Új hozzászólás Aktív témák
-
Auratech
őstag
Jó szolgálatot tehet egy üveg tisztított lecitin granulátum (szójalecitin), ha zsírokat, olajokat stabilan vizes oldatban akarjuk tartani. Nagyon kevés elég hozzá. A ketós diétához kiválóan segíti az emésztést.
Amúgy a tojássárgájában is a lecitin, ami emulgeálja a zsírt, mondjuk a majonézben a leglátványosabban.
Egy 250-g-os kiszerelés 3e Ft körül van de fél évre elég... hacsak be nem kanalazod...nincs rossz íze..A tojássárgájával én mondjuk óvatos vagyok egy gyerekkori kiadós, menzán szerzett szalmonella óta..
Ketóban gyakran megy az, mint a régi gyúrós időkben. ("félliter tej, két marék sportrobi, 2 egész nyers tojás, 1 banán") banán nélkül..
A szalmonella 60 fokon 5 perc alatt elpusztul, míg a tojássárgája 64 fokon kezd szilárdulni.
Egyszerűen mondva a lágytojás sárgájából is simán lehet majonézt csinálni, biztonságosan. De akár keménytojás sárgájából kis citromlével krémesre keverve is működik.
A fehérje meg mehet a.. majonézes hússalátába..
A lecitinnek a normál főzés nem árt.Auratech Field Recording