Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyogo83

    senior tag

    [link]
    Erdemes azert elolvasni az Apple-Epic levelezeset azelottrol, mielott kiraktak a Fortnite updatet.

    Azert nem egyszeruen arrol van szo, hogy kevesebb % akart kerni az Epic az IAP utan.
    Konkretan azt ajanlotta fel nagyvonaluan, hogy legyen az Epic-nek sajat store-ja iOS-en, es sajat direkt fizetesi modja mindenfele koltsegek nelkul.

    "Competing payment processing options other than Apple payments, without Apple’s fees, in Fortniteand other Epic Games software distributed through the iOS App Store

    A competing Epic Games Store app available through the iOS App Store and through direct installation that has equal access to underlying operating system features for software installation and update asthe iOS App Store itself has, including the ability to install and update software as seamlessly as the iOS App Store experience

    Es meg mielott ujra a monopolium mantra elojonne: ha lenne egy barmi nagy bevasarlokozpontod, ahol barki X%-ert arulhatja a termeket, mit szolnal hozza, ha jonne Jani es felajanlana hogy egy reszt levalaszt benne, hasznalja a kiepitett infrastrukturadat, a biztonsagi rendszert, orzest, vizet, aramot, stb stb es o majd ott arulja a sajat dolgait?

    Csoda, hogy ilyen mindenki szamara elonyos es kihagyhatatlan deal-be nem ugrott bele az Apple?
    Hat en is hulye lettem volna nem kihagyni. A legal team leveleben jol ossze van foglalva, hogy kb egyik-masik oldalrol ki-mit tesz ebbe a "dealbe".

    Ez nem egyezkedesi probalkozas vagy ajanlat volt, ez kb a formalis elozmenye annak amit csinaltak, csak hogy legyen legalis nyoma, hogy hat ok probaltak "egyezkedni".

    Ahogy mar korabban elojott, hogy nagy szabadsagharcoskent az Epic mit is szeretne: kivancsi lennek egy szavazasra iOS felhasznalok kozott, hogy mennyien szeretnek hogy kvazi "nyitott" legyen a rendszer es az az Apple megkerulesevel legyenek boldog-boldogtalannak Store-ja legyen iPhone-on.

    De ha sikerulne ezt vegigverniuk, akkor felkeszulhet a Sony, MS, Nintendo.

Új hozzászólás Aktív témák