Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BiP
nagyúr
Igen, az árak vállalhatatlanok. Most a középkategória kerül annyiba, mint pár éve a felső.
A felső meg még fölötte van.
Az, hogy az említett A54, ami nem szar teló, mégis középkat., az 160e? (sufnigsmben 125-től) Nonszensz.És igen, 4+1 év az már olyan, hogy annyi alatt kb. elhasználódik/elavul úgyis, a nagy átlag meg össze is töri egyszer azalatt.
Én életemben egyszer vettem 100e felett telefont, egy S9-et, amikor az még relatív új volt, 170-ért, azóta feleségem telefonja. Bírja még, de azért érződik, hogy már nem fürge.
Azóta lélektani határ a 100e, egyre nehezebb tartani. (úgy tartom, hogy nem veszek telefont, pedig bizsereg a kezem, hogy cseréljem az amúgy használtan vett S10-et)
De már használtan is alig kapsz értelmes telefont 100 alatt. 20-30ért meg khm. Olyat, ami telefonálni még talán lehet, de mást nem nagyon. Persze ha kellően türelmes vagy...Iphone-t, ipad-et meg csakis használtan. Újan olyan áruk van, hogy hihetetlen. Cserébe jól tartják a sebességüket, így egy pár éves modell még bőven jó cucc, de megfizethető áron.
Családban, ismerősnél több tabletet is vettünk így az elmúlt években 100e-es árszinten, mindenki elégedett. (úgy jöttek, hogy kéne tablet. Oké, nem vagyok alma fan, de ha tablet, akkor csak az játszik) -
BiP
nagyúr
válasz E.Kaufmann #33300 üzenetére
Azé' van a ram, hogy használja a gép. Ne megegye, hanem használja, amikor kell.
-
User jön, mellékesen kérdezi, hogy kitenném-e a tálcára az Outlookot, ő nem jött rá, hogyan kell.
30-as mérnök, legalább 10 éve használ számtógépet munkára. 15 éve kb. jobb katt a futó progin, és rögzít...@BiP :
"20-30ért meg khm."
A5 2017, LineageOS Mivel nem telefonon élek, elég. Simple, térkép, csillagtérkép, Jófogás, bringa tracker, levelezés, SSH, Nextcloud kliens, Google chat, ilyesmik vannak rajta. Nem kapkod, de nem is kapok rohamot, ha valami 2mp alatt nyílik meg.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Az ezzel a baj amugy, hogy kicsit atfogalmazva az van, hogy:
Vettunk egy telefont 530 euroert egyszer, ami fasza volt.
Utana ugy dontottunk, hogy innentol legyen 315 euro (100k, 1028-as arfolyamon) a felso hatar.
Most, hogy (mostanra) 264 euro a felso hatar, ezt egyre nehezebb tartani.Mindezt ugy, hogy kozben tenyleg dragultak euro-ban is a telefonok.
De amugy ha euroban nezed, akkor 315 euro (~120k) kozrul neccesen, de azert lehet venni epkezlab telefont, pl xperia 10 V pontosan ennyibe kerul, es az azert egy eleg fasza telo, viszont ez pont az a hatareset, hogy ez alatt mar tenyleg az van, hogy van egy hirtelen vagas, es ott mar csak a szemet van, ahol tobb a kompromisszum, mint a telefon.
530 euroert meg a mai napig nagyon jo telefonokat lehet kapni, amikkel azert el lehet lenni evekig nagyon jol. Pl egy Galaxy S22 pont ennyibe faj ujonnan, normalis boltbol, normalis garival, stb.
Viszont az teny, hogy anno az aktualis csucs belepojet kaptad meg kicsivel 500 euro felett, ez meg ma mar sajnos inkabb 700 euro(nal kezdodik). Ami alapbol is egy egeszseges 40%-os dragulas euroban is 6 ev alatt (S9 2018 elejen jelent meg), forintban meg konkretan egy all-leejtos, lekovethetetlen 66%.De hogy ne zarjuk ilyen szomoru hangnemben a dolgot, hogy valami pozitivat is mondjak errol a 66%-rol:
Ez pontosan:
KET-HAR-MAD! KET-HAR-MAD! KET-HAR-MAD!"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
bambano
titán
kőkemény munkával és hatalmas önfeláldozással
kizabáltam végre a hűtőből a karácsonyi és szilveszteri maradékot.
plusz a csokiknak is befellegzett.[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
BiP
nagyúr
Igen, vettem 1x egy telefont újan sokért. (Mert akkor az kedvező volt, főleg,hogy még ma is hibátlanul teszi a dolgát)
Azóta beérem használt telóval is, 100 alatt vettem az S10et, ezután sem tervezek sokkal többet kiadni érte, de mivel az új telók rohadtul megdrágultak, sajnos a használtak is.
Bizonyos kompromisszumokat viszont nem vagyok hajlandó meghozni, ezért nem veszek új, de gagyi telefont, csak hogy beférjek az árba.
S22t nézegettem, de szidják, mint a bokrot. Nem véletlen, hogy ma is kapsz, és elérhető az ára is.
Akkor már inkább még olcsóbban S21 vagy várok még "kicsit" az S23ra. -
Több a kompromisszum, mint a telefon - user szokásoktól függően. Az A3* Samsungok átlagfelhasználásra tök jók. Az más kérdés, hogy pl. a cégesnek vett A32-k meghalnak a céges levelezéstől (már nem azt osztunk).
A cégesem S20. Még supportált, és faszán megy rajta még ez az Intune-os monstrum is.
@BiP : Meg ha meg tudod oldani az akkucserét, akkor elég olcsón hozzá lehet jutni lefutott akkus darabokhoz
-
-
-
Kollega szól, hogy kéne egy IDE illesztő, mert kéne adatmenteni a ******-ban valakinek.
Mondom OK, de csak itthon van IDE cucom, a cégnél nincs, céges winyó?
Az
OK, ráírok userre. Miből származik a winyó, mennyire sürgős?
Mondja hogy az otthoni gépe......de jó lenne, ha egyszer azt mondanák el, amit nekik mondtak...
-
-
válasz E.Kaufmann #33313 üzenetére
Nemtom. Kollegától kéne, hogy miért mond hülyeségeket User meg normális, ha nem lesz nagy cumi, akkor minek kérjek valamit? Csak nyilván hozza el, akkor már nem bent macerálok vele.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz E.Kaufmann #33309 üzenetére
Miről van szó? Se Balázsékat nem hallgatok, se Fidesz facebook oldalakat nem nézek, se gödöllői nem vagyok.
szerk: kikerestem.
Csinos. De azért fura dolgok zajlanak a HÉV melletti helyi restiben#33310 koby11h : Nálunk a kaja rég elfogyott (igaz, nem volt sokkal több, mint máskor), sütik se tartottak ki szilveszterig se.
Gyerekeknek csoki meg még rengeteg van Mikulásról. Szerintem kitart még Húsvétig, bár eléggé rájárnak titokban. (gyorsabban fogy, mint ahogy engedjük nekik)[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
Sose tudhatod, hogy átadásnál ment-e félre az infó és kolléga emlékezett rosszul, vagy a user eleve kamuzott a kollégának, nehogy elijessze. (értsd: céges vinyót hajlandó volt levinni hozzád, otthoninál beijedt volna). IDE céges vinyó? 2023-ban?
Max. valami millió éves gépvezérlő sz.gépben tudnám elképzelni. Irodai gépben nagyon ciki lenne ma már.Én a hétvégén kaptam apóstól egy DVD írót, hogy valahogy be kéne építeni a gépbe, mert abban nincs semmi (ITX ház, hogy kicsi legyen, és akkor évek óta nem használtak ODD-t, így nem raktam nekik), de most meg hirtelen kéne.
"ÚGyis ott a polcon egy, még a régi gépből Te szedted ki."
Nézem, millió éves, IDE író. "De ha nem jó, akkor inkább vidd el, Te dobd ki ". Kösz.
De majd nézek nekik valami USB-s külső írót.Magamnak is akartam, mert már vagy 8éve nincs CD/DVD a gépben, és ~3éve az itthoni utolsó itthoni laptopból is kikopott, de azóta se volt annyira kritikus, hogy tényleg megvegyek egyet.
[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
Egyik desktopos kolléga akart feladni egy notebook-ot javításra, de nem tudták azonosítani a leltárban. kiderült, hogy a felhasználó privát notebook-ja volt..
Mondták is neki,hogy legközelebb azért ezt ellenőrizze le, mert ha elküldi a szervizbe, neki kell kifizetni, aztán ha tudja, verje le a felhasználón...
Illetve egy felhasználónál fültanúja voltam a következő beszélgetésnek:
- Ez a notebook az öné, vagy a cégé?
- Hát, azt én nem tudom..Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
Diabolis
aktív tag
válasz E.Kaufmann #33318 üzenetére
Ez most nagyi fájt….
Ne vegyél kutyát! Inkább fogadj örökbe. Tele vannak a menhelyek.
-
koby11h
őstag
Én 10 éve vettem egy saját tápos SATA/IDE -> USB2 átalakítót. Azóta már százszor visszahozta az árát. Gyakorlatilag minden IDE 2.5/3.5 és SATA meghajtót rá tudok kötni a laptopomra, legyen az HDD, SSD, optikai meghajtó.
Tesztelni a meghajtót, adatot menteni, klónozni... mindenre ezt használom."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
koby11h
őstag
-
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33322 üzenetére
Voltak akik igen, ha már ingyen nem megy...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Nem, nekem már helyből nem kamuzott Az illető kollega meg nem ijed meg ilyesmitől
" IDE céges vinyó? 2023-ban?"
Simán lehetne. Vannak régi ipari gépek, floppyt is használnak még. Office-ban jóhogy nincs.""De ha nem jó, akkor inkább vidd el, Te dobd ki ". Kösz."
Én alapból tartok USB-s ODD-t. Néha kell.
@F.E.K. "kiderült, hogy a felhasználó privát notebook-ja volt.."
Mondtad volna a másiknak, hogy akkor a tiéd!
@koby11h : Én is így! USB-s IDE cucc nagyon hasznos. Pláne olyan, ami IDE+SATA együtt.
-
-
válasz koby11h #33329 üzenetére
Én az egyik ilyenre csináltam SATA tápot Van egy official USB3 SATA illesztőm, de az olyan szinten gagyi, hogy USB3-on állandóan összeborul, csak 2-n megy normálisan. Meg van 2 ilyesemi IDE+SATA mint neked, ezek csak USB2. Viszont nem ad tápot a SATA laptopwinyónak. Mivel azoknak csak 5V kell, szépen az USB tápját kivezettem egy SATA csatira.
-
F.E.K..
senior tag
Mai e-mailes panasz:
Nagyonsürgős email-ben elküldött meghívót néhányan nem kapták meg! Tavaly ez még rendben működött!
Lista megnéz.. a 18 címzettből 5 tavaly augusztus/ májusban lépett be utoljára a fiókjába, 6 még sose... aham..
Természetesen a címzettlistát ők adták le annak idején nyilván...
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
-
-
Még egy oktatás, amit le kellene adni a felhasználóknak:
Hogyan különböztessük meg az Outlook-ot a Microsoft Mail-től
Kapom a lebacást, hogy be kell jelentkezni a levelezésbe. Persze, mert a rossz klienset indítjaLe az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33334 üzenetére
De mennyi ilyen van...
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
őstag
És a Microsoft Mail meg fog szűnni, és egy lebutított Outlook kerül majd a Win-be. Insider Beta 11-be már az van. Na akkor mit fogsz csinálni?
-
-
Itt a telefonokon szoktak mezei Outlookot nyomni a céges helyett. Az a gond, hogy néha még be is tudja hitelesíteni magát a user... Aztán néhány hét múlva lejár a grace period, meghal a hitelesítése, és jön, hogy nem megy.
Olyankor derül ki, hogy van egy félig bekonfigolt Intune a telefonon, és csinálhatom újra az egészet.ON
Jött a manus leszámolni.
Lead egy T480s
Nézem, sérült a fedél. Van donor.
Csere, ellenőrzés, meg se mozdul.
USB C-k tele mocsokkal, be se lehet dugni semmit.
Mocsok régóta állhat a gép.
Mi a francról dolgozott a gazdája eddig?[ Szerkesztve ]
-
megott
aktív tag
Nálunk logisztikáról jön masina dugig raklapos fűrészporral. A kedvencem a tesztelőktől érkező csiszolásbór származó gipszpor, az egész T580 dugig(!) volt vele, ki sem tudtam szedni, mert már valahol azonnal rakcióba lépett a párás levegővel és odakötött.
Na meg a non plus ultra, a fedlapot és a kijelzőt átszakító tokmánykulcs, bennemaradt az állványos fúróban és bekapcsolták, azt mondták, ha sikerül kiszedni a kijelzőből akkor a kulcsot kérnék vissza, mert leltáriszámosAki másnak gedezbider, maga kenész fence!
-
A céges volt, van leltár.
De a gép meg se mozdul, tehát nem működik.@megott : "a fedlapot és a kijelzőt átszakító tokmánykulcs, "
Az szép... Örüljön, hogy nem a fejébe állt bele (És hát, a kijelző is leltári... )A sima vastagon retkes gépek nem újdonság, de az a meredek, hogy office userek is gyakran hoznak ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
válasz koby11h #33338 üzenetére
Próbáltam (igaz csak Mac-en), a céges levelezés M365-ben megy. Szerintem a böngészőben sokkal használhatóbb a levelezés, mint az Outlook programban - ezek szerint más is így van ezzel.
[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Használhatóbb, csak a lementett PST-ket nem tudod becsatolni, ahogy az új "asztali" változatban sem
Mondjuk pont ezért használhatóbb, mert kidobták az Outlook adatfájlokat . Volt is egy cikk, hogy hiába 50GB a max méret, 10 felé már ne nagyon engedjük hízni és valóban...[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
koby11h
őstag
válasz E.Kaufmann #33344 üzenetére
Igen, a web-es felület is jobb, mint az ÚJ Outlook.
E.Kaufmann: igen, archivált PST-ket nem tudja kezelni, egyenlőre nem is fogja.
Plusz a saját fejlesztésű pluginekkel is vannak gondjai.
-
-
bambano
titán
Az ac/dc több mint 30 éve megmondta, hogy Thunderbird...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs