Új hozzászólás Aktív témák

  • tomee987

    tag

    válasz Alteran-IT #1477 üzenetére

    Kezdjük a végén. Nem, nem PR-s vagyok, csak a Miskolci Egyetemen vezetékes távközlési szakirányon tanultam, így van belelátásom a dolgokba. Kábel TV, IPTV, CMTS, optikai hálózatok, analóg telefonhálózatok, ISDN... stb. Azt meg, hogy Szigethalmon van a központi fejállomás ami a digitálist is adja, ügyfélszolgálatostól tudom.
    Ha már 15+ éve elégedett előfizető vagyok a PR-nél, akkor már rögtön PR-es dolgozó vagyok? :) Vagy ide csak fikázók szólhatnak hozzá?

    Honnan tudod, hogy hány méteres mélységben vannak lefektetve a PR optikai gerinckábelei? Talán láttad a terveket? Ott voltál az építkezésen? Honnan tudod, hogy nem épp egy 10m-es mélyen lévő kábelt vágtak el tegnap Észak-Balatonon? Egy építkezésen nem ritka, hogy 10-20 m-rekre is leásnak ha szükséges.
    A másik dolog, az sem biztos, hogy PR-es kábelt vágtak el. Rengeteg bérelt vonali szakasz van minden szolgáltató országos optikai gerincvonalában. Elég csak az egyik legnagyobb ilyen optikai szolgáltatót megemlíteni, mégpedig az MVM-et, akiknek nagyon sok optikai hálózatuk van bérbeadásra, melyet szinte minden nagy szolgáltató bérel bizonyos helyeken és szakaszokon az országban.
    Egyébként pont itt Sátoraljaújhely és elég nagy körzetében volt a Telekomnak is pár hete egy gerinckábel szakadása, 17:30-tól kb. hajnal 2:00-3:00-ig az összes telekomos szolgáltatás (IPTV, ADSL, vezetékes telefon, mobil telefon, mobil internet) teljesen állt kb. Bodrogkeresztúrtól-Hollóházáig. Érdekes ő nekik is kellett majdnem 10 óra az optikai hegesztéshez. :)

    Az analóghoz annyit, hogy jelenleg 2 féle fejállomástípus létezik analógon. Itt Újhelyben a műholdas + RF modulátoros rendszert használják, amint az látszik is. De ahogy a tegnapi napból is látszik, a jászsági és tatai régióban már az IP analóg rendszer van használatban, azért áll le ott az analóg is.

Új hozzászólás Aktív témák