Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz Sirandrish #8013 üzenetére

    Jó eséllyel az ezresért dobált kínai cucc tényleg ennyiből áll. Komolyabb gyártóknál olyanok tervezik ezeet, akik tényleg láttak már emberi anatómiáról szóló könyvet, _és_ biciklit is. Emellett nagyon nem mindegy az anyaghasználat, a varrási technológia, meg hogy szivacs, vagy gél a betét. Utóbbi ból is van olcsó kínai, meg valóban működő is.

    De vicces amúgy látni, ahogy a folyamatosan téged érő kudarcok sem törik le a magabiztosságodat olyan téren, amiről ugyan fogalmad sincs, de legalább borzasztó magabiztosan tudsz erre büszke lenni.

    Aminek ára van, az azért annyi, amennyi, mert annyiért is megveszik, azaz ér is annyit. Ha nem, akkor el fog tűnni a piacról. 1100 forintért nem lehet biciklis nadrágot eladni, még akkor sem, ha ingyen dolgoztatod a rabszolgákat valami belső ázsiai pincében. Árukezelés, szállítás, csomagolás, értékesítés, hogy az alapanyagról, a tervezésről, neadjisten kutatás-fejlesztésről ne is beszéljünk a munkadíj mellett. Ezek nyomott, valaki által támogatott, beetetős marketing árak a konkurencia letörésére, mert micimackó pártjnak és kormányának ez egyelőre éppen megéri ilyesmiben utazni. Cserébe használhatatlan szart kapsz, nyilván…

    Az elektromos bicikli ugyanez, csak pár árkategórival feljebb. Százezres, de akár háromszázezres elektromos bicikli nincs, csak annyiért adnak valamit, aminek az előállítása ugyan többe került, de valójában ennyit sem ér, csak szemetet gyártanak dömpingmennyiségben, főleg a fenti okokból, illetve mert rövid távú, egyszeri hasznot a támogatások miatt tudnak realizálni rajta. Hogy mennyire lesz elégedett a vevő, azt pont leszarjaa, mert erre az egy termelési futásra lett létrehozva a cég, jövő héten már másik cégben, másik néven gyártják ugyanazta a szart ugyanazok az analfabéta, rabszolgaként hajtott betanított munkások, ugyanazon a leselejtezett, ócska, torkavéres gépsoron.

    De vegyétek nyugodtan, olcsó volt, a hajó elbírta, a kukában meg elfér.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák