Új hozzászólás Aktív témák

  • bobby_30

    tag

    Sziasztok!
    Tavaly augusztusban kezdtem el a ketogén étrendet, és majd egy évig következetesen csináltam. Elsősorban fogyni szerettem volna amit maximálisan hozott is.Mivel folyamatosan súlyzós edzést végeztem mellette,
    így erről is rengeteg tapasztalatot szereztem. A topikot folyamatosan figyelemmel kísértem, és nagyon sokat segített. Külön köszönet a topik gazdának a rengeteg infoért. Amennyiben lesz rá igény folyamatosan megosztom a tapasztalataimat.
    Jelenleg is alacsony ch bevitelen vagyok, de a zöldségfogyasztást nem korlátozom, illetve néha idénygyümölcsök is befigyelnek. A fehérjebevitelem viszonylag magas több mint 2gr/testsúly kg. 95-96-ról indultam, jelenleg 86-87 vagyok.
    Először én is úgy voltam mint egy kisovodás, élveztem hogy mindent lehet. Pörkőlt tükörtojással, szalonna sonkával, illetve sok olyan kaja amivel állandóan megdöbbentettem a környezetem, és élveztem hogy nem vagyok éhes, valamint annyit ehetek amennyi jól esik. A súlyzós teljesítményem valamennyit visszaesett de nem zavart mivel nem versenyre készülök, ez csak hobbi. A ketogén étrendet kiegészítettem a 16/8-as időszakos böjtel. A gyümölcsöket kiváltottam olajos magvakkal, fehérjeporokkal megvolt az édes íz élményem is. Az itt olvasottak alapján elkezdtem szedni magnéziumot, valamint káliumot, ezen kívűl utifű maghéjat kevertem a fehérjébe hogy meglegyen a megfelelő rostbevitel.
    A rendszeren folyamatosan finomítottam az eltelt időszakban, mivel éreztem a hiányosságokat. Először is a szerintem nagyon meg kell válogatni a zsírforrást. Ha teheted kerüld el a feldolgozott ételeket, a sajtkrémet, a tejszinhab pótlót és hasonló jellegű kajákat, próbáld meg úgynevezett egészséges ételekből fedezni a kalóriákat. Én régen rengeteg rostot vittem be elsősorban gyümölcsből, és ez mindíg is hiányzott, ezért a zöldségfogyasztást nem korlátozom egy ideje, és így sokkal jobban vagyok annak ellenére hogy nem valószínű hogy ketózisban lennék.
    A kiegészítésekkel nagyon vigyázzatok mivel nekem extrém magas lett a kálium szintem ami szintén nagyon veszélyes. Lehetséges a sok olajos magtól. Érdekes módon nekem is nagyon magas a karbamid szintem. Az orvos rám is ijesztett hogy a mags fehérjebevitel miatt károsodtak a veséim. Valamint nekem is magas lett a koleszterinem, ezen belül az ldl, mivel a triglicerid normális ezért ezen nem aggódom. Elsőre egyenlőre ennyit, bárkinek esetleg kérdése van szívesen segítek ha tudok. Még annyit hogy juli végén megismétlem a vérvételt, annak eredményéről beszámolok. A fehérjebevitelt visszábbvettem, majd meglátom mi lesz.

Új hozzászólás Aktív témák