Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Volt ott egy kis malőr a 790i-vel, el kellett adnom.
Meg a 780i is ment utána, mert doboz nélküli volt.
Mire meg megjöttek a PCI-E 2.0 nagyágyúk, arra meg mind a két 1080Ti elment.
De X58-al még mértem velük."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
válasz Laraxior #9301 üzenetére
Ejj, de kár azért a 2 fincsi nForce-os lapért....
Hmmm, mindig is vágytam egy vérbő X58-as lapra.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
válasz Laraxior #9303 üzenetére
Ez mind király, én sosem adnám el őket.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
MeroM
senior tag
Sziasztok!
Kérdés melyik a jobb, illetve érdemes e cserélni?
E8500 vagy Q8200?
Tuning kizárva G41 miatt.
-
lamiki
senior tag
Eddig csak Asus G41-as lapot tudtam tuningolni, az ment 375-as FSB-vel (E5430 Xeon, 3000 Mhz-en), a többi G41-as lap csak minimális 5-10, vagy semennyi emelést nem tűrt..Ha 2 magost akarsz tuningolni G41-ben, akkor az E5xxx, E6xxx, de legjobb az E7xxx sorozat. Itt az alacsonyabb 800 Mhz, 1066MHz FSB miatt mehet a tuning.
[ Szerkesztve ]
Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled bánjanak!
-
-
lamiki
senior tag
Az X5355 a gyorsabb, azért ment 100%-on mert hiányzik a biosból a szükséges mikrokód. Mondjuk elég nagy a fogyasztása, ha jól emlékszem 120W.
A tuninghoz nem kell bios mókolás, csak emeled az FSB-t és ingyen kapsz 20-30-40% gyorsulást. A legtöbb alaplapnak van készen Xeon mikrokódot tartalmazó bios, ezek frissítése sem nem különbözik a gyáritól. A többit leírták előttem, hogy melyik processzor miben erősebb. Az E7xxx sorozatot, még olyan alaplapban is tudod tuningolni, ahol a biosban nincs erre külön opció. Bselmod-dal, 1 lábat leragasztva, ha a processzor is bírja eggyel magasabb 333 Mhz-es FSB-n fog működni 2926 Mhz helyett 3663 Mhz-en[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ez esetben nem járnál rosszul egy Xeon Quad-Core X3360-al, ez nativ S775-ös, belerakod és megy.
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy lefogatót és itt is itt a gond: https://drive.google.com/folderview?id=1qXgvfYlAGt1jchzMO01NDzpjlcjEuOov
Mobilról vagyok és nem tudom a bbkódokat.
Mi lehet a baj? Már megőrülök tőle...
[ Módosította: philoxenia ]
-
Laraxior
titán
válasz bwin.party #9313 üzenetére
Ez a foglalat ránézésre, így fotón is olyan görbe, mint a fa**om...
Ezért nem tudod lecsukni. Szvsz."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
SP4C3
veterán
Ránézésre ráléphetett valami állat, esetleg tehén, azért deformálódott. A fém "lefogatóra" gondolsz? Azt minek cserélted?
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Laraxior
titán
Mellesleg nem szükséges az a lefogató, ha nagyon problémás, csak fektetve legyen az alaplap, amikor a hűtő rákerül, utána úgyse mozog semerre.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
SP4C3
veterán
válasz Laraxior #9316 üzenetére
Basszus ez azért dúrva:
Ettől még nem görbülhetett el a lefogató "mechanica"...
Ez van ha dobálja a barom a csomagot, ráírhatod, hogy TÖRÉKENY, ne dobáld, etc...
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
Én vettem ezt a konfigot, mert az alaplap amit kerestem ez volt. Az eladó Kolojiné Erika Kecskemétről ő adta el nekem és jól megszívatott vele. Ilyen szerencsétlen is csak én lehetek. Holnap reggel feljelentem a győri rendőrkapitányságon, mert nem veszi fel a telefont. Küldtem neki egy sms-t, ha ma nem reagál engem nem érdekel feljelentem és kész. Csak az bánt, hogy én nem tudnék ilyen aljas módszerrel mást becsapni, mert a lelkiismeretem nem hagyná. Nagyon bánt a dolog, hogy 30.000.-HUF-om bánja, de nem érdekel, mert utána fogok menni és nem hagyom őket. Hangfelvételek, számlafotója (elküldte) minden megvan ellenük. Csak újabb macera lesz és ez a rossz benne. A Q9650-et pedig eladom, de olyan embertől vettem, aki szívvel lélekkel adta (Cingi barátom) és ő biztos nem vezetett volna meg. Sebaj, néhány baráttal több lett a vásárlások után, mert sok jó embert is megismertem.
Respect a fórumnak, köszönök minden szakmait!
A mostani konfigurációm pedig marad és maximum ezt fogom egy teljesen újra boltból lecserélni. Ott nem fog átverés érni.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz bwin.party #9319 üzenetére
Hangfelvételek, számlafotója (elküldte) minden megvan ellenük.
Ha a hangfelvételen nem hallatszik, ahogy figyelmezteted, hogy felveszed az elhangzottakat, akkor asszem te is bűncslekményt követtél el, de ezt majd egyeztesd egy ügyvéddel...
(#9321) bwin.party - Nem a foglalat van eltoszódva, mert ahogy nézem beleül a proci, szóval nem akkora baj, hogy be van hajolva a fekete műanyag széle, hanem a tetején a lefogató lemez van felfelé görbülve. 30k egy 775-ös lapért rablás.
-
SP4C3
veterán
Kész csoda ha működik még az az alaplap és nem verte szét a fél kilós hűtő+grafikus a
szállításdobálás során...-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Laraxior
titán
Szerintem cakkpakk volt 30k.
De egyébként, ha minden működik, akkor felesleges mászkálni a rendőrségre, úgyse történik semmi érdembeli, ha igen, akkor az is olyan lassan, meg kínlódva...
Le kell venni a leszorítót, aztán kicsit kiegyengetni.
Na meg persze minden helyen terjeszteni, hogy mekkora gyökér az eladó, hogy véletlenül se adhasson el mégegyszer valamit."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
dovahkiin04
csendes tag
válasz bwin.party #9319 üzenetére
Vedd fel a kapcsolatot egy ügyvéddel a hangfelvételek miatt, utána menny csak a rendörségre
[ Szerkesztve ]
-
dovahkiin04
csendes tag
A procinál az az elgörbült keret még javítható
-
lamiki
senior tag
Tegnap hoztak hozzám szervizelésre egy gépet, hogy nagyon melegedik a processzor 80-90°C.
Szétszedem, mit látok: A lefogató köröm mind a 4 le volt törve, 2 db-ot piros szigetelő szalaggal szorította bele az alaplap lefogató furatába, 2 db-ot meg valami üreges műanyaggal. Azt is megoldotta az eladó, hogy ne essen le a hűtőborda 2 végén kampós gumival rögzítette a ház hátulján, és a HDD lefogató kereten kifeszítve. Az a csoda, hogy így működött már több hónapja. Persze a ventilátor max fordulaton ordított, próbálta így is lehűteni a processzort. Sajnos ilyen eladók is vannak.[ Szerkesztve ]
-
korn
aktív tag
Priviben is írtam, hogy a 2 fület minimálisan lejjebb kellene hajlítani, és máris nem állna ki ennyire a lefogató.
Miven nem ugyanolyan alaplapról való a lefogató, ezért gondolom lehetnek kisebb eltérések. Egy kombinált fogó 10mp alatt csodát tenne. -
Laraxior
titán
Ez az ő alaplapja:
Ez az én P35-DS4 alaplapom:
Csak nem egyforma a kettő.
De igazad van, egy kis javítás után nem lesz baja.[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz Laraxior #9331 üzenetére
Igen, valahogy így kéne állnia. Lenyomás nélkül bele akad a leszorító füle. Viszont ez elég hardcore, hogy kettőből kettő cpu leszorító ennyire elgörbüljön.. Még soha nem hallottam senkit ezzel a problémával találkozni és mint már említettem is, elképzelésem nincs, hogyan görbült el először is, mikor le volt szorítva vele egy processzor.
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
bwin.party
aktív tag
Az a baj, hogy sosem csináltam ilyent és nem merek hozzányúlni. Amúgy megcsinálnám és nagyon szépen köszönöm a lefogatót! Annyi jó emberrel megismerkedtem a fórumon, hogy itt kellett volna jeleznem az igényem és biztos használható cuccot kaptam volna. Az alaplap, ha tápegységre van dugva a zöld led világításával reagál nekem.
-
Laraxior
titán
Az első az nekem is talány, mert az jól láthatóan benne van a foglalatban, még ha az összes többi hardver légüres térben tette meg az utat az új gazdáig.
A második, amit kapott ajándékba az oké, hogy egy kis görbítés a két hátsó pöckön és kész is, de az nem gyári, ki tudja melyik alaplapról ment, melyikre.
Na mindegy, hátha sikerül megjavítani, de azért mindig tanul az ember.(#9333) bwin.party: Remélem nem a facebookon a számtech csoportban vetted a gépet, vagy a jófogáson. Onnan soha semmit, vagy max tömör fakockát.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz bwin.party #9333 üzenetére
"Az a baj, hogy sosem csináltam ilyent" - szerintem benne leszel az első 10 emberbe a világon, akinek visssza kell hajlítani az elgöbült leszorítót.
Ne már... Egy darab lemez amit kicsit hajlítani kell a mostani állapothoz képest. Azért ez nem olyan bonyolult munkfolyamat. Nem tudsz mit elrontani, de tényleg !https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
korn
aktív tag
-
-
Alpi.
addikt
Dehogynem, mintha rémlene valami íveltség...
Nem is arra gondolok, hogy teljesen sík, de nézd meg, hogy az első képen, mikor rá van csak üresbe csukva a procira, még mennyi van a leszorító kampójáig. Még lejjebb kéne nyomni, hogy beleakadjon, mikor ráfordítod, így alatta elfordulna simán. Annak annyival lejjebb kellene lennie, hogy szépen összeakadjanak. Na, ez kicsit kesze-kusza gondolatmenet lett, de értitek sztem.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Laraxior
titán
válasz bwin.party #9341 üzenetére
-
bwin.party
aktív tag
válasz Laraxior #9342 üzenetére
A hajlítást laposfogóval sikerült megcsinálni, de először nem értettem mit akartál belőle kihozni. 4 műszakban dolgozom és nagyon elfáradtam a napokban az össze-vissza műszakok után. A délután létrehozott megosztási mappában már töltöttem fel fényképeket, de a hajlítás utáni képeket (2 darab) ide másoltam fel a nagy felbontás miatt. A processzort behelyezve a végén megakad és nem megy le teljesen a hajtóka, itt a másikkal kell fixálni a foglalatba amit meghajtottam? Ide kattintva bárki meg tudja nézni mi lett az alaplappal.
-
Laraxior
titán
válasz bwin.party #9343 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
bwin.party
aktív tag
válasz Laraxior #9344 üzenetére
Újra kivettem és meghajtottam, de még jobban néz ki. A probléma csak annyi, hogy nem merem lefixálni, mert már szerintem csak az maradt hátra. A kis fixálót is ráhajtottam, azt hiszem indulhat a teszt. A konfigurációval kapott processzort tettem bele, mert Cingitől vásárolt Q9650-em még teszteletlenül is megéri az árát. Talán ahol az utolsó képen is látható egy kicsit szorul rajt, de ez már csak nem okoz gondot. Egyébként sajnálom, hogy délutános a kolléga, mert sok jó tanácsot kaptam tőle az elmúlt napokban. Ezúton is köszönettel tartozom neki és mindegyikőtöknek, mert magamtól nem jöttem volna rá mi lehet a baj. Azon imádkozom, hogy az alaplap a hozzákapott dolgokkal az asztalomon egyszer induljon el és egy aida64-et rá tudjak ereszteni legalább 8-10 órára.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz bwin.party #9345 üzenetére
Azért a CPU körül én hűteném még pluszban a dolgokat, mert egy Q9650 nem biztos, hogy erre a 4 fázisra lett kitalálva.
Feszültségingadozás, vagy hasonló előfordulhat, ha ilyen hosszútávú kínzást adsz a lapnak.
Legalábbis anno a P35-DS4 és a Q6600 kombó igényelte.
(Hja, de látom, hogy egy E7300 van benne, az nem vészes)Most vettem én is egy Q9650-et innen, nem egy olcsó dolog, és már elég ritka.
[ Szerkesztve ]
-
bwin.party
aktív tag
válasz Laraxior #9346 üzenetére
A 775-öt direkt a 9650 miatt kezdtem el építeni. A fórumban többször is leírtam egy Google Drive linket. Ezt azért hozom fel, mert a konfigurációt felépítettem ahogy megjött. A hozzá kapott dolgokat beépítettem, de a videokártya nem ad jelet. Most egy kölcsönkapott kártyát próbáltam, mert a monitoromon nincs dvi kimenet. Szóval reggel szereznem kell egyet és klappolni fog. A gép elindult az asztalon és jónak tűnt. A ventillátor is felpörgött. Szóval a videokártya után többet tudok mondani és nem győzöm kohangsúlyozni: köszönöm a hozzáálládt mindenki részéről!
-
Laraxior
titán
válasz bwin.party #9347 üzenetére
Örültünk, hogy segíthettünk. Egészséggel... sokáig.
-
-
Cingi1979
tag
válasz bwin.party #9349 üzenetére
Szia Ricsi! Majd kűldök egyet! Remélem jó lesz a gép ha már ennyit szívtál vele!
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest