Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz don_peter #7433 üzenetére

    Nem. Csak részben lehet igazad, pont ez a legnagyobb hiba itthon, hogy mindenki valaki másra vár, azt mondja, hogy majd ha fönt rend lesz, akkor majd én is... Ilyen mentalitással sehova nem lehet haladni. Nem akarok én senkit védeni, félreértés ne essen, de odafenn "csak" 386-an vannak, viszont akiknek meg normálisan kéne cselekedni valamivel több, mint 10 millióan. Ha makulátlan lenne is a politikai elit (szerintem a világon sehol sem az, az utópia lenne), akkor sem lenne rend, ha a polgárok nem viselkednek közösséghez méltóan. Ebben az országban senki nem vállalja föl, hogy hibás, mindig mindenki mást hibáztat, és mindenki arra vár, hogy a dolgokat majd a másik oldja meg, konszenzus pedig sosincs semmiben, mert ha ezt mondja az egyik oldal, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz, a másik oldal homlokegyenest az ellenkezőjét mondja. Ez a legnagyobb probléma ebben az országban. 10 millióan mennénk 20 millió felé.

    A válságból egy kiút van: növelni kell a vásárlóképes keresletet. Ez volt a megoldás '29-ben is. Beruházások, új befektetések, munkahelyteremtés, adócsökkentés, vásárlói kedv növelése. Aki ezt nem látja, az kérem vak.

    rb26dett: ezt a számot nem a kisujjamból szoptam, ha olvasol újságot, bújod a netet, láthatod, hogy ez jön ki a bevallott jövedelmek alapján. Ebben nyilván a politikusok fizetése is benne van, de az vajmi keveset nyom a latban, tekintettel arra, hogy (bár néha nem így érezzük) kevés van belőlük. Ráadásul gondolj bele, hogy a minimálbér sem annyit nyom a latban, amennyit valójában, ténylegesen keres az illető, tehát még magasabb is ennél az átlag.

    Na, de én tényleg befejeztem, mert szét-off-oljuk a topicot.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák