Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem ambivalens érzéseim vannak egy esetleges váltással kapcsolatban. Pedig ebben a fogyasztói társadalomban egy 2,5 éves telefon már soknak számít.
Egyrészről még mindig egy gyors, stabil, pörgős telefon, semmi sem érződik abból, hogy már "öregnek" számít.
Amire egy az egyben be tudnám cserélni, azokkal azért vannak bajaim. Egy Honor 9 például nekem nem előrelépés, sőt kamerában inkább visszalépés (nincs optikai képstabilizátor). Ott van még a Samsung Galaxy S7 vagy S7 Edge, ezek nem rosszak, de azért feltétlenül nem is nagy előrelépések és a Samsungot sem csípem (párszor már megfogadtam, hogy soha többé). Ami már majdnem tökéletes lenne az a OnePlus 5, de ezt is az istenverte optikai képstabilizátor hiánya öli meg. Én kihasználom a G4-ben, hogy van és rettenetesen hiányozna.
Amikre majdhogynem kompromisszum nélkül váltanék, azok meg borzasztóan drágák, én annyit telefonért nem vagyok hajlandó fizetni. Gondolok itt a Samsung Galaxy S8 vagy Note 8-ra, de ott van még az iPhone 8 Plus (de egy iPhone 7 Plus is megtenné, de az is drága). Az LG V30-at érzem még elég jónak, de kérdés mi lesz a hazai hivatalos forgalmazással, de nyitóáron ez is az ingerküszöbömön felül indul.
Ha váltanom kéne, az egyik szemem sírna a másik nevetne. Amúgy még így több mint 2 év G4 használat után sincs bennem viszketés, hogy csak azért váltsak, mert rá vagyok izgulva az újdonságokra, engem a G4 teljesen kiszolgál.
De a kamera megint kezd vacakolni a félrefókuszálással (ezt jeleztem a bootloopos javítás során, szerintem semmi nem történt vele) és még van egy-két másik gondom is (pl: az új kijelzőmet nem szeretem, érezhetően pontatlanabbul érzékeli az érintéseket, ez 2+ év használat után azonnal feltűnne bárkinek). Most már elhatároztam, hogy a jövő héten itt az idő beadni újra szervizbe, aztán meglátjuk mi lesz.
-
GEIL
addikt
válasz Tutu7030 #44249 üzenetére
Egy összegben nem tudok kifizetni ilyesmi kategóriás telefonokat....részletre vállalom....de egyben még 75.000 is sok nekem...nemhogy 100.000 feletti összegek...
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Nikaré
őstag
válasz Chevalier #44200 üzenetére
Nem mindenkinek jön be a G4 után a G5 , írják sokan, hogy tovább is léptek más márka felé.
A szent hátlapi gombok úgy néz ki a G7 ben sem lesz!
Amúgy lehetett volna az LG egyik védjegye, jellegzetessége, mindamellett, hogy nagyon kézre áll és személy szerint nekem is tetszik ez a megoldás, amit idővel megszoktam!
Az előttem szólókkal egy gondolati vonalon vagyok, ha váltani kellene nehéz döntés elé állítana a következő telefon kiválasztása. Le kell kopognom, jól működik (túl van már egy alaplap cserén, jelenleg a kijelző lilul, szellemeskedik, de aztán visszahűl és jó lesz)[ Szerkesztve ]
-
Trailblazer
veterán
Én pedig Xiaomitól jövök, kényszerből lett (olcsón, ennyiért logikus húzás volt) G4-em. Ha vége lesz, megyek vissza a sárgákhoz. (Amint összespórolok egy Xiaomi Note 4-re.)
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #44252 üzenetére
Én pont úgy vagyok mint te. Már fél éve keresem a G4 utódját és nem találom.
A kamera nekem is nagyon fontos, innentől kezdve a fél piac kilőve, marad kb. az S7/S8 illetve az U11, ebből az S7 nem előrelépés összességében, S8 edge kivitel nekem nem annyira jön be normál meg nincs, és már majdnem U11 lett amikor kiderült hogy őket meg felvásárolják és elbizonytalanodtam nem-e lehúzzák a rolót pár hónap múlva.
Lg vonalon szerettem volna maradni, de hát a G6 csalódás, a V30 meg franc se tudja mikora ér ide ha ideér és ott is olvasni érdekeseket a kijelzőről...
Hozzáteszem, az utóbbi időben nekem úgy tünik hogy a mobiltelefon ipar visszafelé fejlődik. Tesznek bele gyorsabb procit meg több ramot, ami szinte lósz@rt sem számít már, ellenben az innováció mértékegysége az lett hogy mit tudnak belőle kivenni... Még pár év és örülhetünk ha hangszóró/kijelző lesz bennük mert majd valami "okos" mondjuk az almánál kitalálja hogy minek az bele úgy se használják...
-
Aryon87
félisten
válasz #82729984 #44257 üzenetére
U11 az meg sztem egyben lesz, az utodok kilete a kerdes. Bar ez majd kesobb kiderul.
En ugy latom hogy LG vonalon a G4, Samunal az S6 tipusoknal megallt a tudomany. Eroben novekednek az utodok, kameraban nyekeregnek, innovacio nulla. Egyseges design es ennyi.Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Nikaré
őstag
A korábban említett Mate 9 nem felel meg az elvárásaidnak?
-
mouzrr
őstag
válasz morneo.it #44228 üzenetére
Köszi a választ mindenkinek!
Egyszer már nekem is volt alaplapcsere, és amikor kicseréltek rajta (benne mindent) azóta néha nem érzékel a kijelző, és van, hogy ha feloldom, nem reagál semmilyen érintésre, ki kell kapcsolni és vissza a kijelzőt, hogy normálisan menjen. Valamikor én is leadom a szervizben, mellé még esetleg megemlítem hogy pár óra alatt lemerül nem nagy megterhelés mellett.
Ja és még azt kérdezném, hogy ha kamatmentes részletre lett vásárolva szolgáltatónál a telefon, akkor a csereutalvány annyi forintról szól majd, amennyi részlet be lett fizetve, vagy az egész összegről? (Például még van hátra 4-5 hónap részlet, akkor ennyivel kevesebb lesz a csereutalvány értéke?)
[ Szerkesztve ]
-
outdoor
aktív tag
governor hackről írnál receptet? sokmindenre megoldás lehet. Szerintem a gyorsaság és teljesítmény remek. Valamennyi munkát észrevétlenül megtakaríthatunk, az tuti.
érdekel.
az aliexpress webpiacot kóstolgatom. innen rendelhető 10000mAh akkumulátor.
Az S8 kamera+ szoftver azért jobb lett, mint az S6. Aki jót akar magának, ne nyúljon U11 után.
[ Szerkesztve ]
A proper digital assistant could be my best friend
-
hacki87
senior tag
Nekem mostanában ezt produkálta:
Vagy éppen nem tudok tovább görgetni böngészés közben és nem reagál az alsó gombokra sem csak ha kijelző kikapcs majd vissza. Vagy van még hogy irdatlan mód belassul és hiába nyomkodom a gombokat a kijelzőn azok is csak laggolva animálnak és nagy nehezen a google now bejön és onnantól tudom kilöni a háttérben futó progikat utána megjavul.
-
brd
nagyúr
válasz outdoor #44262 üzenetére
Kell hozzá root és egy alkalmazás, ami képes változtatni és átírni a rendszer által használt governort. Én a System Tuner nevű programot használom erre (az új neve 3C System Tuner lett; én még egy régebbi verzióját használom, de az biztos, hogy a Google keresztségben a ccc71.pmw néven fut). Az 5.1-es LG-Android kernelben az interactive nevűt használom módosítva. Jelenleg így van beállítva (ez a fent nevezett program képe, az a rész, ahol finomhangolni lehet a governort.) Ha így beállítottad, akkor a CPU fülön be kell állítani a magokhoz, hogy mit használjanak. Itt majd úgy tűnik, hogy az egyes CPU magokhoz (mind a hathoz) egyenként lehet rendelni governort, de ez ne tévesszen meg, mert az architektúrából fakadó faszságok okán csak a 4 kis és a 2 nagy mag között lehet eltérés (ha szeretnéd persze).
The only real valuable thing is intuition.
-
Aryon87
félisten
válasz outdoor #44262 üzenetére
Jaj, mar itt is kezded
Melyik a jobb? Tulelesitett es agyonszaturalt kep, vagy egy kicsit megdolt epuletek?
Elmondanam, hogy az U11 megeszi a Samut reggelire.. es igen, a Samunal is ugyanugy dolnek az epuletek/targyak..Stauffenberg, volnal szives elmagyarazni a kolleganak, hogy miert is dolnek az epuletek a kepeken? Mert a fotos topikban kb 5en sem birtuk megertetni vele korabban...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
outdoor
aktív tag
válasz Aryon87 #44267 üzenetére
Éjnek idején is előszeretettel hajtogatod a kis monológodat. Egy a lényeg: a hülyeség akkor is hülyeség, ha százan mondják. Öten pedig erősnek érezheted magad, de hülyeséget állítasz. Ez egy jó fényképezős gép topikja, ne itt dicsérd a sz@rt. Nézegesd otthon.
A proper digital assistant could be my best friend
-
Aryon87
félisten
válasz outdoor #44268 üzenetére
Veled tenyleg baj van.. nem kell bemutatni ezt a topikot, voltam regen tagja, maskep nem irogatnek ide..
Na befejeztem.. csáXiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Crestol
tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
Februárban vásároltam Hardveraprón használtan egy LG G4 H818P Dual simes készüléket. Az elitegsmnél lett vásárolva januárba és járt hozzá 1 év garancia amit az eladó természetesen mellékelt. Időközben a telefont üzemidő miatt leváltottam.
Amikor a telefon hozzám került patika állapotú volt. Lefóliáztattam a kijelzőjét, de tokba nem tartottam, így a zsebembe történtek vele balesetek leginkább az miatt mert a kulcsommal nem kötöttek barátságot, a kijelzője szintúgy jó állapotba üveg-fóliázva van viszont a keret már marha ronda. No olvastam erről a beég a kijelző típushibáról, elkezdtem használni és az első 15 percbe meghasaltattam a készüléket, tökéletesen látszódott hogy "beégett" szellemképes lett.
Ezt elvileg le garizzák ahogy olvastam itt a Témába is, de nem tudom hogy nem fogják-e ezt a szellemképes jelenséget a telefon/kijelző/ keretének állapotára fogni ami miatt visszautasítják a cserét. Ha van aki tapasztaltabb ebbe a témába hogy mitévő legyek, és hogy küldjem el garanciáztatni úgy hogy kicserélt "beégés" mentes kijelzővel kapjam vissza megköszönnöm segítségét! Esetleg a kommunikáció le zavarhatjuk üzenetben is.
Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm!
További szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Eljött ez a nap is, hogy új telefon lépett a G4 helyére. Xiaomi Mi A1 (4/64 EU) lett az utódja. Most már nem a teljesítmény volt az elsődleges szempont, hanem a jobb üzemidő, több tárhely, több RAM, future-proof feature-k (USB Type-C, eleve 7.1.2-es tiszta Android rendszeres frissítésekkel). Ami hiányozni fog az a G4 gyönyörű íveltsége, a brutál jól szóló hangszórója és a remek kamerája. Ami nem fog hiányozni az a rövid üzemidő, a forrósodás, a support hiánya, a lassú eMMC, a döcögősebb felület és a gyengébb WiFi. Szerettem, jó telefon volt, de úgy éreztem, hogy eljött a váltás ideje
LG G4:
-szekv.olv. 227 MB/s
-szekv.írás 67.1 MB/s
-random olv. 4975 IOPS
-random írás 1771.63 IOPSMi A1:
-szekv.olv. 290.26 MB/s
-szekv.írás 207.26 MB/s
-random olv. 12889.8 IOPS
-random írás 4045 IOPSABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Trailblazer
veterán
válasz ebegab92 #44271 üzenetére
Szerintem jól döntöttél. Viszont sajnos a Xiaominál is tettenérhető az a tendencia, hogy egyre csökkentik az akksi kapacitásának a méretét. Persze, vélhetőleg a Snapi 625 kevesebbet kajál (Xiaomi Mi Max Prime 3/64-gyel van személyes tapasztalatom, S652-vel és 4850-es akkuval - na az bírta szuflával!), de azért szerintem egy 4000 mah körüli akkuval szimpatikusabb lenne.
-
brd
nagyúr
válasz Trailblazer #44274 üzenetére
Kis és nagy magonként állítható, hogy melyiket használja. Nekem speciel mindkettőre ez van beállítva. Sorry, az előbb kifelejtettem, hogy el is kell menteni a módosítás után a governort, hogy újraindítás után is megmaradjon a hatás.
-
Trailblazer
veterán
-
brd
nagyúr
válasz Trailblazer #44276 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy ettől? Mert ettől csak másképpen vált órajelet. Az eredeti governor beállításokat nem tudod visszatölteni? Az általam írt programban van erre lehetőség.
-
Trailblazer
veterán
Megoldottam máshogy. Kernelcsere (úgyis jött ki új verzió belőle, tehát volt is apropója), majd mivel ezáltal a root (Magisk) is megszűnt, be tudtam bootoltatni, és törölni a Kernel Adiutor beállításait. Most visszaállítottam az Interactive governor-t, de finomhangolás nélkül.
Amúgy semmi egyébhez nem nyúltam, csak lemásoltam a screenshotod beállításait, más nem okozhatta a szoftveres bootloopot.
[ Szerkesztve ]
-
ebegab92
senior tag
válasz Trailblazer #44272 üzenetére
No igen. A Note 4-hez képest redukálták az akkut, viszont kamerában, anyaghasználatban jobb, Android One project tagja. Tesztek szerint a Snapdragon 625-nek bőven sok még a 3080 mA is, de valahol mindig lefaragnak egy kicsit a telefonból
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
brd
nagyúr
válasz Trailblazer #44278 üzenetére
Esetleg, ha van még kedved próbálkozni, a gpu kezdetűek módosítása nélkül nézd meg újra, és jelezz majd vissza kérlek! Egyébként melyik Android verzió fut nálad?
[ Szerkesztve ]
-
toto0569
addikt
valaki tud adni egy V20p működő linket?
-
brd
nagyúr
válasz Trailblazer #44282 üzenetére
Ja, hogy egy hekkelt 7.x első verziójáról van szó? Ott még az is lehet, hogy valamilyen órajelet nem, vagy nem jól támogat/állít be. Kipróbálnám egyébként, mi lehet a hibája, kíváncsi vagyok, de nekem H818N-em van, erre még nincs működő tudtommal.
-
robogo81
senior tag
Sziasztok!
A System Tuner-ben,meg az Adiutorban a feszültséget nem lehet állítani?
Én az adiutort használom,csökkentett órajellel,meg csak az egyik nagy magot,de ha lehetne low feszelni annak örülnék.
Igaz amennyit használom aktívan,azzal napokig elmegy(csak a grennify-el van hibernálva amit lehet,még a f@szbuk is,kivéve a viber)redmi note 8 . psn:robert_warior
-
toto0569
addikt
válasz takcslajos1 #44289 üzenetére
Köszi nektek ,este megtaláltam...csak nem jó mappába raktam ...
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
mióta láttam Telenor üzletben Samsung S8 és Note8 pár hét alatt hogy beégett az OLED kijelzője
azóta ha ingyen adnák se kellene.
kíváncsi leszek a V30 OLED is ilyet produkál-e mert akkor lesz sok jajjgatásG6-ra váltanék most mert gyors proci és kevésbé merül
csak ugye sokat kellene ráfizetnem a G4-reszerintem várok még 2évet addig jó a G4
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Segnior_Barthez
senior tag
Jó ez a teló most is. Teszi a dolgát. De az a kijelző idő. Az felkúr. Semmi gond- gondoltam. 68% az aksi veszek újat, gyárit. Nem kérdés. Szűz rendszeren produkált 62%-ot. 14 napon belül rendeztem a sorsát a webshopon. Gond nélkül rendeztük. Berendeltem az Emagról az új újat. Ugyanolyan sz@r Másfél óra kijelző ha 4G-n vagyok. Wifin 2,5-3 óra. HAaználom még egy darabig a PowerBankkal. De gáz, hogy két gyárval azonosi aksi sem tud produkálni újjal egyenlő értéket. Cseszhetjük a cserélhető aksit úgy látom. Az aksiknak az S/N-je és a készítés ideje különbözik a gyáritól (2006.03, és 2006 10. haviak voltak) Van tapasztalatok ezzel kapcsoaltban?
https://www.flickr.com/photos/57762354@N03/
-
TeeJay
félisten
válasz csaba1203 #44293 üzenetére
KÖKI-ben voltam Telenorban és mondta a srác hogy 2hete hozták a Note8-at és már csodásan bele volt égve minden
oké hogy azt mondja éjjel nappal megy a kiállított készülék de azért 2hét alatt ne égjen már bele minden mert kukaérdekes módon mellette a G6 volt ami régebb óta megy szintén folyamatosan és azon semmi beégés sehol
igen mert az IPS és bírjaMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
MikeRenton
tag
Nem tudtok valami szervizt, boltot stb ahol lekaparják szépen a gyári hátlap NFC chipjét és felragasztják a Newisdom féle Qi kompatabiliset? A fonesalesman féle Qi matricát mikor feltettem, szembesültem vele hogy nem működik rajta az NFC. Nem akarom újfent megpróbálni, inkább csinálja olyan akinek biztos a keze.
-
dkovizoli
addikt
válasz TeeJay #44291 üzenetére
Azért elég sokan panaszkodtak itt is beégő kijelzőre (szellemkép maradt az állapotsávon), a g5-nél szintén. Cseréltek is kijelzőt jónéhányan. Én ingyen elfogadnék egy note8-at. Nálam még egy kijelző sem égett be. Igaz nem is használom 24 órában folyamatosan full fényerőn egyiket sem.
-
Chevalier
tag
válasz Nikaré #44255 üzenetére
A G5 nagyon stabil, egyértelműen problémamentesnek mondanám. Van egy két bosszantó dolog már, minthogy nincs az a jó portolt v10 manual videó app, vagy hogy a wide lens fixfókuszos, de amúgy szép, minőségi képeket készítek mint a G4gyel anno.
Ugyanugy tud 2 óra power use közben merülni meg melegedni de ha g4hez viszonyitjuk, minden paraméter kb fele annyira para a 4Gb ram egyértelműen érződikeinhorn az finkle
-
GEIL
addikt
válasz Chevalier #44299 üzenetére
Ez mind oké...de a G5 megjelenése első ránézésre nekem sarkoknál "túl íves" piskóta - "feminim"....a G4 vagányabb, íveltebb, jobban eltalált forma, mégis férfiasnak is mondanám....a bőr hátlap meg ugy minden, ha tok nélkül látod valaki kezében simán jön a prémium feeling még ma is.....de a G5 nél ezt nem érzem.....persze ezek a külsőségek csak....de ha a belbecs is fontos akkor a párom G3-a ( 4/32 ) is 95%-ban tudja azt mint a G4-em.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest