Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Real_Necro #1225 üzenetére

    Miért, mit írtam? 3:5x-nél néztünk az órára, ha jól emlékszem. :))

    (#1226) cOxeR: Maximálisan egyetértek. Nem tudom, hogy lehetne ezt úgy kampányolni, hogy ne marketingpróbálkozásnak vegyék...Amire meg rájönnek, hogy mégsem az, már késő. Az a legrosszabb, amikor valaki reménnyel telve felkeres, mert valakitől hallotta, hogy talán tudunk rajta segíteni, majd a képanyaggal szembesülve rá kell döbbenteni, hogy annyira mínuszos, hogy már annak is örülhet, ha 1-2 használható képe lesz. A 2500-ból...Ezek az érzelmi törések olyan dolgok, amiket pénzben nem lehet kifejezni: az a minimum, hogy kifizettetik a fotóssal az egész esküvőt és újra csinálják egy hozzáértőbb fényképésszel. Amerikában és Angliában már voltak ilyen perek. Majd megtanulják, hogy nem olyan könnyű pénzkereset, mint amilyennek kívülről látszik, hogy csak kattintgatnak, meg haverok-buli-Fanta-csajozás... :N

    (#1227) .DLL: Sajnos nem mindenki ilyen korrekt, hogy magától elmondja ezeket a párnak, mert inkább arra játszik, hogy "repülőstarttal" indítja a karrierjét: igaz, amit (#1228) Andrew31 ír: "Ha valaki olyan bal%°#, akkor úgyis menőnek hiszi magát, bevállalja..." ;) És ezt nem a rosszmájúság mondja belőlem, hanem a megtörtént esetek, amikről a pároktól tudok. Viszont elejét lehet venni azzal, hogy megkérdezi a pár a versenyzőt, hogy mióta fotóz esküvőket és ami már benne volt az írásomban, hogy kérnek tőle fotókönyveket és teljes anyagokat. Ezek alapján kis tévedési lehetőséggel le tudják ellenőrizni, hogy milyen szinten van az illető.

    (#1228) Andrew31: "Ez kb. olyan, mintha valaki 100m-en olimpiát szeretne nyerni, csak úgy, mert miért is ne? Megvesz hozzá mindent, profi cipőt, stb. Más meg egy egész életet erre tesz fel, mert tudja, hogy ezt bizony fel kell építeni."

    Jó meglátás: ugyanaz, mint ennek a korábbi hozzászólásomnak a végén a Gazdagmamis történet vezérgondolata.

    (#1229) .DLL: Volt velem second shooterként egy egyébként kitűnő divat-, és portréfotós. Tervezhető témákban nagyon jó képei vannak, de az esküvő pörgésében elvérzett. Ráadásul úgy, hogy előre elmondtam neki mindent, hogy mit hogyan állítson be, csak a gombot kellett volna nyomnia. Ehelyett olyan hibákat vétett, hogy leragadt ISO 1600-on egy kistelével, amitől a készülődés és az egyházi esketés általa készített beltéri képeinek a 95%-a bemozdult, így kukázható volt. Szerencsére a kötelezőket én lőttem meg, mert ha nem lettem volna ott, akkor erről a két mozzanatról nem nagyon lenne kép. Egy esküvő nagyon nagy pszichikai nyomást jelent a feladatát felelősséggel végző fotós számára: tudatában kell lennie, hogy minden körülmények között használható képeket kell készítenie. És ez az, ami sokaknak eszébe sem jut. :U

    Tiszteljük meg a párokat, akik életük egyik legszebb napjának a megörökítésének felelősségével megbíznak, hogy nem tesszük számukra rossz értelemben felejthetetlenné!

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák