Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Mégis visszatettem az ICE DSv6.0-t, most érdekes módon már nem villog a kamera képe
Bár most meg hívások után újraindulgat, és ezt az Endymion alatt nem tette, most átettem GSM only-ba, és bízom, benne megjavulAmúgy nagyon tetszik ez a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
geckowize
őstag
válasz samu74 #11703 üzenetére
Nekem is villog a kamera képe 720p-s videónál... A gyári GB romon kívül kipróbáltam a gyári rootolt ICS-t, aztán ICE DS v5.2, ICE DS v6.0, Fallout v5... csak az Andromadus féle jelly romon nem villogott, ott viszont a chrome villogott, plusz nagyon instabil volt. Most Falloutot használok, sokkal jobban tetszik, mint ICE DS, szebb a Sense 4a és gyorsabb is, mint a 3.6.
Egyébként nem értem miért egyből user errorra gondol mindenki ilyen hibáknál, mikor ott a leírás, ugyanazt megcsinálom, mindent egyféleképpen lehet, rendesen telepítek és szar, nem lehet, hogy a telefon vagy a rom szar? -
-
Sanyig4
tag
40 körül vennék telefont, és képbe jött a Desire S.
Érdemes szerintetek beszerezni egyet használtan?Vannak esetleg típushibái amiről vásárlás előtt érdemes tudnom?
-
kridli
tag
válasz Sanyig4 #11708 üzenetére
Hát elég sokan panaszkodtak újraindulásos problémára, amit csak az oldott meg ha gsm-only-ra kapcsolták a telefont. Arra már nem emlékszem, hogy volt-e olyan akinek esetleg custom rom megoldotta ezt a problémát. Úgyhogy használtan én kicsit félnék tőle, mert ezt nem igazán tudod kipróbálni.
-
geckowize
őstag
Csak ICS alatt nem lehet értesítési hangnak berakni saját mp3-at, vagy már gingerbread alatt se lehetett? Kicsit meglep, hogy csak csengőhangot lehet választani sajátból...
-
geckowize
őstag
válasz Sanyig4 #11708 üzenetére
Az újraindulgatás tudtommal csak vodafone-os sim kártyával fordult elő és csak a gyári GB-n. Ha valakinek más tapasztalata van, ossza meg.
Félhivatalos ICS van rá, de elég sok custom rom Sense 2.1-től Sense 4.1-ig illetve AOSP-ból, sense nélküliből Android 2.3-tól 4.1-ig. -
NTonee
veterán
válasz geckowize #11713 üzenetére
gyári és custom gb alatt nekem sosem volt ilyen gondom T kártyával. Custom gb + voda simmel sem indult újra egyszer sem. Mióta custom ics van + óvoda sim, azóta előfordult már párszor. Hívás után eldobja a 3g-t, visszajön gprs-re, majd elkezd ugrálni edge és gprs között, aztán összeomlik. Mindezt pár pillanat alatt. A piros simem nincs egy éves sem.
Na, akkor így már eléggé összezavartam a dolgokat? -
appel
őstag
válasz geckowize #11712 üzenetére
Rakd be az mp3-at az sdkártyán egy notifications mappába, indítsd újra a telefont, és elvileg utána már ki kellene tudni választanod...btw, én be szoktam rakni az állandó hangokat a /system/media megfelelő mappájába, és akkor legalább nincs sdkártyához sem kötve (persze ehhez root jog kell).
-
klívlend
tag
Sziasztok,
nem rég vásároltam használtan egy ilyen telefont, de utólag függetlenitve lett, nem magyar menüs tmobilos volt. A kérdésem az lenne, hogy ha frissiteném a telefon szoftverét, akkor független marad-e?
-
samu74
addikt
válasz geckowize #11706 üzenetére
Az esetek 90%-ban user error,a maradék meg talán a rom hibája,esetleg valami alkalmazással összeakad,stb.De mondjuk 2 embernek villog,másik 30-nak meg nem,akkor ti mire gondoltok?
NTonee: így teljes a kép. Nekem is újraindult,a gyári 2.3-al meg ICS-el,aztán anno appel írta lehet az órajelen kellene állítani,hátha...Most hogy fent van az ICE DS6 és a legalacsonyabb órajelet felvettem 368-ra,talán 1 hónap alatt ha 1x újraindult.Előtte heti/napi szinten előfordult hogy hívások közben/után bedobta a törülközőt.
klívlend:a magyar nyelvhez nem kell frissíteni a szoftvert,elég ha a playről leszeded a Morelocale2-őt.Abban ki tudod választani a nyelvet.
[ Szerkesztve ]
-----------
-
szundi111
csendes tag
Sziasztok! A kérdésem, hogy van e olyan program, amivel hangminőséget lehet javítani. De inkább a kimenő hívásokra. Ugyanis a hívott felek azt mondják, hogy a elég gyengén és olyan tompán hallanak. Lehet ezen korrigálni? Köszönettel
-
NTonee
veterán
válasz klívlend #11719 üzenetére
a rom cseréje semmilyen hatással nincs a hálózati függőségre. Azonban jobban jársz, ha maradsz a gingerbread romnál. Sokan visszatértek, mert egy idő után belassul, van benne egy idegesítő bug is, nem kell az neked. Már csak azért sem, mert a függetlenítéssel olyan módosítások is történhettek, amiknek nagyon nem tenne jót, ha ráengednéd a gyári ics telepítőt.
samu74: igen, csak nekem épp az az érdekes, hogy a gyári rom mellett nekem pont nem volt ilyen problémám, mindenki másnak meg azzal volt.
Amúgy a wake min értéket én is 368MHz-re állítottam, aztán vagy ezért nem csinálja gyakran, vagy mert én sokszor lekapcsolom a mobilnetet. Van ugye az a htc-s mobilhálózat nevű widget, azt használom szorgosan, feleslegesen nem szokott aktív lenni, csak ritkán. A lényeg, hogy olyan ritka nálam ez hiba, hogy nem is foglalkozok vele.[ Szerkesztve ]
-
hav
tag
Üdv!
Tudtok nekem adni egy linket gyári ics romhoz? Kerestem, de nem találtam, biztos elkerülte a figyelmemet. Köszönöm előre is!
-
NTonee
veterán
válasz klívlend #11721 üzenetére
de egyébként rengeteg jóféle ics, vagy akár jellybean alapú custom rom létezik, ha gondolod, amik sokkal megbízhatóbbak és gyorsabbak. Viszont ez már eléggé barkácsolós téma, amiről sokat kell olvasni, mielőtt belefogsz. Ha érdekel a téma, akkor az xda-developers fórum desire s részlegén nézelődhetsz, okosodhatsz. Aztán, ha kérdésed van, akkor vagyunk itt páran, segítünk.
hav: itt megtalálod
[ Szerkesztve ]
-
klívlend
tag
Megpróbáltam felrakni ezt a ROM-ot, de sajnos nem jártam sikerrel, bootloop fogad indításkor.
2.00.0002 hboot van fennt.
Ezután megpróbáltam feltenni a CoolDroid Revolution v 9.0-át viszont el tellik pár perc és vissza kerülök a recovery-be.
Nem tudom mi lehet a gond amiért nem sikerül..
Esetleg ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz klívlend #11730 üzenetére
akkor nem olvastál eleget.
ha s-on unlocked, akkor a rom flashelése után még van dolgod:
ki kell halászni a boot.img fájlt a rom zip állományából, és utána külön fastboot parancs használatával beflashelni. Ehhez kell egy működő adb/fastboot környezet. Ezt letöltöd, aztán kicsomagolod pl a c meghajtóra egy android nevű mappába. Bemásolod a kicsomagolt boot.img fájlt ugyanebbe a könyvtárba (usb kábel bedugva teló-pc között), majd a következő parancsokat egy cmd ablakba beírod (pontosan):
adb reboot bootloader
-telefon újraindul és belép fastbootba, "usb fastboot" feliratot kell látnod
fastboot flash boot boot.img
-flasheli manuálisan a boot.img fájlt
adb reboot
-és elindul a rom, ahogy kell. Türelem, 5-8percig is eltarthat[ Szerkesztve ]
-
attila199207
tag
sziasztok meghalt a HTC-m
Nem tölt egyetlen töltővel sem kb 1,5 éves szerencsére 2 éves gyártói garanciás
Kérdésem az lenne, hogy hogyan működik a garanciális javítás? Pesten hol található a szerviz?A telefonom rootolt illetve más szoftver van rá ( 4.1.1) vissza kellene valahogy raknom a gyárit vagy így is elfogadják? ha kell hogyan tudom kiütni belőle a rootot? ( gondoltam teszek bele egy csere akkumulátort a telepítés idejére ) nagyon fontos lenne mert hétfőn leszeretném adni
köszönöm a segítséget -
NTonee
veterán
válasz attila199207 #11734 üzenetére
másik romot próbáltál flashelni? hibás, vagy nem megfelelő kernel okozhat ilyen hibát.
rootolt, romcserélt állapotban nem fognak foglalkozni a telefonnal a szervizben, így ha nem a kernel a hibás, akkor mindenképpen vissza kell állítani a gyári állapotot.
htc szerviz:
TeleMax GSM Szerviz Kft.
www.tmx.hu
2040 Budaörs, Kinizsi u. 4.
tel.: +36 23 880 319
email: info@telemaxgsm.hu[ Szerkesztve ]
-
klívlend
tag
Sense-es főzött ROM-ok közül mit tudnátok ajánlani? Kipróbálnék mást is akár JB-t.
-
NTonee
veterán
válasz attila199207 #11738 üzenetére
akkor ne próbáld...
a gyári visszaállítás attól függ, hogy hogyan lett az s-off beállítva. Ha alpharevx/revolutionary módszerrel, akkor itt egy videó a visszaállításról, amiről persze nem tudom, hogy működik e rendesen, mivel nem csináltam. Így csak egy tipp. Az xda fórum hasznos segédlet, az ilyen problémák megoldásában.
-
Jodanovich
senior tag
Sziasztok! Halkítás és bekapcsgombbal sem tudom factory resetelni a telót... Valamit megoldás ötlet? Köszi
Life is Short... Ride Hard!!!
-
appel
őstag
válasz Jodanovich #11741 üzenetére
Ha hard reset-re gondolsz, akkor
1, hangerő fel + hangerő le + bekapcsoló gomb egyszerre nyomva tartva, amíg el nem indul újra.
2, vagy adb reboot (telepített driverek és adb környezet szükséges)Ha recoverybe akarsz jutni, vagy bootloaderbe és ott factory resetelni, akkor
1, kikapcsolt telefonnál (nem hibernált, tehát a gyors boot ne legyen bepipálva) hangerő le + bekapcsoló gomb
2, vagy adb reboot bootloader vagy adb reboot recovery (attól függ hova akarsz menni)ha mégis mást akarsz akkor ma még egyszer benézek ide, hátha tudok segíteni...
-
Jodanovich
senior tag
"1, kikapcsolt telefonnál (nem hibernált, tehát a gyors boot ne legyen bepipálva) hangerő le + bekapcsoló gomb"
Hiába nyomom nme cisnálja meg a factory resetet, ezt írtam le az előbb is... A sensation- ömön simán megy ez itt desire s- en vissza dob a bootba. hard reset se műxik nyova tartom már egy csomó időt és az se megy...Life is Short... Ride Hard!!!
-
appel
őstag
válasz Jodanovich #11744 üzenetére
Gombok tuti működnek?
Ha nem vagy biztos benne, hogy a gyors boot ki van kapcsolva, akkor igazándiból az a biztos, ha "kikapcsolt" állapotban kiveszed az akkut néhány másodpercre, aztán visszarakod és úgy próbálod a hangerő le + bekapcs kombinációt.
Ha az sem, akkor még mindig ott az adb-s verzió... -
-
appel
őstag
válasz Jodanovich #11746 üzenetére
Factory resetet lehet csinálni a beállításoknál is a biztonsági mentés és visszaállítás résznél található gyári adatok visszaállítása menüpontban (legalábbis CyanogenMod 10-nél, mert sajnos a gyári romra nem emlékszem már . Ennek is jól kell működnie, mert ma egy gagyi myaudio tableten nyomtam ilyet és újraindítás után újra nyelvet kellett állítani, no meg minden mást...
adb környezet beállítását megtalálod ffodi logout-os leírásában
és ha már összelőtted a telefonnal, akkor talán így:
adb shell
recovery --wipe_data
de egy kis google talán többet segít az adb-s fact. resetben.[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
válasz Jodanovich #11748 üzenetére
az adb az semmit nem számít garancia tekintetében, hiszen az csak az android debug bridge, ehhez nem kell se root, sem egyéb garanciavesztést okozó túrkálás...
de egyébként nagyon furcsa, hogy bootloaderben vagy recoveryben nem megy a FR, ilyet még nem láttam, ott valami nagyon nem okés...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Politika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...