Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tonyk
veterán
válasz Pedro0000 #18854 üzenetére
Az előbb MrDini leírta az uwsiteloader helyes parancsát +, hogy mit kellene még megcsinálni:
/ffp/bin/wget --no-check-certificate http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
Futtasd le, kylek kivételével jelöld meg őket.
majd az
/ffp/etc/funpkg/sites
fájlban azs
-hez tartozó rsync címet cseréld le erre:http://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages
majd
slacker -U
Most már kezdheted azzal ami nem ment előtte:
slacker -a event
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Pedro0000
csendes tag
Feladtam! Maradt a 2.82 tm.
Ennek így tényleg semmi értelme, sajnos nekem így nem megy, hogy írtok egy-egy parancsot.
Köszönöm a türelmet. -
Mr Dini
addikt
válasz Pedro0000 #18861 üzenetére
Csak halkan megjegyzem, hogy a következő módon az egész slackeres kínlódás kikerülhető:
/ffp/bin/wget http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/barmalej2/ffp/0.7/arm/packages/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txz -O /tmp/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txz
funpkg -i /tmp/slapt-get-0.10.2t-arm-2.txzEzt másold be egybe a terminálba, s mindkét parancs lefut, felmegy a slapt-get csomagkezelő.
Majd:
slapt-get -u
Ez frissíti a helyi csomaglistát... Ez pedig felteszi a 2.92-es TM-et:
slapt-get -i transmission
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Tonyk
veterán
válasz Pedro0000 #18861 üzenetére
Ezzel indult a történet:
"szedd le a programcsomagos verziót"
Nos, ez nem történt meg ezek szerint.
"sajnos nekem így nem megy, hogy írtok egy-egy parancsot"
Mit kellett volna még írnunk?
[ Szerkesztve ]
-
szabog74
aktív tag
sziasztok,
minidlna lenne a cél 310-en, de a metarepository-n nem jutok túl. Ez alapján felmegy, de nem jelennek meg új csomagok és a Repositories text box-ba beleírtakat nem menti el.
Régi/elavult módon próbálkozom vagy én bénázok el valamit? -
Mr Dini
addikt
válasz Pedro0000 #18870 üzenetére
Mivel az a konfig fájl, amit a kolléga idézett, a gyári TM-hez tartozik. A barmalej2 féle buildek emlékeim szerint a /ffp/etc/transmission mappát használják. De egy find -name / settings.json parancs segíthet ezt a kérdést eldönteni.
A TM meg legyen vagy leállítva, vagy ha van a konfig fájlnak reload paramétere, akkor elég neki egy reloadod is adni.
-
Mr Dini
addikt
válasz Pedro0000 #18872 üzenetére
Bocs, elírtam!
find / -name settings.json
---------------------------
Urak!
Már érzem az új FFp illatát a levegőben. [link]
A poszt végén utalt rá barmalej2 nyilvános platformon először, hogy hamarosan elkészül egy komolyabb FFp frissítés végre.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Pedro0000 #18874 üzenetére
A HDD-d ffpdata/transmission mappájában megtalálod a konfigot.
A TM ne fusson:
sh /ffp/start/transmission.sh stop
Ha van fent mc, akkor:
mcedit /mnt/HD_a2/ffpdata/transmission/settings.json
Ha nincs, akkor használj slapt-getet a telepítéshez ismét:
slapt-get -i mc
És mehet a szerkesztés.
-
Mr Dini
addikt
válasz Pedro0000 #18876 üzenetére
Igen, illetve az rpc-whitelist legyen "*.*.*.*". Viszont ebben az esetben minden IP címről a TM fogadni fogja a csatlakozást, hacsak a tűzfal/router nem fogja meg. Ezért én inkább, mivel a belső hálón kiosztott IP címek 192.168.1.*-ok lehetnek, így az "192.168.1.*"-ot adtam meg. Ezáltal csak a lokális "interfészen"csatlakozó gépeim férnek hozzá a TM-hez, router tűzfal ide, vagy oda.
-
Mr Dini
addikt
válasz Pedro0000 #18878 üzenetére
Igen. Illetve ha már ott jársz, javaslom, hogy az "utp-enabled" értékét is cseréld false-ra. Azt a sebességnövekedést, amivel járna, nem tudja produkálni a NAS, viszont cserébe uTP kapcsolatok esetén a CPU-d jobban terhelve van. Különösen,ha zárt trackerről töltenél, egyébként sincs nagy jelentősége.
-
Pedro0000
csendes tag
2.92 fennt van, de egy korábbi torrent sem látszik, hiába írom be az elérésí útvonalat. ennek mi lehet az oka?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz Pedro0000 #18883 üzenetére
Az az oka, hogy a 2.82-es gyári programcsomagos volt emiatt máshol tárolja a cuccost hozzá.
2.92-est letöltési könyvtárát állítsd vagy a régi (2.82-es) letöltési helyére, vagy másold a letöltött dolgokat oda ahová a 2.93 tölt.
Szedd le újra / vagy túrd ki a 2.82-es könyvtárából a hozzájuk tartozó .torrent fájlokat.Add hozzá ezeket a .torrent fájlokat a megszokott módon a 2.93-hoz.
Ha mindent jól csináltál, nem fogja letölteni őket újra, csak nyomj rajtuk egy ellenőrzést.
-
Tonyk
veterán
válasz Pedro0000 #18887 üzenetére
Már írtam mit kéne csinálni, de akkor leírom még egyszer:
Attól hogy ott a letöltött adat, még nincs meg neki az azokhoz tartozó.torrent
fájl (az amit letöltesz a torrent oldalról.)
Ezek valahol megvannak a nasodon a 2.82-es tartozó könyvtárában valahol, keresd meg őket és töltsd bele a 2.92-esbe, és mindegyiknél a letöltési helynek a meglévő adatot tartalmazó könyvtárat add meg (Ne változtass a letöltendő könyvtár nevén, mert egy betű eltérés is azt okozza, hogy újra letölti a hozzá tartozó adatot).
Ha nincsenek meg a.torrent
fájlok, akkor bizony le őket tölteni ismét és be kell tölteni a az új kliensbe. Ha a.torrent
hozzádásakor a hozzá tartozó adatot tartalmazó könyvtárat adod meg letöltési helynek, akkor nem fogja ismét letölteni, csak ellenőrzi és folytatja a seedelést.Ne haragudj, de nem tudom ennél szájbarágósabban leírni! Senki nem fog tudni neked parancsokat írogatni ebben az esetben(mert nincs ilyen), és most tényleg minden rajtad múlik, hogy meg tudod-e oldani. Elméletileg minden adott a sikerhez.
[ Szerkesztve ]
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Felmerült, egy olyan kérdésem, hogy egy FW frissítés az befolyásolja az FFP működését valamilyen formában?
Csak mert kiírta a NAS, hogy talált új FW-t.
Nem szeretném, hogy mindent újra keljen csinálni, már olyan szépen be van minden állítgatva.Vagy mehet nyugodtan fel az új, nem fogja bántani.
https://youtu.be/44NQkFJaEuE
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv, Mindenkinek!
A hozzászólások alapján feltettem az FFP-s TM 2.93-at.
Viszonylag gyorsan, nem sokat szenvedve..Az indításnál elejére kell az "sh" !! (sh /ffp/start/transmission.sh.new start) Entware-nél nem kellett..
Indító fájlt kettőt találtam: transmission.sh.new -t és a transmission.sh -t (ez elsővel indítottam!)
Köszönöm a leírásokat!
[ Szerkesztve ]
Vigyorka
-
Vigyorka
aktív tag
Üdv, Mindenkinek!
NAS újraindításnál mit állítsak be, hogy az FFP-s TM 2.93 induljon automatikusan? (a régi Entware-s 2.92 indul..)
Kösz,
Vigyorka
-
vargatamas90
csendes tag
Sziasztok,
Uboot frissítés után elég halottnak tűnik a 320-om.
https://forum.doozan.com/read.php?3,12381
Ez alapján a turoriál alapján dolgoztam, de az előkészített pendrive-ról nem bootol a nas.
Bekapcsoláskor minden LED világít, soros porton csatlakozva pedig full üres a puttyból nyitott terminál.
Előtte a ment rendesen a nas.Szerintetek van még mit tenni vele, vagy már kuka a nas?
Köszöntem,
Tamás -
Mr Dini
addikt
válasz vargatamas90 #18894 üzenetére
Szia!
Miért frissítetted az u-boot-ot?
kwboot-tal még vissza tudod hozni az életbe [link]. De ezzel kapcsolatban nem sok tapasztalatom van. Keresd meg @bodhi kollégát a Doozan fórumán, Ő biztosan tud segíteni.
-
Mr Dini
addikt
válasz mtibusz #18882 üzenetére
Igazából ráfért már egy frissítés az FFp keretrendszerre. HA jól tippelek, uClibc helyett mostmár a friss uClibc-ng-t fogja barmalej2 használni, ami több teret ad a C programoknak. Illetve a beépített csomagkezelője gondolom a slapt-get lesz. Ahogy barmalej2-t ismerem, biztosan nagyot fog alkotni és nagyon kíváncsi leszek az eredményre!
De egyelőre én se tudok róla semmi konkrétumot.
-
Mr Dini
addikt
válasz vargatamas90 #18897 üzenetére
Nem, megoldható az simán a stock U-boottal is. Csak mivel nincs benne DTS check, így manuálisan kell az uImage-be (kernel) égetni az adott eszközhöz tartozó fájlt. Én is hasonlóan csináltam anno és nem kellett téglázásnak kitenni a vasat.
[ Szerkesztve ]
-
vargatamas90
csendes tag
válasz Mr Dini #18898 üzenetére
haha, hát így tanul az ember
Sajnos az általad linkelt megoldáshoz kellene egy működő serial connection, ami nekem nincs.
Nem is értem hogy sikerült ezt u-boot update-el tönkretennem.Ha jól értem az egyetlen opcióm a JTAG lehet, annyi utánajárást viszont nem biztos, hogy megér egy 10K-s vas.
-
Kovi1987
tag
Sziasztok!
Lenne egy sürgős kérdésem. Zyxel NSA-310 típusú NASba beépíthető 2,5 HDD vagy mindenképpen 3,5 HDD kell? Jelenleg rendelkezésre áll egy 2TBos 2,5 HDD, ami kikerülne egy laptopból a NASba. Sajnos használható infot nem találtam ezzel kapcsolatban sehol, ezért kérdezem.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légtisztítót vegyek?
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 - 4k drón szett hibátlan állapotban - távirányító, akku, táska
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest