Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
xeon forever
addikt
válasz firstman3333 #8850 üzenetére
Jo de mint nalad is jól látható M.T.R. : 3.99 ami tökéletes érték. Nalam is Ennyi 3,72ghz-én.
[ Szerkesztve ]
PS5 jobb lenne Intellel+Nvidiaval? :P
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz firstman3333 #8850 üzenetére
De ott már kellett feszültséget is emelned az alaphoz képest?
-
firstman3333
tag
válasz philoxenia #8852 üzenetére
Mivel ezt a beállítást nem 24/7 használatra kerestem,így alapból emeltem a cpu+ram feszeken hogy lehetőleg ne kelljen sokáig kínlódni velük.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz envagyok #8857 üzenetére
Egy bizonyos szintig. 2+GB már okés 77x procikkal. De 4GB fölé nem megyek újabb platformon sem, feleslegesen elnyúlik a teszt, miközben azt akarom megtudni max fél óra alatt, hogy tartós max terhelésnél stabil-e. A lényeg az értékek ~konstans sora, ha fluktuál, nem oké.
Vegyes terhelés alatt hosszútávon általában úgyis finomítani kell az értékeket. -
lamiki
senior tag
válasz zsocasoss #8859 üzenetére
Igen tudom. Biztos volt valami háttérben futó alkalmazás, ami vissza fogta, az utána lévő hozzászólásokban tettek fel egy ugyan olyan proci sebességéről képeket, ott már kb az óra jelének megfelelő értéket hozott.
[ Szerkesztve ]
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
fpeter84
senior tag
Bekerült az X3363 a P5E3 Deluxe-ba, de valami nem 100-as a tuning körül...
Tudnám szépen húzni - BIOS-ban még a 4GHz is stabilnak tűnik, de a feszültséghez valamiért nem tudok hozzányúlni, és így instabil...
3.6GHz auto fesz = 1.18 Vcore, HeavyLoad terhelve stabil
3.75GHz auto fesz = 1.18 Vcore, terhelve előbb utóbb fagy
4GHz bios stabil, de be nem bútol...Ha 3.6GHz-en beállítok 1.2, 1.25, 1.3V-ot, akkor el sem indul a windows... Ez nem normális, ha belenyúlok az auto vcore-ba akkor instabil lesz még ott is ahol előtte azonos fesz értéken stabil volt... Az ASUS-nak a GB biosához képest elég sok beállítási lehetősége van - van rá ötletetek hogy ez min múlhat?
A chipsethűtő újrapasztázását megcsináltam - még életemben nem láttam ilyen kőkemény szemetet... Vagy 2 óra volt késsel lefaragni...
-
nagyúr
válasz fpeter84 #8863 üzenetére
Hát, ez elég érdekes.... LLC be van kapcsolva ?
Holnap ránézek az enyémre..... lásd: aláirásomban ami van.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Spec
őstag
Amúgy, hogy témába vágó kérdésem is legyen... Van egy gépem, egy Gigabyte P35C-DS3 lappal. Jelenleg egy Core 2 Quad Q9300 2,5 GHz-es proci van benne. Szerintetek mit lenne érdemes lépnem, ha akarok egy kis többlet teljesítményt? Próbáljam húzni a C2Q-ot, vagy próbálkozzak én is inkább átállni egy Xeonra?
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Jofi81
őstag
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy Intel DG41MJ alaplapba szeretnék Xeon procit rakni. Utánaolvasva látom, hogy elég egyedi BIOS van rajta, nem is találtam hozzá módosítottat. Így a kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan Xeon processzor, ami megy módosítás nélkül is, a gyári BIOS-szal? Itt a kompatibilitási lista, ha ez segít bármit. Köszönöm!
-
fpeter84
senior tag
Az LLC egyértelműen segített, és az is kiderült hogy a HWiNFO hibásan olvassa a vcore-t - bármire állítom, mindig 1.188V-ot olvas. A CPU-Z kb azt látja amit beállítok a BIOS-ban...
Neked mekkora FSB-t sikerült elérned? Úgytűnik első sorban azzal lesz a gond, mert 470-en már nem sikerül stabilizálnom 6x CPU szorzó mellett sem. A sok fesz, mint CPU PLL, FSB Termination, Clock OC voltage értékek egyáltalán mik lehetnek? Milyen NB voltage mellett mekkora FSB-t sikerült elérned? A 2 GTL reference érték vajh melyik irányba állítva adja a nagyobb tuningolhatóságot, a kisebb vagy nagyobb érték jobb nekem?
CPU és PCIE SS-t letiltottam, AI Clock Twister-t Light-ra, AI Transaction Booster disabled, a Relax Level-t végigpróbáltam 1-8-ig - itt ott volt hogy a proci órajele elkúszott tőle 10MHz-et de más hatását nem tapasztaltam...
-
xeon forever
addikt
válasz fpeter84 #8871 üzenetére
Úgy gondolom, hogy nem fogja bírni hosszabb távon. Gyanítom, hogy az ICH9 vezérlője kötözködik magasabb fsb-n p35/x38-nál.
Ok. Ramok mentek magasabb órajelen p45-ben. Proci szintén ment magasabb órajel/fsb-n p45 ben. +bs kód merevlemez vezérlőt mondott.
-
fpeter84
senior tag
válasz xeon forever #8872 üzenetére
Nálam újrainduláskor hol ad kékhalált, hol nem - amikor ad akkor hol machine exception, hol irq less or equal-al dobja el...
A déli hídnak nem hiszem hogy bármi köze lenne hozzá, annak miért mozdulna az órajele az FSB-vel? Az csak egy PCIe eszköz mint az integrált hálókártya mellette, vagy egy tetszőleges PCIe add-on kártya. Max a PCIe órajele befolyásolhatná - de azt meg auto helyett direkt 100MHz-re állítottam - de valószínűleg magát az eszköz órajelet az se a PCIe órajelből állítja elő hanem saját kvarcból...
Egyébként lehet pont peches a P45 lapom, de az XMP 1600-as ramjaim az X38-ban régen megfutották ezt az órajelet, a P45-ben meg valami 1300 alatti órajelet kellett belőnöm, mert ha a következő szorzó/osztóval 1500 körülire állítottam ott már sehogy sem lehetett stabilizálni
Most természetesen a tuning kísérletezés idejére visszavettem a RAM órajelet meg a proci szorzóját is rendesen, hogy csak az FSB maxra koncentrálhassak
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Na egy újabb érdekes parajelenségbe botlottam.
EVGA 790i Xeon 5450 @3.75GHz GTX295 vga
Megy rendesen, semmilyen kék halál nincs, stabil..Tesztek lefutnak (linx,prime)
De
Játék közben néha megáll 1-2-3 mp-re (pl Call of duty 4), majd folytatódik a játék.
Néha onnan, ahol abbamaradt, néha gyorsítottan végigfut a hiányzó részen.
Merre érdemes keresgélnem?
Szerintetek ez VGA, vagy tuning miatt lehet?
Az oprendszer WIN7
Találkozott valaki ilyennel? -
xeon forever
addikt
válasz envagyok #8874 üzenetére
Hdd. Az nvidia a C:\-re menti a shader cachet. És/vagy a C:\ a lapozó fájl is. Na ha egyszerre próbálják elérni akkor szokott ilyen lenni elsősorban.
Második lehetőség hibás adat kábel miatt bad sectoros lett a hdd.
3. Lehetőség a 2. lehetőségét figyelembe véve rossz hdd.
4. Lehetőség a tuning miatt szarakodik az alaplapi chip(kevés fesz/túl sokfesz) ami előbb-utóbb szétkuldi a hdd-t. @#8873 hsz-re is válasz.
[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz xeon forever #8875 üzenetére
Ne haragudj de azert itt vannak bajok
Egy rossz adat kabel, hogyan csinalna fizikai hibat a disk egy adott sector-an? Leginkabb sehogy, IO error-t kepes okozni, amit jo esetben az ECC meg korrigalni tud, ha viszont teljesen kiesik a szinkronbol, akkor ott adatvesztes lesz, es nem bad sector. A bad sector az, amit fej mar keptelen visszaolvasni, vagy keptelen eldonteni annak az allapotat. Ha ilyenre megtortenik, akkor a firmware megjeloli ezt a sector-t, es ha van meg a tartalekban akkor potolja abbol. Azonban az az adat ami bad sector-ra esett az nagy valoszinuseggel serult marad.Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
nagyúr
Szerintem se.
#8875 : Rossz adatkábel nem bad sectort csinál, hanem sérült adatokat generál, meg ahogy irtad, hibás IO adatátvitelt.
Rossz, kontaktos tápellátás, az már képes generálni a bad sectorokat simán.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz envagyok #8874 üzenetére
Tegyük fel, hogy minden ok.
Ez esetben lehet hogy a HDD többszörös egyidejű elérése (az OS, és appok) a szűk keresztmetszet ?
-
nagyúr
válasz fpeter84 #8873 üzenetére
IRQ probláma ?
A VGA-n kivül van még más is az alaplapban ?
Olyan mintha veszekednének az eszközök az IRQ-n...
Ilyen gondom utoljára PII-s alaplapnál volt, mikor benn volt az AGP-s VGA, 3 PCI-os eszköz + 1 ISA-s hangkártya.
Kézzel kellett kiosztanom, kinek mi legyen az IRQ-ja, aztán ment.
Az x38-as lapomban az XMP 1.0-ás G.Skill 1600-as ramjaim simán megfutották az 1740 MHZ-et is.
-
envagyok
veterán
válasz xeon forever #8875 üzenetére
SSD van benne.
Win betöltés, netezés pillanatok alatt megvan -
fpeter84
senior tag
IRQ, kernel panic, kernel not secure, machine exception - teljesen változatos kékhalálok, de van amikor csak resetel mindenféle különösebb üzenet nélkül... de ha lemegyek a 430-440-es FSB-re akkor atomstabil lesz, szóval tuti nem valós eszköz akadás, csak az omlás pillanatában ki tudja kivel veszik éppen össze. Egyébként most csak egy 1060-as van a lapban, semmi más...
Neked mekkora FSB-vel sikerült stabil állapotot elérned? Sajnos így nem nagyon tudok megbarátkozni ezzel a kombóval hogy ennyire messzinek látszik a 4GHz... a P45+x5460-as különösebb kínzás nélkül hozza a 4GHz-et, picit meggyötörve talán még a 4.2-4.4 is meglenne. Ekkorát nem szeretnék visszalépni, pedig a több RAM lehetősége meg még pár apróság elég csábító lenne, ha az X38+x3363 kombó is tudna hasonlót futni...
-
SP4C3
veterán
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
nagyúr
válasz fpeter84 #8882 üzenetére
Üdv !
Nekem 430 az FSB, ehhez jön 3,45 GHZ az X3330-al (alap FSB 333, 2,66 GHZ)
Ezt minimális beállításokkal értem el.
Most viszont beállítottam a Vcore-t 1,35 körülre kézzel, így már megy a 450-es FSB is, ez 3,6 GHZ, a teljesítmény nőtt CPU szinten, lásd:
[ Szerkesztve ]
-
xeon forever
addikt
válasz envagyok #8880 üzenetére
Szerintem próbálkozz először egy scandiscel bootolaskor(shedule)
És utana mehet neki parancssorból egy sfcscannow.Nézd meg utána is csinalja-e.
(Sfcscannow-hoz Tegyél be egy win telepítő médiát.)
https://support.microsoft.com/en-us/help/929833/use-the-system-file-checker-tool-to-repair-missing-or-corrupted-system[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
Akkor en regimodi vagyok, nalam a bad sector az fizikai problema. Olyan disk-em nem volt meg palyafutasom alatt, ahol azert csinaltam volna low level format-ot, mert hibakat dobalt. Pedig nalam aztan boven volt mar doglott disk es kabel. Mondjuk az is igaz, hogy nalam jatekon kivul nincs Windows. Abban azonban nincs tapasztalatom, hogy a Windows es az NTFS, hogyan reagal egy ilyen kabel hibara.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
nagyúr
Pl. egyre szaporodó adatvesztéssel.... amik átcsapnak a nem visszaállitható kategóriába...
-
CJ4567
nagyúr
Nekem kétszer volt 1-1db bad sector az 500GB-os HDD-men(áramszünet), mindkétszer HDD Regenerator helyrehozta, azóta is tökéletes a HDD. (SMART visszatért 100%-ba 99%-ról, a 121 adatátviteli hiba maradt csak benne még régről, amikor rossz kábellel használtam.)
No Sana No Life
-
korn
aktív tag
-
Butcher82
senior tag
Sziasztok Urak,
nagy dilemmában vagyok, van nekem egy jó gigabyte deszkám (Gigabyte GA-EP45-DS3R *FSB1600) benne egy xeon e5440 és 4x1Gb ddr2 ram + GTX 650 Ti 2Gb. Nagyon kellene már a játékok miatt a 8giga ram.. Dobjam az egészet? Vegyek deszkát és ddr3 ramot? Vagy ddr2-ből 4x2 gigát? Mi érné meg?
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
thomas1997
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek!
Szerintetek GA-EP45-DS3R kibírja az x5470-et 4.3ghz környékén? Jelenleg 4ghz felett megy picivel (430x9.5, 1.33V körül van beállítva, de nagyot droppol a lap terhelésre. CPU-Z szerint 1.182-1.2V-t kap prime95 small fft közben). Hűtő bírná (scythe ninja). VRM fel lett cicomázva pár pici bordával.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
VicKing
tag
válasz Butcher82 #8894 üzenetére
Én nemrég vettem 4x2 giga DDR2 ramot az enyémbe 12.000-ért. Játékok szempontjából a lehetséges legjobb befektetés volt. Eszméletlen sokat javult minden, szerintem ha nem akarsz túl sokat költeni akkor ez a legésszerűbb. Jaa, és az SSD, az a másik ilyen amitől szintet lép a komfortérzeted. Ha már platformot akarsz váltani, akkor minimum 2-3 generációt ugorj.
-
fpeter84
senior tag
válasz VicKing #8896 üzenetére
kínából bő 7e-ért megvan a 4x2GB, a 4x1 meg elmegy talán 5e-ért a hvapro-n így közel nulla befektetéssel rá tudsz duplázni, amiért nagyon hálásak lesznek a játékok. Ha stabil, jól teszi a dolgát a mostani konfig akkor szerintem is a ram upgrade a jobb út - a lapcserének megvan a kockázata is, lehet instabil xart kap az ember...
az SSD szintén jó ötlet, tényleg nagyon sokat számít - csak az már egyre zsebbenyúlósabb, mert mostmár egy 120-as rendszernek még jó, de egy új játék már csak visítva fér el mellé... inkább min 240-es kell, de az már tényleg tétel sajnos, szóval át kell gondolni, de tényleg nem ablakon kidobott pénz az sem, mert az akár egy későbbi gépben is jó szolgálatot tehet...
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest