Új hozzászólás Aktív témák

  • sayCet

    aktív tag

    Eddig szinte csak readonly módban voltam itt jelen, de most gondoltam én is írok egy pár sort a készülékről, ha már-már csak a fika megy, illetve a kötekedés.

    Nálam egy Honor 8-at váltott ez a készülék, igazából ebben az évben úgy voltam vele, hogy egye-fene, "poweruser" androidosként kipróbálom, mit tud egy Apple készülék, mert úgygondoltam, nem nagyon tudnak a gyártók újat mutatni, és talán itt az alkalom, hogy kipróbáljak egy Iphone 8-at vagy XS Max-ot. De ez nem így lett, épp időben villantott egyet a Huawei, ezzel a készülékkel, és elsőre elkapott a must-have érzés.

    Másfél hete van nálam, az órával egyetemben.

    Röviden az óráról:
    Szép, elegáns, minimalista, kényelmes. Mindenféle edzésre rá lehet venni, hogy monitorozzon, ez pozitívum. A szoftver 3-4 frissítés után smooth, nincs már meg a kezdeti UI lagg. Hátrány, hogy a BT-n keresztüli frissítés baromi lassú, 4-5 mega 20 perc kb. Hiányoznak még számlapok, esetleg egyedi számlap, talán később lesznek, ill. lesz rá alkalom készíteni. Pulzusmérés pontos, a sleep monitoring nagyon jól működik. Riasztások rendben vannak, felébred rá az ember, ahogy rezeg. Akksija tényleg nagyon jól bírja, folyamatos pulzusszámméréssel együtt.
    Értesítések néha nem jönnek meg rá, néha pedig egyáltalán nem jönnek meg rá. Ilyenkor egy óra reset megoldja. Időjárás időnként nem frissül, ilyenkor manuálisan kell az appban szinkronizálni, hogy megkapja a pontos hőmérsékletet. Még ráfér egy pár fw update, de kellemes a használata.

    Mate 20 Pro:
    A Honor 8-on Oreo futott már, annál sem voltak különösebb fagyások, ill. gyors volt a készülék. Most ezt a készüléket használva Pie-on, összehasonlítva a két készüléket, ég és föld a különbség, mondom ezt úgy, hogy az H8 is fluid volt. Gyors animációk, app váltást észre sem venni. Igazi flagship sebesség, szerintem S9-nél is jóval gyorsabb.

    Akksi idő: Nálam az eszköz szinte egész nap használatban van, (kivéve mikor alszom) de még akkor is be van kapcsolva a Wifi, Mobilnet, GPS, NFC, automata szinkron. Így produkál ~6-7 óra SOT-ot, ami a H8 után baromi jó (ott volt 3 akksi csere, max. 4h SOT-al). Gyorstöltés kb. 1 óra alatt 0-ról 100%-ra feltölti az akksit. Ezért hatalmas pirospont. Vezetéknélküli visszatöltést is próbáltam, S7-S9-el, mindkettőnél ment. Nekem nincs rá panaszom, megvagyok elégedve vele maximálisan.

    Arcfelismerő / ujjlenyomatolvasó: Mindkettőt egyszerűen, gyorsan belehet kalibrálni, H8-on gyorsabb volt az ujjlenyomat felvétel, de igazából ez nem nagy hátrány, 1x kell felvenni. Arcfelismerő baromi gyors, ujjlenyomatolvasót csak ritkán használom e miatt. Sajnos az arcfelismerést még nem minden App támogat (Lsd: Simple), de idővel talán igen.

    Hangok: Max hangerőn, enyhe recsegés 1-1 zenénél, de átlag usernek nem fogja bántani a fülét. A Dolby Atmos hangzás nekem nem igazán jön át ("Intelligens" módban semmi mást nem veszek észre, csakhogy halkabb az adott zene), én a JetAudiot használom, ott is Bonjovi DPS-el, és egyedi EQ-val.

    Kijelző IPS-t váltva, élénk, szép színek, jó ránézni. Sajna az én panelem is "greenish"(LG), egyelőre még nem tudom mi lesz a sorsa, remélem mihamarabb kiad egy közleményt a Huawei ezzel kapcsolatban. Kizártnak tartom, hogy szoftveres módosítással meglehetne ezt oldani, de meglátjuk.

    Játékok laggmentesen futnak, minden amit kipróbáltam, és ami most megizzasztja a vast. (PUBG, Asphalt 9 etc.) Bár, amikor a PUBG belökte nekem első indításkor, hogy az Ön hardvere alapján a grafikát Very Low-ra állítja, felröhögtem, vicces volt. :C

    Számomra megérte váltani, bár ez a zöldülés elég aggasztó, nem csak nekünk, hanem a cég számára is.
    Ha gondolkodnék rajta mit vegyek a mostani piacon, biztos, hogy ezt a készüléket választanám újra.

    Ha van valakinek kérdése még, szívesen válaszolok rájuk.

    Tyger! Tyger! burning bright In the forests of the night, What immortal hand or eye Could frame thy fearful symmetry?

Új hozzászólás Aktív témák