Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
legenda
válasz zoleeno1 #6748 üzenetére
Igen, arra is volt már példa, hogy valakinek nem akart kijönni a vágott SIM és csak a foglalat (érintkező lábak) megrongálásával tudta kipiszkálni.
Nem függ a firmware verziótól a kedvencek sorrendje, én minden verziónál módosítottam már - így Mate 10 Pro esetén az egy- és kétkártyás típussal is van már tapasztalatom több firmware verzióval -, mert a ne zavarj mód a kedvencekhez van beállítva és mindig működött, szerintem a korábban írtak befolyásolhatják.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
OldSonyES
tag
Nem vitatom, hogy műszakilag elvárható a sim csere, csak annyi hideget kapott már a Telenor, többek között tőlem is, hogy gondoltam megosztom, hogy ebben a kérdésben nekem pozitív volt a tapasztalatom...
A mate 9-ből más sorrendben kerültek át a kedvenceim, mint ahogyan ott sorba raktam és ugyanúgy próbálom rendezni, mint korábban a Mate 9-ben, de nem megy...
Xiaomi 13 Pro
-
Boss81
senior tag
válasz nylacika #6745 üzenetére
(#6746) OldSonyES és (#6745) nylacika
Nem tudom mi lehet nálatok a gond , de ilyennel még nem is találkoztam egyik platformon sem , és nekem is a google-ban vannak a kontaktok .
Valaki esetleg használ hasonló kijelzővédőt ? Nem konkrétan ezt , én is csak példának raktam be .
Ha igen mi a vélemény az ehhez hasonlókról , vagy esetleg valaki tud ajánlani minőségit -
legenda
válasz OldSonyES #6754 üzenetére
A Google címtárba lépj be a webes felületen, ott névjegyeken belül a csillagozottakra, azt szinkronizálja a telefonra, bár nekem attól függetlenül is engedi külön a telefonon állítani a sorrendet, de a Google felületen az nem változik, mert ott ABC sorrend van beállítva és később is azt szinkronizálja le minden más telefonra, azokon állítom át utána tetszés szerint.
[ Szerkesztve ]
-
nylacika
aktív tag
fogalmam sincs... továbbá olyat is produkál, hogy a kedvencekből visszalépve a sima névjegyekre, jobb oldalt eltűnik a betű szerinti kereséséi lehetőség.... és ez fenn állt frissítés előtt és után is... de ez legyen a legnagyobb problémám az életben!
Honor Magic V2 + Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE + Garmin Forerunner 955 Solar
-
Boss81
senior tag
válasz #04441088 #6757 üzenetére
Elvileg nem lenne gond mert néztem egy pont ilyen tokot , csak nem szedné fel .
A Spigen tokokkal ilyen téren nem vagyok kibékülve , rendeltem egy eredetit egy ismerősnek az ebay-ről , és volt a telefonon egy xprotektor 3d kijelzővédő . A tok annyira passzentos , és számomra kicsit merevnek is tűnik , hogy ott is rögtön felkapta az üveget .
Személyszerint a Spigen tokokat hanyagolni fogom az biztos , és nem az első hogy gondom akad ezzel a márkával
(#6758) nylacika Most gyorsan megnéztem a jelenséget amit mondtál , nekem azzal sincs gondom .
Próbáltál esetleg egy clean installt a telefonon ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én szeretem ezt a márkát. Régebbi telefonjaim is többségben Spigen tokban voltak. Jó, masszív és védi.
Viszont igen, a fóliát lekapja, ha kiér a telefon széléig. Jelenleg egy Xiaomi kisebb méretű telefonhoz való üvegfólia van a Mate 10 Pro-mon, így legalább elől, hátul védve van. És pont van minden szélen 1-2 mm-el, így a tok is normálisan felment. -
törölt tag
Figyelj, azzal nem lősz mellé, ha találsz egy jó minőségű tokot és megrendeled azt kintről.
Havernak rendeltem olyan tokot ~ 3 dolcsiért, amiért magyar webshopokban 4-5 ezret elkértek. Konkrétan üvegfólia előre + a tok lett volna neki itthon 6-7000-be. Kintről ugyanaz ~1500 Ft.
Keress rá a tok szóra, volt pár jó minőségű tokról szó.Tomtotom: Oldalanként 3-4 mm + hátul is. Szerintem nem vészes. Ismerősnek volt Ulefone Armor 2-je. És a pali még tokot + fóliát tetetett rá. Az a telefon alapból akkora, hogy ráejted valakire rögtön szörnyethal.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Jaj de röhögök...
Mkbhd megcsinálta a sokszor kért mate 10 pro kritikát, amiben kihagyta a stereo speakert, a kirint, a tök jó kamerát, meg kb mindent ami a telefonban jó.
Erre most nézem és twitteren is meg a videó alatt kommentben is szétszedik a felhasználók, hogy menjen a 'csába a reviewjával, amiben az s9-et mondja alternatívának ami még kint sincs
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
rhonin
senior tag
Impresszív teljesítmény.
Nekem sajnos wifin éjszaka még mindig 5% körül eszik. Mondjuk nem rakom energiatakarékosba se repülő üzemmódba.
Írod, hogy folyamatos szinkronizálás? Mit takar ez? Milyen levelezőt/böngészőt használsz?
Én most áttértem a samsung browserre és az aquamailre (ikonszámláló).
Minden értesítésről e-mailről kapsz azonnal értesítést vagy hogy állítod be, hogy ilyen jó üzemidőt kapsz?
Nekem pl. most úgy néz ki, hogy két teljes nap alatt van fog kb. 4 óra SOT összejönni.
Időjárás alkalmazásból gyárit használod? Szinkronizálás milyen sűrűre van állítva ha igen? ( nálam 1 óra )Nem értem, hogy hogy lehet az ,hogy a telefonod éjszaka is szinkronizál és még sem jelzi az akksinál, hogy ébren lenne éjszaka a telefon?
-
legenda
Repülőbe én sem állítom át soha, a korlátlan mobilnet miatt állandó 4G(+) hálón lóg és azon szinkronizál.
A időjárás (a gyári) folyamatosan szinkronizál, két e-mail fiók (gyári Gmail és e-mail kliens, utóbbiban T-email) szintén, illetve a Google naptár.
Ha jobban megnézed a betett képet, azon látszik, hogy olyankor is voltak ébrenlétek a szinkronizáció miatt, amikor nem volt bekapcsolva a képernyő.
A gyári időjárás szinkronizációját viszont nem jelzi az akkumulátoros statisztikában, kipróbáltam korábban, hogy csak az szinkronizált órákon át, más semmi, és akkor nem volt kijelző nélküli ébrenlét.
Nem azon van a hangsúly, hogy a fenti szinkronizációk milyen módon vannak beállítva, az a maximális kihasználtság mellett is elenyésző lehet ahhoz képest, amit a nem használt, a háttérben feleslegesen futó alkalmazások és folyamatok művelnek, én inkább azoknak lépek a nyakára, a telefon első belakásakor teljes részletességgel belépek minden beállításba és opcióba, megfelelően konfigurálva azokat, különös tekintettel a Google asszisztensre, helymeghatározói figyelőkre, jelentőkre...stb., tovább a problémás, a háttérben automatikusan induló és futó alkalmazásokat is kordában tartom - kézi kezelés az akkumulátoros indításnál -, csak azok ténykedhetnek, amiket használok és fontosak, a feleslegesek nem.
Wifi kapcsolaton mindig is többet fog dolgozni éjszaka is a telefon, ha szinte minden alapbeállításon van, mert az az alap a rendszerekben, hogy a legtöbb frissítés és szinkronizáció wifi kapcsolaton engedélyezve van, de mobilneten az esetlegesen költséges adatforgalom miatt nem.
(Bő) 2 nap készenlét melletti (bő) 8 óra kijelzős használatot a fentiek szerint a Nokia 8 tudott nálam - úgy, hogy 20% alá egyik telefonomat sem merítem lehetőség szerint -, pedig abban kisebb kapacitású akkumulátor van,: Link , a Mate 10 Pro meg bőven jobb attól akkumulátoros üzemidőben.
Ja, a kijelzős használataim nagy részét a böngészés teszi ki általában.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Neked mindig be van kapcsolva a mobilnet?A wifi is?Ha elérhető wifi hálózaton vagy akkor automatikusan átkapcsol arra mobilnetről vagy mindkettő megy egyszerre,esetleg amelyik gyorsabb arra kapcsol automatice?Vagy hogy működik ez?Csak az aksi kímélés miatt érdekelne mert nem célszerű ha wifi és mobilnet is megy egyszerre elméletben sokkal jobban merül az aksi.
-
legenda
válasz beyruth82 #6771 üzenetére
A mobilnet van mindig bekapcsolva a korlátlansága miatt, a wifi csak elvétve, amikor például a telefonról állítok valamit a routeren vagy az előtte lévő szolgáltatós eszközön.
A wifi és a mobilnet alapesetben nem megy egyszerre, azért is tűnik el egyik jele, ha a másik bekapcsolásra kerül.
A wifi akkor lehet problémás, ha a wifi-alapú keresés engedélyezve van az alkalmazásoknak és szolgáltatásoknak, aztán azok a háttérben folyamatosan figyelik a helyet, mozgást, állandóan jelentenek arról - Google asszisztens és társai -, küldözgeti az adatokat oda és vissza.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Értem.Köszi.Nekem is korlátlan mobilnetem van de mindig kikapcsolom a mobilnetet ha otthon vagyok mert a wifi sokkal gyorsabb.500-as wifi van és a mobilnet maximum 100 mb/s körűl szokott lenni(wifi 360-380 mb/s speedtest szerint).Nyílván érdemesebb ilyenkor wifin netezni mert gyorsabb nem?Bár az intelligens npu-nak ezt érzékelnie kéne és váltania a gyorsabb,jobb hálózatra automatice de nem képes még erre sem a szuperintelligenciájával
Be van állítva nálam a wifi+ de sosem kapcsolja be magáól ha haza érek mindig én váltok mobilnetről wifire.... -
zoleeno1
veterán
válasz beyruth82 #6773 üzenetére
Te tényleg nem vágod mire való az intelligens npu
Szerintem tömind1 melyiket használod, telefonnal nezetezésre semmit nem veszel észre, hogy 100 vagy 300, ugyanolyan gyors lesz. Ha töltesz le valami nagyobb méretű fájlt, ott jelentkezik, de tónál ez ritka, nálam legalábbis Viszont a wifi kevesebbet fogyaszt állítólag, esetleg ezért érdemes visszaváltani.
GPS is be van kapcsolva mellé? Mert azzal veszi észre, hogy otthon vagy Lehet azért is nem vált át, mert bőven gyorsabb mind a 2, mint amit kihasználnál.[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
gumikacsa75
csendes újonc
Tölteni hogy célszerű a telefont? Gondolok itt arra, hogy mennyi százalékig engedjem le illetve töltésnél fel?
Lehet-e használni töltés közben a telót? Olvastam már olyat is hogy nem tesz jót a telónak. -
gusthy
veterán
válasz gumikacsa75 #6775 üzenetére
Szerintem totál mindegy, 100%-ig töltsd, nem ér annyit az egész, hogy foglalkozz vele. Töltés után tényleg jó levenni a töltőről.
Ami a töltés közbeni használatot illeti, arról van szó, hogy melegszik valamennyire töltés közben, és a használat közben is. Tehát ne akkor játssz a legdurvább 3D játékokkal, de persze ha elolvasod a leveleidet, az nem oszt, nem szoroz.[ Szerkesztve ]
-
zoleeno1
veterán
-
legenda
válasz beyruth82 #6773 üzenetére
A Wi-Fi+ funkció a kapcsolat minőségét (ez nem egyenlő csak a sebességgel) veszi leginkább alapul, ha abban mérvadó különbséget lát, akkor átvált, ezt kipróbáltam kíváncsiságból korábban, illetve az itthoni wifi hálózatra is felcsatlakozott, ha a hatókörébe értem, de aztán kikapcsoltam, nem kell a wifi, jó itthon (is) a 4G(+).
-
legenda
válasz gumikacsa75 #6775 üzenetére
Én 100%-ig töltöm, bármikor rátöltök - a Li-XX akkumulátoros már erre vannak kitalálva -, arra szoktam csak figyelni lehetőség szerint, hogy ne merítsem le teljesen, bár van védelem, ami időben kikapcsolja és akkor még van valamennyi töltöttség az akkumulátorban, mert a teljes lemerítés a halála lenne ezen technilógiás akkumulátoroknak.
Semmi akadálya, hogy töltés közben használd a telefont, régi (Ni-Cd, netán Ni-MH) berögződés a töltés közbeni nem használás, formázgatás...stb.zoleeno1: Nálam gyorsabb a mobilnet, mint a vezetékes, a UPC-s csak 120/10 Mbps, a 4G+ gyorsabb a lakásban is, de nem igazán veszem észre a különbséget a kettő között a mobiltelefonon ha csak böngészgetek, nagyobb méretű állomány felhőbe történő feltöltésél esetleg, mert a feltöltési sebesség a többszöröse mobilneten, letöltéskor viszont szinte mindegy, hogy 120 vagy mondjuk 160 - 180 Mbps.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zoleeno1 #6774 üzenetére
Tényleg nem vágom mire való az npu mert eddig bármit írtam ami mas telefonokban kényelmes és praktikus funkció megvan de a mate 10 proban nincsen arra legyintés volt a válasz,hogy nem vagyok tisztában vele mire jó az intelligens npu.Ha néhány funkcióval még kevesebbet is tud mint egy másik telefon(néhány nagyon hasznos funkcióval)akkor tényleg hol munkálkodik az intelligencia?Ez komolyan érdekelne.Azt be lehet állítani rajta(és ez már tényleg egy végtelenül egyszerű alap funkció),hogy automatikusan váltson wifire mobilnetről(aksi kímélés miatt mondjuk)ha elérhető wifi hálózathoz érünk vagy még ezt sem?
[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
válasz zoleeno1 #6777 üzenetére
Persze, ez tök jól hangzik, de ha ezt csinálja az ember, akkor az akku kapacitásának 45%-át használja, ez esetben 1800mAh-t. Azt gondolom, hogy ebből a lényeg, hogy ne hagyja az ember csutkára lemerülni, és ha lehet, ne töltse egész éjjel (ellentétben a cikkel). Ugyanis a max töltési feszültség egy egész picivel felette van annak az értéknek, ahol a lítium elkezd kikristályosodni. Az igaz, hogy a töltőáramkör nem engedi túltölteni, de ha bekapcsolva töltöd, akkor mindig merül is kicsit, és gondosan feltölti magát 100%-ra, ami emiatt nem jó.
-
mouzrr
őstag
válasz beyruth82 #6781 üzenetére
A wifi beállításokban ott van a Wifi+, az pont erre való.
Egyébként meg minden telefongyártónak megvannak a saját plusz funkciói, a te döntésed hogy melyik készüléket választod és milyen más funkciókat áldozol fel, ha egy adott telefont megveszel. Kb. bármire lehet találni alkalmazást a Playben, és a M10p legnagyobb erénye szerintem a remek üzemidő, és emellett még a gyorsaság is.[ Szerkesztve ]
-
gusthy
veterán
Korábban leírtam, három helyen használja :
-kamera
-fogyasztásoptimalizálás
-fordítóprogram (Translate app, ami ugyanazt tudja offline, amit a Google a felhőben)
Ezen kívül a 8.1-es Android már tartalmaz egy API-t, amivel majd a fejlesztők ki tudják ezt használni.
Ennek az API-nak az egyik fő szerzője pont a Huawei.Maga az NPU egy nagyon gyors "számológép", amelyik bizonyos típusú számításokat hatékonyan és kevés fogyasztással tud elvégezni, jellemzően olyanokat, amik az AI algoritmusoknak fontosak. Hasonló a GPU-hoz, nem véletlenül korábban (és ma is) az AI szoftvereket futtató gépekben van egy csomó videokártya.
Viszont nem árultad el, hogy milyen funkciók hiányoznak?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Megfelelő feltételek mellett átvélt a wifi és a mobilnet között, de annyi szempontot nem tud figyelemebe venni egyszerre, amiket eddig felsoroltál, mert több funkció is adott, az egyik helyalapú, a másik a kapcsolatok minőségét nézi, ezért megfelelően kell mindent konfigurálni.
-
-
piko88
tag
válasz zoleeno1 #6719 üzenetére
Bluetoothra vagyok kiakadva.
A kocsimmal neheze kommunikál.
Néha rácsatlakozik automatán, máskor csak a kihangosító működik, de a Spotifyt nem.
Valamikor megy a spotify, de ne, írja ki a számok címét és nem tudok a kormányról léptetni.
3 másik telefonnal semmi gond, csak a M10 proval. -
zoleeno1
veterán
Persze, le van ez sarkitva erosen. De en arra tenyleg probalok figyelni, hogy 20 ala ne engedjem, meg 90 fole se. Irtam tegnap, ez kb napi 40 perc toltessel van meg nalam, meloban, amikor amugy sem hasznalnam. Ez persze az átlag napi rutin, ha elutazom pl akkor nem igy van.
Beyruth82: megvalaszoltak helyettem :)
Piko88: ertem, en semmilyen bt-s cuccot nem hasznalok hozza, szoval errol nem tudok nyilatkozni.
Honor Magic5 Pro
-
gusthy
veterán
Az zsír, csak nekem nem opció, annyira szar itt nálunk a térerő lakásban, pedig nem Mucsaröcsöge-alsón lakom, hanem Óbudán. Csak itt a Duna, és abba nehéz cellát rakni.
@zoleeno1:
No igen, én nem foglalkozom a 90 vs 100%-kal, de ez már abszolút egyéni hozzáállás kérdése.[ Szerkesztve ]
-
veterán
(#6784) gusthy:
Auto hdr funkció fotózásnál,mobilnet automatikus lekapcsolásának szabályozhatósága,adatforgalom havi ciklus idejének állíthatósága,hangszínszabalyzó bluetooth füles esetén is(samsung j5 2017-ben is lehet szabályozni pedig az messze van ettől a telefontól) és még 2 dolog volt ami nekem hiányzott de azok most nem jutnak eszembe.De mindegy is nem akarok ezen lovagolni hiszen ez az emui hiányossaga es ez van el kell fogadni.Más.
Az aksi töltés esetén sok helyen olvasni a 40-80 közötti tartast.Ez szerintem egy baromság.
A 40-80% között tartással az a baj szerintem,hogy akkor végül is 40%-ot használunk az aksiból azért hogy kíméljük és a tartóssága kapacitása sokáig megmaradjon mikor azt ki sem használjuk hiszen 40%-nál úgyis töltőre rakjuk es 80-nál vesszük le.Ha 100-ig töltjük és 20-nál rakjuk fel akkor mondjuk 1,5-2 év múlva mennyivel lesz rosszab az aksi?Fele annyit bír majd?Az pont 40% amennyit a kímélő töltési ciklussal használunk.Akkor nem mindegy? -
gusthy
veterán
válasz beyruth82 #6792 üzenetére
Ezek mind "hozzáadott" funkciók, az alap Android se tudja emlékeim szerint, és a Huawei nem adta ezeket hozzá. A Samu meg ezek szerint igen. Azt értem, hogy neked ezek hiányoznak, ha megszoktad őket, ez van. Egyedül az auto HDR-rel vitatkoznék, azért az a gagyi kamerák mankója tapasztalatom szerint, ide felesleges.
Aksi ügyben egyetértünk.[ Szerkesztve ]
-
rhonin
senior tag
válasz beyruth82 #6792 üzenetére
"adatforgalom havi ciklus idejének állíthatósága"
Nekem csak Galaxy Alpháról van tapasztalatom, de épp ugyanannyira lehet ezt is beállítani mint azt.
Ha arra érted, hogy beállítható legyen, hogy mikor van a forduló nap az tényleg nincs benne.
De ha jól tudom legalábbis a Samun úgy volt, hogy T-tól jött a jel, hogy mikor van a forduló, mert emlékszem, hogy automatán nullázta mindig.Hangszínszabályzóra meg nem lenne megoldás egy külső zenelejátszó progi? ( foobar2000 pl. )
[ Szerkesztve ]
-
ivatti10
aktív tag
válasz bokarcsi71 #6706 üzenetére
Gondok vannak a Play áruház működésével, nemzetközi szinten is szó van róla, most olvastam. 2 napja én sem tudok frissíteni, letölteni. Töröltem az adatokat, régebbi verziót állítottam vissza, semmi. Egyenlőre várok, és figyelem a google-s reakciókat. A lényeg: nem telefonhiba!
ZTE nubia Z60 Ultra
-
M_Toni
csendes tag
Nem hinném, hogy a vastagságbeli külőmbsék bárminek is a problémája lenne. Hogy beírhassam a P9 függetlenítő kódját, amit a telenortol kaptam (5munkanap alatt), vettem egy vodás tuti kártyát a tescoban. Ebből mindhárom méret kiszedhető volt. Nem tünt fel, hogy vastagságban lettek volna lépcsők a méretek között. A telenoros kártyák normál és mikro méretben szedhetőek ki. az enyém ilyen volt. 2016 karácsonyára fiam kapott tőlem egy my chat kártyát. neki nano kellett, így kértük. Ebből csak nanot lehetett kivenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest