Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
for3l
senior tag
srácok, az normális, hogy kikapcsolt kijelző mellett (vagyis, amikor alszik a telefon avagy 'standby'-ban van) is elég csúnyán merül a telefon?
még mindig a stock desire rom van fent, mobil netem van, ami be is van kapcsolva egész nap (de csak ez, wifi, bluetooth off-on van).
találtam egy ilyen opciót: 'always-on mobile data' - ezt kikapcsoltam, mondom hátha segít (ettől függetlenül a mobil net ugyanúgy megy, csak ilyenkor pár app-nál manuálisan kell netről frissítést kérni vagy valami ilyesmi, ha jól vettem ki), de ezzel sem lettem beljebb.vagy ez szimplán így merül és kész?
-
for3l
senior tag
-
WiZARD
addikt
jaja current widget vagy hasonló kell.
jobb romok bekapcsolt 3g-vel 5-9 mA körül fogyasztanak kikapcsolt kijelzővel nyugalmi állapotban.viszont nagyon sok rommal találkoztam, ami vagy alapból 60 mA-t eszik idle, vagy bekapcsolás után jó, de egy telefon/gps használat után 60 mA, és a köv újraindításig ennyi marad.
nekem most mdj féle 2.5 cyanogenmod/gingerbread rom van fent, ez nagyon bejött. (van már belőle 2.6, de még nem frissítettem)
dandiest féle desireZ romok, és különböző miui romok voltak amik általában nagyjából bugmentesek voltak, keveset fogyasztottak, és elégedett voltam velük.
for3l: fogyasztást nézd, az a legkönnyebb, és nem %/óra szerű "mértékegységet" kapsz
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tyca
senior tag
ilyen trükkre gondoltam, hogy pl. az Android könyvtárban a config.txt-be be kell írni a gps_zone beállítást. Valamelyik fórumban olvastam róla. Meg valami gps fix-et is emlegettek itt: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=10636518&postcount=125
Idáig 3 féle SD-s rom-mal próbálkoztam (darkstone SuperRAM FroYo v1.5, Mdeejay FroYo Sense Clean valamint NexusHD2-FRG83D V1.8 SD version) de egyikkel se megy...winmo-ban IGO kapásból látja a műholdakat, szóval a teló GPS-e rendben van
-
for3l
senior tag
na, akkor most megnyugodtam, hogy nincs baj a rom-mal (vagy éppen az aksival), mert visszanéztem log file-ban (meg a grafikonon is) és valóban 6-8mA-t fogyaszt kikapcsolt kijelzővel (és bekapcsolt 3g-vel), viszont egyben kicsit elszomorító, mert (szvsz) ettől bírhatná jobban is
majd most hétvégén kipróbálok még egy pár rom-ot, most lesz több időm erre.
[ Szerkesztve ]
-
toeki
senior tag
a %/óra "mértékegységet" sem rossz ha nézi mert abból már tud következtetni ha baj van mig current widget csak az éppen aktuális fogyasztást mutatja (persze ott a log)
fo3l: nálam a winmo kb 50%-ra merült egy napi használat után, az android pedig 40-45-re.
mindkét esetben töltenem kell a telefont tehát akár 30% különbség is lehetne ugyanott lennék a napvégén a töltéssel
amit tapasztaltam még, hogy a legnagyobb áramfelvevő a kijelző és nem a futó programok (értsd: elinditasz egy játékot akkor nem a proci/memória használat szivja az akksit hanem az lcd - ilyenkor sajnálom hogy nem amoled :S) -
Dictator^
veterán
GAZ Touch Toolst használ valaki 3.14-en ?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
Tyca
senior tag
Ez a task killer dolog is érdekes, az elején én is használtam, szugeráltam a szabad memóriát, hogy már megint 300 mega alatt van, kilövök mindenkit...de úgy néz ki semmi értelme használni taskkillereket, több erőforrást használ, mintha nem lenne:
http://geekfor.me/faq/you-shouldnt-be-using-a-task-killer-with-android/
A HTC Universal-omnak 64 mega RAM-ja volt, abból max 25-30 volt szabad, hozzá a winmo 6.1, na ott kellett lövögetni rendesen a taskokat
[ Szerkesztve ]
-
Érdemes elolvasni a kommenteket is, illetve belegondolni, hogy mégis miért is vannak a taskkillerek.
A fogyasztás (háttérben a service-ek mókázhatnak) mellett a sebesség miatt: tény, hogy az Android karbantartja magát, kipucolja a felesleget ha elfogyna a memória, de ez egy lassú folyamat. Ennek következtében, ha nem csúcskészüléket használ az ember (és nem elég toleráns), akkor azt veszi észre, hogy némelyik művelet egy kicsivel tovább tart, egyre gyakrabban egy kicsit megakad a telefon, és kiszámíthatatlan lesz.
És van, akit ez frusztrál.
Ezzel szemben a taskkillerekkel pontosan tudod, hogy "most nem fog jönni a GC szaggatni, mert már kiirtottam mindent a háttérben".
“All nothings are not equal.”
-
for3l
senior tag
Hat nezd, az (s)amoledrol csak annyit, hogy megneztem haver galaxy s-et es ez a battery widget neki valami 71-75%-ot mutatott a kijelzo reszere, amig nalam 17-20% volt ez az ertek, (froyo volt mindket keszuleken, nyilvan nem ugyanaz a rom). szoval en nem tudom, hogy mennyi az igazsag abban, hogy kevesebbet fogyasztananak.
kulonben mar most wp7 van a telefonon latom, elegge megoszlanak a velemenyenk itt a topicban, nemtudom, nekem tetszik. Persze egyelore nem hagyom fent, csak kivancsi voltam, milyen, de mondjuk 1 honap mulva lehet, visszaterek ra.
-
for3l
senior tag
válasz Dictator^ #4323 üzenetére
szóval:
készült már hozzá egyfajta method, amivel működésre lehet bírni - lényege, hogy hd7-nek állítja be a hd2-t: bővebben itt.
ha megcsináltad az ott leírtakat, a micrsoft-tól kell kérni utána az aktiváló kódot (lehetőleg a 'hd2' kifejezés mellőzésével ) és kész is. ezek után mennie kell a market-nak és az xbox-nak is.én hétfőn lehet, hogy bepróbálom (de addigra már az is lehet, hogy újra android lesz a telefonon).
egyébként a 720p videó felvétel hibátlanul megy, normális fps-sel és a lejátszás (legalábbis a saját felvétele) is szépen szalad.
-
for3l
senior tag
válasz Dictator^ #4326 üzenetére
ha hétfőn meglépem, akkor feltétlen jelezni fogom itt a topicban, hogy működik-e, de amúgy úgy rémlik, mintha valaki már írta volna, hogy neki működött (ezzel az eljárással).
videó már úgy néz ki csak hnap lesz (most nincs már rá időm :\ ) - meg még ismerkedek a zune-nal is
-
Levin01
őstag
Sziasztok!
Tud valaki adni egy linket ahol le tudok szedni 2.2-es Android ROM-ot, ami felmegy a HD2-re?
Egy magyar nyelvű leírás is jól jönne, hogy hogyan kell Android ROM-ot felrakni HD2-re.
Előre is köszönöm! -
erdoke
titán
válasz gabor85 #4335 üzenetére
Ha jól láttam videókon, a HD2 érezhetően lassabb, mint a HD7, utóbbi viszont megint lassabb, mint az Omnia 7. A törést pedig bezárja az első frissítés, utána talán már a ráizzadt Live/Marketplace se lesz elérhető.
Fölösleges kínlódás szerintem.A legjobb aláírás a héten
-
C.Brigante
veterán
olyan soxor feltettem már magamba a kérdést, miben jobb egy android mint egy főzött 6.5
amibe jelenleg nem tudok belekötni![ Szerkesztve ]
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
toeki
senior tag
válasz C.Brigante #4337 üzenetére
nekem főleg a szabadság és millió program miatt jobb.
wm6.5-öt ugy tudnám jó oprendszernek elképzelni ha egy az egyben Cookie készitené és állna mögötte egy óriási Market.Mindenkinek mások az igényei neked winmo kell jobban másnak androbi
-
runner 125
nagyúr
válasz C.Brigante #4337 üzenetére
Én sem értem. Mondjuk én öreg WM-os vagyok, meg kb. az is maradok. Android nem gyere be' .
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
C.Brigante
veterán
pont erre lennék kiváncsi "millió program" biztos, hogy sok programra van szükséged??? tudnál mondani 20-at amit minden nap használsz?
Annyira, hogy a winmo nem elégít ki? (ezt nehéz elhinnem)
"szabadság" ez miben nyilvánul meg???
Tényleg csak érdekelnének a konkrétumok, h mi készteti annyira az embereket, h feltegyék! Csak mert én is szeretek újítani de valahogy nem bír megpörgetni az android, ezért akarom tudni a rejtélyt.[ Szerkesztve ]
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
Tyca
senior tag
válasz C.Brigante #4342 üzenetére
Amiben szvsz. sokkal jobb az Android, az a felhasználói felület és a sebesség érzete. Főleg kapacitív kijelzőn jött ki nálam a wm használhatatlansága bizonyos programokban. Ha csak olyan minőségű "finger-friendly" programok jönnének ki wm-re, mint pl az Iconsoft PhonEx, sokkal versenyképesebb lenne a winmo. De HD2-n vért izzadtam olyan programok használatával, amiket a régi PDA-m hagyomásnyos érintőkijelzőjén ceruzával vagy körömmel vígan használtam (SPB Finance pl.)
-
toeki
senior tag
válasz C.Brigante #4342 üzenetére
nincs rejtély valakinek bejön valakinek nem... De akkor sorolok és irom is hogy mi mire
3Gwatchdog - adatforgalomfigyelés
advancedtaskkiller - egyértelmű mire
beautiful widgets - időjárás + jópár dolog
bpmenetrend - ha pesten vagyok és bkv-zok akkor csakezt
gugli earth - amikor szükség van rá de néha csak poénból is nézegetem
gugli maps - ...
comicreader Mobi - képregényt olvasni
msn - ...
batteryStatus - akksitöltöttség kijelzése
phoneUsage - telefonálási statisztikák
rockplayer - filmnézésre- mindent visz
scan2pdf - amit fényképezek pdf-be menti
tapatalk - aki nem ismeri... /állandóan megy
opera
skyfire
gpsdonation(agps)
qik
beer!
midomi
google skymap !gameloft
17 HD game nem irom le mindet ugyis ismeritek a többségét , főleg ha utazom jól jön
+ 15-20 hasonló kaliberű játék
igo
psxemuandroidwobble
hourface
zombiebooth
photospeak ezek főleg buliprogramok ami nincs mindennap de jó ha megvannaknem számoltam ez mennyi és nem is használom mindet minden nap de a hét folyamán a legtöbbet igen.
+ nekem sokat számit hogy különböző segédprogramokkal az asztal legapróbb részletét is személyre szabhatom az utolsó pixelig, winmo-n erre csak a CHT van korlátolt lehetőségekkel :Svalakinek ezek nem létfotosságuak nekem pont ez kell ennyi
-
-
I.papi
tag
Sziasztok!Bár ide még nem írtam,visszaléptem a HD2 tulajok táborába,viszont egy rossz vásárlásnak köszönhetően rossz szájízzel...Kérek minden kedves fórumtársat aki otthonos HD2 téren dobjon meg egy PM-el amennyiben hajlandó lenne segíteni picit,hátha orvosolható a problémám..
-
WiZARD
addikt
válasz C.Brigante #4346 üzenetére
én kb augusztus óta csak androidot használok a hd2-n.
eleinte kiváncsiságból, és az újat akartam kipróbálni.
most már megszoktam, és ezért.
android gördülékenyebbnek, gyorsabbnak tűnik (de lehet hogy nem az)android alatt a böngésző szerintem jobb, van flash (bár bevallom még sose kellett)
kik messenger nevű progit használom sokat. (sms helyett barátnővel) ez nincs winmo alatt az biztos.
angry birds-öt nyomkodom ha nagyon unatkozok.
marketen könnyen bármi elérhető (persze ez is inkább ilyen feltételes dolog, winmo alatt se hiányzott soha semmi)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Mauddip
aktív tag
Nekem most szépen beállít egy jó 3naponkénti töltésre. Ezzel azt értem, h naponta mondjuk 5-6 fénykép, 10-15p beszélgetés, meg kis netezés, ha nem vagyok gépközelben.
Mondjuk múlt héten koliba voltam, vizsgáztam 2 napon is, aztán keddtől péntekig csak a készüléken tudtam lebonyolítani a dolgokat, így tényleg nap végére már be kellett dugnom (folyamatos netkapcsolat, msn, world/pdf dokumentumok nézegetése, zenehallgatás, telefonálgatás...) Lassan be kell ruháznom egy nagyobb memóriakártyába, mert a gyárira már nem férek el!
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest