Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
psyche
csendes tag
+1
eleve érdemes a ch dúsabb étkezést (akár low carb akár keto akár normál étrend) a testmozgás köré építeni - elötte vagy mögötte (nem, nincs metabolikus ablak, minimális a hatása. Egyszerűen csak elötte elégeted utána meg feltöltöd a raktáraid… de ha ez 2 h az edzés után van hát akkor 2h az edzés után, nem kell rögtön magadba erőltetni. Nem érdemes mindenképp edzés után rögtön bevinni a fehérjét se. Ráadásul csak a fehérjének ott semmi értelme, célszerűbb chval bevinni, lehet akár gyors ch is, inzulinválasz kell. A legnagyobb baromság edzés után legurítani egy fehérjeporos vackot magában.)Nekem nem kell, mert aerob mozgást végzek, az pedig zsírt éget, mert ez alacsony intenzitású edzés (monoton, folyamatos mozgás 45-60 percen át megállás nélkül), kb olyan 100, max 120-as pulzussal, ott semmi szénhidrátfelhasználás nem történik. Amiosav célszerű az izomvesztés érdekében de izommunka sincs szinte, így semmi nem kell.
A magas fehérjét az izommegtartás miatt viszem be minden nap, mivel 10 évig végeztem súlyzós edzést heti 3szor, de abbahagytam a covid járvány miatt, ezért átálltam csak aerob edzésre. Ennél nincs glikogénvisszatöltés, mert az izmok itt nem játszanak szerepet.
Azért gondoltam a zsíros étkzést nem sokkal az aerob edzés után, mert aerob edzésben eleve zsírfelhasználás történik, így talán a szervezetem még mindig benne van a zsírégető üzemmódban, így könnyebben hasznosíthatná a zsírokat is. Ezért gondoltam délutánra tenni a szénhidtárot étkezést, merthogy a zsírhasznosulás energiaként mindenképp jobb lehet az aerob edzés után.
Csak azt nem tudom, hogy ha én délután rizst-csirkemellet eszek, akkor az a szénhidrát nem fog továbbra is zsírként felhasználódni, mivelhogy a szervezetet reggel zsírfelhasználásra adaptálom és zsírt várna, szénhidrát helyett?
Illetve ha eleve nem vagyok ketogén étrenden, de csak úgy a semmiből zsírt eszek szénhidrát nélkül, akkor az nem fog eleve zsírként raktározódni?
A szervezet zsíros étkezésnél csak úgy azt mondja "jééé zsír, te most energia leszel, mert nem látok sehol szénhidrátot?!"
Aztán utána rá 3-4 óra múlva meg ha csak szénhidrátot + fehérjét viszek be nagyon kevés zsírral, akkor azt mondja: jéé, szénhidrát és fehérje, zsírt viszont nem látok...akkor most viszont ti mentek energiának!
?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Asztali Számítógép: B760 alapl., i3-13100f, 2x8gb ddr4, 512gb ssd, Rtx3060ti
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjllvIR kam gar
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 5O% OMEN by Hp / 15"iPS 144Hz 99% sRGB / RTX3070 // Ryzen7 /// 24DD4/512NVMe / GAR2025-0317 +SZLA
- Xiaomi 14t pro Blue titan, 12/512gb, újszerű, közel 3 év gyártói garanciával, eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest