Új hozzászólás Aktív témák

  • citkar

    addikt

    válasz Tonyk #1818 üzenetére

    Köszi, közben kaptam privátban segítséget, terveim szerint a routeré maradna a 80-as és a NAS kapna újat.
    Annyi kérdésem merült fel egyszerre (a hozzá nem értésem miatt, ami másnak triviális), hogy privátban megkérdeztem egy fórumtársat, így lassan haladni fogok reményeim szerint :)

    A routerben bekapcsoltam a UPnP-t a routeren lévő HDD miatt, illetve az azt használó programok miatt, így az már így marad.

    (#1820) amargo:

    Átkúszok ide, hátha másnak is hasznára válik.

    1. Először is ugye a különböző alkalmazásokhoz, mármint a NAS webes elérhetőségéhez és a zCloud alkalmazáshoz két külön portot kell forwaldolni?

    2. De felmerül bennem a kérdés milyen portot válasszak a 80-as helyett? Lehet akár 5000 és 5005? Illetve, ha választok egy (vagy, ha szükséges két) portot és a routeren sikerült beállítani a basic menüpont alatt a NAS-on is állítani kell valamit?

    3. Már ott elakadtam, hogy a routeren ez fogadott, itt próbáltam az int és az ext ports-nál beírni a 80-t (vagy mást), a NAS IP címét a végére, de semmi, szóval biztos rosszul csináltam valamint, az src address-t üresen hagytam és a TCP-t állítottam be.
    A két port-ot tartalamzó cellába miket írjak?

    4. Próbálkozásaim között nézegettem a NAS-om beállításait, ott is van UPnP, de lehet ehhez hozzá se kéne nyúlnom, végül itt is visszaállítottam mindent arra ami volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák