Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz sanzi89 #1210 üzenetére

    Szia!
    Bosch és Shimano esetében tudok nyilatkozni, én ezeket a rendszereket ismerem, és ezeknek a rendszereknek van Magyarországon rendes szerviz támogatottsága.

    Bosch esetén sajnos zárt a rendszer, ami azt jelenti, hogy csak olyan üzletek kaphatnak szoftvert és hardverkulcsot akik Bosch képzést végeztek és hivatalosan beregisztráltak. Tehát magánszemélyként nem tudsz rajta diagnosztikát csinálni és szoftvert frissíteni. Kénytelen vagy bevinni egy olyan kerékpár szervizbe, akik hivatalosan Bosch e-bike partnerek. Ilyen egyébként már elég sok van. Persze ez nem ingyenes, akár 10-20 ezret is elkérhetnek egy ilyen műveletért, ezt boltja válogatja.

    Shimano esetében sokkal jobb a helyzet, le lehet tölteni az ingyenes e-tube szoftvert telefonra, tabletre, amivel sok információt látsz a bringáról és a szoftver frissítést is el tudod végezni, otthon is egy telefonról, bluetooth-on.
    Illetve megvásárolhatsz egy shimano eszközt: SM-PCE1, amivel PC-re tudod csatlakoztatni és ezzel már minden infót látsz a bicajról, az akku állapotát is. Töltési ciklusokat, stb.

    Bosch-hoz még pár infó. Arra nagyon figyelj, hogy ha tuning van a bicajon, tehát kiütik a 25-ös korlátozást és úgy frissítik a szoftvert, a Bosch képes távolról letiltani a bicajod, akár végérvényesen elaltathatják az akkumulátort is, és ez se nem garanciás, se nem visszafordítható változás, gyakorlatilag kuka az akkud. általában erre rá is kérdeznek a szervizekben, frissítés előtt. Shimano esetében ilyenről nem tudok, de persze a tuning itt is garanciavesztéssel jár.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák