Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motorola RAZR i XT890 - GYIK, hasznos információk
Kérlek olvasd el alaposan ezt a hozzászólást, mielőtt kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_JD
csendes tag
Még lógtam egy fotó és GPS teszttel.
CM verzió: cm_smi-26-2.zip
GPS:
Kicsit számomra mindig fura volt a razr i gps-e, házon belül mindig teljesen összezavarodott így alapból utcán teszteltem. Az első indításkor (mobilnettel) kb 1 perc alatt pozícionáltam, utána kb 30 másodperc alatt összeött a pozícionálás. Folyamatos működést még nem próbáltam, lehet track-elek egyet valamikor buszon. -
J.K.F.
csendes tag
HOPPÁ-HOPPÁ!
Az imént nyomtam egy frissítés-keresést a kütyün, és felajánlotta a KitKat-et!
Egy életem egy halálom, ezt most kipróbálom. Mély levegő, és ... -
J.K.F.
csendes tag
No, mÚkodik!
Kicsit fura, hogy az értesítési sorban WiFi "nem kékül ki" kapcsolódás után hanem szürke marad, meg hogy nem mutatják a kis nyilak a kimenő és bejövő adatforgalmat. Plusz az általam használt Zooper Widget-et is egy picit állítanom kell, mert az "Android Clock" font mérete kissé megváltozott (magasabb lett, de vékonyabb is).
-
J.K.F.
csendes tag
Tegnap még a Swype-pal küzdöttem egy kicsit, nagyon nem akart megtanulni magyarul, de végül sikerült. A mezei "Android billentyűzet" már nagyon nem áll kézre így 2 évi Swype használat után...
Először azt írta ki a Swype a nyelvek telepítésénél, hogy ugyan kapcsoljam már be a WiFi-t (pedig be volt kapcsolva és a Google Play is működött azon keresztül), aztán meg már fel sem ajánlotta a nyelvek letöltését. Felraktam a Swype Trial verziót, abban bezzeg működött (igaz, elég döcögve jött le a nyelvi adatbázis). Trial verzió uninstall után még nyomtam az alkalmazáskezelőben egy "Clear Data"-t a Swype app-on, ezt követően már sikerült letölteni a magyar nyelvet. Ja, meg közben hébe-hóba nyomogattam egy "Set"-et a MoreLocale-ban a magyar nyelvre, hátha az is számít valahol, de szerintem nem.
-
J.K.F.
csendes tag
Most vettem csak észre egy jópofa újdonságot: a játékok egy része teljes képernyős lett! A kijelző tetejét "lehúzva" jelenik csak meg a felső státuszsor és az alsó sáv menügombjai.
[ Szerkesztve ]
-
J.K.F.
csendes tag
A WiFi forgalom "titkolásán" kívül még valamiért kár volt: KitKat esetén nem lehet kinémítani a telefont a lock screen felületén. Tehát muszáj feloldani a képernyőzárat, utána meg jobbra elhúzva a képernyőt a gyorsbeállításoknál lehet csak némítani.
Régen ugyanez sokkal egyszerűbb volt: power megnyom - a kijelző jobb felső sarkában kinémít - power megnyom.
-
LeMiki
tag
Sziasztok!
Gondom van.
Ma reggel, megnéztem, hogy van e frissítés végre. Örömmel láttam, hogy igen. Letöltöttem, frissítés indítása, elindul, de nem ér a végére : motorola logó folyamatosan, egy idő után kikapcs, rezeg egyet a teló, majd újra motorola logó. Power + vol down már volt többször. Semmi. Nem buherált tiszta rendszer volt rajta.
Na ilyenkor mi van? (azon túl, hogy azt hallgatom az asszonytól, hogy Ő megmondta, hogy ne nyúljak a telójához[ Szerkesztve ]
-
LeMiki
tag
2 órája feladtam...
Gondoltam előbb utóbb lemerül az akksi aztán újabb probléma. De nem! 5 perce bebootolt, fel állt a rendszer, immár kitkattal :-) akksi szint 2% volt.
[ Szerkesztve ]
-
Halo
senior tag
Gyün má' a Zangol verzióra is a frissítés :-)
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
Schanyee
senior tag
-
LeMiki
tag
Sziasztok!
Rootolnám a telót a bootloader nyitás nélküli módszerrel, de az összefoglalóban megadott xda-s elérhetőségről már nem tudom letölteni a zip-et. Nem tudja valaki, honnan szedhetem le?
Ha van ennél egyszerűbb módszer is, megoszthatnátok velem.
Előre is köszi!
-
Schanyee
senior tag
Reggel lett egy kis időm és feltettem, hogy ne munkaidőben jöjjenek ki a hibák. Egyelőre a lényeget még nem teszteltem, a telefonálást, a többi működött minden. Feltettem mindent a google mentésből ami rajta volt 4.1-en, nem futottam hibába eddig. Az 1 éve használatban lévő rendszer után nyilván gyors lett
Majd 1 hét múlva lesz érdemes bármit is mondjak. -
Schanyee
senior tag
Én itt néztem körül.[link]
Ha nyitott a bootloader-ed akkor tudok segíteni. Arra már nem emlékszem hogy nyitottam, azt hiszem a Motorola oldalán lehet nyitáshoz kódot kérni, 1 éve volt, rég volt
Röviden így csináltam:
Töltsd le innen: [link] a legújabb CM11-et és a GAPPS-ot1. lépés:[link]
- Felteszed a telefonod usb driver-ét a gépedre ha eddig nem volt rajta (pl motorola szoftvert telepíted)
- Engedélyezed a telefonodon az USB debugging módot a developer options-ok között
- Csatlakoztatod a gépedhez a telefont
- Az 1. lépés linken lévő programmal feltettem a legújabb CWM-et, mert nekem korábban azzal voltak mentéseim, csak azért nem volt a telefonomon az, mert hátha a gyárival felmegy a hivatalos kitkat, de nem sikerült. A másikat meg nem ismerem, Kitkat debloated változathoz pl a TWRP-t írják.Ha ez kész:
2. lépés:
- Belépsz recovery-be (legegyszerűbb módja ha a fenti programmal kérsz egy reboot to recovery-t)
- Csinálsz egy biztonsági mentést (jó esetben külső SD kártyára), mert sose lehet tudni mi lesz a végeredmény
- Felmásolod a gépedre a biztonsági mentést - kártyaolvasón vagy telefont elindítva USB-re dugva a CWM mappában megtalálod
- Fellmásolod a memóriakártyára a közben letöltött CM11-es zip-et meg a GAPPS-ot.3. lépés:
- Újra belépsz a recovery-be
- Tolsz egy data/factory reset-et
- Feltelepíted a két rom-ot
- Aztán kb kész is.U.i.: semmi felelősséget nem vállalok más telefonjáért
-
LeMiki
tag
válasz Schanyee #4985 üzenetére
Köszönöm!
Én már az elején elvérzek, mivel hiába adok adb parancsokat, mindig ezt írja utána, hogy "error:device offline" (driverek, USB debugging megvan, sdk, minimal adb stb minden rajta a gépen, több usb port és usb kábel kipróbálása is megvolt)
Próbáltam így is rootolni, de itt meg mindig az az üzenet, hogy "FAILED < remote: Preflash validation failed >"[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Schanyee #4988 üzenetére
Köszi a választ, várom a további élményeket, mondjuk ez kemény (és nem is volt ilyen hiba eddig sztem).
Melegszik a telefon? Esetleg beragadt egy app, v vmi (ha intenzív játékkal játszok töltés közben, akkor fordulhat elő ilyesmi), de nagyon más értelmes továbblépés nem maradt, mint a CM. Ha van még élmény, akkor jöhet. Vmi miatt folyamatosan a TWRP-t favorizálják a Razr i-n, nekem a CWM-ről vannak emlékeim.
(Egyelőre csak a zárt bootloader-es root miatt nincs recovery).LeMiki: bocs JB-only megoldás, KitKat-re nincs (befoltozták azt a lehetőséget, ami miatt a Twerkmymoto mehetett, amit linkeltem). Csak megoldódik vhogy.
[ Szerkesztve ]
-
LeMiki
tag
Semmi gond, nyugi!
Amit linkeltem youtube videót, abban a kitkatra raknak TWRP-t és SU-t, csak nálam az adb parancsok nem akarnak menni.
A legnagyobb bajom továbbra sem ez, hanem, hogy a teló gyakran elkezd melegedni, aztán lemeríti magát 1 óra alatt. a gsam szerint a kernel és az OS meríti legjobban.
Enyhén szólva sem váltotta meg a világot a gyári 4.4.2, legalábbis nálam -
Schanyee
senior tag
Szerintem app nem akadt be, nem meleg töltés közben, és kevésbé merül mint 4.1 alatt. Első nap 2 óra kijelző és 1 óra kihangosítón beszélgetés mellett 12 óra alatt merült bő 50%-ot, amiben egy csomó telepítés volt ráadásul.
Próbálkozom, most újraindítottam a telefonom. Tud valaki egy értelmes battery monitor programot? Hátha kiír valamit a töltésről.Így nézett ki az első nap CM-el:
Sajnálnám ha ilyen maradna a töltés, mert eddig tetszik. Egy újabb hibába botlottam csak bele, ami nem fog zavarni sok vizet, fotóztam aztán a menü (visszanyilak, ilyesmi) eltűnt majd dobott egy hibát és előjött. Mondjuk ez nem zavar, mert elég ritkán fotózom mobillal. Meg csak egyszer jött elő, nem tudtam megismételni.
Szerk.: nincs valakinek hozzászólási joga XDA-n? Nekem nincs de lehet érdemes lenne ott megosztani a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Schanyee
senior tag
válasz Schanyee #4991 üzenetére
Újraindítás után kicsit javult a helyzet. Még mindig nem ideális, de 50 perc alatt 69-ről felment 86%-ra, az kb 20% / óra, szóval 4 óra alatt feltölti, ami még mindig nem gyors, de olyan sokkal talán nem is volt gyorsabb. Eddig kb egyenletes sebességgel töltötte, gondolom most kezd majd lassulni vagy legalábbis 90% fölött. Ha tele lett lehúzom töltőről aztán nézek egy töltést 20% körüli értékről is. Meg akkor hétköznapi használat mellett is látni fogom mennyit bír, javult e a helyzet.
-
J.K.F.
csendes tag
válasz Schanyee #4992 üzenetére
Az elmentett adataim szerint 2013 decemberében 25 perc alatt ment fel 69%-ról 86%-ra a töltés amikor azt mértem, milyen tempóban tölt a teló 5%-ról 100%-ra. Vagyis 2x volt gyorsabb az általad leírtnál. KitKat-tel még nem próbáltam, de "szemre" nem tűnt lassabbnak. Lehet, hogy függ az akku elhasználódásának mértékétől is.
-
gombi01
tag
Egy hete felraktam az xda-s CM11-et(apr.1 verzió) Nekem eddig hibátlanul működik, csak ajánlani tudom. Már úgyis untam a gyári ROM-ot gondoltam lecserélem a telót, de így megint megkedveltem.
"Először megtanultam addig futni, amíg el nem fáradtam.Később bírtam tovább is." Muhammad Ali
-
Schanyee
senior tag
A töltés nem lett gyorsabb azóta sem, van egy 2A-s töltőm, ha hozzám kerül azért kipróbálom azzal még, de egyelőre nincs rá lehetőségem. Ez a 4 órás töltés nekem még épp elfogadható.
A további tapasztalataim a CM11-el 1 hét után:
Ami tetszik
- sebességre, felhasználói élményre olyan mint ha új telefonom lenne, pedig már én is azon gondolkodtam, hogy lassan megérett cserére, de így nincs rá szükségem. Vagy legalábbis emiatt nem.
- Nekem valamivel lassabban merül, de az is igaz, hogy egy csomó mindent nem raktam újra rá, amik korábban a háttérben futottak. Felírtam egyet, hogy mit tud nálam most a 2 éves aksival:
25 óra készenléti idő mellett volt 1 óra 16 perc kijelző és 2 óra 27 perc telefonálás (ebből kb 1,5 óra kihangosítva). Ennyi idő alatt 85%-ot merült.
Illetve most utolsó töltés óta nem használtam 18 óra készenlét 16 perc kijelző idővel 25%-ot esett a töltöttség (wifi, mobilnet bekapcsolva, frissít a telefon stb, nem tiltottam le semmit)
- van pár új kitkat/cm11 dolog ami tetszik - profilok, új tárcsázó, az új notifikációs, beállításos rész is elég jól használható
- mintha a skype értesítése értelmet nyert volna, korábban véletlenszerűen több napos késéssel küldött értesítést arról, hogy üzenetet kaptam. De az elején mintha 4.1-en is használható lett volna.Ami nem tetszik:
- A legkisebb hangerő is túl hangos lett, munkahelyen nem szeretem ha az értesítések/üzenetek érkezését ilyen hangosan jelzi
- Az automata fényerő állítás utcán használhatatlan - telefonáltam, le akartam rakni de annyira alacsony fényerőt adott, hogy nem láttam hol a gomb - ami amúgy is vékonyabb lett 4.1-es android óta. Meg úgy általában olyan alacsony fényerőt adott, hogy csak a fehér dolgokat lehetett látni. Este beltérben ez jó, de sehol máshol nem.
- Volt egy zavaró hiba 4.1-en, az megmaradt itt is, telefonálás közben időnként megszakad a hang és nem hallom a másikat, le kell rakni a hívást és újra kezdeni, hogy halljam. Ez gyakoribb lett 4.1 óta, de még épp elviselhető, mert legalább 10 percet kell telefonáljak, hogy kijöjjön és mondjuk 2-szer fordult elő 1 hét alatt a korábbi havi 2 helyett.
- Hibák amik eddig szerencsére csak egyszer jöttek elő: Nem tudtam letenni a telefont, csak kikapcsolás segített. Minden működött, egyedül a hívás lerakás nem. Emlékszem ez 4.0 alatt volt ilyen többször.
Valamint egyszer tegnap mikor kivettem a zsebemből kérte a sim kártya pin kódom a telefon, mintha újra indult volna, de az értesítések amiket korábban láttam, csak nem tüntettem el, azok megmaradtak. Tehát lehet csak a kapcsolatot vesztette el valamiért.Még 1-2 hetet tesztelem, addig nem is lesz időm vele érdemben foglalkozni. Remélem újabb hibák nem jönnek elő és az egyszeriek nem szaporodnak meg. Ha ez így lesz, akkor maradhat, max ha jön ki újabb frissítés, akkor felteszem azt. Ha sok lesz, akkor még felrakom a debloated 4.4-et, az milyen. Aztán ha az se nyer, akkor könnyes búcsút veszek a telefontól. Összességében pozitívat csalódtam a telefonban, bő 2 évet úgy kiszolgált, hogy egy rossz szavam nem lehet rá, sosem hagyott cserben
-
J.K.F.
csendes tag
válasz Schanyee #4995 üzenetére
Újraindulás a hivatalos KitKat-tel is volt.
Hallottam ahogy zizzen a vibramotor az asztalon, és odanézve láttam is a Motorola boot logót. Szerencsére még csak 1x volt ilyen az upgrade óta, de előzőleg a 4.1.2-vel 2 év alatt egyetlen egyszer sem bootolt újra magától.
Az automatikus fényerő szabályozás ennél is fura kicsit: sokkal aktívabb, mint korábban (kis fényerőváltozásokhoz is igyekszik gyorsan alkalmazkodni) és úgy egészében mintha kisebb fényerőre törekedne, mint amilyen a Jelly Bean-nel volt.
[ Szerkesztve ]
-
sxxorp
őstag
válasz Schanyee #4995 üzenetére
Na, alakult még valami?
Bár nekem szerintem valamivel fiatalabb a telefonom, ennél sztem jobban bírja, a 3,5-4 órás kijelzőidő általában megvan, de egyszer lett 7,5 órás is (egy nagyon kis terhelést jelentő, de mégiscsak játékkal ).
Ez a 4.1 debloat jól sikerült. elég fürge is, nehezen szánom rá magam a változtatásra.Hívás letétel: én mindig beállítom a kisegítő lehetőségek között, hogy a Power-gombbal is le tudjam tenni.
J.K.F.: a fényerőt évek óta ezzel állíttatom. Kis időt rászánsz a finomhangolásra, és elég korrekt lesz: [link]
-
Schanyee
senior tag
Eddig semmi új hiba nem jött be. Sőt azóta nem is nagyon telefonáltam 20 percnél hosszabbakat, így amiket írtam azóta nem jöttek újra elő egyik sem. Ami változás lett, hogy új irodába költöztünk, ahol elég rossz a térerő, így kb 12 óra alatt lemerült 2 alkalommal is. Ez annyira nem extra, mert korábban is jártam már így a gyári szoftverrel, még mikor új volt a telefon. Erre megoldásképp elegendő letiltani a 3G-t (amire szerencse, hogy CM11-ben van rá direkt kapcsoló), aztán így most sikerült összehozzak egy olyant hogy: 40 óra készenlét, ebből 1 óra 45 perc kijelző, 45 perc telefonálás és az elején volt egy 15 perces endomondo-s futásom, aminek köszönhetően beragadt a GPS 11 órára és ez volt a legnagyobb fogyasztó.
Hozzá kell tegyem éjszakára lekapcsoltam a wifi-t és a mobilnetet is, így 2 vagy 3%-ot merült csak az aksi reggelre, nem emlékszem pontosan.Hívás letétel: nekem az nem gyere be, hogy a power gomb letegye, a hívásaim 80%-át kihangosítva szoktam csinálni (az előbb írt aksi összegzés mondjuk kb 20% volt csak) és olyankor többször benyomom a kijelzőt, aztán ki és stb
A fényerő meg azóta egy konstans 30% körüli értéken van és ez így pont jó. Bár az is igaz, azóta nem sokat használtam napfényben.
[ Szerkesztve ]
-
kiro4444
tag
Kéne egy kis segítség. A cleanmaster app azt írja ki, hogy 90.7% használt RAM. Ez a szám változik, de 90 közelében van mindig, naponta akár többször is jelez. A másik üzenete, hogy nagyon kevés a telefon belső tárhelye, most 13%, és lehet, hogy nem sikerül a fotók mentése. A fotókat külső SD-re menti nem? Azon van több giga hely. Hogy tudok RAM-ot pucolni? Mit csináljak? Valami tényleg belassítja, olyankor egy reboot sokat dob a gyorsaságán. Tehát mi zabálja a RAM-ot? Üzenetek?
Köszi! Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Novemberi hardverkavalkád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ukrajnai háború
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest