Új hozzászólás Aktív témák

  • Pista0001

    addikt

    válasz HUfantom #7924 üzenetére

    Időközben megoldódott.

    Az alaplapom mindegyik SATA portja RAID-es, tekintve hogy kevesebb van mint amennyit a P55 képes kiszolgálni (P55: 6, alaplapm 3+1).

    A probléma az volt, hogy AHCI módban volt mindhárom vinyó (1 SSD, 2 HDD) a Win 7 telepítésekor (értelemszerűen az SSD-re került. Ezután akartam a RAID tömböt létrehozni. Mikor átállítottam a SATA vezérlőt RAID módra, nem indult el a Win. Kicsit utána olvastam, mások fordítva is tapasztaltak ilyet, ami felettébb furcsa. Azt jól tudtam hogy az AHCI mód és a RAID mód csak a RAID funkciókan különbözik, tehát elvileg nem lehetne gond ezzel. A megoldás véletlenül jött össze. Újra akartam már telepíteni a Win-t, lehúztam a két vinyót, bekötöttem a DVD-t, de eszembe jutott hogy néhány adatot még le kell menteni. Bedugtam egy pendrive-ot és hagytam hogy a lemezről indulás továbblépjen, azt viszont elfelejtettem hogy a vezérlő RAID módban maradt.Fel sem tűnt, mert a RAID menü sem jelent meg, gondolom azért mert nem volt több vinyó csatlakoztatva (csak az SSD). A Win elindult így (a DVD-ben bent volt a telepítő, ennek nem tudom hogy volt-e jelentősége), észlelte hogy a vezérlő RAID módban van, telepítette a szükséges drivert, kért egy újraidítást és azóta jó. Kivettem a DVD-t, visszakötöttem a vinyókat és bódottá. Azóta kész a tömb is, minden prímán működik.

    BluEyes: előtte a használatban levő vinyóról mindent ments le, a tömb létrehozásakor elveszik mindegyik vinyóról minden adat amit RAID-be teszel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák