Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    Jó szolgálatot tehet egy üveg tisztított lecitin granulátum (szójalecitin), ha zsírokat, olajokat stabilan vizes oldatban akarjuk tartani. Nagyon kevés elég hozzá. A ketós diétához kiválóan segíti az emésztést.
    Amúgy a tojássárgájában is a lecitin, ami emulgeálja a zsírt, mondjuk a majonézben a leglátványosabban.
    Egy 250-g-os kiszerelés 3e Ft körül van de fél évre elég... hacsak be nem kanalazod...nincs rossz íze..

    A tojássárgájával én mondjuk óvatos vagyok egy gyerekkori kiadós, menzán szerzett szalmonella óta..
    Ketóban gyakran megy az, mint a régi gyúrós időkben. ("félliter tej, két marék sportrobi, 2 egész nyers tojás, 1 banán") banán nélkül..
    A szalmonella 60 fokon 5 perc alatt elpusztul, míg a tojássárgája 64 fokon kezd szilárdulni.
    Egyszerűen mondva a lágytojás sárgájából is simán lehet majonézt csinálni, biztonságosan. De akár keménytojás sárgájából kis citromlével krémesre keverve is működik.
    A fehérje meg mehet a.. majonézes hússalátába..
    A lecitinnek a normál főzés nem árt.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák