Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    A 2019-11-08 15:29:14 -ei, #534-es kommentben emlegetett emberünk alkotott ismét múlt hétvégén.
    Nevezzük Zoltánnak, mert úgyérzem, hogy elő fog még kerülni a neve a jövőben is :

    Szóval panaszkodott néhány nappal azután, hogy vittem neki a tápkábelt, hogy a gép kikapcsolgat, és biztos, hogy a kábel a szar, mert ha megmozdítja a gépet, akkor sokszor egyből kikapcsol, a konnektor nem lehet, mert letesztelte. Ekkor én és egy másik ember tőlem teljesen függetlenül azt mondta neki, hogy tápegység. így hát Zoltánunk félelmet nem ismerve, elballagott és szerzett egy 300W-os noname tápegységet, hogy majd megoldja ő a problémát.

    CSAKHOGY :
    Zoltán megmagyarázhatatlan vonzalmat érez a brand gépek irányába, (holott elmondtam neki, hogy Kezdjük mindjárt ott, hogy eléggé nehéz őket szerelni.
    Aztán a brand gépeknek bitang nagy százaléka amit láttam (vagy 80%) passzív CPU hűtéssel operál, ami mondjuk mint pl az ő esetében egy Q6600-asnál is, hát szóval finoman szólva sem tűnik biztonságos megoldásnak. A brand gépeket irodai alkalmazásokra szánják, nem pedig játékra.
    Elég gyakori eset h egy relative erős procihoz, sokkal gyengébb részegységek társulnak. Sokszor bizony eléggé nehéz(kes) a bővítésük. A kissebb ház miatt gyakran nem férnek bele a normál házakba beleférő VGA-k, lehet a lowprofile (drágább és alacsonyabb teljesítményű) alkatrészek felé fordulni. Spéci táp kell hozzájuk, nem tud akármilyen asztalit belekalapálni a házba.
    nagyon gyakran jártam úgy az évek során emellett h HDD/RAM vagy akár VGA cserénél, hogy amíg az új alkatrész van benne a rendszer rejtélyes módon egyszerűen nem indul, vagy képtelen a rendes működésre.
    Sőt, a legtöbb brand lapnál azt vettem észre h csak azzal a procival szeret menni ami alapból benne volt a többit nagyjűából nem is támogatja. Ráadásul a CPU tuning mint opció, szintén el van felejtve.
    Szóval röviden :
    1. nehéz szerelhetőség
    2. nagyon nehéz, vagy semmilyen bővíthetőség
    3. passzív hűtés, és tuning kizárva
    Egyesíti egy laptop és egy asztali gép összes hátrányát, miközben a laptop összes előnyéről le kell mondanunk.)

    Emiatt a táp természetesen nem fért be a házba, mivel a brand gépnek L alakú tápja volt ellenben a normál táppal. Mellette az asztalon szétszedve ki lett próbálva, elvileg jól ment, csakhogy el sem indult mert már meg memória hibára hivatkozva pittyegett ő cserélgette a memóriákat, de nem jutott dűlőre, a gép nem indult. Itt jött az a pont h akkor menjek nézzem meg. Csütörtök este szólt, hogy holnap nézzem meg, mondtam neki, hogy ok, késő délután ránézek. Péntek reggel hívott h jó lenne ha reggel 9-10 fele tudnám megnézni mert dolgozni megy. Mondtam neki h esélytelen ( a jajj ugyan mi más dolgod lehet, kötelező kör lefutása után). Délután 4fele fel lettem hívva, hogy ugye akkor megyek? 5-kor is, hogy akkor mi lesz már?közöltem vele, h úton vagyok. 6kor hívom h szóljon a barátnőjének h engedjen be. Erre felháborodik, hogy MÉG CSAK MOST ÉRTEM ODA?
    Bementem, konstatáltam h tápok kikötve. Azt is, hogy a tartalék táp nem fér be fizikailag a házba vagyis ha a táp a hunyó a gép csak szétszedett állapotban fog majd tudni működni (fekvőházas a gép, szal nem olyan szerencsés, pláne h az asztalon akkor alig marad hely mellette a billentyűzetnek meg az egérnek, mivel a monitor sem tud a házra kerülni). Beraktam az eredeti L alakú tápot, gép indít pittyogás, memória hiba. Na akkor cserélgessük a RAMokat. 4GB oylan felállásban, hogy 2×1+2GB. Feltűnt h az egyik olyan természetellenesen állna, de elsőre nem azt vettem ki. Gép mindig szar. kivettem a 2GB-osat ami furán állt. Ekkor tűnt fel, hogy a DDR2-es MEMÓRIA FORDíTVA VOLT BELE ERŐSZAKOLVA A SLOTBA! A memóriának és a slotnak is annyi lett. A Barátnője mondta is h "Zoli nagyon nehezen tudta betenni a memóriát", én meg alig bírtam ki nevetés nélkül. Viszont amikor kivettem a memóriát, a gép csodák csodájára elindult, fel is bootolt a Win7 és bármit csináltam vele, stabilnak és hibátlannak tűnt, leszámítva, hogy igencsak lassúcska volt a kevesebb memória miatt.
    Na most mivel Zoltán úgy építi a gépet, hogy kinézi az őt érdeklő játékot, majd annak a minimum gépigényét belövi, (meg ha 40-ért keres gépet, akkor a 15 ezreseket nézegeti, lévén több marad neki sörre) ezért a gépe a 2GB RAM elvesztése után már nem képes futtatni a kinézett játékokat, minimumon sem, mint ahogy eddig, és ez nem is fog változni, amíg nem talál 2×2GB DDR-t a 2×1GB helyére.
    Végülis pozitív a story, mert kaptam egy 500-ast, meg mulattam egy jót, a gép is működik, szóval ez jó kör volt :)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák