Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A hűtés nem tűnik rossznak, de a két RAMDAC és a nForce200 PCI-E switch vajon mivel van hűtve?
-
mephi666
nagyúr
szerintem azokra is kerül valami, csak ez direkt ilyen "naked" kép egyébként az lenne a durva, ha ezt 40nm-en tudnék gyártani jóval olcsóbban... azzal tényleg borsot törhetnének az ati orra alá... egyébként nem lepne meg, ha onnan pedig jönne a 4890x2 vagy 4770x2
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Georgie1224
tag
Az nVidia-nak inkább olcsóbb, de jó teljesítményű lapkákat kellene végre kihoznia, nem vacakolni a felső kategóriával. Hiába az a presztizs kérdés, hogy melyik cég (AMD/Nvidia) birtokolja a leggyorsabb grafikus kártyát. Marketing szempontjából ér esetleg valamit, de ha valaki be megy egy számítástechnikai boltba, akkor nem fognak neki most nvidia-t ajánlani a pártatlan eladók sem.
A kártya egyébként jó. Végre nem két kártya van egybe össze rakva, hanem egy lapon van a két mag. Azt nem tudom csak, hogy miért nem vártak vele addig amíg ez a verzió nem lett kész.
Gondolom megint a marketing jött elő .
Költséghatékonyság szempontjából is egyszerűbb lett volna várniuk, de megint csak a reklám, hogy melyik a gyorsabb kártya.Boccs, ha off voltam egy kicsit.
Az nVIDIA meg szedje végre ki a fejét a homokból, és csináljon valami jó kártyát.
Murphy: "Ami el tud romlani, az el is romlik."
-
Apicius
tag
Hajrá egyik! Ne hagyd magad másik! És a verseny nekünk nagyon jól jön!
''Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló.''
-
zuchy
őstag
Így elsőre jónak tűnik. A NYÁK-on mondjuk elég sűrűn vannak az alakatrészek. Szép kis feladat lehetett a tervezőmérnököknek.
PC-STYLE.hu
-
Dark KillerX
addikt
Egyvalamit akkor se tudtak megoldani,az a hűtés(egy nyákot melegít két G200 GPU-s tranyóállat). Ez tutti olyan forró lesz mind a veszedelem,főleg nyáron,ebben az időszakban jobb,ha a leendő tulaj nem is játszik a géppel,és idlé-ben manuálisan vissza veszi az órajeleket.Ez melegebb lesz sztem,mint a 4870X2.
Zájec Majd meglátjuk ,mert a képek alapján,engem nem győzött meg a hűtő.De ne legyen igazam.
[ Szerkesztve ]
-
Zájec
veterán
válasz Dark KillerX #8 üzenetére
"Ez melegebb lesz sztem,mint a 4870X2"
az ati kazánjánál melegebbet nehéz csinálni..... -
félisten
"Az AMD egyelőre nem tulajdonít nagy jelentőséget a frissített csúcs-GeForce érkezésének, de könnyen elképzelhető, hogy csökkenti majd a Radeon HD 4870 X2 árát"
Magyarul: tök jó hogy melóztatok ezen srácok, ha kell inkább elengedünk egy kis hasznot a felsőkategóriában, és megint mi vagyunk a nyerők.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
aktív tag
válasz Georgie1224 #4 üzenetére
Az nVIDIA meg szedje végre ki a fejét a homokból, és csináljon valami jó kártyát.
Sajnos azért ez nem ilyen egyszerű. Egy kompletten új architektúrára van szüksége az nVidiának, annak az elkészítése meg nem fél év, hanem inkább 3. Amúgy ami most az nVidiával van az a fagyi visszanyalása. erőltették a g80-as alapokat a korai dx10-es időben (amikor inkább csak turbózott dx9-es kódok voltak) és nem igyekeztek, hogy kövessék a dx10 és az azt követő megoldások szellemiségét, hanem megpróbálták izomból (meghatározó piaci részesedésből) megoldani a dolgot. Nem jött be.Kicsit ilyen dupla vagy semmi alapúnak tűnik a dolog. végül is R600 megmutatta, hogy melyik felépítés az időtállóbb.
Remélem azért nem nagyon billen semelyik fél oldalára az évek során a szép 50-50%-os ideális részesedés. (Igaz az intel a piacvezető GPU téren, de ennek ellenére ebben a szegmensben egyáltalán nem meghatározó [még?]).
-
szajoho
tag
A 3 fázisos energiaellátás/GPU elég karcsú,így nem nagyon kell majd az új GTX295-el Vantage rekordokat döntögetnie az extrém túlhajtóknak!
HDMI csatlakozót szintén hiányolom! Ilyen kategóriájú kártyán már kötelező jelleggel kellene szerepelnie,sőt a displayport sem ártana!
Az 1db 8cm-es ventilátor meglehetősen kevésnek tűnik! Nem ártana nagyobb (9 vagy 12cm) és több (3-2db) szabályozható fordulatszámú ventilátorban gondolkodni!
18 éve a PH-n. Nem ma kezdtem és nem is tegnap előtt! :-)
-
rebugra
aktív tag
Szépen növekednek a VGA kártyák mérete mostanában, pl. ez már be se férne a házamba a sok kábel és non rengeteg között (amugy elfogadnáám)
═════════════ --==[ FinestMedia Werbetechniker ]==-- ═══════════
-
TheDragon007
senior tag
Úhh nekem pont ilyen letisztult dizájnú kártya kellene mint az uccsó képen van, még az NV logót is leszedném róla és tökéletes lenne
Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha
-
zed1983
őstag
A hűtés egy picit sem hasonlít?
YouTube Tech csatornám : https://www.youtube.com/channel/UCXIipIK2bjjaB38G1zKNi_w
-
_Oscar
tag
Darth Vader az új GTX295 -öt venné
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
Georgie1224
tag
Igazad van, hogy nem egyszerű új architektúrát csinálni, de 2007-ben vett 8800GTS-emhez hasonló cuccokat árulnának új név alatt, amit nem flame-nek szánok de már 3 éve nem csinálnak igazából semmi újat.
A GT200 inkább tranzisztor halmaz a köbön legalábbis szerintem mint fejlesztés.A részedéssel egyet értek nekünk az a jó, hogyha egymással állnak harcban, és nem az árakkal, hogy hova emeljék.
Murphy: "Ami el tud romlani, az el is romlik."
-
Ricco_hun
senior tag
Az azért durva, hogy még egy nyamvadt s-video kimeneten is spórolnak, az még igazán odaférhetett volna. A hűtés meg elég szerénynek tűnik. Ha már két külön hőcsöves borda van a gpu-kon, akkor nem lenne ésszerűbb egy-egy ventit helyezni a bordák fölé, minthogy egy darab 8 centiset középre? Még jobban is nézne ki. Ez az 1db venti szinte elveszik azon a hatalmas kártyán. Ja, hogy plusz egy venti megdobná a költségeket úgy 2 dolcsival? Bocsi.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
sz0k3e_
aktív tag
"HDMI csatlakozót szintén hiányolom! Ilyen kategóriájú kártyán már kötelező jelleggel kellene szerepelnie,sőt a displayport sem ártana!"
biztos én vagyok a maradi, de az enyémen mind2 van, és én inkább a dual-dvi + tv-out kombóra szavaznék
#1: Valszeg a ventit is kellett valamire tenni, na az a valami hűti őket
Az inno viszont télleg elég jól néz ki.
"What next in the parade of constant obstacles?"
-
MZsoltee
veterán
Szerintem nem lesz 4770x2. A 4850x2 sem lett nagy siker. Nagyon kicsi az a vásárlói szegmens, akinek el lehet adni egy 2 GPU-s megoldást, főleg ha az nem a csúcskategóriában van. Hiszen ha kijönne a 4770x2 akkor az kb 4890 árba fájna és abszolúte nem mondhatnánk hogy szignifikánsan gyorsabb. (CF skálázódása vagy egyáltalán működése). A felső kategóriában már más kérdés, hiszen az X2 alá nem kell olyan komoly alaplap és olcsóbb is mint 2 kártya. És ugye nincs egy kártya sem ami gyorsabb lenne nála, még akkor se ha rosszul vagy egyáltalán nem skálázódik a CF.
A 4890X2t meg csak akkor éri meg kiadni ha kifogytak a 4870X2ből. Szerintem az amd a 4770 4830 párharcból nagyon megtanulta hogy nem teremt magának konkurenciát házon belül. Ezért nem lehet jelenleg referenciától eltérő modelleket kapni, hogy a 4830ak elfogyjanak...NVről meg annyit, hogy hiába van óriási vásárlói táboruk (lsd zöldnapszemüveg), ha sokáig folytatják azt hogy csak a marketinggel etetik a népet, akkor elfognak bukni. Ez egy vállalat tessék profitorientáltan gondolkodni és versenyképes (pártatlan vásárlók szemében is) termékeket előállítani! Hajrá Nv!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
őstag
Az ok, hogy az NVIDIA spórol, de azért a HDMI csatlakozót nem kellett volna lehagynia, kár, hogy csak így tudták megcsinálni.
-
TomBoy1986
veterán
Ahogy megláttam a hűtő nélküli képet... mintha két P1 100MHz-est varázsoltak volna rá erre a nyákra
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Yany
addikt
Nem. Itt a hűtő egy modulból áll, míg az NV megoldásán két (ahogy elnéztem ugyanolyan) bordázat fog közre egy 80-as ventit. No meg, ha jól sejtem, ezek nem a szokásos hőcsövek a Sapphire kártyáján, hanem vapor-x technológiával működnek, akárcsak a vapor chamber-es megoldásuk, bár ez utóbbi szvsz. sokkal jobb megoldás. (ld. 4870 Vapor-X)
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Na végre, hogy itt is olvashatok végre valamit erről a kariról.
Ez azért szép munka volt, mégha nem is az ati csinálta . És ez az 50 dolcsis költségcsökkentés, éppen elég, hogy jó ára legyen a 4870X2 mellett.
Ilyen körülmények között már inkább ezt választanám. Időtállóságról meg annyit, hogy egyik se jobb a másiknál. Következő generációnál a kockanépen úgyis rajta lesz a cserekényszer, mert dx11 lesz a menő.
-
Georgie1224
tag
Szerintem a hűtés akkor lenne optimális, hogyha minkét mag felett lenne egy venti.
A ventiket 10-15 fokos szögben megdönteni, így a levegő kifelé tudna áramolni, és nem egy venti végezné a munkát.
Bár lehet hülyeséget írtamMurphy: "Ami el tud romlani, az el is romlik."
-
WilliamGhost
tag
Szép darab. Na majd ilyen téglákból építem a házamat. Csak az a baj, hogy kevéssé hőszigetelő... de akár fűthetek is vele
There is no cloud, just other people's computers!
-
student
őstag
más is úgy van vele, vagy csak én szarom le hogy néz ki egy videokártya? engem a paraméterek jobban érdekelnek. bár már az se
-
priti
addikt
"A mi kártyánk a legjobb, adjuk olcsóbban, aztán kész." Szóljatok a marketingeseknek, hogy ideologizálják meg az árcsökkentést. Mit szólna a gyártási költségek csökkenéséhez indoklásként? Mit bánom én, oldja meg, ja és még valami, kifelé menet küldje be Verát mutatnom kell neki valamit, ő az, az a hosszúcombú budapesti nő, látja?
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
shteer
titán
érdekes hűtőfelfogatási pontok a blokkgyártók méricskélhetnek
szerintem jónak tűnik..
-
Ricco_hun
senior tag
Megint az a duma, hogy akinek van pénze egy gtx295-re, annak legyen pénze lcd tv-re is. És ha valakinek otthon mondjuk egy hagyományos képcsöves (nagy, síkképernyős) tv-je van? És el kell döntenie, hogy most mire költ. De biztosan nem a tv-t fogja lecserélni, mert mondjuk nagy gémer az illető, a tv-t meg pont leszarja, hogy milyen technológia, csak legyen mire "nagyba" kirakni a filmet. Akkor ez az illető mit fog csinálni? Meg mondom: vesz egy HD4870X2-t, mert azon rajta van a csöves s-video kimenet.
A nyúl ugrik, a pók mászik, de a teve köp; A vészrendszer nneem működik!; ...ráadásul életveszélyes hazugság. Életveszélyes, mert veszélyes az életre.
-
pargeting
csendes tag
az a hűtés nem lesz picit kevéske? ja hogy teret kell hagyni a hűtésmod gyártóknak
E.f.N.a._vérZSIRÁF TF2 MEDIC4EVER
-
priti
addikt
A Duke Nukem forevörből is hamarabb lesz atomic edisön, mint ebből Imádják ezeket a refihűtőket, ez az Isten, hát ezt nem lehet nem rátenni. Képtelenek elhagyni, még a csúcskártyákról se, de most mondd meg, állítólag árverseny van, erre kiszámláznak a kártya árán belül legalább 10 rongyot egy irgalmatlan fos refihűtőért, ami azonnal páros lábbal lerúgós és ha felhozom a csupasz kártyát a népnek témát a fórumtársak elkezdenek jönni a garanciával, hogy mekkora probléma a rendeltetésszerű használat témaköre, ha csupasz kártyát hoznak forgalomba, de könyörgöm nem tök ugyanaz, mint amikor gyárilag vizesblokkal hoznak forgalomba egy kártyát? Ott is ugyanúgy megvan, hogy valaki beköti víz nélkül
Hardverlesen
-
Tomate
veterán
-
Bcy+
tag
Végre fejleszt az nvidia is ... Bár ez a füra phenom gyári hűtőjére emlékeztető hűtés nekem gyanúsan kicsinek tünik de kitudja ...
||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||||| |||
-
Csinos kis féltégla
-
Fáraó
őstag
A komponensek eléggé belakták a nyákot. Nem sok szabad hely maradt.
50$ csökkentés az elég szép.VIGYORRRGAZMUS.....
-
addikt
Most már a középkategóriában is faraghatnának a költségeken
-
Mr.Csizmás
titán
Látszik, nvidiáék még mindig Darth Vadert alkalmazzák a formatervezői részlegen, már évek óta
GTX295? Jöhet, kell a konkurencia, az csak nekünk kedvez, ha van vetélkedés
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
priti
addikt
Azért a VGA-kon még mindig hatalmas extraprofit van. Akkor látszik a legjobban, amikor kijön egy friss konzol, amiben ugyanúgy benne van az erős VGA meg még egy rakás más cucc és mégsem drágább, mint egy felsőkategóriás VGA arról nem is beszélve, amikor kiderül hogy a belépő szintű meg a csúcsVGA kártyák gyártási költsége közel azonos.
Hardverlesen
-
syC
addikt
ööö gtx275x2?
•
-
Szemjuel
tag
válasz Mr.Csizmás #44 üzenetére
nemtom.. sztem a felső kategóriás vetélkedés kb annyit számít nekünk mint, hogy a Lamborghini vagy a Ferrari a jobb választás! ahogy ott is megvannak az autók sajátosságai: lambo: öszkerékhajtás; Ferrari Enzo: forma1-es kormány
ati: talán időtállóbb architektúra, jövőbe néző fejlesztés
nV: nyers erő, támogatottságviszont ez a kártya így a válság közepén, egy amúgy is elég rossz gazdasági helyzetben lévő nVidianak tök felesleges volt kiadni!
-
félisten
Azért a hatalmas extraprofittal, vitatkoznék. Ha jobban belegondolsz, egy termék ára nem csak a gyártási költségből adódik.
Nem ismerem a számokat, de kétlem hogy a belépőszint, és a csúcskategória közel azonos gyártási költséggel rendelkezik, ha mégis így van cáfolj rám.
A konzolos összehasonlítás szerintem itt nem állja meg a helyét. A konzol gépek nem termelnek profitot, gyakran előállítási költéség alatt adják őket(pl PS3). Nyilván van kivétel pl. Wii."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
luw2win
őstag
újabb bőr
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest