Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz user137 #13865 üzenetére

    Na, kicsit bővebben kifejtem, csak eddig telefonról írtam és arról annyira nem kényelmes sokat írni.

    Igen, 70 eFt-ból valóban nem raksz össze frankó asztali gépet, ezt tisztasor, viszont 2 darab 120 GB-os Slim árából már igen és ráadásul olyat, amin a jelenleg legújabb játékok is gond nélkül mennek akár HD-ben is. Mondom, én a 2008-ban összerakott, adatlapom alatt látható konfigot nem sokkal többől hoztam ki, mint amennyibe most két Slim kerül és már akkor is, jelenleg is pengébben néz ki rajta minden multiplatform játék, pedig nem fejlesztettem rajta semmit. Sőt, továbbmegyek: 2 év múlva is fogja tudni ez a konfig olyan minőségben futtatni az akkori játékokat, amilyenben majd a PS3 akkor fogja tudni, erre mérget vehetsz. Anyagi ráfordítás megintcsak nulla. ...és mielőtt megjegyeznéd, hogy de kétszer annyiba kerül, felhívom a figyelmed arra, hogy a PC viszont multifunkciós és egyébként is szükséged van rá, hiszen a PS3-mal nem tudsz kompromisszummentesen netezni, letölteni, a letöltött anyagot egyből lejátszani, archiválni, dolgozni meg aztán pláne nem. Most abba ne menjünk bele, hogy mennyire kényelmes egy PC és mennyire egy konzol, mert a PC-t is át tudnám éppen telepíteni a nappaliba és rákötni a plazmára, a PC-hez is tudnék illeszteni wireless kontrollert és akkor ott vagyok, hogy ugyanúgy TV-n nézek egy sokkal pengébb kinézetű játékot, mint amit PS3-on kapok. PC-n is megvan a lehetőség a multira, co-op-ra, stb., ez megintcsak nem ügy.

    Pusztán azt akarom ebből kihozni, amire már szasanyi is rávilágított: nextgen konzolt úgy lehet építeni, hogy veszem az építéskor elérhető legmodernebb technológiát (CPU-t, GPU-t, stb.) és azt teszem bele a gépbe, hiszen egy konzolt alsó hangon minimum 5 évre tervezek. Pontosan ezt szúrta el a Sony a tervezésnél, hisz nemhogy a legjobbat, de csak egy erős középkategóriás GPU-t pakolt a PS3-ba, ezt már akkor is mondta mindenki, aki kicsit is konyított a témához, hogy "Kevés lesz ez Jakamoto." Meg is lett az eredménye, mert 2008-ban, két évvel a konzol megjelenése után már ott tartottak, hogy alig jelent meg 1080p-ben futni képes szoftver a gépre, pedig ugye a next-gen konzolnak ez lenne a lényege, hogy HD-ben játszol. Most az engem hidegen hagy, hogy sokan csak HD-Ready-n játszanak, mert nem ehhez kéne mérni a konzol teljesítményét. Ilyen erővel mondhatnám, hogy sokan meg éheznek, minek egyáltalán a konzol a világnak?

    Hiába van itt erős Cell proci, egy rendszer teljesítményét mindig a legszűkebb keresztmetszetű alkatrész határozza meg, ami itt jelen esetben a GPU (de egyébként a rendszermemória sem túl erős). A Sony aztán gyorsan cáfolt, hogy majd kiváltják a gyenge GPU-t azzal, hogy a Cell egy-két magját beállítják renderelni. Aha, na ezt kb. egy játéknál láttam eddig megvalósítani a 4 év alatt: Uncharted 2. Most lehet itt hitegetni GT5-tel, meg miegyébbel, erre azt mondom, hogy majd hiszem ha látom, de ha látom is, akkor még mindig ott tartunk, hogy ok, 4 év alatt kaptál 2 igen pengén kinéző szoftvert. Igen ám, csak én azt várnám el (pláne a bolti 16-18 eFt-os árért - ha lennék olyan hülye, hogy ott vegyem meg a játékot PS3-ra), hogy makulátlan, HD-minőséget lássak és lejöjjön a karakter a TV-ről. Ehhez képest szarabb minőséget kapok, mint az ugyanabban a boltban 10 eFt-ért megvehető PC-verzió megvásárlása esetén. Hát köszi.

    Szóval így nem lehet konzolt építeni, hogy arra apellálunk, hogy majd a szoftverkészítők megoldják. Nem. Pont azért kapunk szar minőségben futó multiplatform címeket PS3-ra, mert a szoftverkészítők nem fektetnek olyan hangsúlyt az igen bonyolult programozásra, amit a Cell igényel. Márpedig ez a Sony sara, ezt ő is beismerte, amikor kb. 3 hete bejelentették, hogy a PS4 sokkal inkább a jelenlegi asztali gépek architektúrájára fog hajazni. Magyarul maga a konzolgyártók is visszafelé táncolnak az asztali gépek felé.

    Most mielőtt megkövezne bárki, elmondanám, hogy én magam is PS3 tulaj vagyok, szeretem, használom nap mint nap, kényelmes, csak ez egy olyan dolog, amire igazán odafigyelhetett volna a Sony, ha már egy ilyen prémium kategóriásnak kikiáltott, Blu-Ray lejátszóként is funkcionáló konzolt tervezett. ...és most nem arról van szó, hogy sírok, mert azt látom, hogy a jelenlegi gépekhez képest már gyenge a PS3, hanem azért sírok, mert már röviddel a megvásárlása után is ugyanezt láttam, pedig akkor még csak úgy 1,5 éve volt a piacon a gép.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák