Új hozzászólás Aktív témák

  • junkpod

    nagyúr

    Na eldöntöttem, hogy vestzek egy WD-red 2TB vinyót másodiknak az 1TB WD-red mellé (kb 3 éves). Most az 1Tb-sen van minden: archívum és média szerver, ezt szeretném ketté választani: a régi 1TB-sre menne az archívum, a médiaszerver meg az új 2TB-sre.
    Ha most berakom a 2TB-set, beveszem a rendszerbe azt is jbod kötetként és átmásolom rá a média fájlokat az még csak fél megoldás, mert a rendszer továbbra is az 1-es kötetről fog futni és a transmission is. Hogy tudnám okosan megcserélni a két vinyót, hogy az új legyen a rendszervinyó és a régi csak tároló legyen?

    Az működhet, hogy kiveszem az 1TB-s régit, berakom a helyére az új 2TB-set, telepítem a rendszert ahogy kell (lehet most már FFP sem kell nekem, mert csak a transmissiont használom belőle az meg már része a zyxel rendszernek is most már). Majd berakom a régi 1TB-set a 2-es helyre és átmásolom a régi média fájlokat az új vinyóra. Ebben az a fő kérdés, hogy ha ujrarakom a rendszert az új vinyóra, akkor a később beszerelt régi jbod-os vinyót ha berakom olvasható marad-e a tartalma?

    Vagy van jobb workflow?

    Box's don't touch!

Új hozzászólás Aktív témák