Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
Picit drágálom, de viszont ha olyan munkakörben mozognék lehet ez is rajta lenne a választhatósági listámon. Mert nagyon tetszetős darab
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Egon
nagyúr
Ennyi.
Annyit tennék hozzá, hogy számomra azért szimpatikusak ezek a cuccok, mert tulajdonképpen három üzemmódban is használhatók: tabletként, laptopként és - adott perifériák ráaggatásával - kvázi asztali gépként is. A gagyi klaviatúra és tapipad probléma számomra ezért nem visszatartó erő. Laptop módban max. képzéseken, értekezleteken jegyzetelni használnám: oda pedig bőven megfelel egy kevéssé minőségi billentyűzet is, elvégre nem a Háború és Békét írom ilyenkor... Ha sokat kell írni rajta, azt szinte mindig olyan helyen csinálnám, ahol van lehetőség egeret + billentyűzetet + monitort (!) rákötnöm: a céges asztali gépem szintjént bőven hozza teljesítményben, ami számomra elegendő.
Ezzel együtt a zsanérproblémák és a nem túl minőségi anyaghasználat miatt nem mertem megvenni a T100-at, de remélem hogy hamarosan találok olyan versenyzőt, amelyik megfelel az igényeimnek..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
törölt tag
Már az is plusz pont, hogy gyors szervize van az Asusnak. 2 hétnél tovább soha nem ültek a gépen és futár hozta-vitte.
-
szlovibuki
tag
Én nem értem ki az ilyen kütyüknél a célközönség?!
Win8-cal még van is értelme ennek a koncepciónak, de az androidos alkalmazások még nincsenek olyan szinten, mint a PC-s megfelelőjük, tehát én nem tudom komolyan venni az ilyen gépeket. És örülnék, ha valaki komolyan válaszolna, hogy ki lehet ezen gépek célpontja! Szerintem tartalomfogyasztásra valók a tabletek, de akkor mégis minek billentyűzet?[ Szerkesztve ]
-
halkow
őstag
netezésen kívül nem láttom értelmét a konfigurációnak komolyabb munkákra inkább notebook-ot is lehet kapni ennyiért...
Alcatel onetouch idol2s the king
-
bostone
addikt
válasz szlovibuki #58 üzenetére
Írni?
-
bexxter
tag
Mikor lesz már mobil tablet +bill kombo?
-
pengwin
addikt
-
Unbaised-Ben
senior tag
Kb ugyanúgy vagyok ezekkel a dolgokkal mint Macs_70,
Nekem 1 hónapja van meg a T100-as, 64+500gb verzió, teljesen meg vagyok vele elégedve ezért az árért.
Elődje egy T300TF volt, Androidos, 2 évig használtam, alapvetően jó volt, de engem az android kiidegelt, az a sok hülye használhatatlan program amitől alapvetően erősen függsz, multitasking bénasága, és még sorolhatnám. Szóval nekem nem hiányzik.
Szokás szidni a Windows-t, de számomra most ez a tökéletes, mert sokkal kompatibilisebb úgy mindennel.Viszont ez a TF103C nem rossz, ha valakinek android tablet kell, szerintem nagyon jó választás az árát figyelembe véve. De számomra, aki egy kis gépet akar, nagyon erős tartalomfogyasztással, annak T100 win8-al, szerintem.
Ja, a T100as billentyűzetével nekem úgy nagy bajom nincs, bár belerakhattak volna akksit. Mert én nem vagyok elájulva az akkuidőtől, mert ha erősen igénybe veszem a merevlemezt is, akkor azért nem bír ki 4 órát egyhuzamban, amit én azért elvárhatónak tartanék. De ez már off
-
félisten
válasz szlovibuki #58 üzenetére
Akkor itt vagyok én célközönségnek.
Ha nem lenne néhány csak Windowson működő szolgáltatás (pl. nyomtatás és egyéb perifériák kezelése, speciális szakmai programok), akkor nagyon jól ellennék én az androidos kombi géppel. Ha csak szörfölök, kényelmesebb csak a kijelzőt tartani és tapogatni, tabletként. Viszont már egy rövid komment megírása is ezerszer jobb a fizikai billentyűzettel, hát még egy hosszú dokumentumé.
Androidra pedig igenis vannak nagyon jó, gyakorlatilag a windowsosokéval azonos használhatóságú alkalmazások, csak meag kell találni őket.Pesze ízlések és pofonok, de ennek megfelelően azt se mondjuk má', hogy senkinek sem jó hülyeség!
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
szlovibuki
tag
Köszi a választ!
Én tavaly nyáron vettem egy tabletet, és titkon szerettem volna kiváltani vele a PC-t, de nem nagyon jött össze. Egy belépőszintű 2 magos gép volt és még a netezés sem volt zökkenőmentes rajta, aztán navon raptor 8-cal próbálkoztam, de az is kompromisszumokat igényelt, ha alkotni próbáltam rajta. Most notebookom van és tökéletesen elégedett vagyok vele. Talán egy windowsos tablet hasznomra válna, de egyenlőre nem költök ilyenre. -
Necc
addikt
válasz szlovibuki #67 üzenetére
Eleinte en is ilyen kis 7" -os occo kinai tabletekkel probalkoztam, elsosorban tapasztalatszerzes volt vele a celom es ha megtetszik, megtartom evekig volt a masodlagos celkituzesem.
Termeszetesen az osszestol rekord sebesseggel megszabadultam, gondolom az okaink javareszt hasonloak lennenek.
Utana gondolkodtam sokaig, es vegul leptem egy mereszet ezzel az Asus T100 -assal. A mai napig nem bantam meg, es bizonyos szempontbol meg felul is mutatott az elvarasaimon az aranylag keves RAM, es harmatgyenge VGA ellenere.
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
Skorpio.59
aktív tag
AT100 már 94 ért kapható egy elektro áruházláncnál.
Adj szárnyakat a kisgyereknek,de hagyd,hogy magától tanuljon meg repülni!
-
margithid
veterán
válasz Skorpio.59 #69 üzenetére
Jön a T200, árazzák le.
Mondjuk szerintem 110k-t is megért, amennyiért én vettem, nagyon jó kis gép! -
energy4ever
addikt
Ha lejar a tablet Z-m huseg ideje, es meg kaphatoak lesznek az Asus fele tab+bill kombok, akkor majd benevezek egyre. Nagyon tetszetosek. Bar en nem adtam volna ra ajanlott plecsnit!
-
M.A.Z.
aktív tag
Egy bemutató videóban miért nem lehet a gépelést is bemutatni?
-
hue2000
tag
nagyon jól néz ki
Az élet mindig drága
-
Fujis2950
tag
válasz szupermacs #25 üzenetére
hát 90 ezertől felfelé szerintem bolond aki tabletet vesz ,ha már van noti is. Főleg ha annyira akar gépelni..A tabletek tudásban még köszönőviszonyban sincsenek egy belépő notebook tudásával. De hát mindent el lehet adni, amit megvesznek.
-
félisten
válasz margithid #76 üzenetére
Ezek a készülékek messze-messze túlmutatnak a tabletek szintjén -- mivel ugye van hozzájuk billentyűzet.
Ugyanakkor jóval praktikusabbak a notebookoknál -- mivel leválasztható róluk a billentyűzet.Az asztali programok futtatási lehetősége meg nem feltétlenül és minden körülmények között előny. Számos esetben az androidos programok jóval kézhez állóbbak a windowsosoknál, és nyújtják a szükséges funkciókat.
Üdv: MaCS (aki ezek szerint bolond)
-
gghrtz
őstag
Ez biztosan így van ahogy mondod, de akkor is k***a drága ennyiért.
Vannak jó Androidos progik, de a windowsra is vannak kényelmes appok. A böngészés, meg szövegszerkesztés meg x86-os progik és multitask kenterbe verik az Androidot. Ja és az x86-os játékokról már ne is beszéljünk. (Mikor fogok én Heroes V-özni Androidon? ) Meg ugye fut rajta a packet tracer is, és egyéb nyalánkságok. Az Android annak való, aki szinte csak és kizárólag tartalmat fogyaszt. Egy kis facebook, egy kis böngészés, egy kis pdf olvasás, játék, youtube, magazinok, email, fotó, videó. De ezt a windows alatt is megtudom csinálni, és még sokkal többet. Most az Asus T100 64GB 105,000Ft. -
félisten
Ezzel azért nem tudok teljesen egyetérteni.
Éppen a billentyűzet miatt lehet alkalmas az Android tartalomkészítésre is. Saját tapasztalat. Nemrég egy két napos kifejezetten szövegírós munkához az androidos tabletkombót vittem magammal és nem bántam meg. Baromi jó irodai programok vannak Androidra.Ha választani kellene, és is a T100-ast venném, de ismerve a TF300-ast teljesen reálisnak látom, hogy sokaknak az androidos kütyü az előnyösebb választás. Tabletként nekem például sokkal kézhezállóbb az Android, nem utolsó sorban éppen a taszkváltások is jóval könnyebbek, mint Windows alatt.
-
gghrtz
őstag
Kifutottam az időből.. Multitask alatt nem a task váltásra gondoltam, hanem arra, hogy ha futtatok egy youtube-ot, és átlépek másik progiba, akkor is szól a zene. (pl.) Meg tök fajinul lehet egy képernyőn egymás mellett futtatni két progit. Mocskos jól megcsinálták szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
bostone
addikt
Megjegyzem androiddal is lehet multizni.
@maCS:
Melyik alkalmazást tartod legjobbnak szövegszerkesztésre?
Nálam néha gondot okoz például, hogy a másik fél nem látja a dokumentumot, bár anno nem egyszer előfordult, hogy át kellett konvertálnom a szöveget, mivel az msoffice kiadások nem tolerálták egymást. -
félisten
válasz margithid #84 üzenetére
Dehogy bántottál meg -- legközelebb kiteszem a SARCASM feliratot egy képében.
Az asztali Windows-alkalmazások futtatása feltétlenül előny -- de nem mindenkinek. Ez a 10-es érintőképernyős móka érdekes következményekkel jár. Van ugye az egyszerűség kedvéért három kategóriánk:
- ModernUI
- sima asztali Win
- AndroidA MUI-t én helyből elvetem, képtelen vagyok megbarátkozni vele, annyira butítottak a programok és nekem valahogy nem akar kézre állni a felület sem (ettől persze még lehet másnak kiváló);
Az asztali Windows-alkalmazások jelentik a legnagyobb funkcionalitást, a jól megszokott kezelést, de érintéssel nem éppen egyszerű a kezelésük;
Az androidos appok szerintem valahol a kettő között vannak, a funkcionalitásuk jobb, mint a MUI-soké, a kezelésük szintén, és bár butábbak, mint az asztali windowsosok, nagyon jól kezelhetőek és az egész rendszer valahogy sokkal jobban egyben van, mint az összetákolt, kétarcú Windows.
Szóval szerintem igazad van -- csak éppen nem annyira, hogy ne lenne ennek a kategóriának létjogosultsága.
-
félisten
Nálam két irodai csomag jött be nagyon:
Felhasználói élmény/tudás szempontjából az OfficeSuitePRO.
Tisztán tudásalapon viszont szerintem messze a SoftMaker Office a nyerő. Az alternatív Office-ok közül talán ez az egyetlen, ami korrektül kezeli a MS formátumait, ráadásul nagyon méltányos árban adják a windowsos változatot is -- 3 gépre + portable verzióban, ami szerintem az Open/Libre Office-nél sokkal használhatóbb programcsomag.
Az androidos programhoz ráadásul most jött ki az új béta, ami egy az egyben az asztali program funkcionalitását ígéri -- most kezdem tesztelni.Üdv: MaCS
-
Blyan
félisten
A MUI-t én helyből elvetem, képtelen vagyok megbarátkozni vele, annyira butítottak a programok és nekem valahogy nem akar kézre állni a felület sem (ettől persze még lehet másnak kiváló);
EZt olvasva nem nagyon értem mire kellett Neked 10"-os Windows 8.1 tablet.
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
félisten
-
EczkE
veterán
Azt hiszem en vagyok az elso tulaj a forumon.
Asszem mindenféleképpen!
-
HThomas
senior tag
Jópofa ez a gép. Pár nap használat után az egyetlen bosszantó tulajdonsága a túlságosan tükröződő kijelző. Van, hogy filmnézés közben max fényerő mellett is inkább magamat látom. De gondolom a konkurencia sem sokkal jobb ilyen téren, nem? (korábban hagyományos matt kijelzős laptopokhoz volt csak szerencsém).
-
saelin
veterán
-
HThomas
senior tag
Egyébként barátnőm kapta, ő használja napi szinten, én csak néha-néha. Leginkább filmezésre és netre kellett, a billentyűzet azért volt fontos, mert ezzel 95%-ban kiváltja a windowsos gépét.
Néhány korai benyomás:
- A bill kényelmes, jó rajta gépelni, méretben számomra épp az a határ ahol már többé-kevésbé megy a normális tízujjas gépelés. Azért hosszabb doksit nem írnék rajta.
- A tükröződő kijelző borzalmas, bár ha épp nem tükröződik benne semmi akkor ok A felbontást sem érzem kevésnek ekkora méreten, bár tény, hogy van jobb.
- A rendszer stabil, eddig egyszer sem fagyott le vagy indult újra. Mondjuk az vicces volt, hogy a kezdeti konfigolásnál beragadt a shift a (virtuális) billentyűzeten és sehogy nem lehetett visszaállni normálra. Restart, azóta jó, és egyszer sem csinált ilyet. Két update is volt a rendszerhez, az egyik a géphez a másik külön a dokkhoz, mindkettő felment szépen.
- Ami először feltűnt, hogy a gép (tabletként használva) milyen nehéz. Én nem használtam korábban tabletet, és nem zavar súlya, de azért az tény, hogy nem könnyű. Figyeljen rá vásárlás előtt, aki erre érzékeny...
- Az anyaghasználat jó. Nem fém, de engem nem zavar, a műanyagok normális minőségűek. Elsőre a töltőcsatlakozó szorult egy kicsit, de aztán ez pár töltés után bejáratódott. Bedokkolva a kijelzőnek van némi holtjátéka, de nem gáz, nem rosszabb mint egy átlag laptopé. Maga a dokkolómechanizmus stabilnak tűnik, bár ezt majd úgyis az idővel dől el.
- Arra még nem jöttem rá mire jó a jobb klikk a touchpad-en -
saelin
veterán
Rendeltem is egyet a gépből. A 7"-os prestigio tabletem fogja váltani, ami már kezdett az idegeimre menni (enyhén szólva bajos... minden téren) és ezzel együtt újra visszatérek a 10"-os mérethez, amiről régebben váltottam kisebbre. Mondván, hogy elég az nekem, mint kiderült játszani tényleg jobb és a virtuális billen is kényelmesebb pötyögni, de ahoz egy normális vas kellene, nem egy olyan ami be-beakad. Így esett erre a gépre a választás. Erős és jár hozzá egy fizikai billentyűzet, amiért mindig csorgattam a nyálam, de eddig normális kivitelben, csak bő 100+ ezerért lehetett hozzájutni egy ilyen kombóhoz.
Majd írok véleményt, ha megérkezett. Remélem semmi gebasz nem lesz vele.[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
Snakeiboy
aktív tag
En pont tegnap vettem egyet billetyuzet nelkul, az elso benyomasok jok. A rendszer porog eleg jol viszi az appokat de pl a real racingot nem tudtam feltenni. Valami hibaval mindig leallt az installacio. Ami egy kicsit fajo pont hogy nem nagy aku bajnok. Egyszeru 2Ds jatekot hasznalva 75% fenyeron(nem tul vilagos a kepernyo ezert kell 75% meg este is) 5ora es vege lemerul. Ezeket leszamitva jo kis tablet azert az arert amiert en vettem legalabb is (179EUR)
Miert?????
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 1000GB SSD
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A9+ 8/128GB ÚJ 12hó jótállással!
- iPad 10th. 64GB Wifi Hibátlan/1-3 hónap gar./Akku 98%/p3808
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest