Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A warez minden formában tilos a topicban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ghoosty
őstag
Sziasztok, Van 3 gyermekem, akarok nekik venni 3 külön minecraft példányt PC-re.
Szokott lenni valami akció? Hol érdemes venni? (G2A és hasonlók nem játszanak)
Lehet ezt valahogy dobozosan venni, hogy kerüljön valami a karácsonyfa alá?
Nézegettem a hivatalos honlapot és jó értem, hogy most már rögtön mind a két verziót megkapom? (Java és a Badrock) -
kisi
aktív tag
válasz Ghoosty #26902 üzenetére
Tudtommal nem nagyon van akció, nyugodtan az eredeti oldalról. Vagy a microsoft oldaláról.
HA gift ként kéred, akkor egy e-mail címre küld kódot.
(Ha a Cdkeys.com, és a G2a.com nem játszik.)Esetleg próbáld meg kinyomtatni, és valami minecraft tematikájú játékba, könyvbe csempészni...
[ Szerkesztve ]
-
Alusky
aktív tag
válasz Ghoosty #26904 üzenetére
Nem szokott lenni akció, mert alapból sem drága a játék, ha azt lejjebb vinnék már szinte ingyen lenne. Kell venni valami MInecraftos plüssöket vagy Minecraft rajongói csomagot és az mehet a fa alá. Mondjuk ezeket már nem mérik olcsón.
Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
Ghoosty
őstag
válasz Sztyepadzso #26906 üzenetére
Persze, azt tudom, csak unokatesóknak is van, de mondták, hogy szeretnének Badrock verziót is és akkor bármelyikkel tudnak majd együtt játszani.
-
föccer
nagyúr
Jó multkori world crash után indítottam egy új világot, de elképesztő laggolást ad. Minden video bállítás minimumon, és akkor is fenmaradt a mikor már egy legenerált világ részen mászkáltam.
Korábbi pályákon sosem volt ilyen gond, hogy blokk-ról blokkra lépve megakar 1-2 tized másodpercre.
Mitől lehet ez?
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
ugy néz ki ftb app újratelepítése segített.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
husztiimi
csendes tag
Hello,
a gyerekemnek pár éve vettem egy Minecraft: Bedrock Edition for Windows játékot, amit a gyerek játszott is egy ideig, majd abbahagyta. Most meg mondja nekem, hogy nem tud belépni a felhasználónevével és jelszavával. Mondom szuper! Utánanézek! Utána is néztem, és úgy látom, hogy elveszett minden. Létezhet ez??
https://www.minecraft.net/en-us/article/account-migration-last-call#:~:text=The%20move%20ends%20on%20September,old%20accounts%20to%20Microsoft%20accounts
A gyereknek nem volt saját email címe, így a játék anno az én email címemmel lett regisztrálva. Csakhogy én nem kaptam sohasem egyetlen emailt sem a Microsoft-tól, sem a Mojang-tól, hogy bármit is csinálni kellene az accouttal ahhoz, hogy az a továbbiakban is működjön.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok,Egy gyors kérdés: ha most veszek PC-re Minecraftot akkor a minecraft.net a legjobb beszerzési forrás? Van esetleg jobb alternatíva vagy egyértelműen itt vegyük meg?Gyereknek lesz, karácsonyi ajándékként, így jó lenne valami fizikai manifesztáció a fa alá. Van erre valami jobb ötlet annál mint hogy beteszek egy nyomtatott DVD tokot valami fabrikált oklevéllel a fa alá?
Bocs, visszaolvastam, most volt téma.[ Szerkesztve ]
-
Sztyepadzso
őstag
válasz DeFranco #26912 üzenetére
Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudom. De.
Nekem megvan a Bedrock(meg a java is, de az most mindegy), és a laptopon az megy, és az éppen soros gyerek betölti a világát, a másik pedig az androidra megvett, Samsung A54s 5G-n Pocket Edition-al csatlakozik, egy BT egér és billentyűzet segítségével.
Ez utóbbi egy egyszerű mezei fiók, amit azért felvettem a telefon outlookjába, hogy nehogy elfelejtsem a dolgokat. Ás bár egy szobában vannak, Wifin, unokaöcsém Németországból és barátom Magyarországról (mindketten PC) csatlakozni tudtak minden gond nélkül. Nekik sincs semmi subscriptionjuk.
Ha Bedrock editiont megvetted a PC-re, ÉS az Xbox-ba valamilyen felhasználónévvel be vagy jelentkezve, akkor az xbox-ban felvett ismerőseid csatalakozhatnak a te világodhoz, akkor, amikor te játszol(olyan képességekkel, amit te adhatsz nekik, azaz pl csak nézelődhetnek, vagy építhetnek is, vagy akár adminok is lehetnek), akár a világ másik feléről is, és összesen 8-an lehettek a világban.
Ez nem szerver, mert a szerver fut 7/24, hanem a te világod, és ehhez semmi sem kell a játékon kívül. Azaz akihez csatlakoznak, annak a gépén van a mentés, és minden változtatás általad vagy a csatlakozottak által abba a mentésbe kerül. Csatlakozhat hozzá XBox-on játszó, vagy Pocket edition játszó(Iphone, Android csak) játékos is(PS-t nem tudom, ne kérdezd), de JAVA nem.
A Javasok csak Javasokkal tudnak játszani. -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
DW20 1.7
World gen-nél a tengerfenék alatt "sűrűbben" vannak az ércek, mint sima földnél? Vagy csökken a chunkonkénti ércek száma? Ergo megéri a tengerre quarry-t telepíteni?
Köszi!
üdv, föccer
-
Alusky
aktív tag
Tudtok valami kicsi tech pakkot amiben van EnderIO, Tinkers, Thermal expansion stb. az ismertebb modok? Vagy ezek futnak még egyáltalán 1.20, 1.19-en? Kerestem AT launcherben, de már 400 fölött vannak a modpackok, én 50-nél nagyobbat nem tudok elindítani főleg nem single.
Esetleg összerakom magamnak, de egyszerűbb lenne modpackként AT-ből futtatni.
-
Alusky
aktív tag
válasz apatyas #26839 üzenetére
A kémény amit Geryson épített? Az egy másik map volt, Taligáé, ez meg szerintem az előtte lévő MasterDJ map ami még ezer évesebb volt.
A végén teleraktuk itt jártam 2017 táblákkal.
A szobor tetejéről repkedtünk elytrával, ha jól emlékszem a szobor után már nem nagyon járt fel ő se.Ezer közül felismerhető az építési kinézet alapján kié. Nagyjából két hét és megunom a vanillát egyedül, kb. 4 hét és a modosat is. Egyedül nagyon tré ezt a játékot játszani, csak haverokkal az igazi, azokkal viszont élmény.
-
kisi
aktív tag
válasz Alusky #26915 üzenetére
A legutolsó 1.20-as, kb másfél hónapja a dw20 volt, abban tiszta bug volt az enderio még.
Passz, hogy azóta csináltak e vele valamit, de pld a filterek nem léteztek a játékban, mint ahogy sok más dolog sem
Ugyanez volt az 1.20 ra kijött immersive engineeringgel is.
Hogy most mi a helyzet, passzolom, nem néztem.
Nálam perpill tnp limitless 6 fut a szerveren, mondhatni jó, bár az ízlésemnek túl könnyű a játékmenet.
Ez 1.19-es. -
apatyas
Korrektor
válasz föccer #26914 üzenetére
Szia, nem.
Az ércek magasság szerinti eloszlása nem változik meg, szimplán víz lesz ahol eddig kő volt. Vagyis, az a rész elveszik.
Az 1.7 az alapverzió akart lenni, vagy elírtad? Eszerint nem csak én járok vissza szívesen a régi világokba. Karma rulez![ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Alusky
aktív tag
DW sose volt játszható a megjelenés után.
Ezek nekem nagy modok, van ami már a főmenüig se jut el, mert túlcsordul a memória.
Ezekhez gépet kell cserélnem, arra meg most nincs életkedvem.Nem baj, most még szórakozok vaillával amúgy is elfelejtettem egy csomó mindent benne, aztán utána majd letöltök néhány modot aztán játszok azzal.
Az hiányzik a vanillából, hogy otromba környezetpusztító és energiaéhes gépekkel be legyenek darálva 1000x1000 blokkos területek, meg az 1 millió vasingot meglegyen az ME-ben, az se árt néha ha felrobban pár gép.
Mondjuk ha már Apa szóbahozta az is jó ötlet, hogy egy 1.7.10-es DW-ot játszok vagy Infiinity-t stb., mert azok még futottak ezen a gépen is, ezzel játszottam anno is veletek. Csak ott még a régi Tinkers meg a régi EnderIO van. 8 éve már, nem emlékszem miben különböztek.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
Alusky
aktív tag
De cuki, ott alszik a berry bokorban és ha jól hallottam horkol is. Előtte fogott halat és mikor kiért a partra akkor csámcsogva megette.
-
TYÜTYI2006
tag
Stiasztok! Ez miotől lehet, mi a megoldás rá, mai nap jött elő. Eredeti az mc m, és ma beakartam lépni, nem indúl, java 17.03 volt eddig, most java 21 et is próbáltam, de hiába.
Checking Java version...
Could not start java:
Check your MultiMC Java settings. -
kisi
aktív tag
válasz TYÜTYI2006 #26922 üzenetére
Próbáld meg eltávolítani teljesen a Java-t, és úgy újra rakni.
-
kisi
aktív tag
Hátha..
Először is, elnézést mindenkitől a kéretlen reklámért, de remélem, nem gond..
Mivel úgy tűnik, Java /Modpackos minecraftra elég nehéz játékostársakat találni, ezért gondoltuk, létrehozunk egy facebook csoportot, segítendő a közös játékot, stb...
Illetve az általunk futtatott épp aktuális szerver/modpack információi is elérhetőek lesznek rajta. (Legalábbis, ez a terv..)
Lehet ekézni nyugodtan, olyan béna vagyok a facebookhoz, mint juli néni a C++ -hoz... -
Alusky
aktív tag
Hát ezt is megéltük, lesz a PH Minecraftosoknak Facebook
oldalacsoportja?
Amikor már a régi arcok mind leléptek, pont akkor van létrehozva.
Jó ötlet, bár gép hiányában a modolt nálam kiesik, még single játszom vanilla egy ideig.Ezt a fórumot használni épp olyan, mint Facebookozni.
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok.
Ismerősnél a gyerek 1.8-as verziójú, a helyi közkönyvtárban kölcsönözhető minecraft verzióval játszik, most fog kapni pc-s minecraftot (java & bedrock).
Az lenne a kérdése, hogy a mostani verzióból a mentés valahogy átemelhető-e a megvásárolt minecraftba, és ha igen, melyik verzióba? (Gondolom mindkét verzió esélytelen).
-
Alusky
aktív tag
válasz DeFranco #26927 üzenetére
Az eredeti Minecraftban ki tudja választani az 1.8-at is, mindegyik verziószám elérhető lesz. Menni fog a legújabbal is ha azzal akarja tovább játszani bár bugok előfordulhatnak, ezért mindig elmentjük az eredeti fájlokat is nehogy az új verzió belementsen valami bugot aztán ne induljon el másik verziószámmal se.
Ha elindul újabb verzión megkapja az új dolgokat is, de a generálódó dolgok, mint a kövek, ércek, fák csak akkor jönnek be ha odébb sétál új területen ahol még nem járt.Java csak Java-val fog menni. A felhasználó Documents részén van a játék helye, Windows és Linux alatt is, a rejtett mappák megjelenítését lehet be kell kapcsolni. .minecraft mappában egy saves mappa, abban lesz az elnevezett világ mappája, az egészet át kell másolni az új játék ugyanezen helyére. Aztán csak elindítja a játékot és elvileg megy.
-
apatyas
Korrektor
válasz Alusky #26928 üzenetére
Ha másik accounttal fogja folytatni, akkor a régi account karakteréből pakoljon ki mindent egy ládába. Mert az inventory az acc-hoz tartozik, így csak lepakolással lehet átvinni az újba.
Ez után mehet a fenti folyamat.[ Szerkesztve ]
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Alusky
aktív tag
válasz DeFranco #26930 üzenetére
Az nem baj, ha belépés nélküli offline verzió, a nála lévő cuccok másik fájlban tárolódnak, ezért ki kell pakolni ládába és akkor már a világfájl mentésében lesz amit át kell másolni amúgy is. A skint ha volt fel tudja tölteni újra, az XP pontok azok lehet elvesznek, már nem emlékszem. Ott legfeljebb azt lehet csinálni, hogy kreatívban behív annak megfelelő XP potit aztán megára dobálja, ha esetleg lenullázódna.
A skillpointok és achievementek sem tudom, hogy átkerülnek-e. Én ilyen költöztetést egyszer csináltam ezer éve, annak az lett a vége, hogy a biome határok eltolódtak és mindenféle színűek lettek a fák meg a földblokkok. Modolton ennél jobbak is szoktak lenni.A Java külön fut folyamatosan, 1.0-tól a jelenlegi 1.20.2-ig, bármelyik verzióba berakhatod (felfelé), 99% működni fog. 1.8 még máshol volt a mélységi és magassági szint, azt nem tudom hogyan fogja kezelni, ha nem jól akkor 1.17 kell megpróbálni, mert ott még a régi szintek voltak, 1.18 vezette be a mélyebb és magasabb határokat ami lehet bugot fog okozni, de nem biztos.
A Bedrock/Xbox/Win verzió ami teljesen más szálon fut, ezért sem tud a Java azokkal működni.
[ Szerkesztve ]
-
vottokar
senior tag
Sziasztok!
Rendelkezünk egy Xbox Series S-el, illetve egy PC-vel (op. rendszer: Windows 10). Azt szeretném kérdezni, hogy mit kell tenni/megvásárolni a PC-re, hogy tudjunk játszani együtt egymással az Xboxon ill. a PC-n is? A Series S-en a gamepassból felrakott alap Minecraft (nem kutya, nyúl és sárkány edísön) található. Köszönöm. (A gyerekeimnek kellene, sajnos én sík hü*e vagyok a minecrafthoz.)"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
M0ng00se
őstag
sziasztok,
régi 1.8-cat kezdtük el haverokkal, taiga, mega taiga, mega spruce tajga éghajlat mellett nem akarnak spawnolni állatok. direkt a spawn kedvéért csináltam nagy lapos füves területet de így sem.
valami tipp?V6
-
kisi
aktív tag
válasz M0ng00se #26935 üzenetére
Light level /grass gondolom, megfelelő.
Esetleg próbáld meg kinyírni a környéken a halakat,(squid) / passzív mobokat(denevér, farkas),/ szörnyeket, hátha azok nagy száma miatt nem engedi a spawn-t.
A passzív mobok miatt hamar betelhet az a lehetőség, hogy spawnolhassanak. A limit a passzív mobokra 10. Itt olvashatsz róla kicsit, hogy számolja a program.animals in the spawn chunks are filling up your mob cap, you'll need to get rid of all the grass in your spawn chunks if you want them to be able to spawn elsewhere (not counting freshly generated chunks, those will have animals on first generation)
Egy elképzelhető hibalehetőségről olvasok, ami akkor fordult elő, ha régi világot frissítetted 1.8-ra, ekkor azok a blokkok, ahol nem voltak állatok(pld éjszaka miatt), oda soha többet nem spawnoltak állatok...
Erre volt egy fix, pythonban, az exe verzió már nem elérhető szerintem. -
RAMyMamy
tag
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni.
8,5 éves kislány rokon kapott egy régi Xbox One-t tőlem karácsonyra, Minecrafttal (természetesen eredeti). Állandóan gameplay videókat nézett róla YouTube Kidsen, de inkább hagyjuk a színvonalát... Sose játszott előtte PC/konzolon, max ilyen telefonos gagyiságokkal, tehát iszonyat kezdő gamer. Emiatt nem is megy neki a játék, többször leesett meg ilyenek és sírás lett a vége... Túlélő módban csináltunk neki egy játékot, de a mobok nem támadják. Lehet menet közben majd átváltja, de egyelőre még ismerkedik magával a játékkal. Szeretnék neki venni valami könyvet, ami az alapokat elmagyarázza rendesen, craftoláshoz is ad segítséget. Ennek gondolom mindegy, hogy milyen platformon van. Tudnátok ajánlani?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
-
kisi
aktív tag
válasz RAMyMamy #26942 üzenetére
A minecraft - kezdők kézikönyvét. Balázs Eszter Annától (Stephanie Milton)
Illetve a Harc kézikönyv-et, szintén Stephanie Miltontól.
Ezek elég kezdőknek szólnak, a harmadik, a Vöröskő kézikönyv bonyolultab...Ha bele akarsz olvasni, mielőtt megveszed ezek fent vannak az nC****** oldalon is...
[ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
MS for Windows verziót el lehet indítani DX11 verzióba? DX12 megy most.
-
kisi
aktív tag
Sziasztok!
Lag/chunk probléma ügyében keresnék valami megoldást, hátha...
Két probléma van, ami vagy összefügg, vagy nem...
A fél óránkénti végrehajtásra beállított clearlag mod rendszeresen 30.000 körüli itemet töröl, ami fogalmam sincs mi, és hol keletkezett...
Logolni nem lehet, vagy nem találtam ilyen opciót, hogy mit, és hol töröl...
Amit ír, az pár sapling, tojás, ilyesmi, de közel sem tűnik 30k cuccnak, max 10-20 darab...A másik : [09:46:59] [File IO Thread/WARN] [FML]: Large Chunk Detected: (30, 9) Size: 343 .\world\region\r.-1.0.mca
[09:47:00] [Server thread/WARN] [minecraft/MinecraftServer]: Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded? Running 4355ms behind, skipping 87 tick(s)Ha jól néztem, ez a chunk az 480 : 144 495 :159 koordináták közötti chunk.
Semmi extra sem volt ott, de ki lett szedve bedrockig, semmi....
Ugyanúgy Large chunk üzenet, kb percenként...Van valami ötletetek?
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem Minecraft Education Edition témakörben. Tudja valaki, hogy ezt a verziót hogy lehet teljesértékűen igénybe venni? Általános iskolás kisfiam van és szeretné használni.
Le is töltöttük az MS storejából, és a fiam sulis Krétás belépésével be is tudtunk lépni. De csak Trial verzió indult el, és azt írja 9 alkalommal használhatja, utána az iskolának kellene licencet vásárolni. Tudja valaki hogy működik ez? Nem lehet máshogy feloldani? Előre is köszi!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
-
apatyas
Korrektor
De mi lehet benne a nagy? A filemérete, vagy mi más?
Emlékeim szerint, a régió fájlok azzal híztak, hogy egyre inkább át lett alakítva a seedhez képest a terep. Lehet, hogy valamelyik modos generált épület vagy barlangrendszer dobta meg, illetve ha üresre lett szedve a chunk, technikailag az is sok helyen tárolódik - nem tudom, van-e erre valami belső tömörítés, akkor lehet minimális fájlhelyet foglal. Lebegő sziget esetleg, amit nem vettetek észre?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest