Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Nem megy parancssorból a meghajtó csatlakoztatása. Természetesen írni olvasni lehet a mappát, de ez működik is mert a Transmission szépen letölt a mappába. Én azért gondolom hogy a Win kever be, mert ha nem lenne jó az NFS megosztás akkor az Oppo se látná meg a Transmission se működne. A Transmissionba ezt írtam elérési útnak és működik. Az IP-t innen vettem, de a NAS IP-je nem ez hanem 192.168.1.140 amit a routerben fixre állítottam már a kezdetektől.
Hogy a fenébe látja az Oppo lejátszó a megosztást a Windows meg nem? -
Tonyk
veterán
Nem megy parancssorból a meghajtó csatlakoztatása.
Jó lenne tudni, hogy miért nem megy. Hibaüzenet?
"Transmission szépen letölt a mappába"
Ugye azt érted, hogy a TM helyben, nason belül tölt le, te meg a nason kívülről próbálkozol mással.
"A Transmissionba ezt írtam elérési útnak és működik."
Tehát ha windows-on a tmguiban rákattintasz a "tartalmazó mappa megnyitása"-ra, akkor megnyílik a windowsban?
Ha .140 az ip, akkor nyilván azt írd be...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Daanika
tag
Sziasztok!
Most vettem egyet hasznaltan. Mukodik, de lenne egy kerdesem:
A Transmission webui reszet hogy erem el?
Latszik hogy fut a service, megy is egy letoltes rajta (most epp pauseban)
latszik, hogy megy a szerviz:
itt meg latszik, hogy 9091-es a port:
namost nem megy.
192.168.1.8-on elerem az admin feluletet, de a 192.168.1.8:9091-en nem erem ek a transmission webes interfacet. Pedig jo lenne ott hozzaadni letolteseket, nem csak az admin feluleten.
Valakinek van otlete?
Koszi! -
Joshi
titán
Egyébként a Putty-val se tudok mit kezdeni, már a TelNetes résznél elakadok mert nem csatlakozik. Pedig az IP jó hiszen fix IP van adva a NAS-nak.
-
Tonyk
veterán
NFS-nek van nyűge a wildcardokkal.
Először próbáld már meg, hogy NFS megosztásnál a szűrőt nem 192.168.*.* -ra hanem 192.168.1.*-ra teszed.
Ha ez nem hozna eredményt, akkor próbáld meg a teljes ip tartományt lefedni *-al.
Ill. még kipróbálhatod ha pontos ip-t teszel a szűrőre.
-
Joshi
titán
Sehogy nem működik, de ahogy írtam a Putty-n keresztül se tudom elérni a NAS-t. Valami nagyon nem jó, de az a legfurcsább az egészben, hogy az Oppo 203 eléri a NAS-t NFS-en keresztül is. A kínaiak valamit tudnak, de az amcserikai Microsoft nem. Ez van. Nem erőlködök, nincs hozzá kedvem, max a 4K HDR filmeket kiírom pendrivera. Igazából azt se értem hogy SMB-n miért szaggat be a cucc, pedig minden gigabites.
-
Tonyk
veterán
Jó pár éve mikor PXE-szervert hegesztettem fel a nasra, akkor jött be az az NFS szerver dolog, mert kell neki egy NFS-share.
A gyárival elég sok gondom volt. A PXE-ről bootolt kliens állandóan access denied-ot dobott.
Ekkor elégeltem meg és töröltem a gyárit majd tettem fel FFP alá nfs-t. Azóta ilyen gond nincs.
Javaslom, telepítsd fel ffp alól. Ha kell, segítünk mit, hogy, merre, de hagyd a gyárit szerintem.[ Szerkesztve ]
-
Gelmi
tag
Szia Tonyk !
Köszönöm munkádat !
Sajnos nálam még valami huncutság van
Leírásod alapján végig zongoráztam a dolgokat de a start követően kb 5másodpercre látom hogy megy a Transmission 2.93+ majd leáll és csak homok órázik !
Az itt (#18728) bemutatott verziót is kipróbáltam de sajnos ugyan az a probléma
A mentésekből vissza állítva a dolgokat újra működik a Tm !
Csak sajnos újra ellenőriz mindentHogy lehetne találni valami megoldást a 2.93 ra ????
Segítséged előre is köszönöm !
Üdv
Gelmi[ Szerkesztve ]
A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében!
-
Tonyk
veterán
Mr Dini felrakta a repojába 2.93-at. Próbáld meg azt.
"start követően kb 5másodpercre látom hogy megy a Transmission 2.93+ majd leáll és csak homok órázik"
Mondjuk azt nem értem, hogy milyen homokórát látsz egy ssh felületen....
[ Szerkesztve ]
-
sodreg
csendes tag
Sziasztok!
NSA310-re próbálom felvarázsolni [ezen] leírás alapján felvarázsolni az miniDLNA+Transmission duót.
(A NAS-t 1TB HDD-vel helyeztem üzembe, frissen formázva. 4.70 (AFK.3) fw-re frissítettem, interneten fellelt update állománnyal (md5 checksummal ellenőrizve).)
root jogokat előtte ezzel a leírással szereztem. (Root Access: NSA310 Firmware V4.70(AFK.1) )
SSH-n, Putty-val NsaRescueAngel-ként léptem be ezek után.Az UWSiteloader résznél elakadtam:
uwsiteloader.sh parancs után azt írta nem találja az uwsiteloader.sh-t.Mivel a which wget a /usr/sbin/wget választ dobta, próbáltam orvosolni:
export PATH="/ffp/bin:/ffp/sbin"Ezt követően sikerült elindítani az uwsiteloader.sh-t.
Minden kérdésre "oké, yes" válasz után ezt a hibaüzenetet dobta:"Dowloading definitions FAILED, please check your internet connection!"
Hibaüzenet előtt ez volt a log:
Valaki legyen szíves segítsen, mert itt megállt nálam a tudomány! (Linux noob vagyok, szóval csak finoman hordjatok le, ha valami, valahol félrement
[ Szerkesztve ]
-
ljakab
csendes tag
Szeretném megkérdezni,hogy van-e olyan beállitási lehetőség, hogy a NAS310, ha állandóan be van kapcsolva-tehát éjszaka alvás állapotban van-reggel, amikor a pc-t bekapcsolom, ne kelljen állandóan újra bejelentkezni. Tehát a Nas routeren keresztül/?/ automatikusan kapcsolódjon fel a hálózatra. Köszi a tanácsokat előre is.
-
mobilizmo
addikt
-
Tonyk
veterán
válasz mobilizmo #18774 üzenetére
áhááá!
Ha a gondolatjeleket kicsit eltolom, egész érthető lesz az, hogy mit szeretne.
ljakab:
"ne kelljen állandóan újra bejelentkezni"
De hova ne kelljen bejelentkezni? SMB, webadmin, tm , stb?
"Tehát a Nas routeren keresztül/?/ automatikusan kapcsolódjon fel a hálózatra"
Ahogy mobilizmo kolléga is mondja, a nas állandóan a hálózaton van. Ha épp alszik és valami megpiszkálja hálózaton keresztül, akkor felébred, semmi extra beállítást nem igényel.
[ Szerkesztve ]
-
Richvargas
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, mert hangos a ventillátor, és cserélni kell. Gyárilag EC4010LL12EA van benne.
Melyiket lehet érdemes ezek közül?
- TITAN TFD-4010M12Z
- Xilence
- COOLTEK Silent Fan 4010
Köszi előre is! -
sodreg
csendes tag
Esetleg tudna valaki válaszolni a #18770-ben felvetett problémámra? (Az biztos, hogy nem az internet kapcsolatommal van a gond )
-
donw3ga
őstag
Sziasztok,
van valakinek ötlete, hogy mi okozhatja ezt a hibaüzenetet néhány parancs kiadása után putty-ban:root@MediaServer:~# slacker -iuA slapt-get
sort: can't resolve symbol '__sched_cpucountUpdating package lists...
fetch: rsync -q 'rsync://ffp.inreto.de/ffp/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/s'
sort: can't resolve symbol '__sched_cpucount'
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/CHECKSUMS.md5')
sort: can't resolve symbol '__sched_cpucount'
fetch: rsync -q 'rsync://funplug.wolf-u.li/funplug/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5' '/ffp/funpkg/cache/uli'
sort: can't resolve symbol '__sched_cpucount'[ Szerkesztve ]
-
Brumi˘
addikt
Sziasztok, van egy NSA310-em FFP-vel használom régóta. Most próbáltam feltenni az admin felületről a wordpress plugint, de nem sikerül, mert nem találja a csomagot. Tudnátok ebben segíteni? Köszi előre is.Szerk.: elolvastam az összefoglalót, megpróbálom aszerint.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz donw3ga #18786 üzenetére
Szia!
Majdnem biztos vagyok benne, hogy ez libc probléma lesz. De hogy hogy lett előidézve, azt nem tudom kitalálni... Ha a funpkg működik, akkor szedd le valamelyik megosztásra, példánkban az admin megosztás gyökerébe innen az uClibc és uClibc-solibs csomagokat, majd SSH-n add ki a funpkg -u /mnt/HD_a2/admin/uClibc*.txz parancsot, s remélhetőleg eltűnik a probléma. Egyébként az összes Can't resolve hiba valamilyen library/modul hiány miatt szokott jelentkezni. Ez pl. az említett C könyvtár része, ami FFp alatt az uClibc:
root@NSA320S:~# readelf -sW /ffp/lib/libc.so.0 | grep "__sched_cpucount"
1087: 0000f8a4 176 FUNC GLOBAL DEFAULT 7 __sched_cpucountA hiba tehát azért jelentkezik, mivel a jelenleg telepített C könyvtár nem rendelkezik ezzel a symbollal (elképzelhető, hogy régebbi lett telepítve, barmalej2-é viszont a legfrissebb/stabilabb kiadás FFp-re) --> megoldás: update.
[ Szerkesztve ]
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
sodreg
csendes tag
válasz Geripapa #18782 üzenetére
Entware-ng, FFP, MidnightCommander. Ezeket telepítettem a NAS webes felületéről. Aztán hagytam az uwsiteloader-es megoldást és a topik leírása alapján "kézzel" letöltöttem a csomagokat és telepítettem, ahogy ezen topik leírása alapján volt. Minden fel is mászott. Kicsit viszont zavar, hogy nem működik az uwsiteloader-es megoldás, mert ahogy elnéztem a többi leírást, mindegyik abból építkezik.
További kérdésem lenne:
root+beállított jelszóval kell belépni az ssh-n? (Ekkor indul az FFP, de ha jól emlékszem autentikációs hibát írt ki az uwsiteloader.sh a futtatása során.)admin+beállított jelszóval indul ssh-n az FFP, de nincs futtatási jogom az uwsiteloader.sh-ra.
NsaRescueAngel+hozzátartozó jelszóval nem indul az FFP, de van futtatási jogom az uwsiteloader.sh-ra viszont elszáll a már korábban említett hibaüzenettel.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz sodreg #18792 üzenetére
"root+beállított jelszóval kell belépni az ssh-n? "
igen, root-tal kell belépni, aminek a jelszava megegyezik az admin jelszavával
Ekkor indul az FFP, de ha jól emlékszem autentikációs hibát írt ki az uwsiteloader.sh a futtatása során.
Akkor tisztázzuk ezt a kérdést!
-
Coc@s
őstag
Csináltam magamnak egy gondot.
Csináltam egy új megosztást a NAS-on és csináltam egy guest usert.
Az új megosztásra engedélyeztem a guestet, a régiekre nem.FTP-n jól működik és csak ezt az új megosztást látja a guest, de webesen belépve a többi megosztást is látja (fényképek, zen, videók...)
Mit csinálhattam rosszul?
Weben keresztül adminisztráltam/ok.
18 éve itt
-
Coc@s
őstag
válasz Geripapa #18795 üzenetére
Guestként belépek a szerverre és látom ezeket a tartalmakat.
Pedig a megosztások egyikénél sincs ott a guest, nem is abban a felhasználói csoportban van, amik jogosan látják.
Látszólag jól vannak a jogosultságok, persze lehet attól még, hogy valamit nem jól csináltam, csak nem jövök rá, mit.
Azért fura, mert FTP-n meg tényleg csak annyit lát.Most egy RESTART-ot azért adtam neki, hátha.
[ Szerkesztve ]
18 éve itt
-
Tonyk
veterán
Ebédidőben ráértem két falat között fordítani egyet:
TM 2.93+ (#9317) 2018.02.03 : https://goo.gl/xraFGn
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Androidos tablet topic
- Hálózati / IP kamera
- World of Tanks - MMO
- Apple notebookok
- További aktív témák...
- MSI GTX 1660 GAMING X 6gb újszerű
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Arctic P12, P14, Slim, Max, PWM, PST
- Lenovo ThinkPad E495 Ryzen 5 pro 3500U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
- Lenovo ThinkPad X395 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, szép állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest