor970
addikt
válasz fzoli15 #8673 üzenetére
hehe, annyira ráizgultam a telóra, hogy észre sem vettem az Arctic C1 ajándék töltőt Most nézem a rendelésemet, és ott hozza az ajándékot is. Keddre érkezik a helyi pikk-pakk pontra. 47800Ft tényleg nem pénz ezér, arról nem is beszélve, hogy mindez 24 részletben kamatmentesen. De jó, hogy nem lett 710-es készlet!!! Egy hajszálon múlott, hogy nem vettem azt egy hónapja (nem volt befizetve időben a számlám, és nem engedte a részletet)
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
btudos
nagyúr
WP7-es szemmel hihetetlen sebességet (főleg alkalmazások indulásánál, de a rendszer is gyorsabb, noha a folyamatossággal eddig se volt gond), natív appokat (amik a jövőben csak növelik az előnyt), mass storage-ot.... Nehéz elmondani, de nekem van már egy 8X-em, és nagyon nehéz lenne hosszabb távon újra a HD7-et használnom.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Daniel Alves
őstag
már tűkön ülök Kíváncsi vagyok LG X2 illetve android után milyen a teló és a szoftver
Orbea Orca OMR M10iLTD www.translapschallenge.com
-
Dave™
nagyúr
A natív appok leginkább a játékoknál lesznek előnyben, az meg nem érint. Lehet később majd a navi meg egyéb alkalmazások is natívak lesz, de a fejlesztések sebességét elnézve ez nem pár hónap. Kelleni fog a WP8-nak még idő, hogy kellően sok WP8 alkalmazás legyen. Most még egy jó darabig inkább a 7.5-ös vonalat fejlesztik, mivel az fut mindkettőn. A sebességével nincs gondom, így is jóval gyorsabb mint az Omnia 7, bár videón láttam, pont az említett alkalmazásindítást, hogy lehet még ezt fokozni. Enélkül mondjuk kibírom még egy darabig, túl sok alkalmazást nem indítok, az alap rendszer pedig most is kellően gyors. A mass storage pedig régen sem érdekelt, minek, ha van skydrive meg dropbox A HD7 azért jóval lassabb a Lumia 800-nál, mivel az is első generációs. Biztosan lehet érezni a WP8-on a két magot, de kisebb a különbség, ha a második generációval hasonlítod össze, mint az elsővel, mivel a két generáció között is van bőven különbség.
-
tylerddd
veterán
Egy ilyen navigáció csak ingyenes lehet. Szóval nagyon jól hangzik, h a Nokia készülékének megvásárlásával kapsz egy ingyen navit, csak sokan akkor koppannak, h miket nem tud, amikor használni szeretnék. Tudom, h fejlesztik, de nagyon messze van egy teljes értékű navitól.
Az ára pedig most ért oda, h remek választás lehet annak, akinek elég ez az alkalmazásbolt, ami van hozzá. Viszont nagy hátránya, h gyorsan elveszítette az értékét. Egy használt Apple telefont viszont könnyebben és kisebb buktával eladsz, mint egy ilyet. Tehát egy év múlva a 800-at nem lesz érdemes meghirdetni, oda kell adni valaki kezdő érintős telósnak a családban. Viszont egy i4S, ami vele egy időben jelent meg, simán el fog menni 70-80k-ért, szerintem.
A választhatóság megint érdekes téma: az Apple csak a felső szegmensbe kínál készüléket, nem nagyon lehet belekötni a dizájnba, összeszerelésbe. Nagyon jó készülékek. A WP készülékek között meg hiába van több lehetőségem választani, ha kb. a 800-on és 900-on kívül elfogadható telefon nem nagyon készült. Úgy az összes gyártót beleértve. Ezeken még akár az alma-logot is el tudnám képzelni, de a többi Nokia anyagban is elmarad ezektől, nem beszélve az amúgy sem erős, mégis lebutított hardverről. Az Apple is meg tudná csinálni, h a 4S hardverét beleteszi egy olcsó plasztik valamibe, 5MP-es kamerát tesz rá és kész az olcsóbb cuccos. De ez nem fér bele a koncepciójukba, elveikbe. Ezt a "csakprémiumotgyártok" dolgot meg valamiért csak ők tudták huzamosabb ideig csinálni. A HTC is belebukott ebbe és a Nokia is így jár, ha ilyen brutálisan árazza be még a középkategóriás WP8 telefonjait is (lásd 820). A Samsung se tudna világelső lenni, ha csak Galaxy S - S2 és S3 lenne a piacon. Már lassan a csapból is Samsung jön, elárasztják telefonjaikkal a piac összes szegmensét, pl. a közép és alsó házban, minimális eltérést mutató, egyforma, unalmas készülékeikkel. Ez sem biztos, h jó ...
-
-
Dave™
nagyúr
válasz tylerddd #8689 üzenetére
Olvastam, hogy mik a gondok vele, pl. nem lehet kikapcsolni a fizetős utakat stb. Nekem éves matricám van, szóval nem érint, de fejlesztik, igen, szóval idővel csak egyre jobb lesz. Amúgy kiválóan működik, ma is használtam 2x 80-90 körül sem volt ez rossz választás szerintem, ennyiért meg kiváló vétel. Egy év múlva is simán eladható 30-35-ért legalább, mivel akörül csak kuka droidot lehet venni újan, ez meg semmivel sem fog kevesebbet tudni/nem lesz lassabb egy év múlva sem, csak az idő halad felette. Az iphone-on meg jóval nagyobb a bukta, megveszed 180-200-ért, eladod 70-ért, kiszámolható. Az alkalmazások szerintem kicsit fel van fújva, mert most is van 80-90 ezer elérhető app, és a legfontosabbak le vannak fedve. Plusz ahogy terjed a platform, jönnek az újabbak. Nem tudom mi az specifikusan, ami most hiányzik és enélkül kényelmetlen/használhatatlan lenne a WP7, de számomra nincs ilyen. Egy natív dropbox alkalmazásnak örülnék, de a dropbox szarik rá, viszont szerencsére vannak külső cégek, akik megoldották. Az iphone pedig hiába egy jó készülék hardver és szoftver oldalon is, sajnos divatcikk (engem ez a része is taszít), és eszetlenül drága (ezért sem vennék, főleg az amortizációt figyelembe véve). Nem vagyunk egyformák
Ez most eléggé speciális eset az első generációs Lumiáknál, mert túl későn jöttek ki WP7 fronton, így a WP8 megjelenésével kénytelen volt leesni az ára. Mivel a jövőben elvileg nem lesz ilyen töredezés, ezért az is jobban fogja tartani az árát. A megoldás egyszerű: nem kell 120-ért telefont venni, amikor egy év alatt ekkora az amortizáció. Én 60-ért vettem az Omnia 7-et is meg ezt is, igaz előbbit előfizetéssel. Ezt is azzal vettem volna, csak céges és nem tudtam megoldani
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
válasz Gabor970 #8690 üzenetére
125-ért vettem a 800-at februárban dominóval. Most eladtam 60-ért! Már a felét buktam kevesebb, mint egy év alatt. Mennyi lenne az ára jövő ilyenkor?!
Tudom, nem volt kötelező megvenni kártyás csomaggal, de ha nem sufni GSM-es, független árban gondolkodunk (egyébként ott is 120k volt akkor legolcsóbban), akkor is nagy bukta van rajta.
-
-
tylerddd
veterán
válasz tylerddd #8693 üzenetére
Nem beszélve arról, h egy év múlva már kiderül, h mit tud a WP8. Ha jobb, mint a WP7 és valóban beindul az appok gyártása, miért fektetne be valaki egy elavult készülékbe, ami nem kap szoftverfrissítést, nincs rá app. Tuti, h leszorítja az árát a dolog. Az i4S-re pedig valszeg felmegy majd az iOS7 is, max 1-2 funkció nem lesz elérhető!
-
Dave™
nagyúr
válasz tylerddd #8695 üzenetére
Ebből a szempontból szinte biztos, hogy időtállóbb az iphone, de szerencsére vannak elég sokan, akiknek nem fontosak a legújabb alkalmazások, csak egy "okos telefont" szeretnének. A WP7 ideje meg van számlálva, ez egészen biztos, de még korai temetni. Főleg, hogy jönnek még WP7-es telefonok.
-
BoC1ka
senior tag
válasz tylerddd #8689 üzenetére
Egy ilyen navigáció csak ingyenes lehet. Szóval nagyon jól hangzik, h a Nokia készülékének megvásárlásával kapsz egy ingyen navit, csak sokan akkor koppannak, h miket nem tud, amikor használni szeretnék. Tudom, h fejlesztik, de nagyon messze van egy teljes értékű navitól.
miben van nagyon messze? miért koppannak sokan? e72 őn használtam rengeteget sosem éreztem semminek a hiányát nem tudom mért írod ezt...
Igenis nagyon jó a nokia navi szoftvere!
YNWA
-
matyi19
őstag
Sziasztok!
Ezen a telefonon lehet Bluetooth-on keresztül fájlokat ködleni?? -
stranger28
addikt
válasz stranger28 #8684 üzenetére
Valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 7