Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
szundi111
csendes tag
válasz NTonee #12849 üzenetére
Bocsi, de az izgalomban észre se vettem az új letöltést. Hát eddig jutottam el, és az utolsó sorok beirása -adb shell /data/local/tmp/misc_version -s 1.27.405.6- után egy error jelentkezik, ami igy néz ki:
[**] Zerg rush - Android 2.2/2.3 local root
[**] (C) 2011 Revolutionary. All rights reserved.[**] Parts of code from Gingerbreak, (C) 2010-2011 The Android Exploid Crew.
[-] Not a 2.2/2.3 Android ...
255|root@android:/data/local/tmp # adb shell /data/local/tmp/misc_version -s 1.2
7.405.6
tmp/misc_version -s 1.27.405.6 <
* daemon not running. starting it now on port 5038 *
* daemon started successfully *
error: device not found
255|root@android:/data/local/tmp # ennek ellenére lehet indítani azRUU-t? A leírtak szerint irtam be mindent. -
NTonee
veterán
válasz szundi111 #12854 üzenetére
őőőőő... nem!
neked most milyen android van fent?
az adb nem találja az eszközt, tehát az egészet egy driver telepítéssel kellene kezdeni. Töltsd le a HTC Sync alkalmazást, és a telepítőben csak a driver telepítést válaszd ki. Aztán a telefonon az USB hibakeresés mód is legyen bekapcsolva. PC újraindítás után ki kellene próbálnod külön az adb-t is, hogy a driver install után látja e. Parancssorból az adb devices parancs kiírja az eszközt, ha minden oké.
Ebből látszik, hogy nincs helyes driver felrakva:
error: device not foundSzerk: Most jut eszembe, hogy neked custom rom van fent. Ez így nem fog menni!
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
de úgy egyébként s-on unlocked állapotban is meg tudsz csinálni majdnem mindent.
Ha új romot akarsz telepíteni, akkor csak annyi a dolgod pluszban, hogy a letöltött rom zip állományból kimásolod a boot.img-t a gépeden abba a mappába, ahol az adb/fastboot fájlok vannak. Miután a romot telepítetted recoveryben, újraindítod a telót bootloaderbe és usb kábelen parancssorból fastboot flash boot boot.img parancsot kiadva beflasheled külön a kernelt. Reboot és minden szépen működik.
Persze ehhez is működő driverek és adb/fastboot kell a gépre.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
bocsi a hsz tenger miatt
másik lehetőség s-on unlocked állapotban a 4ext smartflash. Ha 4ext recoveryd van, akkor van benne ez a smartflash funkció, ami elvileg megoldja helyetted a kernel külön flashelését. Viszont erről ne kérdezz, mert fogalmam sincs, hogy hogyan működik, sosem használtam. Lehet, hogy kell hozzá a 4ext recovery control app is, ami ugyan fizetős, de nagyon hasznos alkalmazás. -
NTonee
veterán
-
szundi111
csendes tag
válasz NTonee #12857 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Most vagyok ott hogy elég. már vagy 3 órája ezzel szenvedek. Driver törlés sync törlés, újra fel és semmi. Mindig az a vége. Felteszem ide még egyszer hogy a beirások cmd-ben jó e. Mindent azt szerint irtam be a hogy a leirásban van. Most megnézem a 4ext. Az fent van csak ami kell hozzá megnézem. Köszönöm.
c:\android-tools>adb push zergRush /data/local/tmp
* daemon not running. starting it now on port 5037 *
866 KB/s (23060 bytes in 0.026s)
c:\android-tools>adb push misc_version /data/local/tmp
539 KB/s (590056 bytes in 1.069s)
c:\android-tools>adb shell chmod 777 /data/local/tmp/zergRush
c:\android-tools>adb shell chmod 777 /data/local/tmp/misc_version
c:\android-tools>adb shell
root@android:/ # cd /data/local/tmp/
cd /data/local/tmp/
root@android:/data/local/tmp # ./zergRush
./zergRush
[**] Zerg rush - Android 2.2/2.3 local root
[**] (C) 2011 Revolutionary. All rights reserved.
[**] Parts of code from Gingerbreak, (C) 2010-2011 The Android Exploid Crew.
[-] Not a 2.2/2.3 Android ...
255|root@android:/data/local/tmp # adb shell /data/local/tmp/misc_version -s 1.2
7.405.6
tmp/misc_version -s 1.27.405.6 <
error: device not found
255|root@android:/data/local/tmp # -
appel
őstag
válasz szundi111 #12860 üzenetére
7.405.6ennél a résznél az a baj, hogy shellben vagy már
lépj vissza a sima windowsos parancssorba (írd be, hogy: exit és visszalép a c:\android-tools mappába), majd ezután írd a parancsot: adb shell /data/local/tmp/misc_...........[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz NTonee #12859 üzenetére
addig járok a végére, amíg meg nem oldódik.
tetszik a cm eddig...bár a legtöbb telefonon instabil, vagy hiányos. ezen egyelőre jól dorombol.
sokkal jobban, mint a fallout.
mégegyszer kösz a tippet.
van olyan modem driver, amit ajánlasz esetleg? Mert elég gyenge a wifi jel, illetve a gsm is. még használható, de "köhög".Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
szundi111
csendes tag
Most nincs error. Elindittom az exe-t megy feltöltés a végén a telepitő kiirja hogy error 155 Telefonon RUU Security Fail! Update Fail! Letöltöttem ezt a 4ext recovery control-t. Belenéztem, és ott van ilyen hogy img-t telepiteni kártyáról. Megprobálom feltenni újra a 8.0. és abbol az img feltenni. De azt hiszem azt már csak holnap. Köszönöm hogy segítettél. Majd írok hogy mire jutottam. Egyébként nem tudom hogy a 6.0-ban minden rendben a wifi-vel, és a 8.0-ban miért nem. Ezt nem lehetne a szerkesztök fele esetleg közölni? Részemről nem hiszem hogy menne, mert ahhoz az én angolom 0. Még egyszer köszönet, Jó éjt
-
NTonee
veterán
válasz szundi111 #12863 üzenetére
most van 2 lehetőség:
1, vagy az van, hogy s-on unlocked mellett nem lehet gyári romot feltolni. Már olvastam ilyet, hogy előtte vissza kell zárni a bootloadert.
2, a telefon cid száma alapján nem megfelelő az eu-s gyári rom. Ezt nagyon könnyen ki lehet deríteni, play storeból cid getter ingyenes appot felrakod, elindítod és pirossal fogja az egyik felső sarokban írni. Ha így van, akkor csak más régiós gyári rom kell.A v8.0-nál biztos, hogy azért nem megy a wifi, mert nem tudja a kernelt felrakni.
Én tényleg nem erőltetném ezt az s-offolást, hanem simán flashelgetném a boot.img-t, vagy a smartflasht használnám a 4extben. -
appel
őstag
válasz szundi111 #12863 üzenetére
Nincs baj a wifivel, csak az s-on készüléken muszáj a kernelt kézzel felrakni ha változik valami. 4ext-re kíváncsi vagyok, de szerintem ugyanazt a hibát fogja majd dobni, mint fastbootban...
ui: jah, nem ártana a bootloadert lockolni a ruu előtt. Ha jól emlékszem fastbootban lehet fastboot oem lock vagy hasonló paranccsal. Mobilon nincs kedvem keresni, majd holnap pc-n.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz szundi111 #12824 üzenetére
talán, csak talán, de azt hiszem megvan, hogy mi a fastboot flash hiba oka. Szerintem te hbootban módban próbáltad flashelni a boot.img-t.
Kapcsold ki a telefont. Vedd ki az akkut, majd pár mp múlva tedd vissza. Hangerő le+power gomb-al indítsd a telefont, hogy a bootloaderbe kerülj. Felülről lefelé haladva a kijelzőn látni fogsz ilyen sorokat:
...
eMMC-boot
*egy dátum+idő*
Ezek alatt kék háttérrel van a HBOOT felirat, alatta pedig a menü. Most dugd össze a telót a pc-vel. Ekkor a HBOOT felirat átvált HBOOT USB PLUG-ra. A lentebb látható menüben a kijelölő sáv (szintén kék hátteres) a FASTBOOT feliraton áll elvileg. Ha nem, akkor hangerő le/fel gombbal állj rá. Nyomd meg a power gombot (1x röviden). Ekkor egy képernyőfrissítés után a HBOOT USB PLUG felirat átvált FASTBOOT USB-re.
Most próbáld meg a fastboot flash boot boot.img parancsot. -
wdx
őstag
válasz NTonee #12869 üzenetére
na 1 nap után vannak gondok... cm és társaik ismét csalódást okoztak nálam: néha működik az érintő középső része, néha nem...ha kikapcsolom a kijelzőt, és vissza, akkor igen pl...De addig nem nagyon.
illetve a widgetek megőrültek a kezdőképernyőn. térképnél villog a kijelző, mint állat...pfff
szóval ismét nem használható a hétköznapokban cm barátunk...[ Szerkesztve ]
Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
appel
őstag
Elég régóta CM 10, 10.1-el használom és szinte semmi probléma vele.
Érintő probléma még soha nem volt vele, de szerintem másnak se nagyon, mert akkor emlékeznék rá.
Feltételezem, hogy full wipe-ot nyomtál a sense után, úgyhogy sok ötletem nincs, mivel elindult ezért nem mddi paneled van.
A widgetekkel sem volt soha gondom, a listádból egyedül a térképes részt tudom megerősíteni, de az annyira nem zavar, mert 3rd party navigációt használok.
Igazából már arra sem tudom rávenni magam, hogy visszarakjak nem CM alapú romot -
NTonee
veterán
az érintés probléma lehet, hogy régi driver miatt van. Az ICS-ben új radio és új touchscreen driver is volt, elképzelhető, hogy ez a gond. Itt találod. Az első hsz-t alaposan olvasd el, ez elég rizikós művelet.
A gmaps tényleg sz@r volt sajnos, de a widgetekkel nekem sem volt problémám, azon kívűl, hogy néha elfelejtett 1, max 2 főoldalra kirakottat.[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
elvileg igen, a zip fájlban nem csak a radio van benne, ha megnyitod látszik még pár egyéb is. A hsz-ok között említik, hogy egy újabb touchscreen drivert is tartalmaz.
Az update után mindenképp csinálj full wipe-ot, majd az update előtt készített backup-ot állítsd vissza, végül cache+dalvik cache törlés. -
szundi111
csendes tag
válasz NTonee #12869 üzenetére
Szia, sziasztok! Feltettem újra a 8.0. Megprobáltam a 4ext recovery control-t. Azon bellül a boot img telepiteni. Ki is írta hogy telepitve.Telót újra inditottam, Sajnos wifi továbbra nincs. Feltettem a cid gettert, ott ezt írja ki pirossal-(CID isVODAP102).Ez jelent valamit? Ezt a fastboot flash boot boot.img parancsot a ffodi leirása alapján? Bocsi de annyira ne vagyok zseni ezen a területen, ezért is a sok kérdés. De muszáj nekem csinálni, mert ehhez nincs közelbe segítség. Köszönöm a segítséget.
-
NTonee
veterán
válasz szundi111 #12875 üzenetére
a vodap102 az ciki, ugyanis nincs meg hozzá a gyári első ruu. Így sajnos nem is fog felmenni az 1.28-as szoftver. Amit itt írtam, kipróbáltad?
szerk: mondjuk, ha a 4ext módszer tényleg sikeres volt, akkor érdekes a dolog. Nem emlékszem, hogy bárkinél is gond lett volna a wifivel.
[ Szerkesztve ]
-
szundi111
csendes tag
válasz NTonee #12876 üzenetére
Hát hogy most mi történ nem tudom. Ahogy írtam elöbbre, a 4ext recovery controlból telepitettem az img-t. Utánna újrainditottam, és nem volt wifi. Kikapcsoltam és néztem NTonee írását, hogy hogy is van az FASTBOOT USB. De gondoltam vissza indittom a telefont. Meg is történt, de indulás közben megjelent egy felirat, hogy - android frisités- 196 ponton. Ezután minden beindult és láss csodát, VAN WIFI. De most hogyan lett nem értem. A recvery controlból azt irta a img-re hogy sikeresen telepitve. Ezt lett vólna? Csak 2x kellet indittani? Hát teljes az öröm. Köszönöm a sok segítséget, és hogy velem "izgultatok". Az eredmény meg van.
-
wdx
őstag
válasz NTonee #12880 üzenetére
azt vettem észre
vagy 2 csíkkal kevesebbet... kb 0 wifi jellel is tudok netezni, stb.
viszont a gps az nudli. 5 perc alatt talált 1 hódat.
próbáltam orvosolni az agps beállításaival, de egyelőre csak ezt értem el, hogy rosszabb lettAz egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
wdx
őstag
jaj még valami... 87%-nál nekem se töltött most tovább, nem a saját töltőjével, de megnéztem, 4196mV-ot mutatott, így nyomtam egy akku kalibrálást (alkalmazásból, nem recovery wipe battery bigyó), most már nem akarja feldagadasztani az akksit.
-
NTonee
veterán
nos... igen, a fémház nagyon jó minőségérzetet ad, azonban vannak hátrányai. A gps-el sokan szenvedtünk. Nekem már 3hetesen szervizbe került anno a telefon, mert totál nullát produkált helymeghatározás terén. Aztán persze mindenki számára egyértelmű lett, hogy miért, mikor láttuk a belsejét. Vicces dolog két kis réz pöcköt gps antennának nevezni, ami ráadásul nálam nem is érintkezett megfelelően. Pár külföldi oldalon meg is jelent egy hardveres mókolás, ami sokat javított rajta. A felső burkolat alatt lévő kis pöckökre pár centis réz drótokat forrasztottak. Azért erre szerintem nincs szükség.
A gps.conf állományban való piszkálás is sokat tud tenni. A /system/etc könyvtárban van a fájl. Ha nyűgösködne megint, akkor próbáld ki ezt. Mentsd el a régi fájlt valahova, majd másold be a helyére a linkelt fájlt. Nekem ezzel baromi gyors lett a pozicionálás.
Az esetek többségében egyébként egy szimpla reboot is használ.[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz NTonee #12886 üzenetére
igen, alul a gsm van...tapasztalat.
új fejlemény: touch diver is cserélődött, jól tudtad, de a helyzet nem lett jobb. most se tudtam swypeolni...képernyő ki-be és jó.
illetve ismerősömnek is htc van, neki totál ko az érintő, és ugyanez (ki-be megoldja).
még jó, hogy ingyen kaptam ezt a telefont, soha nem veszek htc-t emiatt (meg amiatt, hogy iszonyat battery drain a kijelző, illetve napsütésnél elvérzik).Az egy dolog, hogy minden tönkremegy, de miért pont most? :)
-
NTonee
veterán
a kijelző panelek szerencsére sokat fejlődtek azóta, a DS tényleg gáz közvetlen napfényben. Nekem ezért volt rajta matt fólia, jobban látható vele, viszont a színek fakóbbak lesznek tőle. Az, hogy a kijelző megeszi az akkut, sajnos minden telefonra igaz. Most Nexus4-em van (DS-nek törött a kijelzője), ott is ugyanúgy zabálja az akkut. Az amoled kijelzők talán kicsit energiatakarékosabbak, de ott meg a színhűséggel van baj.
Az érintéses problémára nem tudok mit mondani, soha nem volt ilyen gondom. Másik rom esetleg. -
NTonee
veterán
aroma installer: a recoveryben történő telepítésnek ad egy grafikus felületet, ahol különböző opcionálisan telepíthető komponensek kiválasztására van lehetőség. Egyszerűbben, csomagtelepítő.
stable verzió: ezt gondolom nem kell magyarázni
experimental: legyen mondjuk beta verzió. Kísérleti jelleggel működő beállítások/modulok. Akadhatnak hibák benne.Legegyszerűbb, ha az aroma installer-es zipet töltöd le. Recoveryben elindítod a telepítést (mint egy normál romnál), menet közben majd választanod kell a telepítendő dolgok közül. Lehet, hogy itt csak simán annyi lesz a kérdés, hogy stable, vagy experimental verziót akarsz felrakni. Természetesen a stabilt.
A kernelről nem tudok semmit mondani, nagyon régen használtam, akkor sem sokat, mert még nem igazán volt kiforrott darab. Viszont ez elég régen volt, azóta volt idő reszelni rajta és a leírást látva egész jó. Ha majd megcsináltatom végre a DS-t, akkor mindenképp kipróbálom én is.
[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz NTonee #12890 üzenetére
oké, köszi, én is így gondoltam, hogy aromával cuppantom fel, csak nem értettem, hogy minek oda külön a stabil, és a kísérleti edisön... de közben rája jöttem he! az s-on unlockedeseknek lett grátiszba... na de szép magyar zacskó (szakszó).
-
wdx
őstag
-
NTonee
veterán
ffodi logout leírására gondolsz? Mi nem működött benne?
annak a kernelnek az a lényege, hogy úgy állítod be, ahogy szeretnéd. A stable verzióban akár 1,5GHz-en is tudod hajtani a cpu-t, és az undervolt lehetőség is kifejezett hasznos. Az alapértelmezett governort is meg lehet változtatni, szóval elég jól "tuningolható". Persze ez mind hatással lesz az akkuidőre is.[ Szerkesztve ]
-
wdx
őstag
válasz NTonee #12893 üzenetére
ezt írja 2 napja:
404 - Not Found
Sajnos kérését nem sikerült teljesíteni, mivel a kért adat nem létezik.
Unfortunately your request could not be fulfilled, because the requested data does not exist.http://logout.hu
az eddigi kernel is tuningolható volt, így érdemi változás nem tapasztalható egyelőre... maximum stabilitásban.
[ Szerkesztve ]
-
appel
őstag
-
kridli
tag
Ma megkaptam az új telefonomat végre (One Mini), úgyhogy ennek a fórumnak búcsút intek
-
őstag
Mindenki "Mini"-re vált
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest