Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• rlazol

veterán

válasz Enclave #6099 üzenetére

nem volt időm teljesen végigolvasni a problémád, pár gondolat, lehet, h már mindet próbáltad:
    Nem egészen tiszta nekem az, h RAID1-et emlegetsz, holott az a tükörraid, ahol a szektorméret jelentősége kisebb, máshol pedig csíkozottságról beszélsz, ami a RAID0 tömb jellegzetessége (meg az 5, 10 stb, de azok sok winyóból állnak). Akkor most mi is van? vagy csak én nem olvastam elég alaposan?
    fontos az összhang a szektorméret és a fileok mérete között. Adatfileok (video, adatbázisok stb) tárolására minél nagyobb szektorméret, sok kis file (windows, internet temp file) a minél kisebb szektorméret a jó. de ez főleg RAID0-ban számít.
    Az Adv. form. hatását nem ismerem, de az "emulált" 512-es szektorméret nem ér sokat.
    Érdekes, h a RAID tömb maga dönti el, h épp hogyan olvas. Van, h "csikozottan" olvas (tehát mindkét winyót használja), van, h csak az egyiket (hiszen tükörről van szó).
    Nanmost, ha ő csíkozottan olvas, de kicsi a szektorméret, akkor igenis számít!
    Szerintem ez lehet a titka annak, h LANból simán megoldja, tömbök között meg nem. Sajnos nem tudom, mi alapján dől ez el. Ha pl azonos vezérlőről megy a két tömb, akkor simán lehet, hogy egyszerűen nem bírja (a proci használat nyilván alacsony, hiszen nem szoftveres tömbökről van szó, ha jól értem) a melót.
    Amit még szerintem érdemes lenne megnézni, az a "lassú" tömb tagjainak egészségi állapota - nem lehet, h az egyik beteg?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

Új hozzászólás Aktív témák