Új hozzászólás Aktív témák

  • tannenbaum

    csendes tag

    Üdv!

    Régóta megy a Zoe Rom 3.0 a gépen, teljesen "bejárattam".
    Aztán jött a törvényi változás, lehet ingyen függetlenítő kódot kapni, ha már kipengetted a részleteket, meg letelt a hűségidő. Úgyis szolgáltatót akarok váltani, gondoltam, hogy ez egyszerű lesz. (Hiba volt).

    Másfél hét elteltével megjött a kód. 2945#*855#, hálózati zár, kód megad, a feloldás sikertelen.
    Biztosan a mókolt rom miatt. Sebaj, full backup a TWRP-ben (ESF is), stock rom feltesz (PC Suite-ben, biztos ami biztos), kódot kipróbál, működik, hurrá!
    Nem hurrá. A legfrisebb verziót nem tudtam sehogy sem rootolni. KDZ-vel feltettem egy korábbit (v30b stock), kódot kipróbál, működik, hurrá!
    Root, TWRP flash. Még újra sem indítottam, de már nem élt a függetlenítés. Gondolom, hogy ez valami spéci védelem, vagy a fene tudja, mi.

    Fogalmam sincs, mit módosít a telefon, amikor megadom a függetlenítő kódot (gyenge tipp: esf?), de talán arról kellene egy backupot csinálni, Zoe rom alatt meg restore. Igen ám, de az ilyen system szintű dolgok eléréséhez kell a root, de az meg a jelek szerint elveszi a függetlenítést.

    XDA-n, neten használható infót nem találtam. Ami van, 2014-2015 körüli, és nem feltétlenül működik ezekkel a romokkal.

    Vagy valamit nem jól csinálok? Remélem, hogy ez a függetlenítés nem csak a vegytiszta, rootolatlan rom-okkal működik. Nem akarok másik készüléket venni, ennek semmi baja, megszoktam.

    Tudtok segíteni?

Új hozzászólás Aktív témák