Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Cathfaern #1618 üzenetére

    De szerintem nem lehet nyugodt szívvel kijelenteni, hogy bármi ami házi, attól rögtön egészséges lesz.
    Nem, valóban. De én itt abból indulok ki, hogy "régen minden jobb volt". És mi volt régen? Ipari feldolgozásra nem volt annyira jellemző az alapanyagok kispórolása/helyettesítése és a kémia masszív alkalmazása.
    Az a szintű kémia meg amit házilag hagyományosan alkalmazunk, az meg kiállta az idő próbáját szvsz.
    Gasztronómiából és történelemből elég tudatlan vagyok, de talán nem lövök nagyon mellé ha azt gondolom, hogy a történelem során már nagyon régóta alkalmazzuk a házi módszereket. Ellenben azzal a megközelítéssel, amikor a modern technológiával alkotóelemeire bontjuk a biomasszát és molekula szinten állítunk elő "ételt". Nevezhetjük szintetikus kajának is. Amit a kistermelőtől veszek, abban legalább nincs kétségem, hogy miből van. Ahhoz max hozzáadnak, el nem vesznek belőle.

Új hozzászólás Aktív témák