Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz don_peter #7428 üzenetére

    Na még ezt beírom így OFF-ként, aztán ha gondolod folytassuk privátban, mert meglincsel minket a többi PS3 topic olvasó.

    Nagyon sajnálom édesanyád, de szerinted miért jutott ilyen helyzetbe? Megmondom neked: mert nem csak az kell, hogy ő fizesse becsülettel egész élete során a járulékot, hanem a társasdalom minden tagjának ki KELL vennie a részét a közterhekből. Édesanyádon felül az ország alig 1/8 része fizet járulékot hosszú évek óta, vagyis ez azt jelenti, hogy 1 ember befizetéséből kell(ene) ellátni 8 embert. Szerinted ez reálisan kivitelezhető? Lehet szidni a mindenkori kormányt, a politikusokat, csak igazából azt kéne belátni, amit Te magad is írtál, hogy a mi társadalmunkkal, egészen konkrétan az emberekkel van a legnagyobb probléma. Ebben az országban mindenki egyik napról a másikra akar meggazdagodni, kezdi ezt úgy, hogy nem fizet adót és járulékot, majd mikor eljut oda, hogy maga is alkalmaz embereket, akkor nemhogy adót és járulékot nem fizet a saját vállalkozása és alkalmazottai után, de még rendes bért sem ad az alkalmazottainak, akik így megintcsak rákényszerülnek, hogy ne adózzanak. Igen ám, csak ha nincs bevétele az államnak, akkor miből tartsa fönn a kórházakat, közintézményeket, iskolákat, óvodákat, miből építse újjá az országot, miből legyen 5-ös és 6-os metró? Nem a törvényekkel van itt a baj, hanem magukkal az emberekkel. A törvényeket is ők hozzák. Érdekes, a szomszédos Ausztriában, vagy Németországban miért nincsenek ilyen szintű megélhetési problémák? Elárulom: mert ott kiközösítenek mindenkit, aki nem hajlandó részt venni a közteherviselésben, ergo ott nem birka a nép.

    Asszed ha nekem valami orvosi ellátásra van szükségem próbálkozok még az állami ellátással? A nagy fenét: privát fogorvosom, privát allergológusom stb. van, akiknél nem kevés pénzt hagyok ott, pedig mióta dolgozok becsülettel fizetem minden forintom után a TB-t, nem is tehetem meg, hogy ne fizessem. Aztán mi lesz ezzel a pár százezrünk által befizetett adóval: kifizetik segélyként a "rászorulóknak".
    Meglepődnél amúgy, hogy mennyi ember képes zsebből kifizetni egy 20 mFt-os autót. Erre is vannak statisztikák. BMW-t nem nagyon adnak havi 20 eFt-os törlesztővel.

    Ha valaki irigyli a nagy átlagnak számító, 100 eFt fölötti fizetésem, annak fel tudom ajánlani, hogy csinálja a nem kevéssé stresszes munkámat. Garantálom hogy egy hónap múlva sírva fog könyörögni, hogy mehessen vissza az irodából árkot ásni inkább, mert nem bírja a lépést tartani a határidőkkel, még ha reggel 8-tól este 20-ig bent van is.

    Egy szó mint száz: a hibát csak magunkban kereshetjük és csak a saját fajtánknak, honfitársainknak köszönhetjük, hogy ott tartunk ahol tartunk, annyit keresünk, amennyit keresünk és nem érjük utol soha a nyugatot. Ahhoz előbb fejeben kéne felnőni, de erre én vajmi kevés reális esélyt látok.

    Na, részemről befejeztem, mert ez már inkább egy, az "Élet nagy dolgai" topic-ba férne bele pl. és nem a PS3-ba.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák