Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr Dini

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Blizzardking #4673 üzenetére

    Szia!

    FTPS, az tudtommal nincs, csak egy kis FFp-s mókolással...

    Ami van, az az SFTP gyárilag, ezt a webGUI-n az SSH engedélyezésével tudod bekapcsolni. Aztán kirakod a nas 22-es portját a routerben kintre valami ötjegyű portra kiteszed és kintről pl winSCP-vel, Filezillával stb hozzáférsz és ez is elég biztonságos ahhoz, hogy ne tűnj fel keletnek. ;)

    TM letöltés helyét be lehet állítani felületről is, viszont a titkosítást (ami egyébként nem ér semmit), már a konfigból tudod csak módosítani. Bár ez se nagy tudomány, még FFp sem kell hozzá, csak az imént említett SFTP.

    Az inkrementális backupot meg szerintem nem tudja, max ugye a raiddel, bár mivel már rég áttértem debianra a nasokon is, nem tudom, h van-e azóta ilyesmi guiból. SSH-n meg lehet oldani.

    4 fiókos tud olyat, hogy 2 meghajtó raid1-ben, a másik kettő meg külön-külön?

    Persze!

    Illetve mi van olyankor ha kinövitek az eszközt?

    Ha van még szabad HDD slot, akkor bármikor be lehet tenni neki még egyet, ha meg nincsen és nem akarod az adatokat átmigrálni, akkor kiszeded a régit és a helyére be tudsz tenni egy újat, amin szintén létre tud hozni egy kötetet. Egyedül a költözés macerás picit, bár ez talán egy 4 fiókos NASnál már nem okoz problémát.

    Akkor válaszd ezt a NAS-t szerintem, ha netsebességed 13 MB/s alatt van (már ha torrent stb szempont)...

    Ja és ha szeretsz kicsit mókolni pl egy (mini)DLNA-val (nem nehéz, egyszer kell csak megcsinálni és minden infó le van itt írva párszázszor), mert a gyári Twonky hááát, finoman fogalmazva nem valami optimális...

    QNAP-pal csak pár napot töltöttem, de ha a szempont a könnyű beállítás lenne és a NAS-os feladatok ellátása, akkor én azt venném inkább (már ha teljesítményben nem gyengébb a ZyXELnél...). :B De nekem soha nem ez volt a szempont! :))

    Ui.: ne haragudj, hogy nem reagáltam azonnal, de aznap eléggé le voltam tépázva, aztán feledésbe merült a dolog... :B

    [ Szerkesztve ]

    Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

Új hozzászólás Aktív témák