Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
acura13
aktív tag
-
sxxorp
őstag
válasz acura13 #3705 üzenetére
A Google Now átállítható magyarra, és meglepő dolgokat megértett, a speciális dolgok (pl. nevek) után fekszik meg. Tehát az enyém jobban ért magyarul, mint ahogy beszél (bár feldobhatnék rá külön egy SVOX Mariskát, Nuance Esztert, de navigációs rendszerhez kellene, abban meg megy egy csomó magyar hang, viszont a Razr i angol alapból, így még magyar nyelvű e-könyvek felolvastatásához lehetne használni talán), ezért kérdeztem
Bízzunk benne, hogy nem voltál annyira ügyes, hogy végleges téglává tedd - ki javítja?
[moderálva]
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
MODERÁTOR
A HOX témát itt és most kérem befejezni, míg még jobban el nem szabadultok az indulatok terén!
Köszi
Everybody lies.
-
tildy
nagyúr
válasz Barthezz2 #3708 üzenetére
Eloszor is koszonom a gyomlalast.
----------------
Mivel a #3690-es hozzaszolasom aldozatul esett a torlesnek, igy a ra adott valaszok ertelmetlenek , csak hogy valamilyen modon meglegyen:Tobb helyen is olvastam, hogy embereknek hasonlo problemai voltak motorola telokkal, maxx-al, razr i-vel stb.
A wifi olyat tesz, mintha probalna fel -le, be ki lepegetni a halozatba. Mas telefonokkal, ipaddel semmi gond az adott halozaton, ergo ez valoszinuleg telefon gond. A gyenge jel eseten halozat eldobasa ki van kapcsolva. Probalva lett 5 GHz-en, es 2.4-en is. Ugyanaz. Odahaza a repteri free wifivel jatszotta ezt. Itt ismerosnel, meg par helyen.De hogy nehogy a levegobe beszeljek: Nezzetek meg ezt a videot, pontosan ilyet csinal az en telefonom is bizonyos halozatokon, mint itt a bal oldali telefon. ( Igy elkepzelheto, hogy valakinek sosincs vele gond, mig masnak igen).
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
veterán
az lbe privacy guardot próbálta már valaki? elindítom a permission managert, megkapja a root jogosultságot, de aztán csak annyit mond, hogy active protection service start up failed, ez mitől lehet?
istálló? gazemberség? hupákolás?
-
DVlad
őstag
-
Tendd
tag
Hali! Szükségem lenne egy RAZR I-hez töltőre. Magyarországon lehet ilyet kapni? Ha nem, akkor milyen töltővel lehetne megfelelően feltölteni? Eddig egy samsung töltővel volt használva kb 1 éven keresztül, de minimum fél évig biztosan. Ez károsíthatta az akkumulátort? Köszi a választ előre is.
-
Schanyee
senior tag
Hát ha a töltő rossz, akkor károsíthatta, de akkor az a Samsung telefont is károsította volna. Magyarul, ezek mind univerzális USB töltők, jók bármelyik telefonhoz amelyiknek ilyen a töltő bemenete. Ha veszel egy bármilyen microUSB töltőt az jó lesz hozzá (azért ne a leggagyibb kínait vedd, hátha maga a töltő hibás). Ami különbség van ezek között, hogy hány A áramerősséggel töltenek, az pedig a töltés sebességét befolyásolja. Gyárilag azt hiszem 1A-es töltőt adtak, ha 500mA-st veszel, akkor kb 2-szer annyi ideig fog tartani a töltés, ha 2A-est akkor meg kb fele annyi ideig.
[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
Nem tudom, nem ismerem annyira az aksi technológiákat. Tönkre nem teszi, de mivel nagyobb teljesítményen megy, jobban melegszik a telefon is, lehet nem tesz minden alkatrésznek jót, de az is lehet hogy az még a tűréseken belül lenne bőven, és pont ugyanolyan hatással van az aksira mint, ha 1A-es töltővel töltöd. Ha kisebb töltőt veszel az meg csak annyi, hogy fölöslegesen megnöveled a töltés idejét. Vagy esetleg tablet esetén, ha túl gyengét veszel az is lehet mondjuk aktív használat közben töltés mellett is merül, mert nem elég erős a töltő.
-
veterán
túl nagy áramot nem vesz fel csak azért, mert a töltő adna annyit. a saját töltője 850 mA-s, de 600-nál többet sose vesz fel, usb-ről még annyit se. a 2 amperes autós töltőm megsütné, ha nem így lenne
-
J.K.F.
csendes tag
válasz Baranya24 #3722 üzenetére
Érdekes dolog ez a töltő kérdés.
A neten utánaolvasva számomra a következők derültek ki: a LiIon akkuk töltési folyamata CC-CV, vagyis 2 fázisban történik:
1. fázis: Constant Current: konstans áramerősséggel töltenek, amíg el nem érik a 4.2V-os cellafeszültséget
2. fázis: Constant Voltage: a 4.2 V feszültség elérése után a feszültséget ezen a szinten tartva csökkentik az áramerősséget a teljes töltés eléréséig.Ez szépen követhető is az otthoni Energy Logger 4000 fogyasztásmérőmön, ami percenként rögzíti a töltő áramfelvételét: 6.1W teljesítményfelvétellel indul a töltés, ezt jó darabig tartja (kb 1.5 óra, ha emlékezetem nem csal), majd szépen el kezd csökkenni a teljesítményfelvétel egészen 0W-ig, amikor csipog a telefon, hogy töltés befejezve.
Szép kis grafikonok vannak LiIon töltési folyamatáról itt, főleg az 1. és 3. ábra beszédes:
http://batteryuniversity.com/learn/article/charging_lithium_ion_batteriesA töltő tehát ha jól értem csak egy buta áramforrás (megadott maximális áramerősséggel, amit biztosítani tud), a töltésvezérlést maga a telefon végzi. Ő dönti el, mekkora áramerősséget vesz fel a töltő felől. Az tehát biztosnak tűnik számomra, hogy a töltésvezérlő áramkör a töltés második felében (kb 50-60% töltöttség elérése után) egyre kisebb áramerősséget (milliampert) vesz fel a töltőtől. Kérdés, hogy vajon a töltés első felére vonatkozóan van-e valami ésszerű felső korlát (0.8-1C, amit maximumként emlegetnek a lítium akkukkal kapcsolatban, vagyis jelen esetben 1600-2000mA) a telefon töltésvezérlésében, amit a fentiek szerint a töltés első felében végig felvesz. Szerintem kötöznivaló bolondok lennének a gyártók, ha nem lenne ilyen korlát.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Baranya24 #3722 üzenetére
kétamperes négylukas töltővel (és megfelelő kábellel, hogy a telefon ne usb-nek gondolja) sem nagyon vesz fel 600 mA-nél többet de most 59%nál tettem fel tölteni, 450 mA-nél stagnál.
és ja, a töltő csak egy buta tápegység, így lehet olcsón elkészíteni, ezért van mindenféle akkus, autós, napelemes stb töltő. jobb is ez így, egy ócska kínai töltő rossz vezérlésével simán felrobbanthatná az akkut a telefon meg úgyis okos, ismeri az akku állapotát, és nem kell millióféle akkuval számolnia.
-
sxxorp
őstag
Töltő: A DU Battery Saver-t használom van benne 2 töltési mód, asszem ha 20% (vagy 30%?) alatt teszed fel, akkor 3 fázisos Healthy (gyors töltés 80%, lassuló 100%-ig, majd 'csepegtető'), és van egy közönséges, átlagos(Common) töltés, ha 20% felett teszed fel (erre alig kerül sor). Nem tudom, hogy csak tök jól bemutatja, és amúgy is így töltene a telefon, vagy tényleg hozzátesz a dologhoz az app azzal, hogy szabályoz, de ha vkit érdekel érdemes kipróbálni, legfeljebb uninstall: [link]
Moto G teszt GSMArena: [link]
Egyelőre csak az üzemidőre pillantottam; egész jó, de az a hype-os hiszti, hogy mekkorát üt, természetesen indokolatlan és felfújt volt, főleg számomra, aki sokat telefonálok(>video>web, vagyis ráadásul az érdekel legkevésbé, amiben a Moto G homorít jobban):
[Moto G] vs [Razr i][ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
-
sxxorp
őstag
1. A hálózati dolgok nem állnak hozzám közel, előző telefonomon nem is volt net. Ezen a céges csomaghoz 2GB kapcsolódik, ezért a WiFi-t otthon használom, ahogy mondtam, és a cégnél, ritkán nyilvános helyen - sehol semmilyen problémám nem volt, tökéletes. Amihez nem értek/érint/érdekel, nem szólok hozzá.
2. Továbbra is úgy tartom, hogy feltételezés, hogy biztos a telefon a hibás, pontosan nem tudod, több oka lehet (router, bezavaró app, beállítás, stb., stb.). Így kell értékelhető vizsgálatot végezni, ahogy a srácok pl. itt: [link]
3. Egyébként is, ha már XDA, nem itt szenvednék ezen a kis fórumon, hanem első körben rákeresnék ([link]), vagy aktívan rákérdeznék az XDA-n. Azokba, amikbe gyorsan belenéztem csak kiderült a végén, hogy router gond, vagy más, ami felől érkezik a Wifi-jel...
4. Factory reset?
5. Érdemes nem lenézni a tárgyaidat... esetleg megbosszulják[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
Mit zártál ki? Mind az 5 pontot?
- Simán lehet bármi, az is, hogy több probléma együtt, router is, valami app, rossz beállítás, beakadt androidos szar valamikor elállítódott az OS-ben, angliai wifi-módozat... ezt vizsgálni, tesztelni kell, kérdezni -> XDA
- Vagy rendszergazdás huszárvágás: factory reset.
- Iphone-osan: szerviz, de ezt írtad.
- Ezoterikusan: ne húzd le, kicsinyítsd az önbizalmát, szeresd
Van egyáltalán másnak ilyen problémája itt? Úgy nehéz segíteni, hogy sosem volt ilyen gondom, ezért nem dolgoztam ki megoldást, és elméletben meg nagyon nem hatékony... -
Baranya24
tag
Nekem is akad hasonló, de eddig "read only"ban voltam, mert nem volt időm.
Melóhelyen pl: van wifi kapcsolat, minden tökéletes, pár perc múlva (vmikor akár egy óra is) az egész halott lesz.. no connection, viszont ugyanúgy kék a wifijel az értesítősorban mint addig. Wifi ki, wifi be, és már meg is javul. Ezt otthon is eljátsza időszakos jelleggel teljesen rendszertelenül, habár ott ritkábban.
Mindkét helyen az ájfonok meg se nyekkennek ilyen téren, sőt más droidos telók sem.Nem zárnám ki semmiképp egy factory reset szükségességét, mert tavaly dec 21.e óta nem volt, de a telefon nagyon kapta az érzést. :-)
Csak hát nincs rá egy fél napom
Motorola Razr i - Intel inside .... szerelem volt első látásra! ...
-
tildy
nagyúr
Itthon ASUS RT-N66U routerunk van, es nem szokott gond lenni, sot most volt az elso ilyen alkalom ezen a routerem, emlekeim szerint. ( Ertsd: eddig nem volt gond)
Es nem magyarazna, hogy miert csinalta az egyik itt, a masik miert nem. ( Az enyemnek itthon meg sosem volt hasonlo gond) Es a masik miert csinalta ugyanezt Bud free wifin, mikor 10 perccel elotte ugyanazon tokeletesen ment.
Azert meg mindig mondom,a repter wifijet nem fogom tudni megszereleni, minden mas eszkozzel amit probaltam okes volt
Es erdekes az is, hogy masnak, tok mashol tok ugyanilyen gondja van, szinten motorolas telon.
Amit tudok, annala tipusnal szoftverfrissites utan kezdtek ilyen gondok lenni.[ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
GGMPC
őstag
Urak, holgyek!
Mennyire jo keszulek ez a Razr i?
Es mennyire kenyes a feher - ha egyaltalan van valakinek?
Egyaltalan igy 2013 decembereben meg erdemes ilyet venni?
Ma megnyomkodtam egy sotet szinut (mondjuk lenyegtelen a szine), de nagyon tetszett!
Negativumok, pozitivumok? Most sajna nincs idom visszamazsolazni a forumon...
Koszonom!
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
DVlad
őstag
Mi használunk egyet és minden igényt felül teljesít, ami elvárható tőle. Soha, semmilyen hibát nem produkált és igen szeretett tárgy. Negatívumként egyetlen dolgot tudnék említeni, a festék pattog, kopik róla az éleken, ha kemény igénybevételnek van kitéve tokok nélkül.
A fehér i-ről olvasható itt is, hogy sajnos, mint minden olyan terméknél (nekem például a notebook klaviatúra-gombjai, hűtőszekrény ajtaja és a magába foglalt kijelző műanyag kerete), ahol új korában egyforma színű, ám különböző anyagú részek vannak, ott bizony nem egyformán öregednek az anyagok, ezért más színűek lesznek idővel. -
sxxorp
őstag
A Razr i egész prémium anyagokból építkező (alumínium, kevlár a műanyag mellett), jó üzemidejű, és ami a legfontosabb: az egyik legkompaktabb telefon, a 4,0 colos Iphone5(s) méretű testben 4,3-as képernyő:
[link]
A többségnek hibátlanul működik, ezért is mertem Angliából venni, körülményesen érvényesíthető garanciával. Az, hogy most megéri-e most? Totálisan az ártól/állapottól függ.Egyébként ez azért baromira nem az a méretű fórum, amit nem lehet átfutni, vagy ezen belül a téged érdeklő kulcsszavakra rákeresni... Annyit megtehetsz magadért, hogy legalább az 1. hozzászólást átnézd.
[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
Ha nem zavar, hogy még mindig nem tudjuk hogy lesz e 4.4 frissítés, vagy maradunk 4.1en, akkor jó áron még mindig elég jó telefon. Az ár azért már elég fontos tényező. Amilyen árak felmerulnek itt a fórumon még most is lehet ezt venném. Nagyobb telefont továbbra sem akarok, a sebességevel meg meg vagyok elégedve most is. Ha emlékszel év elején az enyémet nézted meg, azóta sem nagyon tudok róla rosszat mondani.
[ Szerkesztve ]
-
GGMPC
őstag
válasz Schanyee #3739 üzenetére
Neztem a tiedet? Hmmmm Nem emlekszem...
Holnap estig dontok, hogy Razr i vagy LG G2 es aztan 2 evig nem szeretnek ezzel a temaval foglalkozni!
Kerdes: 32GB vagy inkabb 16GB kartyat vegyek hozza? Mindegyikkel konnyeden boldogul?
(sosem volt meg 32GB-s kartyam - telefonba)Ertesitesi led teszi a dolgat rendesen? Mert mostanaban a Moto telefonok valamiert nem ledeznek...
Jah - a dobozatol deja vu-m van vagyis az Atrix 2 videofelvetelnel sipolo hangot produkalt - ugye ez nem csinalja!?.
LG G3 32/3 Titanium, iPhone 4S, Motorola V3xx, Motorola K1, Motorola V60, MacBook Pro 15' - 8GB RAM - 500GB SSD, iPad Mini 32GB LTE...
-
Schanyee
senior tag
-
J.K.F.
csendes tag
Természetesen kezeli a 32GB-os microSD kártyákat.
Én is ilyet használok benne, egy 32GB-os Class6-os Samsung-ot. Látja a teljes kapacitást és elég gyorsan ír/olvas is róla - bár gondolkoztam Class10-esen is amikor vettem, de akkoriban ez elérhetőbb árú (kb 9.000Ft) volt és ez legalább volt is a boltban. Azóta már Class10-est is lehet venni azért az árért.
-
Baranya24
tag
válasz Schanyee #3743 üzenetére
Ha jól emlékszem, akivel keverjük (én se tudtam hova tenni a dolgot), a jelenlegi kérdező pedig ugye GGMPC :-) de lehet hogy csak hülye vagyok.
Viszont Razr i tulajként is azt mondom: ha nem számít a méret, és amúgy is tokba teszed a telefont akkor LG G2! (Vagy várd meg a G2minit, teljesen ugyanaz mint a nagytesó, csak 4.7")
2évre vásárolsz, 2015év végén inkább gondolnám elavultnak g2-t, mint a razr-t. Bár ha csak telefonálsz, böngészgetsz, emailezel.. tehát nincsenek nagy elvárások, játékok, ilyesmi.. akkor a Razr, mert az elfér a zsebedben, és sokkal kifinomultabb.
[ Szerkesztve ]
Motorola Razr i - Intel inside .... szerelem volt első látásra! ...
-
GGMPC
őstag
válasz Schanyee #3747 üzenetére
Mar megvaltoztam
Nem minden arany ami fenylik!
Nekem az anyagdus erzet a femhaz meg ilyenek jonnek be!
Gyorsasag? Errol a telefonrol ez pont elmondhato...
Estig eldontom, hogy ez vagy a G2...
-
GGMPC
őstag
Eldontve... Rendeles leadva... Keddre itt is lesz a Razr i!
Lottem hozza egy folia csomagot ami 2db es egy 32GB-s Class 10 Mobile SanDisk SD kartyat!
Otterbox tokot meg megrendelem az USA-bol szallitassal 10-11 forint lesz, de ahhoz ragaszkodom!
Igy biztos, hogy nem fog esztetikailag amortizalodni - mondjuk nalam amugy se, de azert jobb ovatosnak lenni!
Szoval varom nagyon!
G2 a legjobb android telefon amit eddig lattam, de a merete az brutal - igy inkabb az iPad mini LTE 32GB melle inkabb a Razr i passzol - foleg, hogy amikor kiprobaltam egyet most kedden, akkor eleg meggyozo volt...
-
zsirfecske
addikt
(tudom már elvileg nem írok ide, de eladtam a javított i-met és megmaradt egy közvetlenül a bedöglés előtt rendelt atfolix fólia csomag extra párral, akit érdekel aprón megtalálja. hátha épp gyorsan kell, német ebayről 11 euró és már nem biztos hogy ideér karácsony előtt. peace)
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik
- Spórolós topik
- Google Pixel topik
- Battlefield 2042
- Synology NAS
- További aktív témák...