Új hozzászólás Aktív témák

  • Just486

    senior tag

    válasz Draken #11737 üzenetére

    Ez teljesen normális jelenség, és a képernyő elégtelen földelése okozza.

    Persze valaki mindig le ugat, hogy nem normális, meg kínai másolat meg mit tudom én, de hidd el. Nem feltétlenül jelentkezik mindenkinél, és mindenkinél ugyan úgy, mert nagyban függ a géped földelésétől és a házban lévő elektromos hálózattól is.
    A lényeg, hogy ezt minden kapacitív képernyő a működési elvéből fakadóan produkálja, amíg a kapacitív mezőt létrehozó háló és az USB csatlakozó közös földön van (a telefonon belül).Elvileg amúgy ha a külső eret le tudnád szigetelni, megszűnne a probléma. Azt is meg lehet például figyelni, ha a képernyő földelését valamilyen módon meg tudod érinteni, az érzékelés pontossága drasztikusan növelhető. Nem véletlenül alkalmaztak az első kapacitív képernyős telefonoknál előszeretettel vastag króm kereteket és egyéb fém díszítőelemeket.

    Belemennék ennél mélyebben is a dologba, de pontosan sajnos nem ismerem a kapacitív képernyők működését, csak annyit tudok, hogy valamilyen módon a képernyő felé gerjesztett "töltéshálót" vezetjük el az érintésünkkel, és ez a megoldás nincs kibékülve más földelésekkel. Lehet, hogy ilyenkor a töltő/adatkábel felé mennek inkább el a töltések ezért romlik az érzékenysége.

    [ Szerkesztve ]

    That unconquered country we call the future.

Új hozzászólás Aktív témák