Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
4.6Ghz a maximális turbo frekvenciája a procinak, szóval ez egy mérési hiba a 3D Mark-ban, mert a processzor vezérlőszoftverje ezt nem engedheti. Beszédes a képernyő tetején lévő "An error occured." piros szalag Majd ha egy megbízható mérő szoftver jelzi ezt és felkerül az internetre, mint ellenőrzött és valós frekvencia, akkor az mértékadó.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ha tuningolod, akkor megy feljebb, de ugye ez csak játék a számokkal Valós alkalmazások, amik 4-6-8 magot terhelnek, már nem ekkora az órajel. Hasonló, mint a memória órajel. Ha autós kártyásat játszunk, mint gyerekkorunkban, hogy az én kártyámon lévő kamionnak nagyobb a súlya vagy sebessége vagy teljesítménye, akkor ok, de most mit kezdjek azzal, hogy az Intel 5 Ghz felett megy vagy hogy Intellel a memória 4Ghz fölött megy. A Ghz csak egy eleme a PC teljesítményének.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Általános / játék teljesítményben biztos fog gurítani, ez kétségtelen az egy szálas teljesítmény és a heterogén mag architektúra miatt Kérdés még a fogyasztás, hűthetőség. Viszont egyelőre úgy látszik, hogy nem minden fronton fogja megszorongatni az AMD-t, mert az AMD 5950X az előzetes tesztek szerint összes magos terhelésnél lenyomja.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ez nem így működik, ahogy te gondolod, hogy megjelenik valami és azt azonnal kihasználják 100%-osan. Mióta van DirectX 12 és még csak most kezdik kihasználni normálisan, mióta van PCI-E 4.0 és még csak azt is csak most kezdik kihasználni a kártyák, sorolhatnám napestig. Kicsit úgy látom, hogy te az elméleti számok és specifikációk bűvöletében vagy, valamint még meg nem jelent dolgok jóslása (a PCI-E 5.0 mekkora előny lesz az új VGA-knál) mintha e-penis méregetésben lennénk, de nézz vissza a történelemben, hogy a valóság hogy működik. Majd 4-5 év múlva beszélhetünk a PCI-E 5.0-ról.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Én nem értek félre semmit. Te GPU-król beszéltél éppen, de idézek a hozzászólásodból:
"Ez fogja kihajtani az uj gput a csucsra mivel ez tamogatja mar a pcie5 ot ami dupla sebesseg a 4 hez kepest. Hiba veszel amdt ha nem tudod majd kihajtani vele a kozeledo gpukat.... "
Kicsit nyugodj le, gondolkozz és úgy kommentelj. Sokkal tisztább lesz a kommunikációd
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"nem tudhatod hogy az 5.0 ás gpu mennyivel lesz gyorsabb, az előző generációkból nem lehet kötni mivel egy új fejlesztés."
Viszont te se tudhatod, hiszen nem vagy jövőbelátó és mégis a PCI-E 5.0-át felhozod mint érv, mikor még semmit se tudunk róla, hogy nagy fejlesztés lesz GPU-k szintjén vagy ugyanolyan említésre se méltó, mint a PCIE 3.0 és 4.0 között
Nagyon csapongsz össze-vissza, ahogy sh4d0w írja. Épp úgy próbálod mozgatni a szálakat, hogy az Alder Lake jónak tűnjön, mikor tudjuk, hogy a valós helyzet nem lesz egyfajta. Van amiben az AMD marad előnyben, van amiben az Intel fogja átvenni a vezetést a jelenlegi biztos állapotok alapján és nem lesz hátrányban, aki most AMD-s AM4 platformot vesz.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Az meg tény,hogy egyedül az intel támogatja ezt a szabányt ,szóval bármi is jön ki jelenleg a piacon pcie5.0 támogatással azt az intel tudja egyedül kihajtani."
Ez igaz, kérdés, hogy ami megjelenik a piacon PCI-E 5.0 támogatással annak a kihajtásának van-e értelme Én nem rég váltottam SATA SSD-ről PCIE 3.0 NVME SSD-re, de semmit nem érzek a 6x gyorsabb olvasási és írási sebességből, mert nem töltődnek be gyorsabban a játékok, a Windows vagy az alkalmazások, szóval semmi. Ez a kihajtás megint ugyanaz az elméleti kategória. Kit érdekel, hogy kihajtja-e, ha semmit nem veszel belőle észre és nincs gyakorlati haszna.
Picco: Szó mi szó, már kezdem kicsit unni, mert valahogy nem megy át az üzenetem, hogy ne elméleti dolgokról, specifikációkról meg számokról beszéljünk, hanem a tényleges gyakorlatról és használatról Frozen olyan, mintha ígéretekre meg "majd a jövőben majd x y fog történni, amit ugye nem lehet megjósolni" venne gépet.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
És itt egyben megkövetem magam, mert régebben én is hangoztattam ilyet, hogy majd a jövőben, de be kell ismernem, hogy a gyakorlat azt mutatja, hogy mindig a mára kell gépet venni, mert a jövő megjósolhatatlan Én tévedtem ebben és nekik volt igazuk, talán olvassák is ezt a topikot. Lásd: játékok még mindig 8 magig skálázódnak jól, szóval ennél több felesleges erre a felhasználásra.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Egy Samsung 860 EVO-ról váltottam, ami 550MB/s olvasás és 520MB/s írást tudott egy Samsung 980-ra, ami 3500MB/s olvasást és 3000MB/s írást tud. Tesztekben látom a sokkal jobb számokat, de a gyakorlatban semmi különbséget nem veszek észre a játékok betöltésekor vagy a Windowsban az alkalmazások használata közben.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Dragon3000 #360 üzenetére
Egyszer úgy is ki kell dobni a Win 7-et, mint az XP-t, szóval az időt húzni lehet, de elkerülni az elkerülhetetlent nem
Atom_Anti: 3D Mark oké, de az nem egy program, amivel ténylegesen dolgozol vagy játszol, hanem e-penis méregető alkalmazás. Nem releváns semmilyen szinten. Mi a helyzet a játékokkal, normális alkalmazásokkal? Hány fps a tényleges különbség?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Dragon3000 #363 üzenetére
Én elég borzasztónak tartom, hogy ezek a benchmark programok ennyire elterjedtek. Mond a rendszeredről egy számot, olyan dolgot futtatva, amit amúgy sose futtatsz a gépen normális használat közben, mert ezt a programot direkt csak erre írtak meg, hogy kiadja ezt a számot
Frozen: Remélem nem torrentezik itt senki orrba-szájba, ha van pénze jó gépre Ott van a Netflix, HBO Max stb. fillérekért. Játékok szintén.
Dragon3000: Azért írtam, mert én is ezen a véleményen vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz Dragon3000 #394 üzenetére
Idézet a 391-es hozzászólásból: "Aki meg balfek es es nem tavlatooba gondolkozik meg a tarcajat is meregeti az vegyen egy konzolt inkabb"
Ebből elég tiszta a helyzet. Nem tudsz vele dűlőre jutni, mert valamiért ő jobbnak / okosabbnak tartja magát a "balfékektől", tehát önértékelési gondjai vannak amit kompenzálni próbál itt az interneten. Ha nem neki van igaza, előránt más témát, kitalál ferdítéseket és ez megy a végtelenségig. 5900X-ből is berak egy tuningolt képet, hogy az mennyit fogyaszt...mikor alap beállításról beszélsz...
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"igen az elején azt hittem milyen jó ,mert bedöltem az amd"
Nem mondunk úgy véleményeket dolgokról, hogy hiszünk / bedőlünk, hanem előbb meggyőződünk róla Ezért vagy össze-vissza kapkodó, mert hamarabb írsz, mint hogy a végére járnál a dolgoknak. Most is írod, hogy milyen jó a 12. gen, mikor részletes tesztek sincsenek róla kint. Nem tűnik neked ez hülyeségnek? Mert nekem igen.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Az i9-12900K processzort megszabadították pórázától, így 241 wattos fogyasztással izzott a benchmark alaplapban. Ezzel szemben a Ryzen 9 5950X-nél kőkemény maximális 105 wattot állítottak be, jelentős potenciált otthagyva a 16 magos AMD processzorban"
Ez egyértelmű, hogy a 10nm nem lesz teljesen a 7nm közelébe, de wattokkal be lehet hozni a lemaradást, ahogy eddig is tette az Intel A felhasználók nagy része úgy is csak a végső fps-t fogja nézni és 6-8 magig nagyon kompetitív lesz az Intel, ahogy az előző generációknál. A csúcs kategóriában lesz nehezebb megint, mert ott nagyon elszáll a fogyasztás.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Nekem nem volt ilyen eddig. Beállítottam az XMP profilt és jól megy azóta minden Egeret még nem láttam szaggatni. Én natúrba használom, mint az Intelt, mert csomó dologgal kell foglalkoznom, tehát nem érek rá tuningolni vagy finomhangolni, én csak használom és arra amire kell, bőven elég, mert villámgyors (Adobe Photoshop, Lightroom, nagyon néha játék).
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Biztos valami egyedi eset lehetett Frozen-nél és (későbbi) BIOS frissítés tuti megoldotta volna. Az biztos, hogy az AMD nem teljesen úgy működik, mint az Intel, szóval ha azt várta, hogy ugyanolyan lesz, akkor persze, hogy nem. De a határain belül ugyanolyan jól működik és a legtöbb ember nem tuningol meg nem vesz 100 ezerért memóriát.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ezt el tudom képzelni, hiszen a Zen 2 (3700X) nem kifejezetten játékra való architektúra és az Intel jobb volt játékra. Az, hogy fényévekkel jobb az viszont inkább driver / BIOS dolog lehetett, mert például külön energiaséma is kellett ezekhez a processzorokhoz Windows alá. Zen 3-nál monolitikusabb lett a felépítés, nincsenek CCX-ekbe elszeparálva a magok. Nekem ugyanolyan sima a Zen 3, mint az Intel.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Sokaknál semilyen probléma nincs, de fogadok ha lefutatod a memoria késleltesés benchet akkor ez az érték több lesz mint intel esetében."
De mi van, ha több ez az érték? Semmi. Már írtam, hogy nem kisgyerekek vagyunk, hogy számháborúzzunk, mint anno az autós / kamionos stb. kártyákkal, hogy bibibí, az én kártyámon nagyobb / kisebb szám van. Én sosem számokat nézek, hanem a teljesítményt. Használom a programokat, elindítom a játékot és látom, hogy hogy futnak. Ebből kiderül, hogy megérte vagy nem. Az erdőt akarom látni, nem a fát, azaz a lényegtelen részleteket.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"A memóriakésleltetés miért fontos végfelhasználóként?"
Mert anélkül nem lehetne fórumon vitatkozni Ha egy felhasználó elé odaraknánk egy mai csúcs Inteles és egy AMD-s gépet úgy, hogy nem tud róluk semmit és nem láthatja a számokat / fps-t, csak az élmény alapján kéne tippelnie, akkor nem bírná megmondani, hogy melyik-melyik. A gyártók célja, hogy a lényegtelen részletekre és ne az összképre koncentráljon az ember, mert akkor többet fog költeni.
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
Mivel az OC nem rendeltetésszerű használat, hiszen egy gyártó se vállal felelősséget érte, ezért ez alapján mondani egy hardverre, hogy azért nem jó, mert az OC ilyen meg olyan....
Tudjuk, hogy a felhasználók többsége nem OC-zik, mert ott a család, gyerek, kutya, kert meg csomó fontosabb tennivaló, mint OC-zni. Ha OC-zni akarsz, akkor az Intel jobb lehet, ezt nem tagadom, de megint magadból indulsz ki és a felhasználók 0.0005%-ából. Ahogy mindig is írtam, lásd a nagyobb képet. A nagyon nagy többség nem ennyire OC mániás meg memória késleltetés nézegető, mint Te.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
A CPU hűtőknél nem lesz egyértelmű a helyzet ASUS alaplapoknál. A túl magas VRM bordák miatt nem minden alaplapra megy fel Noctua léghűtő
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"De a lényeg itt az volt, 115 W, ami kevesebb mint a valamivel amúgy kevesebb pontot is hozó AMD-nél a 141 W."
Igaz, de ferdített mérés ez. A több mag azonos watt keretből jóval előnyösebb teljesítmény szempontjából, mint ha kevesebb magnak adsz több wattot. Lásd 5800X vs 5950X. Ugyanannyi wattból az utóbbi jóval gyorsabb.
Frozen: Minek ide popcorn, mikor mindenki által ellenőrizhető tényekről beszélünk.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Igen, ezért kell megvárni a részletes teszteket, hűthetőséget, árakat, azaz az összképet. Én ott már nem leszek, mert a szokásos fog történni. Abból lesz vita, hogy legtöbben nem az összképet fogják nézni, hanem kiragadnak egy-két számot vagy tulajdonságot, hogy emiatt mekkora király az egész.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
"Ez a watt/teljesítmény arány vicc kategória és kár rajta lovagolni"
Mi nem lovaglunk. vrob írta, hogy nagyon valószínű ezen adatok alapján, hogy pariban van a 7nm az Intel 10nm-ével, de ez most úgy látszik, hogy valamivel elmarad. Neked lehet, hogy vicc, de most ez volt a téma vrob miatt.
Nehezen hiszem el, hogy 35 éves vagy úgy, hogy ilyeneket írsz, na meg az "apu kezdődik, jöhet a popcorn"-ról már nem is szólva. Hagyd másokra, hogy nekik mi vicc és mi nem, nem te döntöd el, mert szerencsére egy ember sem a világ közepe vagy irányítója
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Az a szomorú, hogy már régóta gondja lehet ezzel, de csak még mélyebbre süllyeszti magát. Egyszerűen csak kellemes embernek kéne mutatkoznia, nem egy mindent tudó nagy arcnak, de a tiltás ellenére se esik le neki ez.... az aláírása alapján. Egy idő után ki fogja közösíteni magát mindenhonnan, aztán majd nem lesz kinek bizonygatnia, hogy mekkora "menő".
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest