Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chal

    addikt

    válasz Rhino666 #1304 üzenetére

    Első körben nézd meg, hogy az Emby mDNS-el operál e a kliens és a szerver egymásra találásához. Szerintem igen, de nem használtam soha, doksi és egyebek erre utalnak, valamint ezt is:

    https://emby.media/community/index.php?/topic/103982-improve-local-app-discoverability-using-dns-or-mdns/

    Ebben ráadásul azt írják, hogy elég egy SRV record is a DNS-ben, szóval lehet, hogy mDNS reflector sem kell, ha tudsz biztosítani a vlan3-ban egy olyan DNS szervert, amiben szerepel a fenti postban leírt emby srv record.

    NAT-olonod nem kell, csak route-olnod, felesleges terhelni ezzel a routert, mindkét subnet local, nincs szükség NAT-ra. Mivel a szeparáció gondolom nem véletlen, arra azért én figyelnék, hogy a TV-k csak az Emby IP-jét érjék el, a másik vlanban, hiszen ellenkező esetben akár lehetne az egész egy vlan/subnet is.

    A Proxmox alatt egy mezei Debian van, nem kell félni attól, hogy a management interfacern van egy vlan tag. Egyszer bállítod, és kész, nálam is így van (annyival megfejelve, hogy 2db fizikai NIC van összefogva LACP-vel, és ezen megy 3-4 vlan). De egyébként azt is megcsinálhatod, hogy felveszed native vlan-nak a vlan2-őt, untaggedként a switchen, így maradhat a mostani config, csak a vlan3 lesz tagged. Switche válogatja, hogy ezt hogy tudod beállítani.

Új hozzászólás Aktív témák