Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
drpele
senior tag
Én vetettem fel a problémát, de azóta sem találtam rá gyógyírt.
Így elkezdtem használni a MI Band Tools által biztosított "weekly alarm" funkciót, mellyel tökéletesen elégedett vagyok. Korábban azért nem használtam ezt, mert nem lehetett sem leállítani, sem szundira tenni az ébresztést a Band-ról (csak a telefonon lehetett kilőni), de az utolsó frissítésben bekerült ez a funkció is.
Ezen ébresztés-típus működéséhez aktív bluetooth kapcsolat kell, de szükség esetén be is kapcsolja magának, ha éppen inaktív lenne.
[ Szerkesztve ]
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
oris
aktív tag
agabe: Csináltam most egy próbát. Kikapcsoltam a bluetooth-t a telefonon, mértem három alkalommal pulzust a band gombjával, majd bluetooth visszakapcsolás és Mi Fit szinkronizálás után megjelent a három mérési eredmény. Tehát a karkötő eltárolja és szinkronizáláskor átadja az offline pulzusmérés adatokat .
[ Szerkesztve ]
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
Atilla001
senior tag
Udv, az akkumulator toltesrol mar olvasgattam. Van valami alapja annak, hogy 30% korul tolteni kell? En sosem igy csinalom. Ezt sem fogom 10% felett tolteni. Ha csak nincs konkret erv. Koszonom! Most toltom majd 2-dik alkalommal. 23 nap utan 30%.
Védd a természetet!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Atilla001 #2403 üzenetére
Például itt lehet olvasni róla, de más szaksajtóban is ez a tapasztalat.
Én hiszek benne, így nem is hagyom lemerülni. Valójában azzal egészíteném még ki, hogy a li-ion akku töltése után nem szoktam 5percen belül komoly használattal meríteni. 3.7V Li-Ion akkukból elég sokat használok és vannak köztük több évesek is, amik, bár nem mondom, hogy új állapotához hasonló kapacitással bírnak, de a halottól még nagyon messze járnak, belső ellenállásuk nem igazán növekszik.
Általában 30% környékén már töltöm a Mi Bandot.Ja, és még valami! Nem szoktam töltőn hagyni feltöltés végeztével. Telefonomat már 85% töltöttségnél leveszem a töltőről.
[ Szerkesztve ]
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Atilla001
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #2404 üzenetére
Köszönöm, hát jó, de ezt nem az elektronikának kellene tudnia. Írja ki akkor h lemerült vagy feltöltött, amikor ideális..
thxVédd a természetet!
-
Atilla001
senior tag
Tényleg nem akarok vitát indítani, bocsánat is érte, de a 7 éves telefonom Li-Ion aksival mai napig 3-4 napot bír és rengeteget használtam és mindig 100% ra töltöttem, míg ki nem hült a töltő és mindig minimumra merítettem..
ilyenkor mindig bennem van, hogy most kinek higgyek..[ Szerkesztve ]
Védd a természetet!
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Atilla001 #2408 üzenetére
A kérdés jogos
Azonban elméleti irányból megközelítve az volna az egyértelmű, ha a merítés nem menne 30% alá, míg a töltés 85% fölé. De az elméletet sokszor meg lehet cáfolni a gyakorlattal. Én mindenesetre maradok az elméleti magyarázatnál.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
LWhite
tag
Sziasztok!
Aprón vásárolt (újként hirdetett) 1-2 hét próbagarival rendelkező eszközt érdemes venni vagy picivel olcsóbban külföldi oldalakról? Ha meg akarja adni magát a készülék akkor az 1-2 hét alatt kiderül vagy van itt olyan akinek hónapok után romlott el? Jó az a 7-8-9e Ft azért nem egy mobil ára, de akkor is! -
Balázs1986
addikt
válasz AMDaZERG_1 #2409 üzenetére
Én sem akarok ezen lovagolni, de a Li akksik lelke sokkal egyszerűbb.
Alapvetően buták, azaz simán túltölthetők (cellánként >4.2V) és túlmeríthetők (cellánként <3.3V). Az ideális állapotuk a fix közép (cellánként kb. 3.8-3.9V), de ezen lehetetlen tartani használat közben. Ez inkább a tárolási feszültség (ha kiveszed, és elteszed hűvös helyre, akkor ezen az értéken tárolod). Ha több cellás az akksi, akkor még ennek ki kell egészülnie feszültség-kiegyenlítéssel (balanszolás), erre megint egy külön áramkör kell. Mondjuk ebben az eszközben 1 cellás akksi van, úgyhogy ez utóbbi nem lényeg. Viszont a többi fontos. Így már következik, hogy vagy erre a célra fejlesztett töltőt kell használni (az enyém pl. ilyen), vagy -mivel ehhez nem átlag user dolga érteni- a gyártó eleve beépíti a töltöttség figyelését és a töltőáramkört az eszközbe.
Így ha 100%-ra töltöd, max. 4.2V-ot kap (nem enged a töltő túltölteni), látszólag 0%-ra merítve kb. 3.5V (nem enged az eszköz akksi figyelője túlmeríteni).
A másik fontos tulajdonsága a Li akksiknak, hogy érzékenyek a töltési ciklusok számára, azaz minél többször töltöd, annál hamarabb halnak. Szóval érdemes bízni az eszköz töltőáramkörében, és minél nagyobb fesz.tartományban engedni működni. -
oris
aktív tag
válasz Balázs1986 #2412 üzenetére
Épp egy hónapja jegyzetelgettem a töltési folyamatot (USB Safety Tester volt az adatok forrása):
5,11V 0,04A
9%-12% : 10 perc 07 mAh
9%-18% : 20 perc 15 mAh
9%-26% : 30 perc 22 mAh5,10V 0,04A
9%-41% : 40 perc 30 mAh
9%-67% : 60 perc 44 mAh
9%-81% : 70 perc 51 mAh
9%-92% : 80 perc 59 mAh5,09V 0,02A
9%-96% : 84 perc 62 mAh5,09V 0,01A
9%-96% : 90 perc 65 mAh
9%-96% : 100 perc 67 mAh5,11V 0A
9%-96% : 103 perc 68 mAh
9%-100%: 115 perc 68 mAh"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
SztiviVander
őstag
a szaksajtótól ezek olyan messze vannak mint a felcsút sc a bajnokok ligájától...
mellesleg nem lesz semmi baja ha 30%nál töltöd, de akkor se ha csak 5%-nál, és akkor se ha 100%-ra töltöd. legalábbis előbb fogod lecserélni a cuccod vagy előbb romlik el az elektronika benne mint hogy ezeknek a pozitív vagy az esetleges negatív hatását érzékelnéd.@Balázs1986
"Alapvetően buták, azaz simán túltölthetők (cellánként >4.2V) és túlmeríthetők (cellánként <3.3V). Az ideális állapotuk a fix közép (cellánként kb. 3.8-3.9V), de ezen lehetetlen tartani használat közben."
persze túltölthetőek csak épp károsodik, ahogy a túlmerítéstől is. ez az ideális állapot pedig úgy pontos hogy hosszabb idejű tároláshoz ez az ideális, de nem a normál használathoz. de te legalább nem %-okat írtál mint a komoly szaksajtós cikk"látszólag 0%-ra merítve kb. 3.5V (nem enged az eszköz akksi figyelője túlmeríteni)."
leengedik azt 3.3-ig is, általában ott kapcsolnak ki a mai eszközök. az akku 3.2 alatt kezd el elvileg károsodni, de 3V alatt már biztos. viszont ez a károsodás se olyan hogy ha egyszer lemerült 3V-ra akkor rögtön mehet a kukába. -
Balázs1986
addikt
válasz SztiviVander #2414 üzenetére
Persze hogy károsodnak a "túl"-ok esetén, nem is úgy értettem, hogy tessék bátran csinálni
...hosszabb idejű tároláshoz ez az ideális... én is ezt írtam, Ez inkább a tárolási feszültség...
...leengedik azt 3.3-ig is: lemegy terhelés alatt, aztán ha megszűnik akkor 1-2 tizeddel visszaáll a fesz. Terheléssel 3.3V alá terhelten nem jó engedni, így értettem a dolgot. Na meg feltételeztem, hogy ezek a kis vackok a pontatlan mérésükkel nem centizik ki. Ha mégis, az tényleg gond lehet.
Volt már, hogy egy akksit lehúztam véletlenül terhelve 3V-ra. Bár visszaállt 3.2-ig, de LiPo módban már nem akarta tölteni a töltő. Kénytelen voltam 3.5V körülig "megbikázni" NiMH módú töltéssel, hál'isten onnan már tudtam LiPo-ként is tölteni, megmenekült. De nem játszanám el minden nap a dolgot
oris: Ezt az USB tövén mérték, vagy a töltőáramkörön? A töltési ciklus nem egyenletes, általában alacsony árammal indul, és a vége felé lemegy csepptöltésbe (jobb esetben), ill. több cella esetén közben -ahogy már írtam- balanszol is.
Na meg a töltést az is befolyásolja, hogy az adott akksi hány A-rel tölthető (adatlap megmondja), általában maximum 0,5-1C-vel szokták tölteni, főleg az ilyen pici 1 cellásakat. Ebben ha jól tudom 70mA akksi van, szóval max. 70mA-rel lehetne megnyomni, de inkább kevesebbel.[ Szerkesztve ]
-
oris
aktív tag
válasz Balázs1986 #2415 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
hdman
őstag
Csak érdekességképpen: Ti hány lépést tesztek meg naponta a kütyü szerint? Igaz, én az átlagosnál többet mozgok, nálam 14-17ezer körül van. Most, így 4 óra táján 14595 lépést ír
Sopron city :)
-
Balázs1986
addikt
6.8km, 8996 lépés. Reális kb.
Tegnap kb 6-7km séta és 2 óra footsal után 24 ezer valahanyszaz lépést írt, ezt kicsit soknak érzem viszont, bár ott sok apró lépés is van. Na meg a kar is sokféleképpen mozog. Nem tudom mennyire tudja lekövetni, majd egyszer számolom fejben is a lépéseket bemelegítéskor egy ideig, aztán majd kiderül.oris:Akkor ott még ebbe beleszólhat a toltoaramkor is, ill. ennek a kutyunek a mérési pontossága.
Más: Most azt játssza, hogy amikor magam felé fordítom időt nézni, az esetek kb felében ébred fel. Csak nagyobb és hirtelenebb mozgásra reagál. Lehet kalibrálni valahogy finomabb mozdulathoz? Nem találtam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
Én nem tudnék átlagot mondani, 5 és 10 ezer között szokott nekem kijönni. Attól függ, hogy mennyit kell mászkálnom a melóhelyen, meg a metrótól gyalog teszem-e meg a maradék 2km-t, vagy tömegközlekedéssel.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Jeffjn
tag
Szerintem nem is a pontosságon van a hangsúly, hanem azon, hogy konzisztensen mérjen és akkor tudod használni.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz Balázs1986 #2412 üzenetére
"A másik fontos tulajdonsága a Li akksiknak, hogy érzékenyek a töltési ciklusok számára, azaz minél többször töltöd, annál hamarabb halnak."
Erről olvastam, de számomra nem egyértelmű rá a magyarázat. Szóval a ciklus mit takar? 5% rátöltés egy ciklus, vagy lemerüléstől teljes feltöltésig.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Atilla001
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #2422 üzenetére
Megkérdeztem egy szakembert. Szerinte nem érvényes amiket írtak. 10% körül érdemes lehet tölteni. Fel 100% ig. Ne maradjon rajta estére. Ciklusok száma az aksi fontos élettartami tényezője. Minden megkezdett töltés 1 ciklus, tehát 98-ról 100% ra 1 ciklus. Az sem igaz h benne maradhat az aksi ha huzamosabb ideig töltőről megy a gép. Szerintük egy aksi (notebook) kb 500 ciklusra van gyártva.
Továbbra is 0 ról 100% ra fogom tölteni az eszközeimet. Szerintem is az elektronika tudja mikor kapcsol ki és meddig tölti. Amikor csak lehet kikapcsolt készüléknél és a töltő KIHŰLÉSÉIG van fent.
Ezeket idéztem és hozzáteszem, már fogalmam sincs minek higgyek
thxVédd a természetet!
-
gabee jr
tag
Lehet hülye a kérdés, de lábon hordja valaki? Mert elvileg lehet...
Mondjuk a pulzusmérést olyankor el lehet felejteni, de szerintem a lépésszámláló pontosabb sokkal."Csukaharapást szőrivel"
-
válasz gabee jr #2427 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy pontosabb úgy, mert ugye a szoftvere arra van felkészítve, hogy a kezeden van a kütyü, és ki tudja mit, hogyan számolna a lábadon, ami teljesen máshogy mozog, mint a kezed. Legalábbis jó esetben.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
törölt tag
Hello
A mi band 2 nekem elegge bevalt,de most nezegettem,hogy a ZEFIT3 amit a prohardver is mostani ajanlataban van,arban nincs nagy ugras,bar igaz aksirol kevesebbet bir. Valaki esetleg tud a zefitrol nyilatkozni? Erdemes ra cserelni,vagy a mi band 2 meg mindig jobb?
-
szpali
addikt
Jött új MiFit 2.2.7
(nem a Play-es verzió)
http://www.apkmirror.com/apk/xiaomi-technology/mi-fit/mi-fit-2-2-7-release/mi-fit-2-2-7-android-apk-download/APK Notes:
-Firmware V1.0.1.21
-New mesagge icon animation[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
szpali
addikt
Ahogy Tamás34-is írta, jobbra-balra billeg
(Fw frissítés után visszatettem a Play-es 2.2.6-ot és mivel a fw tárolja, ugyan úgy műxik)
Itt lesz egy videó is róla:
https://goo.gl/photos/TPjwWDCz2KEJaUTF8[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
oris
aktív tag
válasz Atilla001 #2438 üzenetére
Mi Fit 2.2.6 alkalmazásverzió alatt a firmware V1.0.0.53, az algoritmus verzió 1.0.81 (én is várom a Mi Fit 2.2.7 frissítést, nekem is néhány nappal később szokott jönni).
[ Szerkesztve ]
-
szpali
addikt
válasz Atilla001 #2436 üzenetére
(#2436) Atilla001 és (#2439) oris
Én az APKmirroros 2.2.7-et tettem fel, frissült a fw és uninstall, amjd vissza tettem a play-est a google fit miatt.A fw 1.0.1.21 lett frissítés után, az algoritmus 1.0.81 a 2.2.6-ossal.
A 2.2.7-es 1.0.82-es algoritmust írt
-
szpali
addikt
-
chatran
őstag
iOS-re is kijött a legújabb MiFit. Ez már frissített FW-t is.
-
Balázs1986
addikt
Nemrég írtam, hogy nálam nem szeret felébredni kisebb elmozdulásokra, csak ha már szinte teljesen kicsavarom a csuklómat (.53-as FW).
Ma reggel frissült, és ez a gond megoldódott. Nem tudom, hogy csak újraindult frissítéskor és ez kellett neki (manuálisan ugye nem lehet restart-olni), vagy javítást is kapott, de most jó. -
SztiviVander
őstag
minek lett ez a fw-e? az én band2-m 1.0.0.55 -n van, a 2.2.7-es play-es verzió fw frissítése után. az algoritmus pedig maradt az 1.0.81. érdekes...
ja és az ikonok sem változtak. lehet hogy megint jön az hogy egyikben ez van a másikban az? pedig kezdtem örülni hogy végre (a lényegét tekintve, verziószám/fw/algoritmus) ugyanaz lesz a play-es meg a mi store-os mifit. ezek szerint mégse.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-Kérdés előtt kérlek olvasd el a topik összefoglalót!
-Hirdetni Hardveraprón lehet, a topikban nem!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest