Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norb79
őstag
válasz drotsztyuart #49 üzenetére
De ha az apple/gugli semmit nem tesz hozzá, akkor hol a gond? Most már hivatalosan se tesz hozzá semmit. Levett egy ikont a saját programjából, ez olyan nagy cucc? Hiszen az semmiség!
Amúgy meg nem sikerült elolvasni a dolgot. 7et elrak ha az applenek le kell adni 3at, viszont ha nem kell leadni 3at akkor már 8at rak el. Ennyi a játék, hogy 8at akar elrakni. Megállapodnak majd szépen 20%-ban, a mezei júzer fizeti tovább a 10eseket, mint eddig, csak már nem 7et, hanem 8at rak el az epic és akkor boldogság lesz. -
duracell89
senior tag
válasz drotsztyuart #49 üzenetére
Hallottál már marketing témában az "elérés" kifejezést? Ha nem, akkor nézz utána. Na ezt adják a store-ok, és ez bizony kvára nem egy olcsó mulatság a cégeknek.
Bármilyen cég egy nagyobb commercial játékkal súlyos dollár tízmilliókat fizet, hogy olyan elérést kapjon, mint amit a Google és Apple tálcán ad. Szerinted a store-ban szereplés az valami állami szolgáltatás, ami alanyi jogon jár?
Együtt azzal, hogy százmilliók a store-on át töltik le a játékot, amihez brutális sávszélességet kell vásárolni a hálózati szolgáltatóktól és óriási globális datacenter hálózatokat kell fenntartani, valamint rajtuk keresztül megy az update rendszer, PlayCloud-ban vagy iCloudban tárolják a mentéseid és adataid?
De ezt az Apple és Google adja ingyen, mert ök "nagyok"? Akkor minden ingyen kéne járjon, még egy dollár milliárdokat rajtuk keresztül termelő Epicnek is? Mi a tököm ez, valami szeretetszolgálat? Még hússzor leírhatod jóféle troll módjára, hogy a 30% a "semmiért" megy, de attól még nem lesz igaz.Részemről utolsó komment ebben a topikban, hiba időt pazarolni trolletetésre.
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
válasz drotsztyuart #52 üzenetére
Te tényleg elhiszed, hogy a semmiért húzzák be a 30%-ot? Mert ok, hogy túl magas a sáp, de akkor szerinted ingyen kellene biztosítaniuk a helyet a store-jaikban az appoknak?
Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Alexios
veterán
A 30% elvileg nem csak a storeban levő helyért jár, hanem az egész ökoszisztémával, fizetési rendszerrel meg minden. Ami általában okés is, mert egy kis indie dev nyilván nem fog saját payment rendszert építeni, ő inkább lemond a bevétel 30%-ért(vagy annyival többért adja), neki nem probléma.
A storeba bekerülésért külön kell fizetni(évi 100$ körül applenél emlékeim szerint, googlenél lehet ingyen van) amúgy, az ettől független, hisz különben nem lehetnének ingyenes alkalmazások se a storeokban.
[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz drotsztyuart #52 üzenetére
De hát már nem húzza le, most 0%-ot húz le és az epic nem veszítette el csak "a semmit", amit eddig cserébe kapott, win-win. Lehet örülni.
-
dabadab
titán
Nyilván nem kell elhinni ezt a hőseposzt, de attól még szabad látni, hogy melyik cég álláspontja az, amelyik a társadalom hasznára válik (és itt azért nem kell nagyon megerőltetnünk magunkat, mert a gazdasági erőfölénnyel való visszaélés meg a járulékszedés társadalmi kárát nagyon alaposan sikerült dokumentálni az elmúlt évszázadokkal, konkrét példákkal bőven illusztrálva).
DRM is theft
-
Alexios
veterán
Akkor olvasd el még egyszer amit írtam: Egy nagyobb cégnek nem kell az hogy az apple felhőjébe menjenek a mentések, nem kell a google payment szolgáltatása, stb.
Az apple esetében annyival bonyolultabb még a dolog, hogy androidnál meg lehet oldani külső forrásból akkor az app letöltést, ha még a store-ról is lemondanának, ios-en aligha.
Ráadásul iosnél már a storeba kerülésért is fizetni kell, nem úgy van, hogy minden "ingyen" van.
[ Szerkesztve ]
-
Giovan!
addikt
Nos igen, de ez így nagyon alacsony bevételt fog jelenteni az ilyen kis indie deveknek, és sokan lehet hogy inkább abba fogják hagyni, mert nem termeli ki még az árát sem az app. Nekik lehetne valamiféle barátibb modellt létrehozni (mondjuk egy bizonyos letöltésszámig alacsonyabb sáp, vagy valami).
-
Norb79
őstag
Ez akkor lenne igaz, ha a 3 dolláros gugli/apple sarcot megkerülve 7 dodó lenne a creditcsomag. De nem annyi, hanem 8. Ez sima üzleti tárgyalás, ahol az epic az apple-el és/vagy a guglival közös ügyfeleit hergeli az apple és/vagy a gugli ellen, hogy jobb alkupozícióba kerüljön. És amikor megállapodnak akkor is 10 dodó lesz a creditcsomag, mint korábban, csak az epic végre zsebre vághatja a kívánt 8 dodót, nem kell beérnie 7 dodóval. Ennyi történik, se több, se kevesebb.
-
Alexios
veterán
Nem hinném, ez a kezdetektől fogva így van mindenhol, pont hogy kis fejlesztőknél win-win szituáció ez, mert se hajlandóság, se idő/erőforrás sincs alternatíva keresésre, míg a storenak bevétele van ebből.
Könnyen lehet, hogy egy kis fejlesztőnek ha magának kéne ezeket lefejlesztenie(vagy megállapodnia valaki mással) akkor többe kerülne mint amit a 30%on bukik -
Fall-N
veterán
válasz duracell89 #53 üzenetére
Így van. Ök adják az infrastruktúrát, azaz a tárhelyet, a sávszélességet, nem az Epic üzemelteti a szervert, csak a saját store-jához. Meg az is hatalmas előny, ha az OS saját store-jában elérhető valami. Nem sokan telepítgetnek külső forrásból, csak ha nagy címről van szó vagy ha olyan dolgot tölt le az ember, ami ki van tiltva. Pl. YouTube Vanced, AdGuard stb.
-
Norb79
őstag
Nem tudom, fogalmam nincs, de a cikk egy képpel indul. Ott azt látom, hogy apple-n keresztül fizetve 10 dodó a cucc, és itt mindenki azt írja, hogy az 70-30% arányban oszlik, vagyis 7 landol az epicnél, 3 az applenél, míg ugyanezen a képen ott van a directben epicnek fizetés és az 8at ír. De én nem értek a számokhoz, lehet ez a 7 meg 8 dollár ez ugyanannyi, de nekem laikusnak elsőre két különböző számnak tűnik, de lehet csak a fény beesési szöge viccel meg.
-
Giovan!
addikt
válasz drotsztyuart #63 üzenetére
Ember, nézz már rá a kommentedre:
A cél az, hogy felnyissák a sok agyalagyult szemét milyen gané dolgokat művel az apple vagy a google.
És a sok életképtelen meg nekik ad igazat.
Itt nem a cégről beszéltél, szóval ne próbáld már megmagyarázni nekem, hogy ez nem személyeskedés volt.
A fórumon elvárt a kulturált társalgás (úgy tudom még a szabályzatban is benne van), nem hiszem hogy ez teljesíthetetlen elvárás lenne.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Norb79
őstag
Így van, ha sokan töltenének külső forrásból, akkor minek is kellett volna a gugli storeba bejönni a fortnite-al, ami kezdetek óta elérhető store-on kívül, és miért is lenne baj a kitiltás? Még a végén kiderül, hogy csak érték a storeban jelen levés, és akkor az epic által ajánlott 0% nem megfelelő ellentételezés.
-
Atocha
senior tag
Öszintén szólva felölem az összes olyan játék és fejlesztő megfulladhat egy kanál vízben ahol a játék megvétele után ( vagy akár "ingyenesnek" hírdetett) még In-App Purchase tipusú fizetés is van. Én egyáltalán semmilyen játékkal nem vagyok hajlandó játszani, ami ilyen rendszerben müködik. Ezek nagy többsége ráadásul a pay-to-win kategóriába esik, ami már hajmeresztő.
Elképeszt és megfélemlit az hogy ezt nem így gondolja a játékos társadalom 95%-a. A maradék 5% hülye volt/van/lesz is mindig!
Azon vitatkoztok hogy sok-e az a 30% amit az epől és a gugli levesz? Igen, sok!
Azon vitatkoztok, hogy az epic games egy farok? Igen az!
De mindez nem számít. Nem azzal foglalkoztok amivel kéne. Ezzel a fos In-App Purchase-el.
Hajlandó vagyok egy játékot megvenni 1x! Aztán ha a feljesztő egy évben egyszer(!) kiad egy javítást, akkor hajlandó vagyok a játék árának a 30%-át kifizetni ujra!
Ha ez így nem müködöképes, akkor nem tudom 20 éve hogy éltek meg a játékfejlesztők!
De az hogy csak szedjék be a lovét és csak szedjék... hogy folyamatosan kopasszanak... azt nem! Bek*phatják!
Akkor szívna mind a 3 emlitett farok, ha az emberek nem használnák ezeket... akkor változtatniuk kellene. De amíg a bírkák öntik a lovét ezekbe a rendszerekbe, addig ők csak hátradölnek egy szívarral és falják a boros csirkét és röhögnek rajtatok.
Peace!Nem vagyunk mások, mint egy szemvillanásig emberi alakot öltő csillagpor!
-
Giovan!
addikt
válasz drotsztyuart #71 üzenetére
Mondom, olvasgasd a szabályzatot. Ez nem a sarki kocsma, hanem egy szakmai topik. Én befejeztem ezt a beszélgetést.
-
Norb79
őstag
Az én versenyjogi kifestőmben nincs olyan amúgy, hogy ha nyitok egy boltot akkor oda bárkit be kell engednem árusítani, ha meg tudunk egyezni a bérleti díjban/nyereség megosztásban, ha nem.
De amúgy az én kifestőmben azt aki 7 dollár helyett 8at szeretne kapni ugyanazért azt a kapzsi szóval illetik nem pedig a szabadságharcossal, vagy a júzerbaráttal. -
janeszgol
félisten
Huha. Picit nezz utana, mennyibe kerul egy jatek, es mennyibe kerult 15 eve. Pont ennyibe. A fejlesztes pedig dragult.
Ja es ez egy ingyenes jatek. A V-Bucksert elsosorban skineket vehetsz, de persze jar extra is.Szoval nem, nem birkakrol van szo, hanem becsuletes jatekosokrol. Most volt hir, hogy a PS5 jatekok bizonyos resze dragulni fog 70 eurora. Ez se sok fejlesztoi szemmel.
Stoki csinalt jo tablazatokat, hogy a 15-20-25-30 eves cuccok atszamitva ma mennyibe kerulnenek. -
dabadab
titán
Az én versenyjogi kifestőmben nincs olyan amúgy, hogy ha nyitok egy boltot akkor oda bárkit be kell engednem árusítani, ha meg tudunk egyezni a bérleti díjban/nyereség megosztásban, ha nem.
Akkor keress egy olyat, amiben van olyan fejezet, hogy gazdasági erőfölénnyel való visszaélés.
De amúgy az én kifestőmben azt aki 7 dollár helyett 8at szeretne kapni ugyanazért azt a kapzsi szóval illetik nem pedig a szabadságharcossal, vagy a júzerbaráttal.
Irreveláns. A lopás akkor is lopás, ha az áldozatnak büdös a szája.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Giovan!
addikt
Értem. Nos innen nézve tényleg nem tűnik olyan igazságtalannak a rendszer, bár a 30%-ot én akkor is erősnek érzem, de nem vagyok szakmabeli. Arra mondjuk azért kíváncsi lennék az App Store-ból befolyt összeg hány százaléka megy fentartási költségekre, tippre lehetne azért kicsit nagyvonalúbb is az Apple a kis fejelsztőkkel szemben.
-
bunfi
őstag
Ez ennél szerintem bonyolultabb. Nekik szükség van olyan applikációra, amik a hátukon viszik a platformot, mert a kameráért és a tárcsázóért nem feltétlenül lenne ekkora engagement.
Az eléréres az nagyon szép, csak ebben az esetben nem sok garancia van rá. Folyamatosan kell csinálni, mint a keresőoptimalizálást, mert mindenki arra a helyre hajt.
Amúgy megnézném az, hogy ha szolgáltatásként nyújtanák ugyanezt, akkor azért is elkérhetnék a szolgáltatást igénybevevők árbevételének egyharmadát... így már kicsit másképp hangzik nemde? A súlyos dollártízmilliókat ugyanúgy a vásárlónak kell megfizetnie, mint ahogy az árakba is belekalkulálják ezt a 30%-ot... vagy elmehetsz a fenébe akár veszel, akár eladsz...
(#76) janeszgol
Azért ehhez ha akkurátusak akarunk lenni, akkor azt is tegyük hozzá az eladott példányszámok és ezáltal a realizált nyereség is máshogy alakul napjainkban. Emellett azthiszem számos egyéb módját találták ki a kiadók (a fejlesztőket hagyjuk ki ebből, mert ők az utóbbi időben már csak bérből és fizetésből élő iparosok szintjére degradálódtak le), hogy azért még mindig nagyon megérje ezt csinálni.[ Szerkesztve ]
János először lőtt oszt már kérdeznie se kellett
-
Giovan!
addikt
Nem kell azért túlzásba esni. Az Apple többet kér a szolgáltatásért, mint a másik fél (most történetesen az Epic) szerint kellene. Ha a másik fél nem tud ebbe beletörődni, leveheti az appját, és akkor nem fizet az Apple-nek semmit. Szóval nincs lopás.
-
nagyúr
Az Epic most az ami az Apple volt Steve Jobs alatt. Őket nem a fejlesztőket ért igazságtalanság zavarják hanem, hogy nem ők fújják a passzát szelet, nem ők irányítják a piacot hanem itt van a Google meg az Apple meg a Steam.
Az ingyen játék osztogatások miatt sokan elnézőek de ez addig megy amíg kellő hatalmuk, befolyásuk nem lesz a piacra. Meg kell nézni micsoda passzív agresszív nyilatkozatot adtak ki mikor a Fortnite megjelent a Google áruházban, mint egy sértődött óvodás. Egyesek azt hiszik, hogy itt valami harcot vív az Epic mert olyan rendes srácok ezek, hogy gondolnak másokra. A frászkarikát!
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Noukoum
veterán
-
Norb79
őstag
Nem tudom, hogy az számít e, hogy amúgy az apple (és gondolom a gugli is, bár annak nem néztem utána) csak azok után az alkalmazáson belüli vásárlások után kér részesedést amit az iOS appban csinál a user.
[link]
Vagyis, ha lenne fortnite app, amiben nem lehet coint venni, hanem el kellene látogatni az epic storeba az epic honlapon és ott venné mindenki a coint 8 dodóért, akkor mindenki örülne. A júzer is, mert olcsóbb a coin, az epic is, mert több marad nála, és az apple is, mert nem kellene pereskednie.
Guglin meg ott a külső telepítős app, gugli storet kerülni, ugyanúgy adható abban az appban 8ért, és megtartható az egész.
Mivel nem ez történik, ezért szinte biztos, hogy nem is erről van itt szó.
A gazdasági erőfölénnyel meg nekem nem egyértelmű kinél van. Nyilván az appstore egy nagy érték/erő az (epic szerint) 1 mrd eléréssel, de nem tudom a rekord nyereséget rekord nyereségre halmozó fortnite mekkora erőt képvisel, mivel az sem kis userbase. Ez itt most nem a 12 megás indie cuccot összehozó cég vs apple harca, itt szerintem nem olyan egyértelmű az az erőfölény.
Az appstore és a guglistore is elérést jelent, ahogy az #53-as komment első három mondatában is szerepel, és ezért 30%-ot kérnek a cégek, és ezt a 30%-ot akarja lealkudni az epic, ez az eddigi eseményekből nyilvánvaló. Legalábbis az én kifestőim alapján. -
Kansas
addikt
Pedig nem bonyolult...
Nézz meg egy átlag 20 éves játékot... 4-5 fős garázscég csinálta fél-egy évig.
Ehhez képest manapság 4-500 fős cégek 3-5 évig dolgoznak egy-egy játékon, ha évenkénti megjelenésű akkor 2-3 csapat dolgozik párhuzamosan, ha gyorsabban kell megjelennie akkor többször ennyi embert foglalkoztatnak.
Belátható, hogy a fejlesztési költségek nagyságrendeket emelkedtek abban a 20 évben.És mivel az átlag user nem hajlandó 60$/60€-nál többet kiadni egy teljes játékért, ráadásul olyan nagyon sokkal nem vesznek többen játékot, ha nem akarnak bukni rajta, akor:
- vagy drágábban adják
- vagy lebutítják, hogy a költségen faragjanak(ugye mekkora a fejlődés két FIFA verzió közt?)
- vagy valami más módon szednek be extra pénzt: loot crate, előfizetési modellek, kozmetikai és P2W biszbaszokNézegesd az Otherside részeket, hátha kapsz némi infót, és az se kizárt hogy jól szórakozol rajta időnként...
Nincs olyan MI, ami képes lenne szimulálni az emberi hülyeséget... ha valaha lesz, annak tuti az emberi hülyeség lesz az oka... A Föld erőforrásai közül a legjobban az ész van elosztva - mindenki meg van róla győződve, hogy több jutott neki, mint másoknak.
-
Alexios
veterán
Vagyis, ha lenne fortnite app, amiben nem lehet coint venni, hanem el kellene látogatni az epic storeba az epic honlapon és ott venné mindenki a coint 8 dodóért, akkor mindenki örülne.
Izé, de pont ez a bajuk, hogy ilyet nem lehet, legalábbis appon belül nem lehet arra ösztönözni hogy az appon kívül vásároljanak/fizessenek elő, stb. Legalábbis apple-nél, google emlékeim szerint valamivel lazább etéren. [link] Pl. ez az ügy is erről szólt, érdemes megnézni mikről nem szabad említést sem tenni akkor ha az appon kívül szeretnéd a vásárlást megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz janeszgol #40 üzenetére
Nem kinai. Van kinai befekteto is. Teljesen mas a ket dolog, ilyen alapon a volvo-t is utalni kell. Teljesen mas az, ha egy ceg kinai, meg ha van kinai befekteto is. En se szeretem tamogatni a kinai allamot (ezert pl nem szivesen veszek kinai telefont se), de ha semmihez nem hajlando nyulni az ember, amiben van kinai penz, akkor lehet kimenni egy lakatlan szigetre kokuszt kapalni.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
dabadab
titán
Nem tudom, hogy az számít e, hogy amúgy az apple (és gondolom a gugli is, bár annak nem néztem utána) csak azok után az alkalmazáson belüli vásárlások után kér részesedést amit az iOS appban csinál a user.
Igazán nem.
Vagyis, ha lenne fortnite app, amiben nem lehet coint venni, hanem el kellene látogatni az epic storeba az epic honlapon és ott venné mindenki a coint 8 dodóért, akkor mindenki örülne. A júzer is, mert olcsóbb a coin, az epic is, mert több marad nála, és az apple is, mert nem kellene pereskednie.
Nem tudom, hogy feltűnt-e, de gyakorlatilag pont ezt csinálta az Epic és emiatt rakták ki a store-okból.
Guglin meg ott a külső telepítős app, gugli storet kerülni, ugyanúgy adható abban az appban 8ért, és megtartható az egész.
Ja, csak kikerül a gugli sztorból, vagyis elveszti az androidos userek 90%-át
Az appstore és a guglistore is elérést jelent, ahogy az #53-as komment első három mondatában is szerepel, és ezért 30%-ot kérnek a cégek, és ezt a 30%-ot akarja lealkudni az epic, ez az eddigi eseményekből nyilvánvaló.
Persze, hogy az. Ahogy az is elég világos, hogy az a 30% már bőven monopolárazás, vagyis van az árnak egy része, ami normális, meg egy olyan része, amit csak azért tudnak kisajtolni, mert uralják a piacot.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
bunfi
őstag
És eladtak belőle 50-100 ezer példányt. Most meg például a GTA V-ből majdnem 11,5 millót. Értem én, hogy drágult, de a szorzás két tagból áll, nem egyből. Ha csak a költségek emelkedtek volna már réges rég kiszállt volna mindenki ebből az iparágból vagy csak freemium játékot fejlesztene.
Amúgy ez a 60 dollár/euró is egy mesterségesen kitalált anekdota, amit valaki a múlt ködébe veszve kitalált és már mindenki úgy emlékszik, hogy a nagy játékok mind ennyibe kerültek, még akkor is amikor 3 floppy volt egy játék. Mondjuk a Doom II épp csak 40 dollár volt...
Speciel én elfogadom, hogy szétszabdalják a teljes árát a játéknak, zokszó nélkül fizettem ki a 100 eurót a FH4 Ultimate kiadásáért és alapvetően aki nem akarja nem veszi meg csak a sima 60 eurósat. De ne várják, hogy tapsikoljak ahhoz, hogy az agyondolgozatott fejlesztők által készített bugos, sokadgenerációs-kilúgozott szemét 70 eurós, emelt ára mellé meg a különböző egyéb bevételi forrásaik (DLC, lootbox, timesaver, ingame currency) is ugyanúgy belerakják, mint eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Es Norb79. Nem ertettetek a kerdest. En altalalanos ertelemben kerdeztem, hogy miert utaljuk az EPIC-et, mert sokan irjak itt, hogy mennyire mocsok ceg meg stb. Oszinten nem latom, hogy barmivel mocsokabb lenne, mint barmelyik masik, sot... UE licencfeltetelei magasan a legjobbak, EPIC store feltetelei magasan a legjobbak. Szoval nem ertem, miert kene utalnom az EPIC-et. Az meg, hogy penzzel vett piacot? Hat, En meg mas modszert nem lattam, csak azt, hogy valaki vagy elso volt, vagy irdatlan mennyisegu penzt olt bele, hogy piacot szerezzen.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Norb79
őstag
Nem, nem ezt csinálja az epic. Az epic az appstore-os app-ba épített be egy applet kikerülő fizetési rendszert. Ezt nem lehet. Azt lehet, hogy nem az appban vásárolsz, de van egy account, amire megveszed a coint és akkor az megjelenik minden fortnite appban, akár pc-n, akár ps4-en, akár x1-en, akár switch-en, akár ios-en lépsz be, és akkor azt szabadon költheted skinre.
Azt nem szabad, hogy ha az appstore-os appon keresztül szeded be a pénzt, akkor abból nem adsz le 30%-ot.
Szedd be weblapon keresztül, ahogy a netflixet is elő lehet fizetni a netflixes honlapon, ahogy minecraft coint is vehetsz az ios appban, a pc-s kliensben, a honlapon is, stb. Ezek közül is csak az adózik 30%-ot, amit az ios appban fizetsz ki. Tudod benne vagy az appban, megadod a kártyaszámot és rányomsz, hogy buy. Abból le kell adni 30%-ot. Ezt írják a felhasználási feltételek, de összefoglalták kifestő könyv komplexitással az én kedvemért, linkeltem. Ne mondd már, hogy egy kifestő megértése nem megy. -
bunfi
őstag
Ha nem olyan módon próbálnak megosztani egy addig egységes platformot egy olyan applikációval ami egy 100 dolláros webshop funkcionalitását sem tudja hozni, nemhogy a program profiljába erőssen belevágó (és de facto elvárt) közösségi funkciókat, valamint a CEO nem köpi konkrétan szembe az alig két évvel azelőtti véleményét, akkor szinte biztosra merem venni, hogy más lett volna a fogadtatás.
[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
Mert képmutató. Hisztiztek, hogy micsoda lehúzós cég a valve, hogy 30%-ot kér és ezért drága a júzereknek a pc játék, csináltak külön store-t, és ugyanannyi a játék a júzernek. Ráadásul elég agresszívan próbálnak piacot szerezni, játékok jogait vásárolják meg bizonyos időre, vagy tovább, és ez se tetszik egyeseknek, mert súrolja az itt is sokat emlegetett gazdasági erőfölénnyel való visszaélést. Szóval amit írsz az a fejlesztők felé talán igaz, de a júzer felé nem feltétlen. Meg azt se feledjük, hogy anno a valve pont ugyanilyen módszerekkel szerzett piacot a steamnek (steamworks rémlik vkinek? az a steam exclu játékokra a marketingbullshit, civ5öt is kivásárolták, én pl úgy kerültem oda anno). Az általad is említett UE motor is nagy plusz mellettük, létrehoztak egy olyan motort, ami pillanatok alatt portolható egyik platformról másikra, rengeteg platformtúszt kiszabadítottak, mert két perc átrakni másik platformra, nem kell n+1. konzolt venned, ha ezzel vagy azzal akarsz játszani. Szóval itt megoszlik, hogy utáljuk vagy szeretjük, mert vegyes a kép, de képmutatónak képmutatóak.
És ugyanez a képmutatás érhető tetten ennél a húzásuknál is, hogy 10 dodó a credit, mert a szemét apple elkér 3 dollárt a 10ből, de ha nem kér el 3at, akkor 8. Simán a saját pecsenyéjüket sütögetik, de van képük ezt úgy eladni, hogy a júzerekért freefortnite. Képmutatás. Plusz a kínai para.
Összességében szerintem is inkább pozitív a jelenlétük a géming szegmensben, csak néha kicsit gyomorforgató a képmutatásuk. Mint a másodunokatestvér pistike, aki mindig telefingja a szobát, de azért kedveljük, mert aranypofa, zseniális sztorijai vannak, meg mindig segít, ha baj van. -
Giovan!
addikt
Plusz ott van az is, hogy meglehetősen sajátosan kezelik a privacy fogalmát (lásd pl. a Steam mappából a userek beleegyezése nélkül áthúzott adatokhoz kapcsolódó kis incidensüket), szóval kerülöm a termékeiket, de ez nem jelenti azt, hogy ezen túlmenően bármiféle ellenszenvet táplálnék az irányukban. De azt én is belátom, hogy az, hogy versenyt generálnak, jót tesz a piacnak.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Ez a monopoliumozas is jo lenne ha eltunne orokre.
Ha nem tetszik a 30% akkor lehet sajat store-t csinalni, penz es eroforras van.
Ja hogy az kanyarban sincs a Google Store-hoz kepest? Ja hogy az userek meg kellenek mert a kulso Hat istenem.Nem nyafogni kellene, hanem hasonlot vagy jobbat letenni az asztalra, aztan lehet adni a szolgaltatast ingyen.
A Valve ugyanez. En sikeres, jol fogyo jatekokat keszito kiadot meg nem hallottam panaszkodni, hogy a Valve sarc miatt tonkremennek.
[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
"De ezt az Apple és Google adja ingyen, mert ök "nagyok"?"
Tényleg , tényleg azt gondolod//gondoljátok , hogy egy cég aki a saját store-jában 16% jutalékot szed most azon sír, hogy egy másik cég miért nem adja ugyan azt a szolgáltatást ingyen ? Tényleg ezt gondolod//gondoljátok , vagy csak flameből írjátok ezt a fszságot 3 kommentenként ?
Ennyire nem megy az értő olvasás itt senkinek vagy mi van ?
Nem azt kifogásolják, hogy fizetős a store, hanem azt , hogy mennyibe kerül.[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
Dr. Akula
félisten
Hajrá, csak így tovább! Legyen zárcsökkentés!
-
Busterftw
veterán
válasz -Skylake- #98 üzenetére
Akkor nem kell ott arulni. Szerintem inkabb ezt akarjak mondani.
Mert ugye a tobb user base az kene, csak nem "annyiert". Ilyen a show business.
Csak egyszerubb monopoliumot kialtani, meg pereskedni.Inkabb azon kene agyalni, miert nem kell a kutyanak sem a 3rd party Epic Games Appjuk.
En nem latok kollektiv forradalmat mas fejlesztoktol.Dr. Akula
Meg tanc![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest