Új hozzászólás Aktív témák

  • Pötyi

    őstag

    válasz hcl #34298 üzenetére

    Offline példa:

    Szükségem van egy spéci, hármas elosztóra. Itt, Pöstön csak egyetlenegy villanyszerelési boltban kapható jó áron, ráadásul annak is olyan elbaszott nyitvatartása van, hogy nyolctól négyig, pont ahogy a fehér ember munkaideje is van, nehogy el tudjak menni munka után megvenni, csak ha kiveszek a háromszáz forintos elosztó megvásárlására egy szabadnapot. Mit lehet tenni? Megkérek egy munkanélküli, tehát nap közben ráérő havert, hogy emberi időben ballagjon már el és legyen szíves vegye meg nekem, természetesen adok rá pénzt és utána sok üveg sörrel honorálom, mert kezdő alkoholista is egyben. Elküldöm neki a bolt címét és a konkrét termék leírását.

    Nap közben kapom a vájber üzit:
    - Négyes elosztó lett!
    Én nem értettem a dolgot:
    - Az nem jó! Nem volt hármas? A bolt honlapján a raktárkészlet szerint van hármas!
    - Dehát ez ugyanakkora! Miért nem jó neked? Ugyanannyi volt és ráadásul egy plusz aljzatot is kapsz!
    - Nem a méret számít, hanem az, hogy a fali konnektor pont a gyerek játszósarka mellett van és három eszközt kell csatlakoztatnom, így nem maradt volna szabadon az elosztón aljzat, amibe a gyerek esetleg játszásból bele tudna dugni valamit. Ezért én nem örülök a plusz aljzatnak, mert az pont ellentétes az elképzeléseimmel, sőt egyenesen rossz!

    Itt jön a mindent vivő mondat:
    - Miért nem mondtad?!? Egy másik, nekem útba eső villanyász boltba mentem, de ott csak négyes volt. Ha mondtad volna ezt a részletet, vettem volna a negyedik aljzatba egy érintésvédelmi vakdugót!
    - De b+, miért kell külön megindokolnom, hogy mit miért kérek? Kaptál egy konkrét feladatot, hogy menj el X boltba és vegyél egy hármast! Tudom, hogy ott van! Erre te elmész Y boltba és veszel egy négyest! Különben is, három eszközhöz három aljzatos elosztóra van szükségem, akkor minek bonyolítsam a dolgot négyes elosztó plusz vakdugó megoldással, ha egyszer kapható kifejezetten hármas?!?

    Végül jól összevesztünk a haverral, pedig ez csak egy nüansznyi dolog, egy háromszáz forintos tétel megvásárlása lett volna, de még ezt sem volt képes megcsinálni, mert ő úgy gondolta. Úgy gondolta, hogy jó lesz nekem egy másmilyen is. De miért _kell_ megindokoljam? Miért kellett volna Ádámtól és Évától kezdve elmesélnem, hogy mire és miért van szükségem? Ha egy tábornok a háborúban utasítja az őrmestert, hogy fogjon húsz embert és menjen velük ide, vagy oda és pont, akkor az őrmester nem kérdez vissza, hogy "De miééért kell ide vagy oda menjünk?", hanem parancs, értettem és fogja a húsz embert és megy. A tábornoknak nem kell, nem kötelező indokolni a parancsot, az őrmester meg nem kérdez vissza. Oké, mi ketten, a haverral nem vagyunk alá-fölé rendelt katonák, én nem parancsoltam, hanem kértem, de jelen esetben mi nem volt egyértelmű a havernak?!?

    QNX is cool!

Új hozzászólás Aktív témák