Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Arpee78 #1519 üzenetére

    "A keto ortorexiás"
    Ja, hogy ez a lényeg. Hamarabb is leírhattad volna, mert akkor nem szánok ennyi időt meg energiát arra, hogy válaszoljak neked :) Eddig is úgy éreztem, hogy mint ha a falnak beszélnék, most már értem is miért, szóval ezentúl nem fogom fárasztani magam. Amit nyilván úgy fogsz értékelni, hogy mert igazad van.

    "De, kalóriában, vagy pohárban vagy grammban. Csak ehhez nem kell egyáltalán méregetni, mert egy idő után elég jól meg lehet saccolni mi mennyi. A méregetés valóban segíthet megtanulni a helyes mértéket, de nem kell örökké méregetni mindent. Például valaki imádja a mars csokit, baromi édes, de biztos van aki szereti. Ugyanakkor az egészségére is ügyel - még ha nem is ortorexiás szélsőséggel - ezért meg akar felelni egy szigorúbb ajánlásnak ami max 3e% cukrot enged. Napi 2000 cal súlyfenntartás mellett akkor kb kétnaponta engedhet meg magának egy mars csokit amiben 29g cukor van, persze ha más cukros dolgot nem eszik. Tudja milyen édes a mars csoki, mekkora, milyen gyakran eheti. Ezzel a többi édességet és desszertet is elég jól belőheti, hogy mennyit és milyen gyakran eheti."
    Azt kéne megértened, hogy ez keton is pont így működik, a kezdeti időszakot leszámítva. Mint ahogy ha valaki elhatározza, hogy a hivatalos ajánlás szerint étkezik, annak is van egy kezdeti időszaka. De ő nyilván olyankor nem ortorexiás, csak a ketos.
    Egyébként ha az átlagember a normális, akkor a te fogalmaid szerint a fenti "saccolgatás" is bőven bőven ortorexia.

Új hozzászólás Aktív témák