Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
appel
őstag
válasz snorbi82 #7050 üzenetére
nem igazán s-off...ez csak egy workaround arra, hogy a htc-nél nyitottt s-on telefonon nem megy fel recoveryből a kernel (boot.img), ezért fastbootban kell kézzel flashelni...na ez ezt oldja meg elvileg...
a telefon attól még s-on marad, és továbbra sem nyílnak meg olyan lehetőségek, amik csak s-off esetében...valójában mit is jelent az s-off:
"HTC have installed a sort of security check whose level is determined by S-OFF/S-ON. Essentially, this security level is a flag stored on the device’s radio that checks signature images for any firmware before it is allowed to be written to system memory. This hinders using any custom ROMs, splash images, recovery etc., and also restricts access to the NAND flash memory. However, when security level is set to S-OFF, the signature check is bypassed, allowing a user to upload custom firmware images, unsigned boot, recovery, splash and HBOOT images, as well as official firmware that has been modified, this enabling maximum customization of your HTC Android device.
Furthermore, S-OFF also reduces restrictions on accessing the NAND flash memory on the device, allowing all partitions (including /system) to be mounted in write mode while the operating system is booted."
[ Szerkesztve ]
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
Egy Desire S esetében látom a wi-fi hálózatokat, de nem tudok kapcsolódni a saját Wi-Fi-hez.
A router Linksys E4200, új firmware-rel. SSID broadcast tiltva, titkosítás WPA2, routerben Mac-address szűrés van beállítva, felvett Mac cím rendben.
Egy Sony-Ericsson Xperia gond nélkül tud csatlakozni ehhez a hálózathoz.
Köszi" Babra munka, de megéri! "
-
riov
tag
Üdv,
Egy hete lettem szerencsés DS tulajdonos, nagyon szuper a Sense, egyetlen gondom vele, hogy használok gmail és pop3 céges levelezést, de sajnos hiába állítom be automatikus frissítésre a levelezőket, meg engedélyeztem a háttérben az adatok letöltését, csak az alapértelmezett levelezőt frissíti rendszeresen . A többit csak akkor hajlandó, ha manuálba megnyitom, így viszont semmi értelme .
Tudtok segíteni.Előre is köszi.
*** Home office ***
-
riov
tag
A rendszer 1.3.5 android
felület sense 3.0A gmailt a klienssel és nem pop3 -al használom, néha frissíti néha nem
2 db gmail fiók van beáálítvapop3 a cégesre van beállítva, összesen 3db mail cím
ezeket nem nagyon frissíti, csak ha manuálba ráfrissítek
pedig 15p időszakra van állítva az autosyncMotorola Defy-nél nem volt ilyen gondom.
Mikor megvettem, 2.3.1 android volt rajta és Sense 2.1, de letöltöttem rá a gyári frissítést.
Utána magától újraindult, kellet volna nyomnom a teljesség kedvéért egy Factory Resetet ?*** Home office ***
-
riov
tag
-
appel
őstag
- nézz rá azért a beállítások/fiókok és szinkronizálás részben, hogy a háttéradatok és az automatikus szinkronizálás nincs-e véletlenül kikapcsolva
- az említett email fiókok beállításait is ellenőrizd újra a felhasználói fiókok kezelésénél (zöld legyen a frissítést jelző ikon a fiók neve mellett, és a beállításain belül is legyen pipa a szinkronizálásnál, valamint az ütemezés is a kívánt értéken álljon)
- a vezeték nélküli hálózatok beállításainál a mobilhálózatok részben van egy rész: mindig bekapcsolt mobil adatok engedélyezése (ez ugyen szerintem felesleges, de van alkalmazás, amelyik nem tudja kezelni, ha nincs állandó adatkapcsolata)
- a beállítások/energia résznél figyelj oda, hogy mikor van engedélyezve az alvó mód, mert lehet ez okozza a problémát, de akár az energiagazdálkodási mód gazdaságos beállítása is hátráltathat a célod elérésébenhirtelen ennyi ötletem van, de az biztos, hogy Gmailnek menni kell push-sal simán, és a gyári levelező kliens pop3/imap támogatása is tökéletesen megfelelő...
(nekem 2 gmail fiók, és egy céges exchange megy push-sal hiba nélkül hónapok óta) -
Ditta2216
csendes tag
Sziasztok! Leírom a kálváriámat, hátha segítek vele. Az én DS-emnek is az öntörvényű újraindulás a hibája, rendszerint bejövő hívás után. Először alaplap-csere - másfél hónapig tartott -, a hiba újra jelentkezett. Újabb alaplap-csere - ezúttal 3 nap - no eredmény. Reklamáció: majd a hamarosan esedékes OTA frissítés megoldja a problémát. Közben megtaláltam a HTC oldalán a szervíz kontaktot, nekik is leírtam a történéseket. Tippek a részükről (amúgy kedvesen, udvariasan, GYORSAN): 1.) cseréljek aksit (mondtam, nincs másik, erre KÜLDTEK EGYET!); 2.) gyaluljam le a Marketről letöltött app-okat . Megtörtént. 3.) Formatáljam újra az SD kártyát -még újat is raktam bele, hogy szó ne érje a ház elejét. Jeleztem a HTC-nek, hogy minden eredménytelen volt, készülékcserét kérek. (tavaly áprilisban vettem, az elsők egyikeként). Válasz: vigyem be a bp-i Gari.szervízbe, ők eljuttatják a gyárba.Vittem, mellékeltem a teljes levelezést, újra jeleztem, hogy CSERÉT óhajtok.Tudomásul vették. MÁSNAP jött az e-mail, hogy mehetek érte. Naná, hogy nem cserélték, csak radioS ROM-ot cseréltek.Kérdésemre, hogy ha (valószínűleg) ettől sem javul meg, mi lesz, a válasz: NEM TUDOK ÖNNEK MIT MONDANI! És ez a márkaszervíz. Persze már másnap megint újraindult. Pénzt nem adnak vissza, telót nem cserélnek, javítani a hibát nem tudják. Szóval?? Hogy mégis tudjam használni, kivettem belőle a PIN-kód kérést, így amikor újraindul, üzemkész állapotra jön fel. Most ez a helyzet. Megpróbálom nem elveszíteni, mert akkor a gatyám is rámegy a számlára. KÖSZI, E-CARE SOLUTION!
Ja, a telefont amúgy nagyon szeretem, de 120 ezerért megbízhatóbbat is tudtam volna venni -
riov
tag
HTC accountot érdemes készíteni, milyen előnyökkel és esetlegesen hátrányokkal jár.
Azért nem hoztam még létre, mert már az elején meg kell adni a telefonszámomat és úgy tudok regisztrálni a közösséghez.*** Home office ***
-
petipetya
nagyúr
Telefonon:
- emberek / menü / egyéb / névjegyek áthelyezése / telefonra böksz / áthelyezés ide: google
- beállítások / fiókok és szinkronizálás / xy@gmail.com / névjegyek mellé pipa beA HTC accounttal korábban kísérletezgettem, de sok értelmét nem láttam.
"nincs rá lezsóidő"
-
riov
tag
Nyomtam rá egy factory resetet és azóta angolul tud csak a telefon.
Ezt most nem nagyon értem.Előtte 2.31.ROM és 2.1 Sense felület volt, majd frissítés és 2.3.5 ROM és 3.0 Sense, de tudott magyarul, majd factory Reset és hirtelen elfelejtette magyar nyelvünket .
*** Home office ***
-
appel
őstag
ha tényleg nem találod a magyar nyelvet, akkor a marketből töltsd le a MoreLocal2 alkalmazást, és utána 100%, hogy tudni fog magyarul...
-
appel
őstag
valószínűleg azért tűnt el, mert nem magyar piacra szánt készülék, és így gyárilag nem tartalmazza kicsi hazánk lokalizációját
lehet már akkor is morelocale2-vel volt magyar, amikor vetted, csak nem gondoltál erre...
egyébként a két hét alatt 5-6 újraindulás nem valami szimpatikus, és mivel elég régóta olvasom itt a fórumot, ezért ha nem szoftver v. alaplap hiba, akkor valószínűleg az akksi érintkezése nem megfelelő (próbaként kis papírral ki lehet tömni, hogy jobban feszüljön az érintkezőhöz, és ha nem indul utána váratlanul újra, akkor az volt a baj -
riov
tag
Szoftver gond szerintem nem lehet, mivel gyári nem buherált.
A készüléket megrázogattam, nem indult újra, de persze azért lehet hogy az aksi mozog .Nem vagyok valami boldog, ha hardveres gondja van, nem azért vettem, hogy most hetekig várjak a megoldásra. Járhatok vissza vip -hez.
*** Home office ***
-
riov
tag
Valakinek vip -es beszerzéssel kapcsolatban van infója. Régebben is úgy gondoltam, hogy a sufniGSM -eket jobb elkerülni, de most bedöltem, mert vodánál sajnos jó drága a DS, lehet megérte volna a felárat.
*** Home office ***
-
gatto_
senior tag
Nekem volt aksi gondom, de az nem újra indult. Az csak simán kikapcsolt, és mikor próbáltam feloldani a képernyőt akkor kapcsolt be, és kezdett bootolni. Szerintem ez nem aksi gond lesz. Nekem az utolsó nagy sense 3 frissítés után produkált néhány újraindulást, pár napig (nem reseteltem frissítés után), de aztán rejtélyes módon megjavult. Azóta nem jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
kutyuska
aktív tag
Nokia 6300-asról szeretném átmenteni a névjegyeket.
Hogyan tudom megoldani, hogy ne cserélje fel a vezetéknév, keresztnév sorrendet?" Babra munka, de megéri! "
-
appel
őstag
válasz honeker #7083 üzenetére
akkor tényleg ne erőltesd...
annyit biztos nem ér, hogy elrontsd...
én a helyedben megkérnék valakit, hogy segítsen, valakit, aki biztosabb a dolgában...
bár ha még "szűz" a telefon, akkor nyáron v. ősszel biztosan meglesz hozzá az új ICS android is hivatalosan, ami már lehet kielégíti a te igényeidet is...addig pedig várakozás.@kutyuska: a telefonkönyvben lehet választani megjelenítési sorrendet (vezetéknév v. keresztnév legyen elöl)
[ Szerkesztve ]
-
ferrari1
őstag
Kérdezném tőletek: vettem tegnap egy telcsit amin a következő sw van: 2.3.5, sense 3.0, Shadow Hawk v3.0. Érdemes visszatennem a gyárit vagy hagyjam rajta azt, ami van? Segítséget kérnék abban, ( akár linkkel ) miként tudom visszatenni a gyárit és azt rootolni. Van egy Arc-om, ott tudok mindent, de ez más. Köszönöm a segitsegeteket !
-
appel
őstag
válasz ferrari1 #7091 üzenetére
ha a gyárira vágysz, akkor itt a gyári rootolt rom
mivel már custom rom van rajta, ezért nagyon egyszerű a dolgod:
letöltöd a fent linkelt gyári, rootolt romot (vagy bármilyen szimpatikus custom romot)
felmásolod az sdkártyára úgy ahogy van zipelve, ellenőrzöd az md5 ell. összeget, hogy stimmel-e, utána
beállítások/energia --> gyors boot legyen kikapcsolva
aztán mented ami kell (sms, névjegy, stb.)
telefon kikapcs, és utána úgy kapcsolod be, hogy hangerő le + bekapcs. gomb egyszerre nyomva tart --> ott be lehet lépni a recoverybe (nem ismerem a mostani romod, de lehet van egyből olyan menü, hogy reboot into recovery és akkor egylépésben oda jutsz)
recoveryben csinálsz egy teljes backupot az sdkártyára, utána wipe system, data, boot, cache, dalvik cache, factory reset, mindent ki kell takarítani
majd install zip from sdcard, ott betallózod a letöltött rom zip fájlt és mehet a móka..kész újraindítás (pár perc is lehet), örömkönnyekegyedül akkor kell még egy lépés, ha htcdev-en lett a bootloader kinyitva, mert akkor a kernelt manuálisan kell flashelni adb-vel fasbootban...ha ez kell, mert nem tölt be az új rom, akkor ez kell még:
le kell tölteni és beállítani az adb-t és fastboot-ot windowsban ez alapján, majd ha kész, akkor
hangerő le + bekapcs. gomb módszerrel indítod a telefont, és ott a fastboot-ot választod,
utána ellenőrzöd látja-e a telefont: fastboot devices paranccsal, és ha látja, akkor kicsomagolod a rom zip fájljából a boot.img fájlt abba a mappába ahova az android-tools-t tetted, majd:
fastboot flash boot boot.img
kész, utána már újraindítás után tényleg minden jó lesz...
azt hiszem ennyi elég@honeker: sorry, de nem vállalom más telefonját, max. segítek akár priviben is..
[ Szerkesztve ]
-
Soj
tag
Bemutatták az új csúcsmobilokat.
Az Angol honlapon elérhetőek a specifikációk, Ami nekünk érdekes lehet az a One V
Size: 120.3mm x 59.7mm x 9.24mm
Weight: 115 grams with battery
Display: 3.7-inch touch
Screen: 480 x 800 resolution
CPU Speed:1 GHz
Total storage:4 GB
RAM:512 MB
És mindez Android™ 4.0 with HTC Sense™ 4 mellett. Nem lehet kifogás tehát arra, hogy gyenge hozzá a Desire S hardveresen.Csupán azt tudom elképzelni, ha nem kapjuk meg a sense 4-et akkor az állhat a háttérben, hogy így hátha váltunk egy újabb készülékre.
-
snorbi82
senior tag
Javítanám:
One V
- Android Ice Cream Sandwich
- Sense 3.6
- 3.7 incses képernyő (WVGA LCD) - Gorilla Glass
- 1GHz egymagos processzor
- 512MB RAM
- 4GB táregység
- 25GB Dropbox tárhely
- 1500mAh akkumulátor
- új képalakotó chip, 5MP kamera és AF f/2.0 értékkelOne S
- Sense 4.0
- 4.3 incses Super AMOLED képernyő
- Snapdragon S3 dual-core CPU (1.5GHz)
- 1GB RAM
- 25GB Dropbox tárhely
- új képalakotó chip, 5MP kamera és AF f/2.0 értékkel
- különleges eljárással készített unibody alumínium keret
- 1080p videórögzítés, közben fénykép készítési lehetőségOne X
- Sense 4.0
- 4.7 incses Super LCD 2 HD képernyő (Gorilla Glass)
- Nvidia Tegra 3 processzor (négy maggal)
- 1GB DDR2 RAM
- 25GB Dropbox tárhely
- 42Mbps mobilinternet (HSPA+)
- 32GB belső tárhely
- új képalakotó chip, 5MP kamera és AF f/2.0 értékkel
- különleges eljárással készített unibody alumínium keret
- 1080p videórögzítés, közben fénykép készítési lehetőségIPhone 15 Pro Max, Iphone 13
-
ferrari1
őstag
Hupsz! Ez több mint reméltem
Lennének még kérdéseim. Az általad linkelt gyári rom melyik verzió? Esetleg 2.3.5? Melyik Sense verzió? 3.0 ? Ahogy olvasgattam úgy gondolom, hogy amit kérdeztem az van rajta csak megerősítést várnék, hogy jól értelmeztem-e a dolgokat vagy nagyon benéztem valamit.
Most:
- S-off RL
- Hboot 6.98.1002.Erre rá tudom e tenni a gyári szoftot? Bocsi az amatőr kérdésekért, de most tanulom a HTC lelkivilágát és inkább kérdezek, minthogy ...
-
appel
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest